Lighstep Chronicles uspešno okončao Kickstarter kampanju

Lighstep Chronicles uspešno okončao Kickstarter kampanju – veliki korak za srpski strip

Novosadski studio za produkciju i izdavanje stripa Imagine Incredible, uspešno je priveo kraju svoju prvu Kickstarter kampanju. U centru njihovog uspeha nalazi se naučno-fantastični strip 'Lightstep Chronicles' sa kojim su prvi put izašli u svet pre mesec dana, a samo 30 dana kasnije - izdanje je putem Kickstartera premašilo zadati cilj od 10.000 dolara, sakupivši 124% od potraživane sume. O daljim planovima, razgovaramo sa osnivačima ovog studija.

l1

Uspeh projekta na pomenutoj crowdfunding platformi još je veći ako se uzme u obzir da je u pitanju strip prvenac ovog mladog i ambicioznog studija koji je nastao kao novo izdvojeno i kreativno odeljenje iz novosadskog Eipixa. Lightstep Chronicles je napisao i ilustrovao nagrađivani domaći autor Miloš Slavković, a radi se o svemirskoj avanturi punoj intergalaktičke intrige, svemirskih bitki i vremenske dilatacije.

Pored prvih pet epizoda stripa koje zajedno čine jedinstvenu narativnu celinu, backer-ima je kroz Kickstarter kampanju omogućen i pristup romanu „Uncommoner’s Gene“ autora Ivana Brankovića. Povodom uspešno završene Kickstarter kampanje, oglasio se i Mišo Živanov, glavni urednik u studiju Imagine Incredible, koji je u razgovoru za Netokraciju otkrio više detalja kada je reč o ulaganju dobijenih sredstava:

Raspodela prikupljenih sredstava je definisana još pre početka kampanje. Najveći deo sredstava će biti utrošen na završetak preostalih epizoda predviđenih kampanjom. Pored toga, tu su i troškovi štampe samih stripova, izrade dodatnog materijala, troškovi slanja, i drugo, dok će sva preostala sredstva biti uložena u nastavak rada na projektima.

Strip uskoro dostupan i široj publici

Živanov ističe da se planovi za budućnost ovog studija kreću na dva koloseka. Sa jedne strane, tim će nastojati da maksimalno iskoristi uspeh Kickstarter kampanje, te istraži različite mogućnosti kako bi strip doveli i do šire publike. Mišo navodi da se trenutno ozbiljno planira o štampanim izdanjima za domaće tržište, kao i distribuciji stripa na globalnom nivou u digitalnom – a potencijalno i u fizičkom obliku – te dodaje:

Sa druge strane, čvrsto verujemo da je upravo završena Kickstarter kampanja samo prvo poglavlje jedne duge i uspešne priče. Želimo da obogatimo novonastali univerzum novim avanturama – kako u stripu, tako i u drugim medijima. Ideja nam ne manjka, a o svemu ćemo vas obaveštavati kako se stvari budu razvijale.

Domaći strip koji je ugrabio pažnju globalne javnosti do sada je bio dostupan samo putem Kickstarter kampanje, ali Imagine Incredible tim potvrđuje da će u skorijoj budućnosti biti dostupan i široj publici – prvo u digitalnom, a zatim i u štampanom obliku. Sve buduće informacije o dostupnosti možete pronaći na zvaničnim Facebook i Twitter stranicama Lightstep Chronicles izdanja.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako paušalci mogu pristupiti svom eSandučetu i poreskom rešenju za 2020. godinu?

Januar 2020. za preduzetnike paušalce doneo je još jednu novost – rešenje o porezu direktno u njihovo eSanduče. Međutim, sudeći po reakcijama preduzetnika, taj proces nije jednostavan kao što izgleda. O tome šta vam je sve potrebno kako biste pristupili rešenju o prispelim obavezama analiziramo u nastavku teksta.

Kultura 2.0

Predstavljamo rezultate istraživanja: Koliko srpske IT-jevce košta sedenje za računarom?

Rezultati naše online ankete u kojoj je učestvovalo ravno 700 profesionalaca koji rade u srpskom IT sektoru potvrđuju da dugo sedenje za računarom i savremen stil života ostavljaju posledice po zdravlje. Fokus ankete bio je na ispitivanju uticaja na koštano-mišićni sistem i prikupljanju informacija o najzastupljenijim načinima lečenja, prosečnim troškovima koje lečenje iziskuje, kao i o prevenciji u vidu fizičke aktivnosti.

Kultura 2.0

Da li je vaša AliExpress porudžbina bezbedna od korona virusa?

Sve oči svetske javnosti okrenute su ka Kini koja se, u ovom trenutku, bori sa širenjem smrtonosnog korona virusa. I dok čekamo da saznamo da li postoji rešenje za ovaj ozbiljan globalni zdravstveni problem, zapitali smo se - da li virus koji je par hiljada kilometara daleko može da se prenese i robom sa AliExpress-a?

Propustili ste

Kultura 2.0

Lako je isključiti Slack i mail, ali kako se gase misli o poslu?

Ako ovaj tekst čitate posle radnog vremena, koliko puta ste pogledali na mail, pomislili na svoj posao ili zadatak koji morate da završite sutra? Ni statistika, a bogami ni praksa vam ne idu u prilog, pa ste verovatno to učinili barem jednom, a u nastavku ćete otkrićete kako (i zašto) bi to trebalo smanjiti na minimum.

Mobilno

Da li ste i dalje spremni da za telefon platite 1.000 evra – kada sličan možete naći za duplo manje novca?

Pre nekoliko meseci, svoj telefon star pet godina, zamenio sam novim, prošlogodišnjim modelom. I dok sam tražio adekvatnu zamenu, prvi put sam se zapitao ima li uopšte razlike između današnjih 'flagship' uređaja i da li nas velike kompanije danas više privlače primamljivim reklamama nego inovacijama koje su nam zaista potrebne.

Kultura 2.0

4 poslovne lekcije koje sam naučio iz druge sezone Narcos Mexico

Oni su trgovci narkoticima, nemaju visoko obrazovanje i fensi MBA programe u svojim CV-jevima. Prodaju 'bijelo' za život, odrasli su na ulicama, nemaju stvarni dodir sa poslovnim svijetom i njegovim trendovim. Ili to samo tako izgleda?

Startapi i poslovanje

Nakon 10 godina u advertajzingu odlučili su da pokrenu restoran u Beogradu – zašto?

Tehnologija i hrana danas su nerazdvojni - kao meso i kiseli kupus. U priči koja sledi, otkrivamo kako je jedna beogradska agencija završila u food-tech vodama i upoznajemo vas sa novim konceptom restorana koji preti da u potpunosti promeni ovu industriju.

Kultura 2.0

Predstavljamo rezultate istraživanja: Koliko srpske IT-jevce košta sedenje za računarom?

Rezultati naše online ankete u kojoj je učestvovalo ravno 700 profesionalaca koji rade u srpskom IT sektoru potvrđuju da dugo sedenje za računarom i savremen stil života ostavljaju posledice po zdravlje. Fokus ankete bio je na ispitivanju uticaja na koštano-mišićni sistem i prikupljanju informacija o najzastupljenijim načinima lečenja, prosečnim troškovima koje lečenje iziskuje, kao i o prevenciji u vidu fizičke aktivnosti.

Tehnologija

Zašto je AI za nas i dalje kao tinejdžerski seks?

U misiji da demistifikujemo AI i konačno isteramo na čistac realne probleme i obesmislimo sav taj AI 'hype' organizujemo prvi internacionalni Brain Summit. Do tada, koje predrasude u vezi veštačke inteligencije vi imate?