Kako predstaviti svoju ideju na međunarodnom tehnološkom sajmu?

Kako predstaviti svoju ideju na međunarodnom tehnološkom sajmu?

Predstavništvo tehnološkog sajma CeBIT za Srbiju, u četvrtak 19. januara organizuje besplatno predavanje u ICT Hub-u na temu zašto bi inovativne kompanije trebale da predstave svoj rad na međunarodnim izložbama, te kako to najefikasnije da urade. Događaj je namenjen predstavnicima startapa koji će tom prilikom moći da čuju više o SCALE11 izložbi.

ict-hub-1

Prisutni će imati jedinstvenu priliku da saznaju više o mogućnostima i prednostima učešća na međunarodnim manifestacijama i adekvatnoj pripremi za ovakvu vrstu nastupa, o čemu će im govoriti potpredsednica sajma CeBIT – Martina Libon. Učesnici će takođe dobiti odgovore na pitanja poput toga koje su koristi predstavljanja na sajmovima i zašto 450 mladih kompanija dolazi u Hanover na SCALE11.

Sa druge strane, govoriće se i o tome kako da se efikasno pripremi i realizuje nastup na ovom i sličnim događajima, kao i kako stupiti u kontakt sa različitim ciljnim grupama – bilo da su to investitori, mentori, velike kompanije, startapi sa kojima mogu da sarađuju, ili krajnji klijenti.

Podsećanja radi, CeBIT je jedan od najznačajnijih svetski sajmova usmeren na digitalizaciju koja danas pogađa svaki aspekt privrede i društva. Sajam se od 1986. godine održava u nemačkom gradu Hanoveru i godišnje okuplja preko 3.000 izlagača i 200.000 posetilaca. Poseban akcenat događaja dat je na poslednjim dostignućima u oblastima kao što su veštačka inteligencija, autonomni sistemi, virtuelna stvarnost, humanoidi roboti i dronovi.

Prijave već uveliko otvorene

Pomenuti sajam između ostalog daje veliki prostor startap zajednici kroz SCALE11 platformu koja privlači više od 400 mladih inovativnih preduzeća. Naime, SCALE11 je specifična izložba u okviru sajma CeBIT koju organizuje kompanija Deutsche Messe u partnerstvu sa Nemačkom startap asocijacijom (BVDS) i koja na jednom mestu okuplja mlade inovatore, preduzetnike i investitore.

Iz ICT Hub-a poručuju da je učešće na predstojećem događaju besplatno, ali da je zbog limitiranosti mesta potrebno popuniti prijave na vreme putem Gugl forme. Više informacija o ovom okupljanju možete pronaći na zvaničnoj stranici ovog prostora.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Novost

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Novost

Google Street View automobili ponovo na putevima Srbije

Njihova misija je ažuriranje Google Street View fotografija srpskih gradova, arhitektonskih i prirodnih dobara na Google mapama.

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Sponzorisano

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti.