HTEC group akvizirao je novosadsku IT kompaniju Execom

HTEC akvizirao novosadski Execom – sledi širenje baze klijenata i nova zapošljavanja

Domaća kompanija HTEC juče je objavila da je kupila novosadski Execom - još jednu veliku srpsku kompaniju koja takođe posluje u oblasti pružanja softverskih usluga.

Kako u saopštenju navode iz HTEC-a, ova akvizicija doprineće organskom rastu ove kompanije (koja, inače, svojim klijentima pruža usluge u domenu softverskih i hardverskih rešenja) i to kroz rast inženjerskog tima i dodatne ekspertize u novim industrijskim vertikalama.

Execom je, kako se dalje navodi u saopštenju, jedna od prvih i najuspešnijih IT kompanija u Novom Sadu koja je u trenutku akvizicije brojala 200 zaposlenih i koja je imala jaku bazu klijenata u centralnoj Evropi (Nemačkoj i Švajcarskoj) i Holandiji. To će, dodaju oni, HTEC-u omogućiti da svoje usluge ponudi van tržišta na kojima su već prisutni (SAD, Velika Britanija i nordijski region):

Zajedničkim snagama servisiraćemo klijente iz najrazličitijih industrija – od medicine, preko transporta, šipinga, logistike, finansija, telekomunikacija, IOT-a, do energetske industrije i mnogih drugih.

‘Cilj je izgraditi globalno prepoznatljivu konsultantsku i softversku kompaniju’

Dušan Kosić, predsednik kompanije, tim povodom izjavio je da je njihova misija da izrade globalno prepoznatljivu konsultantsku i softversku kompaniju, a da je akvizicija jedan korak bliže tom cilju.

Sa tim je saglasan i Aleksandar Čabrilo, CEO HTEC-a, koji je istakao i da je nedavna kriza izazvana COVID-19 virusom bila jedan od pokretača promena i poremećaja za mnoga preduzeća i industrije koje će morati da se digitalizuju – a to je prilika za HTEC:

To su bile promene koje su se dešavale i pre ove krize, ali ovo ubrzanje nastalo je neviđenim tempom, posebno za sektore poput trgovine, ugostiteljstva i transporta koji su strahovito trpeli.

Za neke, međutim, uključujući zdravstvo i logistiku, kriza je stvorila i porast potražnje kojim je postalo teško upravljati bez digitalne sofisticiranosti. Stoga, čak i one kompanije koje su se ustručavale od digitalne transformacije, sada razumeju da će morati da se brzo menjaju ili agresivnije ulažu u digitalne kapacitete svog poslovanja.

Na kraju, iz ove kompanije najavilu su i da će nastaviti da dalje šire tim, kako bi mogli adekvatno da odgovore na potrebe svojih klijenata.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Intervju

Pulsar istraživanje: Do sada uloženo €1,7 milijardi u ‘fintech’ startape na Balkanu

Uspešni 'fintech' startapi privlače investicije na balkanski region, što doprinosi ekonomskom rastu. Istraživanje ovog tržišta na Balkanu analizirao je Pavel Korolev, CEO Pulsar VC fonda.

Tehnologija

Heapcon 2024 o tehnološkim inovacijama koje oblikuju budućnost

Heapcon, vodeća međunarodna tehnološka konferencija u Balkanskom regionu, vraća se u Beograd sa još boljim sadržajem iz tech industrije.

Novost

Google Street View automobili ponovo na putevima Srbije

Njihova misija je ažuriranje Google Street View fotografija srpskih gradova, arhitektonskih i prirodnih dobara na Google mapama.

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.