Lighstep Chronicles uspešno okončao Kickstarter kampanju

Lighstep Chronicles uspešno okončao Kickstarter kampanju – veliki korak za srpski strip

Novosadski studio za produkciju i izdavanje stripa Imagine Incredible, uspešno je priveo kraju svoju prvu Kickstarter kampanju. U centru njihovog uspeha nalazi se naučno-fantastični strip 'Lightstep Chronicles' sa kojim su prvi put izašli u svet pre mesec dana, a samo 30 dana kasnije - izdanje je putem Kickstartera premašilo zadati cilj od 10.000 dolara, sakupivši 124% od potraživane sume. O daljim planovima, razgovaramo sa osnivačima ovog studija.

l1

Uspeh projekta na pomenutoj crowdfunding platformi još je veći ako se uzme u obzir da je u pitanju strip prvenac ovog mladog i ambicioznog studija koji je nastao kao novo izdvojeno i kreativno odeljenje iz novosadskog Eipixa. Lightstep Chronicles je napisao i ilustrovao nagrađivani domaći autor Miloš Slavković, a radi se o svemirskoj avanturi punoj intergalaktičke intrige, svemirskih bitki i vremenske dilatacije.

Pored prvih pet epizoda stripa koje zajedno čine jedinstvenu narativnu celinu, backer-ima je kroz Kickstarter kampanju omogućen i pristup romanu “Uncommoner’s Gene” autora Ivana Brankovića. Povodom uspešno završene Kickstarter kampanje, oglasio se i Mišo Živanov, glavni urednik u studiju Imagine Incredible, koji je u razgovoru za Netokraciju otkrio više detalja kada je reč o ulaganju dobijenih sredstava:

Raspodela prikupljenih sredstava je definisana još pre početka kampanje. Najveći deo sredstava će biti utrošen na završetak preostalih epizoda predviđenih kampanjom. Pored toga, tu su i troškovi štampe samih stripova, izrade dodatnog materijala, troškovi slanja, i drugo, dok će sva preostala sredstva biti uložena u nastavak rada na projektima.

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj

Strip uskoro dostupan i široj publici

Živanov ističe da se planovi za budućnost ovog studija kreću na dva koloseka. Sa jedne strane, tim će nastojati da maksimalno iskoristi uspeh Kickstarter kampanje, te istraži različite mogućnosti kako bi strip doveli i do šire publike. Mišo navodi da se trenutno ozbiljno planira o štampanim izdanjima za domaće tržište, kao i distribuciji stripa na globalnom nivou u digitalnom – a potencijalno i u fizičkom obliku – te dodaje:

Sa druge strane, čvrsto verujemo da je upravo završena Kickstarter kampanja samo prvo poglavlje jedne duge i uspešne priče. Želimo da obogatimo novonastali univerzum novim avanturama – kako u stripu, tako i u drugim medijima. Ideja nam ne manjka, a o svemu ćemo vas obaveštavati kako se stvari budu razvijale.

Domaći strip koji je ugrabio pažnju globalne javnosti do sada je bio dostupan samo putem Kickstarter kampanje, ali Imagine Incredible tim potvrđuje da će u skorijoj budućnosti biti dostupan i široj publici – prvo u digitalnom, a zatim i u štampanom obliku. Sve buduće informacije o dostupnosti možete pronaći na zvaničnim Facebook i Twitter stranicama Lightstep Chronicles izdanja.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kolumna

Po čemu srpski Zakon o digitalnoj imovini podseća na Azarov transfer iz Čelsija u Real?

Advokati Ilija Rilaković i dr Minja Đokić u zajedničkoj kolumni razjasnili su (ne)mogućnost plaćanja usluga stranih kompanija kripto valutom!

Intervju

Kompanija Proximus u Srbiji zapošljava IT stručnjake i gradi inženjering timove

Proximus je došao na tržište Srbije još 2017. godine kada je preko svoje kompanije BICS postao vlasnik Telesigna. Ovom akvizicijom, Proximus počinje da zapošljava prve Market Development specijaliste, čime mladi talenti stiču mogućnost brzog učenja i razvoja u internacionalnom okruženju.

Office Talks Podcast

LinkedIn za šahiste broji 10.000 korisnika

Gošća 188. epizode Office Talks podkasta bila je Lena Miladinović, osnivačica OutpostChess platforme namenjene umrežavanju svih ljubitelja šaha — kako profesionalaca, tako i entuzijasta.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Startup Genome 2024: Ekosistemi Beograda i Novog Sada vrede preko milijardu evra!

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija imalo je premijerni uvid u ovogodišnje izdanje Startup Genome istraživanja koje je obuhvatilo podatke za startap ekosisteme Beograda i Novog Sada.

Startapi i poslovanje

PolyAI Nikole Mrkšića vredi $500 miliona!

PolyAI, startap sa sedištem u Londonu koji razvija glasove generisane uz pomoć veštačke inteligencije za upotrebu u pozivnim centrima, zatvorio je krug finansiranja od 50 miliona dolara (39,4 miliona funti) dostigavši tako ukupnu vrednost od blizu 500 miliona dolara.

Startapi i poslovanje

Silicon Garden investirao u srpski OTA Sync u zaokruženoj ‘seed’ rundi ulaganja

Domaća hotel tech kompanija OTA Sync prikupila je dodatna sredstva koja će se koristiti za širenje prodajnog tima na globalno tržište. 

Startapi i poslovanje

DSI investirao u Veli — kripto platformu za finansijske savetnike

Najnovija investicija DSI mreže poslovnih anđela otišla je startapu Veli, iza kojeg stoje Stevan Radonjanin i Marko Selaković. Ova platforma omogućava profesionalcima da investiraju u kriptovalute za svoje klijente i upravljaju njihovim portfeljima.

Office Talks Podcast

Trickest: Etičko hakovanje i ofanzivni cybersecurity

U 190. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo sa Nenadom Zarićem i Mihailom Tomićem, osnivačima startapa Trickest, koji su nam govorili o njegovom nastanku, cybersecurity industriji i etičkom hakovanju.

Startapi i poslovanje

Američki Autodesk akvizirao je novosadski Wonder Dynamics!

Wonder Dynamics akviziran je od strane američkog giganta za 3D animaciju, koji je ovaj potez objavio u jučerašnjem saopštenju na svom zvaničnom sajtu.