Ovo su najbolje iOS aplikacije u 2015. godini

Ovo su najbolje iOS aplikacije u 2015. godini

Apple je danas predstavio najbolje aplikacije po njihovom odabiru za 2015. godinu, a u veoma jakoj konkurenciji prvo mesto pripalo je Periscopeu, koji je prema rečima potpredsednika za Internet softver i servise pri ovoj kompaniji, Edija Kjua - potpuno revolucionaran.

iOS-aplikacije

Kako piše Mashable, pomenuta aplikacija je svakako zaslužila titulu najbolje, te da to uopšte nije iznenađenje, bez obzira što se Meerkat prvi predstavio na tržištu, Periscope je postao znatno popularniji, što je samo dokaz o pravom potezu Twittera kada je akvizirao mali tim koji je na početku stajao iza ove aplikacije.

Sa druge strane, najbolje aplikacije za iPhone prema odabiru Applea su Englight za obradu fotografija, a nagrade su osvojili još i Robinhood koji služi za praćenje stanja na berzi, te odličan alat za poboljšanje produktivnosti Workflow, kao i health aplikacije poput Larka i Fit Man Cooka.

Kada je reč o iPadu,  stvar je nešto drugačija, te je aplikacija The Robot Factory odabrana kao najbolja, dok su sa druge strane nagrađeni HBO Now, Patterning, Drum Machine i LiquidText.

Taman kada pomislimo da smo sve videli

Ovom prilikom oglasio se i pomenuti Kju koji je za Mashable rekao da je impresioniran vrstama aplikacija koje su napravljene, te istakao da čak i kada pomislimo da je sve što zamislimo napravljeno, ljudi nastave sa inovacijama, kreiranjem i na kraju plasiranjem novih servisa i aplikacija za korisnike.

Mi vam donosimo i kompletan spisak aplikacija za iOS koje su najviše puta preuzimane sa App Storea u 2015. godini:

Najboljih 10 besplatnih aplikacija za iPhone:

 1. Trivia Crack
 2. Messenger
 3. Dubsmash
 4. Instagram
 5. Snapchat
 6. YouTube
 7. Facebook
 8. Uber
 9. Crossy Road – Endless Arcade Hopper
 10. Google Maps

Najboljih 10 aplikacije za iPhone koje se plaćaju:

 1. Heads Up!
 2. Minecraft: Pocket Edition
 3. Trivia Crack (Ad Free)
 4. Five Nights at Freddy’s 2
 5. Facetune
 6. Geometry Dash
 7. Five Nights at Freddy’s
 8. Afterlight
 9. Plague Inc.
 10. Goat Simulator

Najboljih 10 besplatnih aplikacija za iPad

 1. Crossy Road – Endless Arcade Hopper
 2. Candy Crush Soda Saga
 3. Messenger
 4. Netflix
 5. YouTube
 6. The Calculator – Free
 7. Microsoft Word
 8. Trivia Crack
 9. Skype for iPad
 10. Pinterest

Najboljih 10 aplikacije za iPad koje se plaćaju:

 1. Minecraft: Pocket Edition
 2. Five Nights at Freddy’s 2
 3. Five Nights at Freddy’s
 4. Geometry Dash
 5. Terraria
 6. Goat Simulator
 7. Heads Up!
 8. Five Nights at Freddy’s 3
 9. Toca Kitchen 2
 10. Monument Valley

Ukoliko bi nešto promenili na ovom spisku ili dodali aplikaciju koja je možda nezasluženo izostavljena, javite nam u komentarima. 🙂

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

E-prime povećao proizvodnju električnih bicikala i proširio proizvodni pogon – sledi dalji izvoz u EU

Priču kompanije E-prime pratimo gotovo od samog početka njihovog poslovanja, od pre nešto više od dve godine kada smo prvu put uradili intervju o ovim e-biciklima. U međuvremenu, kompanija je znatno porasla, zaposlila nove ljude, proširila proizvodnju i počela da izvozi svoje proizvode, a to je bio dovoljan razlog da se sa osnivačima opet nađemo na kafi i popričamo o novitetima.

Gaming

Kako je RUR od lokalne ekipe iz igraonice postao uticajni regionalni gejming medij

Već dvadeset godina organizacija RUR bavi se popularizacijom video igara u Srbiji. Njeni osnivači u velikom intervjuu za Netokraciju otkrivaju kako je RUR postao jedna od najvažnijih esports baza u našoj zemlji i šta novo spremaju ljubiteljima gejminga.

Mobilno

Izabrali smo za vas 40 najboljih telefona u ovom trenutku – od €250 do preko €1.000

Da li se i vi često zbunite kada planirate da kupite novi mobilni telefon, posebno sada kada je tržište prezasićeno raznim modelima? Ponuda mobilnih telefona nije nikada bila bogatija za sve ciljne grupe korisnika. Mi smo se potrudili da vam te ponude detaljnije približimo kroz cenovne kategorije najinteresantnijih modela za kupovinu.

Propustili ste

Kolumna

Digitalizacija obrazovnog sektora je vreme u kome uče i studenti i profesori

Tokom avgusta i septembra celokupan nastavni i nenastavni kadar visokoškolskih ustanova u Srbiji imao je priliku da unapredi svoja znanja i veštine na polju online nastave - uz pomoć kompanije Microsoft i trening centra Semos Education.

Startapi i poslovanje

Novogradnja osvaja Beograd, a City Expert širi marketing tim kako bi odgovorio na potrebe industrije

Sa Igorom Jovićem iz beogradskog City Experta razgovaram o tržištu nekretnina u Srbiji u vreme globalne pandemije, novim projektima poput specijalizovanog oglašavanja za novogradnju, te razlozima zašto ovaj tim intenzivno širi svoj marketing sektor.

Novost

‘Freelance hours rate’ anketa: Frilenseri treba više da cene svoj rad

Ova anketa nastala je kao rezultat diskusije na drušvenim mrežama u vezi angažovanja frilensera po veoma niskim cenama, a nastoji da detaljnije približi stanje kada je reč o zaradi na tržištu slobodnog rada. Organizator ankete je srpski IT preduzetnik koji je želeo da ostane anoniman.

Office Talks Podcast

Kako napraviti uspešan biznis od trčanja? (gost Veroljub Zmijanac)

Sa osnivačem sajta trcanje.rs, Belgrade running klub i organizacije Serbia Business Run razgovaramo o tome kako je ušao u svet trčanja i zašto su svi njegovi poduhvati na preseku tehnologije, sporta i preduzetništva.

Startapi i poslovanje

Lokalnim biznisima Visa nudi besplatnu edukaciju, marketinšku podršku i održavanje web prodavnice

Početkom jula kompanija Visa je lansirala kampanju #PodržimoLokalno sa namerom da malim i srednjim porodičnim i lokalnim biznisima pomogne u neizvesnim vremenima. Sa Vladimirom Đorđevićem, generalnim direktorom kompanije Visa za jugoistočnu Evropu, detaljnije razgovaramo o nastavku i proširenju ove inicijative.

Društvene mreže

Zašto Facebook preti obustavom poslovanja u Evropi i šta to znači za digitalne biznise?

Tehnološka kompanija iz Menlo Parka zapretila je da će zaustaviti i povući svoje poslovanje u Evropi ukoliko se ne povuče odluka regulatorne komisije o zabrani transfera podataka korisnika sa Starog kontinenta ka SAD-u.