Instagram postaje bezbedniji uz 2-stepenu verifikaciju - Netokracija.rs

Instagram postaje bezbedniji uz 2-stepenu verifikaciju

Popularna društvena mreža koja je u vlasništvu Facebooka, vremenom beleži sve veći porast popularnosti, te ne čudi činjenica da su iz ove kompanije odlučili da unaprede proces prijavljivanja, počevši sa lansiranjem dvostruke provere identiteta, kako ne bi dolazilo do čestih bezbednosnih propusta.

instagram-nalozi

Kako prenosi Mashable, do sada je korisnicima za prijavljivanje na Instagram bilo potrebno samo da popune prazne prostore sa svojim korisničkim imenom i lozinkom, međutim, prema pojedinim navodima stranih medija, pomenuti proces bi trebao da bude bogatiji za još jedan korak koji bi podrazumevao slanje trenutnog koda korisniku (putem SMS-a verovatno), što bi doprinelo povećanju sigurnosti na ovoj mreži.

Sa druge strane, dvostruka potvrda identiteta na Instagramu je ipak zakasneli potez ovog servisa, koji je postao primarna platforma za deljenje fotografija slavnih ličnosti. Podsećanja radi, prošle godine je poznata pevačica iz SAD-a, Tejlor Svift, bila žrtva hakerskog napada, kada je druga strana putem njenog naloga postavila nekoliko neželjenih fotografija – koje su kasnijom intervencijom Instagramovog tima ipak obrisane.

Instagram kasni, ali popularnost i dalje raste

S obziorm na to da tada nije postojala dvostruka verifikacija, hakeri su imali lak zadatak, i sve što je trebalo da urade jeste da promene njenu lozinku na ovoj društvenoj mreži. Novi sigurnosni proces koji bi uskoro trebao da bude dostupan svim korisnicima širom sveta, dolazi ubrzo nakon vesti o tome da je Instagram početkom meseca dopustio upotrebu i do 5 profila u isto vreme – što je takođe bila dugo očekivana funkcija.

Podsetimo i na činjenicu da je Facebook, koji je akvizirao Instagram još 2012. godine, svojim korisnicima godinu dana pre ovog poteza omogućio dvostruki korak bezbednosnog prijavljivanja, što je iste godine učinio i Gmail. Iako znamo da pomenuta mreža za deljenje fotografija kasni sa unapređenjem svog bezbednosnog procesa, nema sumnje da će i dalje nastaviti sa beleženjem rasta popularnosti kod korisnika širom sveta.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Karijere

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.