Infobip Shift 2022: Najveća regionalna konferencija za programere

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Infobip Shift, najveća konferencija za programere na jugoistoku Evrope, održaće se 19. i 20. septembra u Zadru. Jedanaesto izdanje prepoznatljive konferencije za programere svim posetiocima će doneti još veći produkcijski nivo i najbogatiji program do sada.

Na bini Startup Tribe predstaviće se inovativni hrvatski i međunarodni startapi, dok će u sali Web3 biti vođeni razgovori o kriptovalutama, blockchain tehnologiji, NFT-u, fintech-u i mnogim drugim aktuelnim tehnološkim temama. 

U posebnoj Expo hali biće postavljeni štandovi kompanija iz celog sveta koje će imati priliku da se predstave potencijalnim biznis partnerima i budućim zaposlenima. Ivan Burazin, član Upravnog odbora Infobipa i osnivač konferencije, izjavio je ovim povodom:

11. Infobip Shift konferencija biće veća i sadržajnija nego ikada ranije, a verujem da će se ponovo dokazati kao centralno mesto okupljanja svetske developer scene u jugoistočnoj Evropi.

Uz program smo podigli i kvalitet proizvodnje na viši nivo, kojom ćemo ću potpunosti transformisati Višnjik i pružiti jedno futurističko, visokotehnološko iskustvo čime ćemo svrstati Infobip Shift rame uz rame sa najvećim svetskim tehnološkim događajima. Pridružiće nam se više od 50 govornika, a očekujemo više od 4.000 posetilaca uživo i više od 10.000 online.

Posetioci će tokom dva dana konferencije prisustvovati predavanjima, radionicama i panelima diskusije kako bi mogli da se upoznaju sa najnovijim tehnologijama, razmene znanja i započnu nove poslovne saradnje, a sve u opuštenoj, letnjoj atmosferi koja karakteriše Infobip.

Predavanja vodećih svetskih stručnjaka iz IT industrije

Program Infobip Shift konferencije će se održavati u svim halama Višnjika, kao i na dva otvorena prostora. Na glavnoj bini predavanja će održati predstavnici vrhunske svetske IT industrije i lideri globalne tehnoloških kompanija. Svoje prisustvo već su potvrdili Hakon Wium Lie, norveški programer i tvorac CSS-a, programskog jezika koji oblikuje izgled web stranice, kao i Una Kravets iz kompanije Google. 

Predavanja će održati i drugi poznati developeri poput Charity Majors, te konferencijskih povratnika kao što su Kitz i Kent C. Dodds. Uz predavanja, neki od govornika održaće i radionice na kojima će polaznici imati priliku da se iz prve ruke edukuju o najnovijim programerskim i IT rešenjima.

Najveće izdanje Infobip Shift-a do sada okupiće vodeća svetska IT imena na jednom mestu, predstavnike tehnoloških giganata i kompanija iz drugih delatnosti. Predah i osvježenje između aktivnosti posetioci će pronaći u posebno uređenim Garden prostorima na otvorenom, a oba dana konferencije zaokružiće afterpartiji na prepoznatljivim zadarskim destinacijama. U vezi sa time, Ivan Burazin posebno ističe: 

Kao i prethodnih godina, želimo da okupimo svetsku razvojnu zajednicu u Hrvatskoj na jedinstvenom tehnološkom događaju. Infobip Shift je Hrvatsku već stavio na IT mapu Evrope, a ovogodišnje izdanje će još jednom potvrditi tu poziciju svojim kvalitetom i veličinom. Poznati govornici, bogat prateći program, najnoviji tehnološki i programski trendovi i mogućnost druženja sa kolegama iz celog sveta uz prelepu zadarsku kulisu savršena su pozivnica za sve programere, IT stručnjake, studente i preduzetnike.

Ovogodišnja Infobip Shift konferencija održaće se hibridno, odnosno fizički i online. Prijave možete slati do 19. septmbra, a o više uslovima prijavljivanja, ulaznicama i programu možete naći na internet stranicama konferencije.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Quiet Quitting: Kako je TikTok trend pokrenuo revoluciju na radnom mestu?

Ukoliko ste aktivni na TikTok-u, sigurno vam nije promakao trend o 'tihom otkazu' koji u proteklom periodu preplavljuje svačiji #fyp na ovoj društvenoj mreži.

Gaming

FDU pokrenuo Game Art katedru ― šta to znači za srpsku gejming industriju?

Fakultet dramskih umetnosti, koji je član superklastera Creative Tech Serbia, ove godine prvi put je upisao studente na novi studijski program: Vizuelni efekti, animacija i gejm art. Sve o novom studijskom programu i mogućnostima koje pruža, pročitajte u našem tekstu.

Karijere

Veljko je više od deset godina Java programer u Mozzartu – otkriva nam izazove IT odeljenja u ‘gambling’ industriji

Ukoliko se baviš programiranjem i tragaš za novim profesionalnim izazovima, kako ti se čini mogućnost da razvijaš vlastiti proizvod i da možeš da vidiš svoj kod u produkciji u rekordno kratkom roku?

Propustili ste

Kultura 2.0

Može li veštačka inteligencija ubiti kreativnost?

Kada je Jason Allen, inače dizajner video igara, pobedio na Takmičenju likovne umetnosti Državnog sajma Kolorado u kategoriji Digital Arts/Digitally-Manipulated Photography sa delom 'Théâtre D’opéra Spatial', koje je nastalo uz pomoć najpopularnijeg programa veštačke inteligencije Midjourney, povela se polemika o tome šta je umetnost danas, kakva je njena budućnost i da li to ona zapravo 'umire pred našim očima'?

Tehnologija

Brnabić: Izvoz srpske IT industrije preko €2,5 milijardi u 2022. godini

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da će izvoz IT industrije ove godine premašiti 2,5 milijarde evra, od čega će suficit biti preko 1,5 milijarde evra, a da je u proteklih godinu dana svako drugo novo radno mesto bilo u IT sektoru.

Startapi i poslovanje

500 Emerging Europe: Novih €70 miliona za lokalne startape sa globalnim ambicijama

Istanbulski ogranak poznatog VC fonda 500 startups saopštio je da se sa novim fondom još više fokusira na države Centralne i Istočne Evrope, među kojima je i Srbija.

Intervju

Stvaranje i edukacija novih talenata moraju biti u fokusu domaćih ‘game dev’ kompanija

Ulazak u 'game dev' svet često može da krene od različitih interesovanja. Svoju priču o tome kako više od jedne decenije radi u IT industriji i sada u gaming sektoru iako se za to nije stručno edukovao, otkriva nam Dušan Jovanović, Studio Production Manager kompanije Ubisoft u Beogradu.

Tehnologija

Search On 22: SEO relevantniji nego ikada pre

U nameri da privuče generaciju Z, Google je na 'Search On 22' događaju predstavio novitete u pretrazi, koji su rezultat dugogodišnjeg razvijanja AI tehnologija.

Društvene mreže

TikTok će pokoriti najveće igrače u industriji zabave

U okviru 15. izdanja Weekend Media Festivala, održan je panel 'TikTok – the platform that will bring the biggest players on the market to its knees'.