Letnji hakaton Infostud grupe: Digitalizacija oglasa za posao

Letnji hakaton Infostud grupe: Digitalizacija oglasa za posao

Kompanije poslovi.infostud.com, helloworld.rs i Poslonaut najavljuju hakaton koji će biti održan od 15. do 16. jula u prostorijama ICT Hub-a (Playground) u Beogradu. Učesnici će imati 24 časa da osmisle i kreiraju rešenje posvećeno digitalizaciji oglasa za posao.

Prvi letnji hakaton u organizaciji poslovi.infostud.com, helloworld.rs i Poslonauta održaće se od 15. do 16. jula u prostorijama ICT Hub-a u Beogradu. Cilj hakatona jeste osmisliti kreativna tehnološka rešenja u vidu web ili mobilne aplikacije, a koja se tiču digitalizacije oglasa za posao. Učesnici će imati samo 24 časa da osmisle, kreiraju i predstave svoju aplikaciju, dok će tema i sve potrebne smernice biti saopštene na dan početka takmičenja.

Priliku da učestvuju na hakatonu imaju prethodno formirani timovi i startapi (do najviše 4 punoletna člana). Iz Infostuda ističu da su hrana, piće i mentorska podrška obezbeđene, dok se od učesnika očekuje da ponesu svoju opremu (računar, pametni telefon).

Pored takmičarskog dela, učesnicima će na raspolaganju biti i različiti zanimljivi sadržaji poput obuke za predstavljanje ideja i rešenja koje su osmislili i realizovali, kao i kutak sa VR-om gde će moći kratko da se odmore i zabave.

Nagradni fond od €3.500

Ukupan novčani nagradni fond predstojećeg hakatona iznosi 3.500 evra, od čega pobedničkom timu ide 2.000 evra, drugoplasiranom timu 1.000 evra, a trećeplasiranom 500. Ideje i rešenja realizovana tokom takmičenja postaju vlasništvo organizatora. Prijave za Letnji hakaton dostupne su na zvaničnom sajtu događaja.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Karijere

Nakon 15 godina u medijima Ivan Jelić karijeru nastavlja u kompaniji Sourcefabric

Posle 15 godina rada na domaćem medijskom tržištu kao deo web tima B92, Ivan Jelić nastaviće svoju karijeru u kompaniji Sourcefabric. U intervjuu sa njim otkrivamo kako se odlučio da svoje nove profesionalne korake gradi u firmi koja razvija softver za medije.

Propustili ste

Web 3.0

Uvod u blokčejn: Novi vodič odgovara na pitanja o osnovama ove tehnologije

Ovaj vodič nam donosi osnove blockchain tehnologije, uvod u blockchain ekonomiju, kao i odgovore na pitanja kako ova tehnologija utiče na vaš online identitet i koja je njena budućnost.

Startapi i poslovanje

Florence Healthcare sa velikom kancelarijom u Beogradu obezbedio novih $27 miliona investicije

Cilj ove investicije je da podrži misiju kompanije da u narednoj deceniji udvostruči rezultate kliničkih istraživanja tako što će omogućiti remote pristup njihovoj dokumentaciji.

Internet marketing

Kreativna agencija Redvertex otvara kancelarije u Beogradu – zapošljavaju 3D artiste i arhitekte

Jedna od vodećih svetskih kreativnih agencija iz oblasti arhitektonske vizualizacije i marketinga posvećene svetskoj industriji nekretnina, otvara svoju kancelariju u prestonici Srbije.

Novost

Ximedes sa kancelarijama u Novom Sadu akvizirao holandski Ginger Payments – širenje tima prva stvar na spisku

Ximedes, evropska softverska firma aktivna u fintech oblasti sa kancelarijama u holandskom Harlemu, Hamburgu, Stokholmu i Novom Sadu, akvizirala je kompaniju Ginger Payments koja je vodeći provajder platforme za onlajn plaćanje sa sedištem u Amsterdamu.

Web 3.0

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Gaming

Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Nakon uspeha video igre 'Golf Club: Wasteland' i najave igre 'The Cub', srpski game dev studio Demagog najavio je svoj novi naslov 'Highwater' koji bi uskoro trebalo da bude dostupan za gejmere širom sveta.