Lighstep Chronicles uspešno okončao Kickstarter kampanju

Lighstep Chronicles uspešno okončao Kickstarter kampanju – veliki korak za srpski strip

Novosadski studio za produkciju i izdavanje stripa Imagine Incredible, uspešno je priveo kraju svoju prvu Kickstarter kampanju. U centru njihovog uspeha nalazi se naučno-fantastični strip 'Lightstep Chronicles' sa kojim su prvi put izašli u svet pre mesec dana, a samo 30 dana kasnije - izdanje je putem Kickstartera premašilo zadati cilj od 10.000 dolara, sakupivši 124% od potraživane sume. O daljim planovima, razgovaramo sa osnivačima ovog studija.

l1

Uspeh projekta na pomenutoj crowdfunding platformi još je veći ako se uzme u obzir da je u pitanju strip prvenac ovog mladog i ambicioznog studija koji je nastao kao novo izdvojeno i kreativno odeljenje iz novosadskog Eipixa. Lightstep Chronicles je napisao i ilustrovao nagrađivani domaći autor Miloš Slavković, a radi se o svemirskoj avanturi punoj intergalaktičke intrige, svemirskih bitki i vremenske dilatacije.

Pored prvih pet epizoda stripa koje zajedno čine jedinstvenu narativnu celinu, backer-ima je kroz Kickstarter kampanju omogućen i pristup romanu „Uncommoner’s Gene“ autora Ivana Brankovića. Povodom uspešno završene Kickstarter kampanje, oglasio se i Mišo Živanov, glavni urednik u studiju Imagine Incredible, koji je u razgovoru za Netokraciju otkrio više detalja kada je reč o ulaganju dobijenih sredstava:

Raspodela prikupljenih sredstava je definisana još pre početka kampanje. Najveći deo sredstava će biti utrošen na završetak preostalih epizoda predviđenih kampanjom. Pored toga, tu su i troškovi štampe samih stripova, izrade dodatnog materijala, troškovi slanja, i drugo, dok će sva preostala sredstva biti uložena u nastavak rada na projektima.

Strip uskoro dostupan i široj publici

Živanov ističe da se planovi za budućnost ovog studija kreću na dva koloseka. Sa jedne strane, tim će nastojati da maksimalno iskoristi uspeh Kickstarter kampanje, te istraži različite mogućnosti kako bi strip doveli i do šire publike. Mišo navodi da se trenutno ozbiljno planira o štampanim izdanjima za domaće tržište, kao i distribuciji stripa na globalnom nivou u digitalnom – a potencijalno i u fizičkom obliku – te dodaje:

Sa druge strane, čvrsto verujemo da je upravo završena Kickstarter kampanja samo prvo poglavlje jedne duge i uspešne priče. Želimo da obogatimo novonastali univerzum novim avanturama – kako u stripu, tako i u drugim medijima. Ideja nam ne manjka, a o svemu ćemo vas obaveštavati kako se stvari budu razvijale.

Domaći strip koji je ugrabio pažnju globalne javnosti do sada je bio dostupan samo putem Kickstarter kampanje, ali Imagine Incredible tim potvrđuje da će u skorijoj budućnosti biti dostupan i široj publici – prvo u digitalnom, a zatim i u štampanom obliku. Sve buduće informacije o dostupnosti možete pronaći na zvaničnim Facebook i Twitter stranicama Lightstep Chronicles izdanja.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Internet marketing

Zašto je Jala Brat bolji u marketingu od 97% balkanskih kompanija?

Šta znači kad neko na Balkanu u samo 24 sata nakon objavljivanja albuma uspije skupiti preko 1.000.000 pregleda na svih 6 pjesama? Znači da je razvalio - ili da se Justin Bieber preselio nama?

Karijere

Pripadnici Generacije Z u Srbiji otkrivaju šta je za njih posao iz snova i koliko rizikuju da dođu do njega

Šta je za mlade karijera? Da li maštaju o poslu u korporaciji i velikoj plati ili pre biraju projekte na kojima mogu da uče i da budu nezavisni? Koliko su zaista spremni da izađu iz zone komfora kada je posao u pitanju i šta je to što poslodavci moraju da znaju o Generaciji Z?

SEO i pretraga

Stiže Netokracijina edukacija o SEO trikovima – promo cene karata do 22. septembra!

Netokracija Srbija nastavlja sa organizacijom edukacija, a na red je došla ona o SEO trikovima. Želite da naučite tehnike koje garantuju uspeh na rezultatima pretraga? Čekamo vas 30. septembra u Beogradu!

Propustili ste

Kultura 2.0

Kuda ide muzički biznis u regionu i Srbiji – otkrivaju nam Rasta, Severina i Relja (Bassivity)

Muzika je odavno postala unosan biznis, a rastu ove industrije doprinose novi trendovi poput tehnologije produkcije pesama i spotova, streaming servisi ali i YouTube. Da li i naš region polako ulazi u moderni svet muzičkog biznisa?

Internet marketing

Zašto Dejv Birs kaže da kreativnost nije bogom dan talenat već stvar koju svako može da nauči?

Ovogodišnji Webiz Networking Night ugostiće nagrađivanog britanskog autora i govornika Dejva Birsa. Sa Dejvom razgovaram o tome kako nekonvencionalne stvari prodati šefu.

Netokracija

Kako do uspešnog Employer Branding ekosistema?

Marketari i HR menadžeri, spremite se – početkom oktobra vraća se Netokracijina Employer Branding konferencija! Kada 3. oktobra završite sa poslom pridružite nam se u ICT Hub-u gde ćemo govoriti o razvoju Employer Branding ekosistema u kompanijama. Čekamo vas!

Internet marketing

Kako su brendovi odigrali marketinšku utakmicu tokom Svetskog prvenstva u Kini?

Sa sportske strane svetsko prvenstvo u košarci želimo da zaboravimo što pre, ali sa marketinške strane priča je drugačija jer su brendovi ovaj put bili veoma aktivni. Ipak, da li su u potpunosti iskoristili 'hype' takmičenja u Kini?

Karijere

Pripadnici Generacije Z u Srbiji otkrivaju šta je za njih posao iz snova i koliko rizikuju da dođu do njega

Šta je za mlade karijera? Da li maštaju o poslu u korporaciji i velikoj plati ili pre biraju projekte na kojima mogu da uče i da budu nezavisni? Koliko su zaista spremni da izađu iz zone komfora kada je posao u pitanju i šta je to što poslodavci moraju da znaju o Generaciji Z?

Karijere

Kako se zaposliti u kompaniji Facebook? Nenad Božidarević deli svoja iskustva

Nakon četiri godine na poziciji front-end inženjera, najpre sa Facebook, a potom i sa Instagram strane, Nenad Božidarević prelazi u Oculus, gde nakon godinu dana postaje menadžer, a za Netokraciju otkriva da li je Menlo Park zaista raj za domaće programere.