HTEC group akvizirao je novosadsku IT kompaniju Execom

HTEC akvizirao novosadski Execom – sledi širenje baze klijenata i nova zapošljavanja

Domaća kompanija HTEC juče je objavila da je kupila novosadski Execom - još jednu veliku srpsku kompaniju koja takođe posluje u oblasti pružanja softverskih usluga.

Kako u saopštenju navode iz HTEC-a, ova akvizicija doprineće organskom rastu ove kompanije (koja, inače, svojim klijentima pruža usluge u domenu softverskih i hardverskih rešenja) i to kroz rast inženjerskog tima i dodatne ekspertize u novim industrijskim vertikalama.

Execom je, kako se dalje navodi u saopštenju, jedna od prvih i najuspešnijih IT kompanija u Novom Sadu koja je u trenutku akvizicije brojala 200 zaposlenih i koja je imala jaku bazu klijenata u centralnoj Evropi (Nemačkoj i Švajcarskoj) i Holandiji. To će, dodaju oni, HTEC-u omogućiti da svoje usluge ponudi van tržišta na kojima su već prisutni (SAD, Velika Britanija i nordijski region):

Zajedničkim snagama servisiraćemo klijente iz najrazličitijih industrija – od medicine, preko transporta, šipinga, logistike, finansija, telekomunikacija, IOT-a, do energetske industrije i mnogih drugih.

‘Cilj je izgraditi globalno prepoznatljivu konsultantsku i softversku kompaniju’

Dušan Kosić, predsednik kompanije, tim povodom izjavio je da je njihova misija da izrade globalno prepoznatljivu konsultantsku i softversku kompaniju, a da je akvizicija jedan korak bliže tom cilju.

Sa tim je saglasan i Aleksandar Čabrilo, CEO HTEC-a, koji je istakao i da je nedavna kriza izazvana COVID-19 virusom bila jedan od pokretača promena i poremećaja za mnoga preduzeća i industrije koje će morati da se digitalizuju – a to je prilika za HTEC:

To su bile promene koje su se dešavale i pre ove krize, ali ovo ubrzanje nastalo je neviđenim tempom, posebno za sektore poput trgovine, ugostiteljstva i transporta koji su strahovito trpeli.

Za neke, međutim, uključujući zdravstvo i logistiku, kriza je stvorila i porast potražnje kojim je postalo teško upravljati bez digitalne sofisticiranosti. Stoga, čak i one kompanije koje su se ustručavale od digitalne transformacije, sada razumeju da će morati da se brzo menjaju ili agresivnije ulažu u digitalne kapacitete svog poslovanja.

Na kraju, iz ove kompanije najavilu su i da će nastaviti da dalje šire tim, kako bi mogli adekvatno da odgovore na potrebe svojih klijenata.


Ostavi komentar

 1. Marko P.

  Marko P.

  20. 8. 2020. u 16:59 Odgovori

  Ovi momci su jednostavno fanstasticni!
  Nema ih nigde u medijima, cute i rade, ali razbijaju koliko su dobri. Dok se mediji bave nekakvim gaming firmama, dok drzava subvencionise Endavu, Continental i kakve strane firme, dok se prica o startupima koji su nepoznati i u svojoj ulici, ovi momci prave ovakav uspeh koji daleko prevazilazi granice ove zemlje. Nekoliko koplja ispred svih ostalih!
  Samo napred ljudi!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

E-prime povećao proizvodnju električnih bicikala i proširio proizvodni pogon – sledi dalji izvoz u EU

Priču kompanije E-prime pratimo gotovo od samog početka njihovog poslovanja, od pre nešto više od dve godine kada smo prvu put uradili intervju o ovim e-biciklima. U međuvremenu, kompanija je znatno porasla, zaposlila nove ljude, proširila proizvodnju i počela da izvozi svoje proizvode, a to je bio dovoljan razlog da se sa osnivačima opet nađemo na kafi i popričamo o novitetima.

Gaming

Kako je RUR od lokalne ekipe iz igraonice postao uticajni regionalni gejming medij

Već dvadeset godina organizacija RUR bavi se popularizacijom video igara u Srbiji. Njeni osnivači u velikom intervjuu za Netokraciju otkrivaju kako je RUR postao jedna od najvažnijih esports baza u našoj zemlji i šta novo spremaju ljubiteljima gejminga.

Office Talks Podcast

Šta najbolji programeri traže pored plate?

Kako se kompanije danas trude da privuku kvalitetan kadar, šta podrazumeva presonalizacija benefita i kako tokom pandemije izgleda proces zadržavanja zaposlenih? O ovim temama razgovaramo sa Tanjom Mladenović iz kompanije Nutanix u desetoj epizodi Office Talks podcasta.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Maratonci trče počasni krug (gost Veroljub Zmijanac)

Sa osnivačem sajta trcanje.rs, Belgrade running klub i organizacije Serbia Business Run razgovaramo o tome kako je ušao u svet trčanja i zašto su svi njegovi poduhvati na preseku tehnologije, sporta i preduztništva.

Startapi i poslovanje

Lokalnim biznisima Visa nudi besplatnu edukaciju, marketinšku podršku i održavanje web prodavnice

Početkom jula kompanija Visa je lansirala kampanju #PodržimoLokalno sa namerom da malim i srednjim porodičnim i lokalnim biznisima pomogne u neizvesnim vremenima. Sa Vladimirom Đorđevićem, generalnim direktorom kompanije Visa za jugoistočnu Evropu, detaljnije razgovaramo o nastavku i proširenju ove inicijative.

Društvene mreže

Zašto Facebook preti obustavom poslovanja u Evropi i šta to znači za digitalne biznise?

Tehnološka kompanija iz Menlo Parka zapretila je da će zaustaviti i povući svoje poslovanje u Evropi ukoliko se ne povuče odluka regulatorne komisije o zabrani transfera podataka korisnika sa Starog kontinenta ka SAD-u.

Gaming

Kako je RUR od lokalne ekipe iz igraonice postao uticajni regionalni gejming medij

Već dvadeset godina organizacija RUR bavi se popularizacijom video igara u Srbiji. Njeni osnivači u velikom intervjuu za Netokraciju otkrivaju kako je RUR postao jedna od najvažnijih esports baza u našoj zemlji i šta novo spremaju ljubiteljima gejminga.

Startapi i poslovanje

Vladimir Vulić: Inovacije predstavljaju jedini ‘protivotrov’ za sve jaču konkurenciju i moraju postati DNK vaše kompanije

Uoči #CIC2020 sa Vladimirom Vulićem, menadžment konsultantom i suosnivačem Digitalizuj.Me, razgovaramo o tome kako napraviti 'revoluciju' u menadžmentu koji treba da podstanke na inovacije u svom timu.

Startapi i poslovanje

Predstavite svoj ‘fintech’ projekat na takmičenju Elevator Lab Challenge 2020 i osvojite i do €10.000

Raiffeisen banka i Startit pozivaju sve zainteresovane startape da se prijave na Elevator Lab Challenge 2020. Timovi koji se uključe u takmičenje imaće priliku da predstave svoje inovacije i najnovija rešenja iz oblasti finansijskih tehnologija pred stručnjacima iz industrije i startap ekosistema.