MacBook Air u 2016. godini ide na 'dijetu'?

MacBook Air u 2016. godini ide na ‘dijetu’?

Do dana današnjeg MacBook Air predstavlja jedan od najpoznatijih i najprodavanijih računara kompanije Apple. Još od kada je prvobitno predstavljen 2008. godine, ovaj uređaj nastavlja da pomera granice te je umnogome označen kao glavni pokretač 'ultrabook' revolucije. Poslednje glasine kažu da tehnološki gigant sprema redizajnirani model za 2016. godinu - u verzijama od 13 i 15 inča.

mba_1

Nije tajna da je MacBook Air danas jedan od najprodavanijih i najpopularnijih prenosivih računara. Nalazeći se u sredini, kao odličan starter računar, MBA danas zadovoljava potrebe najšireg potrošačkog kruga. I dok je Apple ove godine predstavio novi MacBook od 12 inča koji dolazi čak i u zlatnoj boji, sledeći na redu mogao bi biti upravo Air.

Kako izveštava MacRumors, tajvanski Economic Daily News piše da Apple priprema dva nova MacBook Air uređaja koji bi trebalo da budu lansirani na WWDC 2016. u junu, a koji bi najverovatnije mogli da stignu sa novim i još tanjim dizajnom – u veličinama od 13 i 15 inča.

Podsećanja radi, MBA je do sada dolazio u dve veličine (od 11 i 13 inča), a sa lansiranjem MacBook računara od 12 inča, tržište ultra-lakih i prenosivih računara solidno je popunjeno. Novi Air modeli trebalo bi na taj način da odgovore na potrebe srednje zahtevnih korisnika koji traže nešto jaču mašinu, a kojima je prenosivost bitan faktor.

Novi dizajn – unutra i spolja

Imajući to na umu, postoje velike šanse da će novi računari biti još tanji od dosadašnje generacijie čiji se dizajn nije značajno menjao od 2010. godine, pri čemu tajvanski EDN piše kako Apple već sada aktivno radi sa dobavljačima na razvoju novih unutrašnjih komponenti – čiji će redizajn omogućiti još tanji, a nadamo se i još lepši dizajn.

Iako gore pomenute informacije treba uzeti sa rezervom budući da su u pitanju samo glasine, kada pogledamo tržište današnjih laptop računara, novi i još veći MacBook Air i ne zvuči kao nemoguća misija – pogotovo ukoliko se osvrnemo na reči Tim Kuka koji je izjavio da ova kompanija nikada neće napraviti hibridni uređaj. Ukoliko sve prođe po planu, novi MBA mogli bi biti predstavljeni sredinom sledeće godine, dok bi prodaja trebala da otpočne u trećem kvartalu.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kolumna

Po čemu srpski Zakon o digitalnoj imovini podseća na Azarov transfer iz Čelsija u Real?

Advokati Ilija Rilaković i dr Minja Đokić u zajedničkoj kolumni razjasnili su (ne)mogućnost plaćanja usluga stranih kompanija kripto valutom!

Intervju

Kompanija Proximus u Srbiji zapošljava IT stručnjake i gradi inženjering timove

Proximus je došao na tržište Srbije još 2017. godine kada je preko svoje kompanije BICS postao vlasnik Telesigna. Ovom akvizicijom, Proximus počinje da zapošljava prve Market Development specijaliste, čime mladi talenti stiču mogućnost brzog učenja i razvoja u internacionalnom okruženju.

Office Talks Podcast

LinkedIn za šahiste broji 10.000 korisnika

Gošća 188. epizode Office Talks podkasta bila je Lena Miladinović, osnivačica OutpostChess platforme namenjene umrežavanju svih ljubitelja šaha — kako profesionalaca, tako i entuzijasta.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

DSI investirao u Veli — kripto platformu za finansijske savetnike

Najnovija investicija DSI mreže poslovnih anđela otišla je startapu Veli, iza kojeg stoje Stevan Radonjanin i Marko Selaković. Ova platforma omogućava profesionalcima da investiraju u kriptovalute za svoje klijente i upravljaju njihovim portfeljima.

Office Talks Podcast

Trickest: Etičko hakovanje i ofanzivni cybersecurity

U 190. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo sa Nenadom Zarićem i Mihailom Tomićem, osnivačima startapa Trickest, koji su nam govorili o njegovom nastanku, cybersecurity industriji i etičkom hakovanju.

Startapi i poslovanje

Američki Autodesk akvizirao je novosadski Wonder Dynamics!

Wonder Dynamics akviziran je od strane američkog giganta za 3D animaciju, koji je ovaj potez objavio u jučerašnjem saopštenju na svom zvaničnom sajtu.

Internet marketing

AdEx 2023: Na digitalno oglašavanje u Srbiji potrošeno je €106,6 miliona

U sklopu Digital Day konferencije koju organizuje IABSerbia tradicionalno su predstavljeni rezultati AdEx istraživanja za 2023. godinu.

Sponzorisano

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Novost

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.