Anketa Infostuda: Na prijavu za posao ne stiže odgovor

Anketa Infostuda: Na prijavu za posao ne stiže odgovor

Sajt Poslovi.infostud je u okviru svog istraživanja „Oceni put do posla“ obuhvatio sve kandidate koji su protekle godine putem ove stranice konkurisali za radno mesto, a koji su dali svoj sud o poslodavcima i načinu selekcije i regrutacije. Ocenama od 1 do 5 bodovan je način na koji je kompanija zakazala intervju, zatim kvalitet dobijenih informacija o radnom mestu, brzina završetka procesa selekcije, kao i obaveštavanje o ishodu konkursa.

p1

Naime, način na koji su kompanije zakazala test ili intervju ostaje među najbolje ocenjenim aspektom u procesu selekcije, dok je ocena za obaveštavanje kandidata o ishodu konkursa za posao ostala gotovo nepromenjena u odnosu na prethodnu godinu. Statistika sajta Poslovi.Infostud pokazuje između ostalog da je prošle godine popunjeno čak 82.035 upitnika, što je za oko 1.500 upitnika više u odnosu na 2015. godinu, dok je pored toga ocenjeno znatno više konkursa za posao (gotovo 17.000), kao i veći broj pojedinačnih poslodavaca (skoro 5.000).

Kandidati zadovoljni sa informacijama o radnom mestu

Kada je reč o izostanku povratne informacije o ishodu konkursa, ovo je i dalje najslabije ocenjen segment u procesu selekcije i regrutacije, te nije zabeležen pomak u odnosu na prošlu godinu. Iako kompanije polako postaju svesnije da slanjem povratne informacije utiču na formiranje svoje prepoznatljivosti, kandidati i dalje izražavaju nezadovoljstvo merom u kojoj se to čini, te prosečna ocena za ovu godinu iznosi 1.6, baš kao i u 2015. godini.

PrintPoslovi.Infostud
Svi potencijalni kandidati za posao ocenjivali su poslodavce po različitim kategorijama.

Sa druge strane, blagi pomak zabeležen je kod ocene za brzinu završetka procesa selekcije. Za razliku od prethodne godine kad je ocena iznosila 3.3, ove godine ocena je za nijansu viša i iznosi 3.4. Veće zadovoljstvo kandidata vidi se i kod ostalih segmenata procesa selekcije kao što su informisanje o radnom mestu (opis posla, radni uslovi, visina zarade) i ocena ove godine iznosi 3.5. Istraživanje je takođe pokazalo da je u odnosu na prošlu godinu poboljšan način na koji kompanija zakazuje test ili intervju i sada ocena iznosi 3.9 za razliku od prošlogodišnjih 3.8.

Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Ko je vaš Mesija na razmućivanje?

Kada ste prvi put shvatili da ste matori? Ja pre nekih 5-6 godina, tada u kasnim dvadesetim.

Internet marketing

UniCredit Bank Srbija gasi Facebook, Messenger i Instagram – sledi ulaganje u sopstvene digitalne kanale?

Način na koji Facebook tretira svoje korisnike bili su dovoljan razlog da UniCredit grupa najavi potpuno povlačenje sa društvenih mreža kompanije iz Menlo Parka.

Digitalni mediji

Valjda niste zaboravili na TikTok jer ova aplikacija upravo menja način na koji konzumiramo digitalni sadržaj

Aplikacija TikTok otklanja iluziju o tome kako je bilo koji korisnik društvenih mreža tu da odlučuje i aktivno bira – to umesto njega u potpunosti radi aplikacija. Znači li to da dolazi novo doba za društvene mreže?

Propustili ste

Internet marketing

Proglašeni dobitnici IAB MIXX 2019. nagrada – Grand Prix otišao u ruke Ovation BBDO

Na devetom po redu Digital Day konferenciji pod sloganom How do you trust, dodeljena su Mixx Awards priznanja za najbolje digitalne kampanje realizovane prethodne godine u Srbiji.

Internet marketing

€36,8 miliona za digitalno oglašavanje u 2018. — srpsko tržište poraslo za 24,8%

I u 2018. godini zadržan je jak dvocifren rast tržišta digitalnog oglašavanja u Srbiji, pokazali su rezultati AdEx istraživanja. U nastavku teksta donosimo vam pregled najbitnijih rezultata.

Internet marketing

Najčešće greške pri izradi ‘content marketing’ strategije

Sasvim je razumno da želite da investirate u kvalitetan sadržaj kako biste unapredili svoj biznis, ali stvari nisu baš tako jednostavne. Evo koje greške marketari najčešće prave pri izradi content marketing strategije.

Tehnologija

Koji izazovi najviše muče QA inženjere?

Glavni zadatak QA inženjera je da bude podrška obezbeđivanju kvaliteta proizvoda. Zvuči lako, zar ne? U praksi, naravno, nije tako.

Startapi i poslovanje

Na čemu članovi vašeg tima rade u ovom trenutku? Softver KANBANSI ima odgovor

Izabrali ste Kanban metodologiju, počeli da je primenjujete i – to nije dalo očekivane rezultate ili iziskuje više truda nego što ste očekivali. Možda je rešenje ipak u softveru?

Internet marketing

Novi Chrome uvodi promene koje će razdrmati oblast digitalnog oglašavanja

Nedavno održana Google I/O konferencija dala nam je bolji uvid u promene koje će uskoro zahvatiti Chrome. Kako će one uticati na korisnike, ali i na oglašivače, pročitajte u nastavku teksta.