Ovo su najbolje iOS aplikacije u 2015. godini

Ovo su najbolje iOS aplikacije u 2015. godini

Apple je danas predstavio najbolje aplikacije po njihovom odabiru za 2015. godinu, a u veoma jakoj konkurenciji prvo mesto pripalo je Periscopeu, koji je prema rečima potpredsednika za Internet softver i servise pri ovoj kompaniji, Edija Kjua - potpuno revolucionaran.

iOS-aplikacije

Kako piše Mashable, pomenuta aplikacija je svakako zaslužila titulu najbolje, te da to uopšte nije iznenađenje, bez obzira što se Meerkat prvi predstavio na tržištu, Periscope je postao znatno popularniji, što je samo dokaz o pravom potezu Twittera kada je akvizirao mali tim koji je na početku stajao iza ove aplikacije.

Sa druge strane, najbolje aplikacije za iPhone prema odabiru Applea su Englight za obradu fotografija, a nagrade su osvojili još i Robinhood koji služi za praćenje stanja na berzi, te odličan alat za poboljšanje produktivnosti Workflow, kao i health aplikacije poput Larka i Fit Man Cooka.

Kada je reč o iPadu,  stvar je nešto drugačija, te je aplikacija The Robot Factory odabrana kao najbolja, dok su sa druge strane nagrađeni HBO Now, Patterning, Drum Machine i LiquidText.

Taman kada pomislimo da smo sve videli

Ovom prilikom oglasio se i pomenuti Kju koji je za Mashable rekao da je impresioniran vrstama aplikacija koje su napravljene, te istakao da čak i kada pomislimo da je sve što zamislimo napravljeno, ljudi nastave sa inovacijama, kreiranjem i na kraju plasiranjem novih servisa i aplikacija za korisnike.

Mi vam donosimo i kompletan spisak aplikacija za iOS koje su najviše puta preuzimane sa App Storea u 2015. godini:

Najboljih 10 besplatnih aplikacija za iPhone:

 1. Trivia Crack
 2. Messenger
 3. Dubsmash
 4. Instagram
 5. Snapchat
 6. YouTube
 7. Facebook
 8. Uber
 9. Crossy Road – Endless Arcade Hopper
 10. Google Maps

Najboljih 10 aplikacije za iPhone koje se plaćaju:

 1. Heads Up!
 2. Minecraft: Pocket Edition
 3. Trivia Crack (Ad Free)
 4. Five Nights at Freddy’s 2
 5. Facetune
 6. Geometry Dash
 7. Five Nights at Freddy’s
 8. Afterlight
 9. Plague Inc.
 10. Goat Simulator

Najboljih 10 besplatnih aplikacija za iPad

 1. Crossy Road – Endless Arcade Hopper
 2. Candy Crush Soda Saga
 3. Messenger
 4. Netflix
 5. YouTube
 6. The Calculator – Free
 7. Microsoft Word
 8. Trivia Crack
 9. Skype for iPad
 10. Pinterest

Najboljih 10 aplikacije za iPad koje se plaćaju:

 1. Minecraft: Pocket Edition
 2. Five Nights at Freddy’s 2
 3. Five Nights at Freddy’s
 4. Geometry Dash
 5. Terraria
 6. Goat Simulator
 7. Heads Up!
 8. Five Nights at Freddy’s 3
 9. Toca Kitchen 2
 10. Monument Valley

Ukoliko bi nešto promenili na ovom spisku ili dodali aplikaciju koja je možda nezasluženo izostavljena, javite nam u komentarima. 🙂

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Karijere

Miloš Čučulović iz Srbije direktor je u švajcarskom MDPI-u sa više od 6.500 zaposlenih širom sveta

U švajcarskoj kompaniji koja je jedan od lidera u naučnom izdavaštvu, razvija najsavremenije alate zasnovane na generativnoj veštačkoj inteligenciji. A kako je izgledao njegov karijerni put? Pročitajte u intervjuu koji je pred vama!

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Propustili ste

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Karijere

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.

Sponzorisano

Može li veštačka inteligencija pomoći u izgradnji održivih energetskih sistema i poslovanja?

Koliko bi i na koji način integracija AI tehnologije mogla da utiče na unapređenje rešenja u energetskom sektoru, ali i na poslovanje jedne kompanije? Odgovor na ovo pitanje dobili smo u razgovoru sa Jelenom Pejković iz kompanije Schneider Electric.