Instagram i Apple testiraju nove funkcije za prodavce?

Instagram i Apple testiraju nove funkcije za prodavce i oglašivače?

Društvena mreža posvećena ljubiteljima fotografije i kratkih videa, uskoro bi mogla da ponudi nove funkcije koje će posebno biti zanimljive korisnicima iPhone 6S telefona - s obzirom da će biti korišćene sve prednosti tehnologija kao što su 3D Touch i Apple Pay.

Instagram

Kako piše The Verge, pomenuta kompanija koja je u vlasništu Facebooka, predstavila je još u junu mesecu “Shop Now” dugme koje usmerava korisnika ka kupovini – pod uslovom da je prethodno video plasirani oglas i ostvario interakciju sa njim. Podsećanja radi, slične funkcije nedavno su omogućili Twitter i Pinterest.

Sudeći prema izvorima bliskim Digidayu, 3D Touch tehnologija na iPhone 6S modelu (jači pritisak prsta ne ekranu), poslužiće svima koji se bave Instagram oglašavanjem te će korisnici moći da ostvare nešto veću i značajniju interakciju sa sadržajem – usled jačeg pritiska na ekran.

Novo doba za ‘m-commerce’

Što se tiče Apple Pay integracije, pretpostavlja se da će korisnici ubuduće moći da plaćaju za određene proizvode putem ove društvene mreže – zahvaljujući otisku prsta, što bi trebalo da zameni dosadašnji proces unošenja podataka sa kreditne kartice.

apple_pay
Apple Pay ubrzano osvaja segment mobilnog plaćanja u Americi – uskoro i širom sveta (Foto: Forbes)

Sa novim funkcijama u okviru kojih će biti uključeni 3D Touch i Apple Pay, oglašivači će biti u mogućnosti da “ožive” svoje postove i pruže veću vrednost krajnjim korisnicima, nego što je to slučaj sa trenutnim foto sadržajem.

Još ranije smo se upoznali da je budućnosti mobilnog plaćanja pred našim vratima, a toga su svesni i čelni ljudi Instagrama koji potvrđuju dalja testiranja pomenutih opcija, ističući da je mobilna trgovina segment na koji će ova kompanija u predstojećem periodu obraćati još veću pažnju.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Novost

Google Street View automobili ponovo na putevima Srbije

Njihova misija je ažuriranje Google Street View fotografija srpskih gradova, arhitektonskih i prirodnih dobara na Google mapama.

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti.