Infobip Shift 2022: Najveća regionalna konferencija za programere

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Infobip Shift, najveća konferencija za programere na jugoistoku Evrope, održaće se 19. i 20. septembra u Zadru. Jedanaesto izdanje prepoznatljive konferencije za programere svim posetiocima će doneti još veći produkcijski nivo i najbogatiji program do sada.

Na bini Startup Tribe predstaviće se inovativni hrvatski i međunarodni startapi, dok će u sali Web3 biti vođeni razgovori o kriptovalutama, blockchain tehnologiji, NFT-u, fintech-u i mnogim drugim aktuelnim tehnološkim temama. 

U posebnoj Expo hali biće postavljeni štandovi kompanija iz celog sveta koje će imati priliku da se predstave potencijalnim biznis partnerima i budućim zaposlenima. Ivan Burazin, član Upravnog odbora Infobipa i osnivač konferencije, izjavio je ovim povodom:

11. Infobip Shift konferencija biće veća i sadržajnija nego ikada ranije, a verujem da će se ponovo dokazati kao centralno mesto okupljanja svetske developer scene u jugoistočnoj Evropi.

Uz program smo podigli i kvalitet proizvodnje na viši nivo, kojom ćemo ću potpunosti transformisati Višnjik i pružiti jedno futurističko, visokotehnološko iskustvo čime ćemo svrstati Infobip Shift rame uz rame sa najvećim svetskim tehnološkim događajima. Pridružiće nam se više od 50 govornika, a očekujemo više od 4.000 posetilaca uživo i više od 10.000 online.

Posetioci će tokom dva dana konferencije prisustvovati predavanjima, radionicama i panelima diskusije kako bi mogli da se upoznaju sa najnovijim tehnologijama, razmene znanja i započnu nove poslovne saradnje, a sve u opuštenoj, letnjoj atmosferi koja karakteriše Infobip.

Predavanja vodećih svetskih stručnjaka iz IT industrije

Program Infobip Shift konferencije će se održavati u svim halama Višnjika, kao i na dva otvorena prostora. Na glavnoj bini predavanja će održati predstavnici vrhunske svetske IT industrije i lideri globalne tehnoloških kompanija. Svoje prisustvo već su potvrdili Hakon Wium Lie, norveški programer i tvorac CSS-a, programskog jezika koji oblikuje izgled web stranice, kao i Una Kravets iz kompanije Google. 

Predavanja će održati i drugi poznati developeri poput Charity Majors, te konferencijskih povratnika kao što su Kitz i Kent C. Dodds. Uz predavanja, neki od govornika održaće i radionice na kojima će polaznici imati priliku da se iz prve ruke edukuju o najnovijim programerskim i IT rešenjima.

Najveće izdanje Infobip Shift-a do sada okupiće vodeća svetska IT imena na jednom mestu, predstavnike tehnoloških giganata i kompanija iz drugih delatnosti. Predah i osvježenje između aktivnosti posetioci će pronaći u posebno uređenim Garden prostorima na otvorenom, a oba dana konferencije zaokružiće afterpartiji na prepoznatljivim zadarskim destinacijama. U vezi sa time, Ivan Burazin posebno ističe: 

Kao i prethodnih godina, želimo da okupimo svetsku razvojnu zajednicu u Hrvatskoj na jedinstvenom tehnološkom događaju. Infobip Shift je Hrvatsku već stavio na IT mapu Evrope, a ovogodišnje izdanje će još jednom potvrditi tu poziciju svojim kvalitetom i veličinom. Poznati govornici, bogat prateći program, najnoviji tehnološki i programski trendovi i mogućnost druženja sa kolegama iz celog sveta uz prelepu zadarsku kulisu savršena su pozivnica za sve programere, IT stručnjake, studente i preduzetnike.

Ovogodišnja Infobip Shift konferencija održaće se hibridno, odnosno fizički i online. Prijave možete slati do 19. septmbra, a o više uslovima prijavljivanja, ulaznicama i programu možete naći na internet stranicama konferencije.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Institut BioSens otvorio novi poziv za akcelerator namenjen IT i poljoprivrednim startapima

Institut BioSens pozvao je inovativne startape iz IT i poljoprivrednog sektora da učestvuju u trećem izdanju akceleratora i na taj način nastavlja dobru praksu pružanja podrške inovativnim preduzetnicima u razvoju ideja koje će doprineti digitalnoj transformaciji poljoprivrede.

Gaming

Wargaming Forge: Novi edukativni program o kreiranju globalnih video igra – uz potencijalno zaposlenje

Industrija razvoja video igara jeste zanimljiva, ali u isto vreme kompleksna stvar. Potencijale talenata koji tu istu industriju grade, prepoznala je kompanija Wargaming koja je pored kancelarija u Beogradu, otvorila i 'Forge' program prakse, sa čijom smo programskom menadžerkom razgovarali.

Startapi i poslovanje

Srpski NOVELIC prodao 54% udela indijskoj kompaniji Sona za 40,5 miliona evra

Indijska kompanija Sona Comstar potvrdila je kupovinu 54% udela u kapitalu za €40,5 miliona srpske kompanije Novelic, osnovane 2012. godine. Ova domaća kompanija razvija radarske senzore bazirane na milimetarskim talasima za auto, IoT i robotsku industriju.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Povratak DaFED-a (Danilo Novaković i Stanislava Stojanović Novoselac)

U 128. epizodi Office Talks podkasta imali smo priliku da ugostimo Danila Novakovića i Stanislavu Stojanović Novoselac, osnivače i idejne tvorce DaFED meetupa namenjenih kreativcima i ljudima iz IT industrije.

Upoznajte poslodavce

Zašto je EY akvizirao Zilker – IT kompaniju sa velikom kancelarijom u Beogradu?

U trci zvanoj digitalna transformacija ne učestvuju više samo IT kompanije i agencije. Njima su se priključile i konsultantske kuće, pri čemu je jedna od najpoznatijih još 2020. godine akvizirala IT kompaniju sa značajnim razvojnim odeljenjem u srpskoj prestonici.

Startapi i poslovanje

Katapult akcelerator: Do €300.000 za najbolje domaće startape

Katapult akcelerator nudi obuku i intenzivno mentorstvo u tromesečnom trajanju od 8-16 sati nedeljno, kao i šansu za nepovratno sufinansiranje do 300.000 evra. U program je uključeno oko 40 domaćih i stranih mentora, a o tome koje sve uslove startapi treba da ispune kako bi postali deo programa, razgovarali smo sa Majom Anđelković, inicijatorkom projekta.

Startapi i poslovanje

NTP Beograd otvorio prijave za lokalno AIM Startup 2023 takmičenje – pobedniku sledi put u UAE

Startapi iz Srbije i ove godine imaju priliku da se predstave globalnoj publici i investitorima na međunarodnom investicionom skupu i startap takmičenju AIM 2023 u UAE, od 8. do 10. maja u Abu Dabiju. 

Internet marketing

Da li će digitalni marketing preživeti novu eru privatnosti?

Zbog potrebe da se istaknu u moru konkurencije, brendovi će morati ozbiljno da se posvete kreiranju kvalitetnog, relevantnog i kreativnog sadržaja.

Kultura 2.0

Vlada Srbije ulaže €52 miliona u izgradnju novog centra za kreativne industrije

Obeležen početak radova na rekonstrukciji nekadašnje zgrade Ložionice u kreativno-inovativni multifunkcionalni centar.