Fenix HR istraživanje: Kako je AI revolucija promenila IT tržište rada?

Kako je AI revolucija promenila IT tržište rada: Osam novih zanimanja u fokusu Fenix HR istraživanja

S ciljem da kompanijama pruži sveobuhvatniji uvid u tržište rada, kompanija Fenix HR i ove godine sprovodi istraživanje koje će im pomoći u donošenju strateških odluka o zapošljavanju i zadržavanju talenata.

Više od deceniju, srpska kompanija Fenix HR jedan je od lidera u oblasti IT regrutacije. Svoje iskustvo i ekspertizu, njihovi stručnjaci koriste kako bi svake godine pripremili opširne istraživačke izveštaje namenjene poslodavcima iz industrije. Ovi izveštaji pružaju im sve neophodne podatke o platama, benefitima, bonusima, brzini napredovanja, zadržavanju zaposlenih i ostalim relevantnim aspektima uspešnog zapošljavanja, a samim time i poslovanja.

Ove godine Fenix istraživanje proslavlja jubilej od 10 godina, a uzevši u obzir AI ekspanziju, uzdrmano tržište rada i sve strepnje vezane za budućnost profesija, ono će se razlikovati od dosadašnjih. U skladu sa time, jedna od bitnijih promena jeste uvođenje čak osam relevantnih novih pozicija koje će biti obuhvaćene istraživanjem. Koje su to pozicije i šta nam donosi ovogodišnji izveštaj, pitali smo Sandru Prvulović, suosnivačicu kompanije Fenix Human Resources.

Više od 36 kompanija učestvuje u ovogodišnjem istraživanju

Na početku razgovora, Sandra se osvrnula na nove pozicije koje će biti uvršćene u istraživanje. To su role obuhvaćene oblastima veštačke inteligencije (AI) i podataka (Data). Prema njenim rečima, do sada se prijavilo više od 36 kompanija da učestvuju, što pokazuje značajan interes:

Ovaj korak nam omogućava da šire sagledamo aktuelne trendove i potrebe IT industrije. Naš cilj je da kompanijama pružimo sveobuhvatniji uvid u tržište rada, što će im pomoći u donošenju strateških odluka o zapošljavanju i zadržavanju talenata.

Nadalje, istraživanje — koje se sprovodi od 15. maja do 1. jula — obuhvatiće širok spektar tema koje su ključne za razumevanje dinamike plata i beneficija u IT industriji. Stoga, osim osnovnih plata, stručnjaci iz Fenix-a, analiziraće i dodatne beneficije, stope retencije zaposlenih, brzinu napredovanja, kao i puls tržišta:

Uključili smo osam AI i Data pozicija kako bismo videli koje su najzastupljenije na našem tržištu. Moguće je da nećemo imati podatke za svih osam pozicija ako nisu dovoljno zastupljene na tržištu. Cilj nam je da IT kompanijama omogućimo precizne i aktuelne podatke koji će im pomoći da bolje planiraju svoje HR strategije i ostanu konkurentni na tržištu.

Uz gorenavedeno, Sandra dodaje i činjenicu da je projekat koncipiran tako da kompanijama olakša učestvovanje, uz mogućnost unapred pripreme i lakog unosa podataka online.

Koje su to nove pozicije koje je donela AI ekspanzija?

Kao što je Sandra već nagovestila, nova mogućnost uključuje dodatak osam specifičnih pozicija u oblasti veštačke inteligencije i podataka. To su Data Scientist, Data Analyst, ML Engineer, Business Intelligence, AI Analyst, Data Engineer, Data Architect i Python Engineer. Značaj ove novine, ona objašnjava na sledeći način:

Ovo proširenje omogućava kompanijama da dobiju detaljne uvide u plate i beneficije za ove sve popularnije i traženije uloge. Međutim, možda nećemo imati podatke za svih osam pozicija ako nisu dovoljno zastupljene na našem tržištu.

Kompanije koje su učestvovale sa AI i Data podacima dobiće ceo AI i Data izveštaj besplatno, čiji broj pozicija može biti osam, ali i manji od osam, u zavisnosti od zastupljenosti.

Prema daljim navodima naše sagovornice, u istraživanju mogu učestvovati sve IT kompanije koje žele da doprinesu i dobiju vredne informacije o platama i beneficijama u industriji:

Učesnici će dobiti besplatan detaljan izveštaj za jednu poziciju po izboru, uključujući trendove plata prethodnih tri godine. Takođe, ako uključuju podatke za bilo koju od AI i Data pozicija, dobiće ceo set od osam AI pozicija besplatno, iako je moguće da izveštaj sadrži manji broj pozicija u zavisnosti od zastupljenosti na tržištu.

Nakon istraživanja, kompanije mogu kupiti kompletan izveštaj po sniženoj ceni ako su učestvovale, ili po redovnoj ceni ako nisu. A, ono što Sandra ističe kao sledeće korake za FenixHR, jeste prikupljanje podataka, njihova analiza i kreiranje izveštaja koji će biti dostupan učesnicima i kupcima u septembru ove godine:

Izveštaj, kao finalni proizvod istraživanja plata i beneficija, sadrži više od 50 strana na engleskom jeziku. On pomaže kompanijama da se bolje pozicioniraju na tržištu rada, prilagode svoje strategije zapošljavanja i zadrže ključne talente.

Uz pomoć našeg istraživanja, kompanije dobijaju konkretne, relevantne i korisne informacije koje mogu direktno uticati na njihov uspeh i rast.

Objasnila je za kraj osnivačica FenixHR-a, i iskoristila priliku da ovim povodom pozove IT kompanije da pošalju svoju prijavu učešća na mejl adresu contact@fenixhr.com do 1. jula.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Karijere

Na koji ćeš faks? Poseti Metaverse sajam obrazovanja koji je okupio 128.000 studenata

Predstavljamo vam virtuelni 3D sajam obrazovanja zasnovan na Metaverse tehnologiji, koji mladima u Srbiji i regionu značajno olakšava potragu za idealnim izborom fakulteta i budućim zaposlenjem!

Karijere

Miloš Čučulović iz Srbije direktor je u švajcarskom MDPI-u sa više od 6.500 zaposlenih širom sveta

U švajcarskoj kompaniji koja je jedan od lidera u naučnom izdavaštvu, razvija najsavremenije alate zasnovane na generativnoj veštačkoj inteligenciji. A kako je izgledao njegov karijerni put? Pročitajte u intervjuu koji je pred vama!

Office Talks Podcast

Besplatna pravna dokumenta za sve startape

U 194. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo o 'Open Source Documentation' projektu koji je proizašao iz Tenderly Garaže a koji je namenjen da pomogne startapima kada je reč o pravnim dokumentima.

Propustili ste

Karijere

Miloš Čučulović iz Srbije direktor je u švajcarskom MDPI-u sa više od 6.500 zaposlenih širom sveta

U švajcarskoj kompaniji koja je jedan od lidera u naučnom izdavaštvu, razvija najsavremenije alate zasnovane na generativnoj veštačkoj inteligenciji. A kako je izgledao njegov karijerni put? Pročitajte u intervjuu koji je pred vama!

Office Talks Podcast

Besplatna pravna dokumenta za sve startape

U 194. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo o 'Open Source Documentation' projektu koji je proizašao iz Tenderly Garaže a koji je namenjen da pomogne startapima kada je reč o pravnim dokumentima.

Startapi i poslovanje

Native Teams: Kako doći do i na šta potrošiti €6,3 miliona investicije?

Kompanija Native Teams, koja je zakonski poslodavac za frilensere, podigla je višemilionsku investiciju od grupe fondova. Evo u šta će uložiti dobijen novac.

Tehnologija

Domaće softverske kompanije mogu da spasu srpsku privredu, ako im se pruži šansa

Dok IT industrija inovira, tradicionalne privredne grane tapkaju u mestu, jedan je od zaključaka Foruma naprednih tehnologija održanog 12. i 13. juna u Nišu.

Gaming

Potpuno nova Tetris video igra napravljena je u Srbiji

Beogradski studio za razvoj video igara Playstudios Europe, objavio je igru Tetris Block Puzzle namenjenu za igranje na mobilnim telefonima.

Novost

ICT Hub: Osmislite najbolje rešenje za inovacije u pravosuđu i osvojite vredne nagrade

ICT Hub je lansirao novi projekat 'Inovacije u Pravosuđu' koji ima za cilj da unapredi pristup pravdi za osetljive i marginalizovane grupe u Srbiji kroz razvoj inovativnih digitalnih alata.