Lighstep Chronicles uspešno okončao Kickstarter kampanju

Lighstep Chronicles uspešno okončao Kickstarter kampanju – veliki korak za srpski strip

Novosadski studio za produkciju i izdavanje stripa Imagine Incredible, uspešno je priveo kraju svoju prvu Kickstarter kampanju. U centru njihovog uspeha nalazi se naučno-fantastični strip 'Lightstep Chronicles' sa kojim su prvi put izašli u svet pre mesec dana, a samo 30 dana kasnije - izdanje je putem Kickstartera premašilo zadati cilj od 10.000 dolara, sakupivši 124% od potraživane sume. O daljim planovima, razgovaramo sa osnivačima ovog studija.

l1

Uspeh projekta na pomenutoj crowdfunding platformi još je veći ako se uzme u obzir da je u pitanju strip prvenac ovog mladog i ambicioznog studija koji je nastao kao novo izdvojeno i kreativno odeljenje iz novosadskog Eipixa. Lightstep Chronicles je napisao i ilustrovao nagrađivani domaći autor Miloš Slavković, a radi se o svemirskoj avanturi punoj intergalaktičke intrige, svemirskih bitki i vremenske dilatacije.

Pored prvih pet epizoda stripa koje zajedno čine jedinstvenu narativnu celinu, backer-ima je kroz Kickstarter kampanju omogućen i pristup romanu “Uncommoner’s Gene” autora Ivana Brankovića. Povodom uspešno završene Kickstarter kampanje, oglasio se i Mišo Živanov, glavni urednik u studiju Imagine Incredible, koji je u razgovoru za Netokraciju otkrio više detalja kada je reč o ulaganju dobijenih sredstava:

Raspodela prikupljenih sredstava je definisana još pre početka kampanje. Najveći deo sredstava će biti utrošen na završetak preostalih epizoda predviđenih kampanjom. Pored toga, tu su i troškovi štampe samih stripova, izrade dodatnog materijala, troškovi slanja, i drugo, dok će sva preostala sredstva biti uložena u nastavak rada na projektima.

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj

Strip uskoro dostupan i široj publici

Živanov ističe da se planovi za budućnost ovog studija kreću na dva koloseka. Sa jedne strane, tim će nastojati da maksimalno iskoristi uspeh Kickstarter kampanje, te istraži različite mogućnosti kako bi strip doveli i do šire publike. Mišo navodi da se trenutno ozbiljno planira o štampanim izdanjima za domaće tržište, kao i distribuciji stripa na globalnom nivou u digitalnom – a potencijalno i u fizičkom obliku – te dodaje:

Sa druge strane, čvrsto verujemo da je upravo završena Kickstarter kampanja samo prvo poglavlje jedne duge i uspešne priče. Želimo da obogatimo novonastali univerzum novim avanturama – kako u stripu, tako i u drugim medijima. Ideja nam ne manjka, a o svemu ćemo vas obaveštavati kako se stvari budu razvijale.

Domaći strip koji je ugrabio pažnju globalne javnosti do sada je bio dostupan samo putem Kickstarter kampanje, ali Imagine Incredible tim potvrđuje da će u skorijoj budućnosti biti dostupan i široj publici – prvo u digitalnom, a zatim i u štampanom obliku. Sve buduće informacije o dostupnosti možete pronaći na zvaničnim Facebook i Twitter stranicama Lightstep Chronicles izdanja.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Domaći OTA sync obezbedio €1,3 miliona seed investicije

Srpski OTA Sync podigao je dodatna sredstva u svojoj €1,3m seed rundi investicija predvođenih češkim investitorima Presto Ventures.

Novost

Intelisale kroz reorganizaciju timova nastavlja da unapređuje svoje proizvode i usluge

Šta se dešava kada kompanija dobije veći broj klijenata i prepozna nove potrebe tržišta kao priliku za razvoj? O ovim temama razgovaramo sa Novakom Cvjetanom, novim Head of Engineering u kompaniji Intelisale.

Startapi i poslovanje

OTP banka pokreće OTP Connect – program za saradnju, razvoj i podsticaj inovacija kod startapa

Ovaj program pokrenut je sa ciljem da podstakne dalje unapređenje inovacionog ambijenta i formira jednostavan okvir za rast i umrežavanje startap i tehnološke zajednice, i finansijskog sektora.

Propustili ste

Web 3.0

Udruženje HUB21 u Srbiji započinje obrazovanje šire javnosti i profesionalaca u vezi sa Bitcoin tehnologijom

U Beogradu je otvoren HUB21 sa ciljem obrazovanja šire javnosti o tehnologijama u vezi sa Bitkoin. HUB21 će se pretežno baviti istraživanjem i unapređenjem poslovnih mogućnosti za lokalne IT profesionalace u Bitkoin ekosistemu. O svemu tome razgovaramo u velikom intervjuu sa osnivačima ove organizacije.

Novost

Startup Shower: Prijavi svoju ideju i osvoji 1.000.000 RSD

U cilju podrške razvoju preduzetničke kulture i inovacija u poslovanju, Business Intelligence Institute raspisuje konkurs za projekat "Start up Shower" pružajući finansijsku podršku od 1.000.000 dinara bespovratnih sredstava.

Gaming

Da li je globalna kriza pogodila i domaću ‘game dev’ industriju ili je to samo prolazni period?

Prethodnih meseci bili smo svedoci velikih otpuštanja u IT industriji usled globalne krize koja i dalje traje. Ovom talasu otkaza nije ostala imuna ni game dev scena, a mi smo analizirali šta su glavni razlozi za smanjenje broja kadrova u industriji razvoja video igara i da li je ovo samo prolazni krizni period.

Kultura 2.0

Ko su najzadovoljniji radnici u Srbiji? Istraživanje pokazuje da su to programeri

Kakvo je opšte stanje zadovoljstva i angažovanja zaposlenih na tržištu rada u Srbiji? Luppa i HR fabrika napravile su veliku analizu koja daje odgovore.

Startapi i poslovanje

Srpske kompanije Factory World Wide i EM Analytic među najbrže rastućim u Centralnoj Evropi

Na ovogodišnjem Deloitte Technology Fast 50 Central Europe 2023 konkursu tehnološke kompanije Factory World Wide i EM Analytic Solutions iz Srbije uvrštene su među 50 najbrže rastućih kompanija u Evropi.

Tehnologija

Izabrali smo top 10 gedžeta koje možete kupiti na popustu za ‘Crni petak’

Black Friday je zvanično stigao, a sa njim i sniženja u mnogim prodavnicama širom sveta. Kao i uvek, odlučili smo da vam predstavimo najzanimljivije gedžete koje možete kupiti u toku ovog 'praznika' sniženja.