IDEA u 2016. radikalno unapređuje svoj webshop

IDEA u 2016. radikalno unapređuje svoj webshop, uvodi inovacije po uzoru na Uber

Poslednjih nekoliko godina građani Beograda i drugih većih mesta svoje namirnice mogu kupovati i putem Interneta, čime odlazak u supermarkete postaje prošlost. Lanac trgovina IDEA koji se nalazi u vlasništvu koncerna Agrokor, uskoro bi u Srbiji mogao predstaviti novu uslugu, utemeljenu na inovacijama koje su nedavno predstavljene u Hrvatskoj.

idea_main_1

Kolege sa hrvatske Netokracije skoro su pisale o “Konzum Kliku” – novoj usluzi online kupovine namenjene svakodnevnim proizvodima poput jaja, mleka, i drugih prehrambenih i kućnih artikala. U pitanju je redizajnirana Internet trgovina koja korisnicima omogućava još lakšu pretragu i kupovinu, te mogućnost favorizovanja određenih artikala kojima se kasnije lako možete vratiti.

Ideja iza čitavog servisa jeste da se pojednostavi svakodnevna kupovina (bez odlaska do prodavnice), a jedan od načina na koji se postiže veći užitak i komfor krajnjih korisnika jeste i činjenica da se naručeni artikli dostavljaju iz centralnog skladišta, a ne iz pojedinačnih prodavnica kao što je to pre bio slučaj. Netokracija saznaje da bi sličan koncept trebao da se proširi i na Srbiju, pri čemu bi upravo IDEA mogla biti vesnik tehnoloških inovacija, a koja već uveliko nudi mogućnost kupovine namirnica i drugih kućnih artikala putem sajta i mobilne aplikacije.

‘Klik’ u Srbiji i Sloveniji u 2016?

Direktorka e-commerca u Konzumu, Martina Starčević, izjavila je u razgovoru za Netokraciju:

Koncept logističkog centra pojedine zemlje, kakav je „Konzum Klik“ u Zagrebu za veće hrvatske gradove, širiće se i na susedna tržišta u kojima je prisutan koncern Agrokor. U Srbiji ćemo to svakako implementirati kroz već razvijenu IDEU, a u Slovenji kroz Merkator. Plan je da se koncept „Konzum Klika“ razvije na regionalnim tržištima u toku 2016. godine, kako bi se dodatno unapredila usluga prema kupcima – baš kao što je to slučaj u Hrvatskoj.

konzum_6shop
Redizajniranom izgledu Internet trgovine IDEA i Mercator, u toku sledeće godine mogu se radovati i građani Srbije, te Slovenije.

Otkrivajući detalje o novoj usluzi, kolege iz Hrvatske pišu i o drive-in mogućnostima koje su vezane za logistički centar, a koje će potrošačima omogućiti da naruče robu putem Interneta, ali i da istu pokupe usput – bilo da se vraćaju kući s posla ili su zaboravili na vreme da obave kupovinu. Takođe, tu je i znatno napredniji sistem koji bi automatski trebalo da prepozna dostupnost pojedinačnih artikala, kako se ne bi dešavalo da proizvod iz vaše korpe bude zamenjen nekim drugim.

Informacije o dostavljačima – po uzoru na Uber

Vodeći se idejom transparentnosti koju je Zagrepčanima nedavno doneo Uber, iz Konzuma ističu da novi servis korisnike unapred obaveštava o dostavljačima, pružajući fotografiju osobe koja dostavlja namirnice, ali i njegovo ime, kao i tablice vozila – sve u cilju bolje informisanosti o onome ko vrši uslugu dostave.

Ovo nije regionalni Amazon (A007)

Ipak, ono što se postavlja kao najveće pitanje jeste da li je ovo zapravo onaj veliki i tajnovit projekat na kome Agrokor radi već neko vreme, a koji mnogi već sada nazivaju “Amazonom regiona”? Sudeći prema prvim informacijama i analizama, nije – budući da je koncept “Konzum Klika” isključivo usmeren ka robi široke potrošnje, namirnicama i kućnim artiklima. A007, kako je ime projekta, mogao bi pak predstavljati otvorenu platformu koja će i drugim proizvođačima i kompanijama omogućiti da prodaju svoje proizvode putem Interneta.

Svakako najvažniji momenat novog webshopa koji bismo uskoro mogli videti iz prve ruke, jeste promocija Internet trgovine u Srbiji ali i širom regiona, pokazujući tako skepticima da postoji mesto za tehnološke inovacije ovog tipa i na našim prostorima, ali i da će se potrošači uvek okrenuti onim kompanijama koje im nude više izbora – pogotovo kada je u pitanju naručivanje namirnica iz fotelje.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako paušalci mogu pristupiti svom eSandučetu i poreskom rešenju za 2020. godinu?

Januar 2020. za preduzetnike paušalce doneo je još jednu novost – rešenje o porezu direktno u njihovo eSanduče. Međutim, sudeći po reakcijama preduzetnika, taj proces nije jednostavan kao što izgleda. O tome šta vam je sve potrebno kako biste pristupili rešenju o prispelim obavezama analiziramo u nastavku teksta.

Kultura 2.0

Predstavljamo rezultate istraživanja: Koliko srpske IT-jevce košta sedenje za računarom?

Rezultati naše online ankete u kojoj je učestvovalo ravno 700 profesionalaca koji rade u srpskom IT sektoru potvrđuju da dugo sedenje za računarom i savremen stil života ostavljaju posledice po zdravlje. Fokus ankete bio je na ispitivanju uticaja na koštano-mišićni sistem i prikupljanju informacija o najzastupljenijim načinima lečenja, prosečnim troškovima koje lečenje iziskuje, kao i o prevenciji u vidu fizičke aktivnosti.

Kultura 2.0

Da li je vaša AliExpress porudžbina bezbedna od korona virusa?

Sve oči svetske javnosti okrenute su ka Kini koja se, u ovom trenutku, bori sa širenjem smrtonosnog korona virusa. I dok čekamo da saznamo da li postoji rešenje za ovaj ozbiljan globalni zdravstveni problem, zapitali smo se - da li virus koji je par hiljada kilometara daleko može da se prenese i robom sa AliExpress-a?

Propustili ste

Kultura 2.0

4 poslovne lekcije koje sam naučio iz druge sezone Narcos Mexico

Oni su trgovci narkoticima, nemaju visoko obrazovanje i fensi MBA programe u svojim CV-jevima. Prodaju 'bijelo' za život, odrasli su na ulicama, nemaju stvarni dodir sa poslovnim svijetom i njegovim trendovim. Ili to samo tako izgleda?

Startapi i poslovanje

Nakon 10 godina u advertajzingu odlučili su da pokrenu restoran u Beogradu – zašto?

Tehnologija i hrana danas su nerazdvojni - kao meso i kiseli kupus. U priči koja sledi, otkrivamo kako je jedna beogradska agencija završila u food-tech vodama i upoznajemo vas sa novim konceptom restorana koji preti da u potpunosti promeni ovu industriju.

Kultura 2.0

Predstavljamo rezultate istraživanja: Koliko srpske IT-jevce košta sedenje za računarom?

Rezultati naše online ankete u kojoj je učestvovalo ravno 700 profesionalaca koji rade u srpskom IT sektoru potvrđuju da dugo sedenje za računarom i savremen stil života ostavljaju posledice po zdravlje. Fokus ankete bio je na ispitivanju uticaja na koštano-mišićni sistem i prikupljanju informacija o najzastupljenijim načinima lečenja, prosečnim troškovima koje lečenje iziskuje, kao i o prevenciji u vidu fizičke aktivnosti.

Tehnologija

Zašto je AI za nas i dalje kao tinejdžerski seks?

U misiji da demistifikujemo AI i konačno isteramo na čistac realne probleme i obesmislimo sav taj AI 'hype' organizujemo prvi internacionalni Brain Summit. Do tada, koje predrasude u vezi veštačke inteligencije vi imate?

Startapi i poslovanje

Beogradski Workpuls analizira efikasnost zaposlenih za preko 1.000 klijenata širom sveta

U trenutku kada se u mnogim kompanijama javlja dodatna potreba za optimizacijom radnih procesa i povećanjem efikasnosti, nameće se i potreba za savremenim alatima koji im u tome mogu pomoći. Jedan od njih je i Workpuls.

Startapi i poslovanje

Oh Monday poslaće vam svakog ponedeljka spisak ‘remote’ poslova u inostranim kompanijama

Usvajanje novih zakonskih odluka o paušalnom oporezivanju podiglo je ogromnu prašinu u IT zajednici. I dok jedni polako počinju da se prilagođavaju, drugi razmišljaju da li postoji način da ostanu u Srbiji a da rade za inostranu kompaniju - u čemu im može pomoći domaći projekat Oh Monday - nedeljni pregled poslova 'na daljinu' direktno u inbox.