Beogradski Konstrukt akviziran od strane HTEC-a, slede nove akvizicije

Beogradski Konstrukt akviziran od strane HTEC-a uz najavljene nove akvizicije širom regiona

Kompanija HTEC akvizirala je Konstrukt u cilju pojačanja produktnog i brend dizajna za svoje klijente.

Kompanija HTEC Group pre šest meseci objavila je da je akvizirala novosadsku IT kompaniju Execom, a juče su saopštili da će se njihovoj kompaniji na isti način pridružiti i Konstrukt – kompanijom sa sedištem u Srbiji koja se bavi produktnom strategijom i dizajnom.

HTEC Group, kako se navodi u zvaničnom saopštenju ove kompanije, sada u svom timu broji preko 700 zaposlenih (visoko stručnih inženjera, konsultanata, kreativaca, dizajnera i usko-specijalizovanih stručnjaka u različitim industrijama i tehnologijama), a pored organskog rasta putem zapošljavanja u svojim razvojnim centrima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Banja Luci, planira još akvizicija u regionu. U saopštenju se navodi i sledeće:

HTEC je u Konstruktu prepoznao talenat i profesionalnost koji kompaniji mogu doneti nova iskustva u razvoju digitalnih proizvoda, kao što su design-thinking metodologija, sve popularnija na svetskoj sceni. S druge strane, Konstrukt je dobio priliku da svoja iskustva primeni na mnogo većim i zahtevnijim projektima kompanije HTEC i time unese novine u razvoj proizvoda kod nas i u svetu.

Cilj je proširenje kapaciteta kompanije

Srđan Čolak, izvršni direktor Konstrukta, u pomenutom saopštenju prokomentarisao je odluku o pridruživanju kompaniji HTEC Group:

Ovo je verovatno početak najambicioznijeg putovanja na koje je tehnološka kompanija iz regiona ikada krenula. Počastvovani smo i zahvalni na prilici da utičemo na dalji razvoj proizvoda i dizajnerskog razmišljanja kompanije.

Sa druge strane, Dušan Kosić, predsednik kompanije HTEC, dodao je da su još od prve interakcije s Konstruktom i njegovim liderima smatrali da će se njihova kreativnost, radna etika i fokus na proizvodni aspekt digitalne industrije uklopiti u već dokazani HTEC-ov inženjering.

Kao što smo naveli, ovo je druga HTEC-ova akvizicija u poslednjih šest meseci a, kako navode u saopštenju, cilj je proširenje kapaciteta kompanije za isporuku inovativnih digitalnih proizvoda i usluga, što će njihovim klijentima omogućiti da postanu lideri u digitalnom svetu.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Office Talks Podcast

Matorci vs. Milenijalci – problem generacijskog jaza

Glavna tema 44. epizode Office Talks podcasta bila je diskusija o problemu koji sve vidljiviji generacijski jaz nosi sa sobom. Može li se životno iskustvo naših roditelja primeniti u eri digitalizacije i pandemije?

Karijere

Mihailo Ponjavić imenovan za direktora prodaje Euronews mreže u Srbiji

Nakon skoro tri godine u e-commerce sektoru, Mihailo Ponjavić vraća se u medijski biznis i staje na čelo prodajnog sektora televizijske mreže Euronews u Srbiji koja uskoro kreće sa radom.

Karijere

Jovan Jovanović otkriva šta čeka domaće IT-jevce koji žele posao u norveškoj tehnološkoj industriji

Jovan Jovanović, QA inženjer u kompaniji Tidal, u Oslu živi već tri godine i kao aktivan učesnik u tom sektoru veoma je dobro upoznao norvešku tehnološku industriju. O njoj razgovaramo u nastavku teksta.

Propustili ste

Tehnologija

Bitcoin gubi vrednost – da li je sada pravo vreme za ulaganje?

U prethodnim nedeljama kriptovaluta Bitcoin beleži veliki pad. Zašto je to tako?

Gaming

Niški Webelinx razvija casual video igre za iOS i Android koje igra 15 miliona igrača širom sveta

Kako razvoj industrije video igara u Srbiji sve više raste, tako na površinu izlaze uspešne poslovne priče kreativnih mladih ljudi i startapa koji oblikuju IT scenu naše zemlje. Ovo je još jedna takva priča koja nam dolazi i Niša, preciznije iz Webelinx Games studija.

Startapi i poslovanje

Ima nešto u dvodecenijskom iskustvu Smarta, ali i u ženskom liderstvu

Ivana Ružičić i Ivanka Rankusović nalaze se na čelu kompanije Smart New Frontier Group. U nastavku teksta sa njima detaljnije govorimo o poslovanju te kompanije, ali i položaju žena u IT industriji.

Mobilno

Ukida se naplata rominga između Srbije i Grčke – potpisivanje sporazuma sledeće nedelje

Od ovog leta svi naši građani imaće dodatni razloga za uživanje na putu za Grčku, s obzirom na to da će od sledeće nedelje biti ukinute naknade za roming između ove dve zemlje.

Startapi i poslovanje

City Expert lansirao ‘Kreditni Savetnik’ za buduće vlasnike nekretnina

Kupovina stana ili kuće ume da bude prava noćna mora ukoliko kroz čitav proces prolazite sami i nemate iskustva. Kompanija City Expert lansirala je novi sajt po imenu 'Kreditni Savetnik' koji bi trebalo da edukuje i informiše kupce o različitim mogućnostima za kreditiranje nekretnine.

Office Talks Podcast

Mudrinić hejtuje streaming servise

U 46. epizodi Office Talks podcasta razgovaramo o tome šta pratimo od sadržaja i zašto moramo biti pretplaćeni na nekoliko video servisa kako bismo mogli da gledamo sve što nam je duši milo.