iPad nikada neće biti MacBook i obrnuto, tvrdi Tim Cook

iPad nikada neće biti MacBook i obrnuto, tvrdi Tim Cook

Otkako je kompanija iz Kupertina predstavila iPad Pro koji bi trebalo da bude glavni konkurent Microsoftovom Surface Pro uređaju, mnogi su se zapitali kakva će biti sudbina MacBook računara, a nebrojeno je mnogo diskusija pokrenuto na tehnološkim portalima širom sveta. Generalni direktor Applea odbacio je bilo kakve sumnje da će ova kompanija ikada napraviti hibridni proizvod kao što to rade drugi.

Apple-iPad-Pro
Eksterna tastatura vaš je jedini pokušaj da koristite iPad kao laptop računar.

Naime, kako piše Engadget, u intervjuu za Irish Independent, Cook se posebno nadovezao na činjenicu kako u Appleu čvrsto veruju da korisnici zapravo ne žele tablet i računar u jednom proizvodu – kao što je to uradio Microsoft sa svojim Surface Book uređajem.

Podsetimo, iPad Pro je predstavljen u septembru ove godine i svakako je najmoćniji tablet ove kompanije do sada, koji stiže sa 64-bitnom arhitekturom procesora. Povodom pretpostavke da bi ova kompanija mogla da krene Microsoftovim putem, povele su se i diskusije na jednom od specijalizovanih sajtova 9to5Mac.

iOS i Mac OS X nisu isto – niti će biti

Kao što i možete videti u komentarima pristalica proizvoda kompanije Apple, ključan razlog zašto iPad zapravo nikada neće moći da postane i laptop računar, jeste različitost u strukturi operativnih sistema – te da je on pre svega namenjen za mobilno korišćenje kao takav, i ne može pružiti korisniku one funkcije koje imaju Mac računari.

Anketa-Apple-
Anketa sa sajta 9to5Mac na kojoj se može jasno videti mišljenje publike o tome da li iPad može zameniti MacBook.

Uporedivši razliku između 64-bitne i obične strukture kod iPada, Tim Cook je bio više nego jasan – istakavši kako je cilj kompanije da korisnici prepoznaju kvalitet koji pružaju i iOS i Mac uređaji, te da je plan napraviti najbolji tablet i najbolji lap top računar, dok se njihovm spajanjem zaista ništa ne postiže, zaključio je on.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kolumna

Po čemu srpski Zakon o digitalnoj imovini podseća na Azarov transfer iz Čelsija u Real?

Advokati Ilija Rilaković i dr Minja Đokić u zajedničkoj kolumni razjasnili su (ne)mogućnost plaćanja usluga stranih kompanija kripto valutom!

Intervju

Kompanija Proximus u Srbiji zapošljava IT stručnjake i gradi inženjering timove

Proximus je došao na tržište Srbije još 2017. godine kada je preko svoje kompanije BICS postao vlasnik Telesigna. Ovom akvizicijom, Proximus počinje da zapošljava prve Market Development specijaliste, čime mladi talenti stiču mogućnost brzog učenja i razvoja u internacionalnom okruženju.

Office Talks Podcast

LinkedIn za šahiste broji 10.000 korisnika

Gošća 188. epizode Office Talks podkasta bila je Lena Miladinović, osnivačica OutpostChess platforme namenjene umrežavanju svih ljubitelja šaha — kako profesionalaca, tako i entuzijasta.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

DSI investirao u Veli — kripto platformu za finansijske savetnike

Najnovija investicija DSI mreže poslovnih anđela otišla je startapu Veli, iza kojeg stoje Stevan Radonjanin i Marko Selaković. Ova platforma omogućava profesionalcima da investiraju u kriptovalute za svoje klijente i upravljaju njihovim portfeljima.

Office Talks Podcast

Trickest: Etičko hakovanje i ofanzivni cybersecurity

U 190. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo sa Nenadom Zarićem i Mihailom Tomićem, osnivačima startapa Trickest, koji su nam govorili o njegovom nastanku, cybersecurity industriji i etičkom hakovanju.

Startapi i poslovanje

Američki Autodesk akvizirao je novosadski Wonder Dynamics!

Wonder Dynamics akviziran je od strane američkog giganta za 3D animaciju, koji je ovaj potez objavio u jučerašnjem saopštenju na svom zvaničnom sajtu.

Internet marketing

AdEx 2023: Na digitalno oglašavanje u Srbiji potrošeno je €106,6 miliona

U sklopu Digital Day konferencije koju organizuje IABSerbia tradicionalno su predstavljeni rezultati AdEx istraživanja za 2023. godinu.

Sponzorisano

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Novost

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.