Blogeri, priključite se istraživanju Blogometar15

Blogeri, priključite se istraživanju o stanju blogova u regionu – Blogometar15

Danas su blogovi zastupljeniji nego ikada pre - svaki treći web sajt na svetu je blog, a svakog dana objavi se skoro 3 miliona postova. Uzevši ove činjenice u obzir, organizacija Prometric pokrenula je istraživanje ‘Blogometar15’ koje za cilj ima prikupljanje informacija o domaćim blogovima, te blogovanju kao profesiji na ovim prostorima.

Prometric

Statistički gledano još od 2012. godine pa sve do danas, podaci o broju blogera variraju. Uzevši u obzir sve dostupne podatke – na svetu postoji između 350 miliona i pola milijarde blogova. Ono što ukazuje na njihovu prisutnost, jeste da se na svakih 5 minuta širom planete objavi preko 20.000 postova.

Što se tiče ex-Yu blogosfere, ona se sve do 2008. godine eksponencijalno razvijala. U to vreme brojala je čak jedan milion blogova, a danas ih je manje nego ikada. Upravo iz tih razloga, pokrenut je istraživački projekat Blogometar15 iza kojeg stoji Prometric.

Istraživanje ima za cilj da odgovori na pitanje šta blogere muči, zbog čega ne pišu češće, da li se osećaju sigurno da objave šta god žele (prisutnost cenzure), te da li dobijaju podršku od zajednice. Danas se i ne zna koliko ima blogova, na kojim platformama oni rade, koliko su prava blogera zapravo ugrožena i slično.

Okupljanje regionalne blogerske zajednice

Prema tvrdnjama Prometric-a, danas se o blogerima i blogerkama zna manje nego o bilo kom drugom društvenom mediju. Ukoliko ne dođe do promene, ovaj medij ne može se adekvatno razvijati i držati korak s vremenom. Štaviše, dok se ne prikupe značajni podaci o stanju blogova, teško je i samu blogosferu unaprediti do nivoa najznačajnijeg medija društvenog Interneta, što bi ona svakako mogla da bude (a što je u određenom trenutku i bila).

Kako biste učestvovali u istraživanju potrebno je da popunite anketu i iskreno odgovorite na postavljena pitanja. Da bi priča dobila na značaju, iz organizacije pak pozivaju sve zainteresovane da prošire priču o projektu. Odgovore na pitanja, pri čemu je zagarantovana anonimnost, organizacija će podeliti sa učesnicima i sa predstavnicima medija. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi sa Blogometar15 istraživanjem, možete se obratiti putem email adrese blogometar@proceniweb.com.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Regruteri nam otkrivaju koje su trenutno najtraženije pozicije u IT-ju

Kako bismo saznali koji kadrovi su trenutno najpotrebniji domaćoj tehnološkoj industriji kontaktirali smo predstavnike agencija FatCat Coders, ManpowerGroup i Omnes Group. U nastavku teksta slede njihova iskustva.

Office Talks Podcast

Poreski raj ili pakao? (gost Milan Trbojević)

Da se odmah razumemo, nema te online peticije koja će naterati državu za pregovarački sto sa frilenserima. Radnici digitalne ekonomije moraju se udružiti i ozbiljno shvatiti ambicije države za naplatom poreza za svaku deviznu doznaku.

Startapi i poslovanje

Poreska uprava poziva građane da prijave svoje inostrane prilive – posebno ističu programere i influensere

Poreska uprava Republike Srbije poziva sva fizička lica koja su propustila da podnesu poreske prijave priliva iz inostranstva, da to samoinicijativno urade kako bi izbegli prekršajnu odgovornost.

Propustili ste

Kultura 2.0

Brendovi treba da poštuju autentičnost svakog influensera – i tu leži ključ kvalitetnijeg sadržaja

Ako ste se barem jednom iznervirali kada ste prelistavajući Instagram Story isti proizvod videli na deset različitih profila - ovo je tekst za vas. Sa predstavnicima agencija i influenserima razgovaramo o ovoj praksi.

Office Talks Podcast

Poreski raj ili pakao? (gost Milan Trbojević)

Da se odmah razumemo, nema te online peticije koja će naterati državu za pregovarački sto sa frilenserima. Radnici digitalne ekonomije moraju se udružiti i ozbiljno shvatiti ambicije države za naplatom poreza za svaku deviznu doznaku.

Startapi i poslovanje

Pobednici OTP Generator konkursa Zanateria i Your Pet World otkrivaju dalje svoje poslovne planove

Pre nešto više od nedelju dana završen je još jedan Generator Gamechanger konkurs, ovaj put u 'online' izdanju. Žiri je i ove godine izabrao najbolje digitalne projekte, a njihove priče vam otkrivamo u nastavku.

Internet marketing

Budućnost digitalnog marketinga se ‘kladi’ na mlade ljude – i zato pazite kako birate praktikante

Da li zaista mladima više nije toliko sexy raditi u marketing agencijama ili situacija nije toliko tragična kakvom je predstavljaju?

Startapi i poslovanje

Kanadski startap Autoklose sa kancelarijama u Beogradu akviziran od strane kompanije VanillaSoft

Autoklose nastaviće svoje poslovanje kao deo kompanije VanillaSoft, jedne od vodećih 'sales engagement' tehnoloških kompanija na svetu.

Startapi i poslovanje

LearnUpon sa kancelarijama u Beogradu osigurao $56 miliona investicije

LearnUpon, kompanija koja u Beogradu zapošljava preko 40 developera, osigurala je manjinsku investiciju od 56 miliona dolara od kompanije za globalni rast Summit Partners.