Instagram uvodi brojač pregleda video sadržaja - Netokracija.rs

Instagram uvodi brojač pregleda video sadržaja

Samo nekoliko dana otkako su lansirali podršku za kontrolu više korisničkih naloga, iz Instagrama su očigledno rešili da u kratkom periodu nastave sa lepim vestima, pa su tako spremni da predstave novu funkciju koja je zadužena za merenje broja pregleda videa - što bi trebalo da obraduje sve oglašivače i community menadžere prisutne na ovoj mreži.

Instagram-video

Kako prenosi Wersm, očigledno je da iz Instagrama zaista razumeju potrebe kompanija, organizacija, ali i drugih korisnika kada je reč o alatima bitnim za komunikaciju sa publikom i ciljnom grupom. Kada brojač pregleda video sadržaja bude i zvanično svima dostupan, sigurno će doprineti kvalitetnijem feedbacku od strane korisnika koji će svim menadžerima zaduženim za nastup brendova na društvenim mrežama doneti važne podatke.

Naime, pomenuti brojač pregleda bi trebalo da se pojavi ispod videa sa desne strane, tačno tamo gde se nalazi ukupan zbir lajkova za objavljeni sadržaj na Instagramu. Korisnicima će biti omogućeno da kliknu na trenutni broj pregleda i tako dobiju pristup listi naloga ljudi koji su pregledali objavljeni video sadržaj.

Iz Instagrama obećavaju velike stvari…

Iako je prvobitno nastao kao platforma za objavljivanje obrađenih fotografija putem filtera, Instagram je u poslednje vreme uložio dosta napora u poboljšanje iskustva korisnika kada je reč o video materijalu – a rezultat toga jesu aplikacije poput Hyperlapsea i Boomeranga koje su znatno uticale da video, pored fotografija postane još jedno prepoznatljivo obeležje ove mreže.

Ipak, ostaje da se vidi na koji način će se obavljati proces merenja video snimaka, od trenutka kada isti budu objavljeni. Takođe, ako je suditi prema informacijama koje stižu sa zvaničnog bloga Instagrama, pomenuta opcija je samo prva u nizu novosti za ovu godinu kada je reč o kvalitetnijem pregledu video sadržaja na ovoj društvenoj mreži.

Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Šta novi IPS QR kodovi donose malim trgovcima i njihovim kupcima – i kako ih implementirati?

Usluga instant plaćanja na prodajnim mestima uz pomoć IPS QR kodova zvanično je puštena u protokol u Srbiji krajem februara. U nastavku analiziramo na šta trgovci treba da obrate pažnju ako isti uvode u svoje procese naplate.

Startapi i poslovanje

Uz ‘Fleksibilni petak’ Nordeus omogućio zaposlenima da sami organizuju poslednji radni dan u nedelji

Dok se zaposleni u Nordeusu nakon 'full remote' režima ne vrate u kancelariju, kompanija im omogućava da njihova radna nedelja traje 4 dana - ukoliko to žele. Fleksibilni petak startovao je 8. maja, a u nastavku otkrivamo kako to izgleda u praksi.

Kultura 2.0

Kako su domaći YouTube kanali o kuvanju ‘eksplodirali’ za vreme epidemije

Da li i vi spadate u grupu ljudi koja je u karantinu isključivo radila na razvoju i usavršavanju kulinarskih veština? Verujem da jeste, a verujem i da ste inspiraciju tražili ne u bakinim kuvarima, već na YouTube-u.

Propustili ste

Kultura 2.0

Mojih 5: Nemanja Čedomirović

Nemanja Čedomirović vodi GrowIT i sa svojim timom pomaže kompanijama da usvoje agilni način rada, a ove nedelje u specijalu 'Mojih 5' deli svoje preporuke sadržaja koji mu je ovih dana okupirao pažnju.

E-commerce

Nikola i Sonja pokrenuli su Prodajadelova.rs jer žele da promene način na koji održavamo naše četvorotočkaše

Napustio je dobro plaćen posao i visoku poziciju u kompaniji Würth sa ciljem da započne svoj posao iz snova. Ovo je priča o Nikoli Đuroviću koji je sa suprugom Sonjom pokrenuo sajt Prodajadelova.rs sa namerom da promeni percepciju kupovine auto delova i servisiranja vašeg četvorotočkaša.

Ekskluzivno

U 2019. godini potrošili smo €47,05 miliona na digitalno oglašavanje

Rezultati o ukupnom utrošku na digitalno oglašavanje u prethodnoj godini konačno su tu. Gle čuda - i ovoga puta tržište digitalnog oglašavanja u Srbiji zadržalo je dvocifren rast, ostvarivši jedan od najboljih rezultata otkako se istraživanje vrši.

E-commerce

eCommerce Asocijacija otvara vrata svoje Akademije za sve koji žele da pokrenu svoj web shop

eCommerce Asocijacija Srbije pokrenula je eCommerce Akademiju - edukativni projekat u okviru kog će profesionalci iz svih segmenata digitalnog ekosistema sa polaznicima deliti svoja iskustva iz sektora elektronske trgovine.

Intervju

McCann otkriva (skoro) sve što ste želeli da znate o tehnologiji – tokom i posle korone

'WeCann Point of View' je e-book kreiran od strane agencije McCann u okviru kog dele svoja razmišljanja o praćenju i privatnosti, kupovini, dokumentima i parama, ekonomiji deljenja i ekonomiji razdvojenosti, proširenoj realnosti, i drugim trendovima koji su se promenili u toku pandemije. U nastavku za Netokraciju izdvajaju najzanimljivije delove.

Startapi i poslovanje

Kako srpski IT-jevci treba da se brendiraju u inostranstvu – kao jeftina ili kvalitetna radna snaga?

Aktuelna pandemijska kriza (i njene ekonomske posledice), naveli su nas na sledeće pitanje: da li će domaće IT kompanije, agencije, frilenseri i regruteri morati da promene način na koji predstavljaju svoje proizvode, usluge i kadar na međunarodnom tržištu? Dakle, hoćemo li u prvi plat isticati da smo povoljni, da imamo kvalitetan kadar - ili oba?