Beogradski Konstrukt akviziran od strane HTEC-a, slede nove akvizicije

Beogradski Konstrukt akviziran od strane HTEC-a uz najavljene nove akvizicije širom regiona

Kompanija HTEC akvizirala je Konstrukt u cilju pojačanja produktnog i brend dizajna za svoje klijente.

Kompanija HTEC Group pre šest meseci objavila je da je akvizirala novosadsku IT kompaniju Execom, a juče su saopštili da će se njihovoj kompaniji na isti način pridružiti i Konstrukt – kompanijom sa sedištem u Srbiji koja se bavi produktnom strategijom i dizajnom.

HTEC Group, kako se navodi u zvaničnom saopštenju ove kompanije, sada u svom timu broji preko 700 zaposlenih (visoko stručnih inženjera, konsultanata, kreativaca, dizajnera i usko-specijalizovanih stručnjaka u različitim industrijama i tehnologijama), a pored organskog rasta putem zapošljavanja u svojim razvojnim centrima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Banja Luci, planira još akvizicija u regionu. U saopštenju se navodi i sledeće:

HTEC je u Konstruktu prepoznao talenat i profesionalnost koji kompaniji mogu doneti nova iskustva u razvoju digitalnih proizvoda, kao što su design-thinking metodologija, sve popularnija na svetskoj sceni. S druge strane, Konstrukt je dobio priliku da svoja iskustva primeni na mnogo većim i zahtevnijim projektima kompanije HTEC i time unese novine u razvoj proizvoda kod nas i u svetu.

Cilj je proširenje kapaciteta kompanije

Srđan Čolak, izvršni direktor Konstrukta, u pomenutom saopštenju prokomentarisao je odluku o pridruživanju kompaniji HTEC Group:

Ovo je verovatno početak najambicioznijeg putovanja na koje je tehnološka kompanija iz regiona ikada krenula. Počastvovani smo i zahvalni na prilici da utičemo na dalji razvoj proizvoda i dizajnerskog razmišljanja kompanije.

Sa druge strane, Dušan Kosić, predsednik kompanije HTEC, dodao je da su još od prve interakcije s Konstruktom i njegovim liderima smatrali da će se njihova kreativnost, radna etika i fokus na proizvodni aspekt digitalne industrije uklopiti u već dokazani HTEC-ov inženjering.

Kao što smo naveli, ovo je druga HTEC-ova akvizicija u poslednjih šest meseci a, kako navode u saopštenju, cilj je proširenje kapaciteta kompanije za isporuku inovativnih digitalnih proizvoda i usluga, što će njihovim klijentima omogućiti da postanu lideri u digitalnom svetu.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Šta rade zaposleni dok HR menadžeri spavaju? Kritikuju LGBT zajednicu i leče decu SMS porukama

Koliko ste upoznati sa kulturom ćutanja, skretanja pogleda i sleganja ramena koja je nikad prisutnija u domaćoj IT zajednici?

E-commerce

Deltin ‘Ananas’ unaprediće domaći e-commerce ne investicijom od €100 miliona, već brigom o korisnicima. Može li on to?

Kompanija Delta Holding najavila je da nakon 30 godina poslovanja u različitim oblastima u 2021. godini ulazi u e-commerce. Analiziram kako bi novi biznis mogao da izgleda i na čemu se mora zasnivati kako bi se takmičio sa konkurencijom.

Kultura 2.0

Sirenin krug poverenja: Zašto founderi toliko često biraju nepotizam?

Nepotizam je neiskren način da se ljudima veruje. Pogotovo u poslu.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Prevara od 70 miliona dolara – ko je kriv?

U 36. epizodi Netokracijinog Office Talks podcasta ugostili smo novinara BIRN-a, Aleksandra Đorđevića, sa kojim smo razgovarali o Internet prevarama. Reč je o nepostojećim sajtovima za kupovinu kriptovaluta i berzama, te call centrima koji su nedavno dospeli u žižu javnosti.

Kultura 2.0

Oporezivanje digitalne imovine u Srbiji: Koje obaveze imaju fizička i pravna lica?

Do decembra 2020. godine poreski propisi nisu izričito prepoznavali digitalnu imovinu i to je vodilo nepovoljnom poreskom tretmanu transakcija koje uključuju digitalnu imovinu, ali i pravnoj nesigurnosti o tome kako se digitalna imovina oporezuje. U tekstu objašnjavamo kako sada stoje stvari po tom pitanju.

Startapi i poslovanje

Američko-srpska podcast platforma Sounder.fm osigurala novu investiciju od $2.15 miliona

Nakon prošlogodišnje investicije od 1,8 miliona dolara, ova platforma za hostovanje i laku pretragu podcasta, audio knjiga i newscasta, prikupila je još 2,15 miliona dolara.

Startapi i poslovanje

NBS: U 2020. godini Srbija izvezla €1,37 milijardi ICT usluga

Sporiji rast nego u 2019. godini mogao bi biti opravdan aktuelnom pandemijom.

Novost

Program ‘Tačka povratka’ objavio vodič za lakši povratak Srba iz dijaspore u domovinu

Program za povezivanje sa srpskom dijasporom 'Tačka povratka' objavio je besplatan online 'Vodič za povratnike', namenjen građanima u dijaspori, bilo da su se već odlučili da se vrate u Srbiju, tek razmišljaju o povratku, ili ih zanimaju prilike za poslovnu saradnju.

Kultura 2.0

Platforma net.kabinet predstavlja interdisciplinarni kurs ‘Epidemija’ za srednjoškolce

Fondacija Petlja, Inicijativa 'Digitalna Srbija' i UNICEF predstavili su kurs "Epidemija" koji povezuje znanja o fenomenu epidemije iz ugla biologije, hemije, matematike i informatike. Kurs se sastoji iz tekstova, ilustracija, kvizova, a narator je glumac Miloš Biković.