Srpski HTEC širi poslovanje: Novi dev centri otvaraju se u čak četiri grada u Rumuniji

Srpski HTEC širi poslovanje: Novi dev centri otvaraju se u čak četiri grada u Rumuniji

Kompanija HTEC Group koja je osnovana u Srbiji i sa sedištem u SAD-u, planira da otvori do 1.000 radnih mesta u četiri velika grada u Rumuniji: Bukureštu, Kluž-Napoki, Temišvaru i Jašu, donoseći tako savremenu tehnologiju i inovacije u region kroz mogućnost rada sa vodećim svetskim kompanijama.

Ova kompanija sa sedištem u Silicijumskoj dolini objavila je da će zaposleni u Rumuniji i tamošnji tehnološki talenat biti angažovan na stvaranju digitalnih proizvoda u svim industrijama, kao što su zdravstvo i medicinska tehnologija, transport i pametna mobilnost, maloprodaja, fintech i bankarstvo, mediji i zabava, ekologija i energija, LabTech i ScienceTech, piše Business Review.

Osnovan u septembru 2008. godine u Beogradu od strane malog tima i sada sa sedištem u San Francisku, HTEC je globalna kompanija sa kancelarijama u SAD, Velikoj Britaniji, Australiji, Švedskoj, Holandiji. Njihovi razvojni centri koji angažuju preko 1.600 inženjera nalaze se širom jugoistočne Evrope, uključujući Srbiju, Severnu Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Mađarsku i sada Rumuniju. Podsetimo, ova kompanija je u januaru ove godine osigurala investiciju od 140 miliona dolara za dalje širenje poslovanja.

Vođeni motom Art of Possible, HTEC timovi isporučuju inženjersko znanje u čitavom spektru usluga, od dizajna i razvoja digitalnih proizvoda do sofisticiranog inženjeringa u različitim domenima i tehnologijama, uključujući sisteme velikih podataka, analitiku podataka, veštačku inteligenciju i razvoj platformi, oo robotika, pa sve do Internet of Things modela.

HTEC prepoznat kao najbrže rastuća kompanija u jugoistočnoj Evropi

Tim pomenute kompanije se sastoji od kreativaca i onih koji rade sa misijom da pomognu zainteresovanim stranama da definišu i izvrše svoje strategije digitalne transformacije na agilan način. Povodom ove vesti, oglasio se i David Schoch, glavni operativni direktor HTEC Group koji je istakao sledeće:

Rumunija je neizbežna tačka u ekspanziji HTEC-a u jugoistočnoj i centralnoj Evropi, sa svojom snažnom IT scenom, konkurentnim okruženjem i talentovanim inženjerima i dizajnerima koji se savršeno uklapaju u kulturu i način rada HTEC-a.

Ono što je činjenica, jeste da HTEC tim brzo raste i uvek je u potrazi za talentima u svojim globalnim kancelarijama i razvojnim centrima, u proseku imaju preko 100 zaposlenih mesečno. Štaviše, LinkedIn je 2020. godine prepoznao HTEC kao najbrže rastuću kompaniju u jugoistočnoj Evropi.

Kompanija aktivno zapošljava profesionalce na svim seniorskim nivoima u Rumuniji, tačnije inženjere, programere, menadžere projekata i proizvoda, dizajnere, domain stručnjake, poslovne i HR konsultante. Talenti iz Rumunije koji žele da se pridruže HTEC-u mogu istražiti dostupne pozicije na zvaničnom sajtu.


Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Zabava i zanimljivosti

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Karijere

Nakon 15 godina u medijima Ivan Jelić karijeru nastavlja u kompaniji Sourcefabric

Posle 15 godina rada na domaćem medijskom tržištu kao deo web tima B92, Ivan Jelić nastaviće svoju karijeru u kompaniji Sourcefabric. U intervjuu sa njim otkrivamo kako se odlučio da svoje nove profesionalne korake gradi u firmi koja razvija softver za medije.

Propustili ste

Novost

Uvod u blokčejn: Novi vodič odgovara na pitanja o osnovama ove tehnologije

Ovaj vodič nam donosi osnove blockchain tehnologije, uvod u blockchain ekonomiju, kao i odgovore na pitanja kako ova tehnologija utiče na vaš online identitet i koja je njena budućnost.

Startapi i poslovanje

Florence Healthcare sa velikom kancelarijom u Beogradu obezbedio novih $27 miliona investicije

Cilj ove investicije je da podrži misiju kompanije da u narednoj deceniji udvostruči rezultate kliničkih istraživanja tako što će omogućiti remote pristup njihovoj dokumentaciji.

Internet marketing

Kreativna agencija Redvertex otvara kancelarije u Beogradu – zapošljavaju 3D artiste i arhitekte

Jedna od vodećih svetskih kreativnih agencija iz oblasti arhitektonske vizualizacije i marketinga posvećene svetskoj industriji nekretnina, otvara svoju kancelariju u prestonici Srbije.

Novost

Ximedes sa kancelarijama u Novom Sadu akvizirao holandski Ginger Payments – širenje tima prva stvar na spisku

Ximedes, evropska softverska firma aktivna u fintech oblasti sa kancelarijama u holandskom Harlemu, Hamburgu, Stokholmu i Novom Sadu, akvizirala je kompaniju Ginger Payments koja je vodeći provajder platforme za onlajn plaćanje sa sedištem u Amsterdamu.

Najava

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Gaming

Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Nakon uspeha video igre 'Golf Club: Wasteland' i najave igre 'The Cub', srpski game dev studio Demagog najavio je svoj novi naslov 'Highwater' koji bi uskoro trebalo da bude dostupan za gejmere širom sveta.