HTEC group akvizirao je novosadsku IT kompaniju Execom

HTEC akvizirao novosadski Execom – sledi širenje baze klijenata i nova zapošljavanja

Domaća kompanija HTEC juče je objavila da je kupila novosadski Execom - još jednu veliku srpsku kompaniju koja takođe posluje u oblasti pružanja softverskih usluga.

Kako u saopštenju navode iz HTEC-a, ova akvizicija doprineće organskom rastu ove kompanije (koja, inače, svojim klijentima pruža usluge u domenu softverskih i hardverskih rešenja) i to kroz rast inženjerskog tima i dodatne ekspertize u novim industrijskim vertikalama.

Execom je, kako se dalje navodi u saopštenju, jedna od prvih i najuspešnijih IT kompanija u Novom Sadu koja je u trenutku akvizicije brojala 200 zaposlenih i koja je imala jaku bazu klijenata u centralnoj Evropi (Nemačkoj i Švajcarskoj) i Holandiji. To će, dodaju oni, HTEC-u omogućiti da svoje usluge ponudi van tržišta na kojima su već prisutni (SAD, Velika Britanija i nordijski region):

Zajedničkim snagama servisiraćemo klijente iz najrazličitijih industrija – od medicine, preko transporta, šipinga, logistike, finansija, telekomunikacija, IOT-a, do energetske industrije i mnogih drugih.

‘Cilj je izgraditi globalno prepoznatljivu konsultantsku i softversku kompaniju’

Dušan Kosić, predsednik kompanije, tim povodom izjavio je da je njihova misija da izrade globalno prepoznatljivu konsultantsku i softversku kompaniju, a da je akvizicija jedan korak bliže tom cilju.

Sa tim je saglasan i Aleksandar Čabrilo, CEO HTEC-a, koji je istakao i da je nedavna kriza izazvana COVID-19 virusom bila jedan od pokretača promena i poremećaja za mnoga preduzeća i industrije koje će morati da se digitalizuju – a to je prilika za HTEC:

To su bile promene koje su se dešavale i pre ove krize, ali ovo ubrzanje nastalo je neviđenim tempom, posebno za sektore poput trgovine, ugostiteljstva i transporta koji su strahovito trpeli.

Za neke, međutim, uključujući zdravstvo i logistiku, kriza je stvorila i porast potražnje kojim je postalo teško upravljati bez digitalne sofisticiranosti. Stoga, čak i one kompanije koje su se ustručavale od digitalne transformacije, sada razumeju da će morati da se brzo menjaju ili agresivnije ulažu u digitalne kapacitete svog poslovanja.

Na kraju, iz ove kompanije najavilu su i da će nastaviti da dalje šire tim, kako bi mogli adekvatno da odgovore na potrebe svojih klijenata.


Ostavi komentar

 1. Marko P.

  Marko P.

  20. 8. 2020. u 16:59 Odgovori

  Ovi momci su jednostavno fanstasticni!
  Nema ih nigde u medijima, cute i rade, ali razbijaju koliko su dobri. Dok se mediji bave nekakvim gaming firmama, dok drzava subvencionise Endavu, Continental i kakve strane firme, dok se prica o startupima koji su nepoznati i u svojoj ulici, ovi momci prave ovakav uspeh koji daleko prevazilazi granice ove zemlje. Nekoliko koplja ispred svih ostalih!
  Samo napred ljudi!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Sasomange od letos zabeležio 100.000 registrovanih korisnika u pohodu na udeo u domaćem ‘classifieds’ tržištu

Sredinom godine na tržište Srbije stigao je novi oglasnik koji tehnologijom i dizajnom želi da se bori za svoj deo 'classifieds' kolača. Zanimalo nas je kako je čitava priča zamišljena i šta to novo Sasomange.rs pruža domaćim kupcima i trgovcima.

Kolumna

Filtriranje interneta u Srbiji donosi ozbiljne posledice i nepoznatu korist

Filtriranje interneta je u Srbiji uvedeno radi navodnog sprečavanja dalje štete po republički budžet i ekonomiju i uz zanemarivanje brojnih aspekata koji ovaj opasan presedan nosi sa sobom. U tekstu analiziramo zašto je ta odluka besmislena i do kakvih posledica može dovesti.

Analiza

Vodeća udruženja frilensera predstavljaju dalje korake ukoliko nadležni organi ne odgovore na njihove zahteve

Sa predstavnicima Udruženja radnika na internetu i Udruženja frilensera i preduzetnika razgovarali smo o narednim koracima kada je reč o pregovorima sa nadležnim organima zbog najavljenog oporezivanja frilensera.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Nakon pritiska javnosti Apple konačno smanjuje App Store naknadu na 15% – ali samo za pojedine developere

Kao deo novog programa za mala preduzeća kompanija Apple najavila je smanjenje stope provizije u App Store prodavnici za 15% - što predstavlja jednu od najznačajnijih promena u procesu u kojem iOS developeri zarađuju na svojim igrama i aplikacijama za Apple uređaje.

Društvene mreže

Snap Inc. imenovao predstavnika za Srbiju – u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti saopštio je da je i kompanija Snap Inc. imenovala svog predstavnika za Republiku Srbiju.

Analiza

Vodeća udruženja frilensera predstavljaju dalje korake ukoliko nadležni organi ne odgovore na njihove zahteve

Sa predstavnicima Udruženja radnika na internetu i Udruženja frilensera i preduzetnika razgovarali smo o narednim koracima kada je reč o pregovorima sa nadležnim organima zbog najavljenog oporezivanja frilensera.

Tehnologija

Kako jednostavno početi sa učenjem programskog jezika Python?

Među programskim jezicima postoje velike razlike kako u samom procesu rada, tako i u krajnjim rezultatima. U razgovoru sa Nikolom Kolevskim, otkrivamo zašto je Python sve popularniji među programerima i šta ga izdvaja od drugih tehnologija.

Kultura 2.0

Vanja Paunović ima 23 godine, niže uspehe u programiranju i pokreće YouTube kanal – Dzimiks

Vanja trenutno završava Raf i započinje svoju programersku karijeru. To bi, manje-više, bio standardni put za juniora u IT industriji ali on ima nešto što ga izdvaja od ostalih: YouTube kanal posvećen programiranju.

Office Talks Podcast

Borci za slobodan Internet (gost Danilo Krivokapić)

22. epizodu Netokracijinog Office Talks podcasta obeležio je razgovor sa Danilom Krivokapićem iz SHARE Fondacije koji je govorio o aktuelnoj kampanji #hiljadekamera, našim digitalnim pravima i slobodnom Internetu.