DaFED: Kakva je kultura vaše kompanije?

Kakva je kultura vaše kompanije?

Novembarsko DaFED okupljanje održano je u utorak 3. novembra, u Amfiteatru centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu. Predavanja na temu 'Company Culture' održali su Jasmina Nikolić (Jazillify) i Dušan Zamurović (Codecentric).

Da li znate viziju Googlea? Možda i ne, ali ne biste odbili da radite u kompaniji čija se korporativna kultura uveliko hvali i vrednuje – i to s pravom. Nameće se pitanje: postoji li “prava” organizaciona kultura? Ako da, kako ona nastaje? Koje su njene vrednosti? KO utiče na nju i u KOJOJ meri?

Sertifikovani Scrum Master i pionir u prenošenju agilnih metoda u obrazovanje, Jasmina Nikolić, u svom predavanja otvara brojne diskusije koje je danas bitno sagledati – bilo iz pozicije zaposlenog, bilo poslodavca.

Ali ne samo to, kroz lično iskustvo i istraživanja, Jasmina pruža pregled šta je i kako izgleda agilna organizaciona kultura, zašto je ona najbolje rešenje, ali na šta bi trebalo obratiti posebnu pažnju, objašnjavajući kakve su agilne kompanije.

Pun amfiteatar novosadskog univerziteta i ovog je puta potvrdio zainteresovanost za edukativna predavanja o radu u IT industriji.
Pun amfiteatar novosadskog univerziteta i ovog je puta potvrdio zainteresovanost za edukativna predavanja o radu u IT industriji.

Svaka kompanija neguje (tačnije, trebalo bi da neguje) jedinstvenu organizacionu kulturu koja pak utiče na pojedinca, ali to nije jednosmeran proces – ti isti pojedinci snažno utiču na nju i mogu da je menjaju.

Kompanije treba da teže kulturi postignuća.

Baveći se agilnim organizacionim razvojem i integracijom poslovnih i razvojnih procesa u softverskoj i drugim industrijama, Jasmina upozorava da ako danas nemate kulturu kakvu treba, nećete moći da iznesete strategiju.

Building Company Culture – Leading The Change

IT operations manager Dušan Zamurović postavlja jedno bitno pitanje: Koliko je nekim kompanijama bitan kulturološki a koliko tehnički aspekt?

Mi često zaboravimo da smo ti koji proizvodimo kulturu, samim tim aktivni učesnici u menjanju iste.

Kultura koja nastaje na inicijativu ljudi koji su članovi tima je zdravija kultura od one koja stiže kao direktiva sa vrha.

Ali na šta treba obratiti pažnju kada želite da ili stvorite menjate kulturu? Uticaj na kompanijsku kulturu vrlo često imaju faktori koji nam se čine nevažnim, ili manje bitnim.

Raditi u pozitivnom okruženju, u kojem pojedinci dele iste vrednosti, komuniciraju i sarađuju bez prepreka, i imaju mogućnost da se usavršavaju i budu kreativni, želja je svakog, i tiče se svakog od vas. Kako stvoriti kulturu u kojoj želite da radite.

Kroz lično iskustvo koje je stekao radeći u domaćim i stranim kompanijama, Dušan nudi odgovor na mnoga pitanje.

DaFED su kao besplatan edukativni dogadjaj namenjen zajednici podrzale kompanije Vega IT Sourcing i Eton Digital.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Nenad Milanović (COING): Domaće IT kompanije moraju se boriti za prava LGBTQ+ populacije

Direktor kompanije COING za Netokraciju objašnjava zašto IT kompanije treba da se bore protiv diskriminacije LGBTQ+ populacije u Srbiji i diskriminišu diskriminatore.

Kultura 2.0

Usvojen Zakon o digitalnoj imovini! Šta dalje?

Nakon javno održane rasprave, Narodna skupština je usvojila Zakon o digitalnoj imovini, čime se Srbija svrstala u krug retkih država koje su zakonski regulisale oblast digitalne imovine. U nastavku otkrivamo šta nam to Zakon donosi u odnosu na Nacrt i šta možemo očekivati u budućnosti.

Gaming

Svetski poznati CS:GO timovi iz Beograda igraju na turniru vrednom milion dolara

Neki od najboljih svetskih timova u globalno popularnoj igri Counter Strike: Global Offensive upravo se nalaze u Beogradu gde igraju mečeve Blast Pro Series Finala - turnira od milion dolara.

Propustili ste

Kultura 2.0

Kako da nam internet iskustvo bude bolje (i mnogo bezbednije) u 2021. godini?

Ako razmišljate o tome da li (i kako) da promenite svoje internet navike po pitanju privatnosti i bezbednosti - ovo je tekst za vas.

Gaming

Svetski poznati CS:GO timovi iz Beograda igraju na turniru vrednom milion dolara

Neki od najboljih svetskih timova u globalno popularnoj igri Counter Strike: Global Offensive upravo se nalaze u Beogradu gde igraju mečeve Blast Pro Series Finala - turnira od milion dolara.

Startapi i poslovanje

Beogradski Konstrukt akviziran od strane HTEC-a uz najavljene nove akvizicije širom regiona

Kompanija HTEC akvizirala je Konstrukt u cilju pojačanja produktnog i brend dizajna za svoje klijente.

Internet marketing

Oglašavanje na Snapchatu nije bauk i treba ga iskoristiti pre konkurencije

Koji tip kompanija u Srbiji bi trebalo da razmisli o tome da se priključi Snapchatu i da se oglašava na toj društvenoj mreži?

Office Talks Podcast

Profesionalni razvoj programera (upoznajte Symphony)

Tridesetu epizodu Office Talks podcasta obeležio je razgovor sa predstavnicima kompanije Symphony. Sa njima smo pričali o istoriji kompanije, procesu regrutovanja, kulturi rada i izazovima sa kojima su se susretali za vreme pandemije.

Kultura 2.0

Žene imaju jednaku sposobnost ‘preživljavanja’ na online platformama, ali slabije ulaze u ovu oblast

Predstavljamo vam rezultate specijalnog izdanja Gigmetar istraživanja koje pokazuje kako su se gig radnice adaptirale na nove uslove rada koje je donela pandemija.