Zašto Google želi svoj pametni telefon? - Netokracija.rs

Zašto Google želi svoj pametni telefon?

Ambicija Googlea da projektuje i napravi svoj pametni Androdi telefon bez drugih saradnika još od ranije je poznata, što potvrđuju i nove, neproverene glasine koje ukazuju na to da bi kompanija iz Mountain Viewa eventualno mogla da krajem ove godine na tržište lansira svoj brendirani uređaj. Ukoliko plan ikada i bude bio realizovan, realno je očekivati da bi iPhone u svakom slučaju dobio još jednog, jakog konkurenta - dok za sada sve ostaje u domenu pretpostavke.

google-nexus

Kako prenosi The Verge, nadovezujući se na anonimne izvore, ukoliko su glasine tačne, iz Google-a bi novi telefon razvijali isključivo u svojim prostorijama bez saradnje sa drugim brendovima kao što je to bio slučaj sa Nexus modelima. Podsećanja radi, Google je već postavio određeni rok za lansiranje svog prvog pametnog i modularnog Android telefona zahvaljujući projektu Ara, koji bi mogao da bude predstavljen već 2017. godine.

S obziorm na to da su veoma male šanse da pomenuti projekat zaživi do kraja tekuće godine, realno je očekivati da tehnološki gigant, ako je suditi po dosadašnjim neproverenim informacijama, svoj prvi smartphone možda predstavi 2016. godine koji se ne bi previše razlikovao od prethodnih Nexus modela. Sa druge strane, CEO Googlea, Sundar Pichai je tokom „Code“ konferencije izjavio da će kompanija i dalje da se fokusira ka dizajnu koji je karakterisao Nexus modele, koji će i dalje da budu rezultat saradnje sa partnerskim kompanijama među kojima su LG, Huawei ali i Motorola.

Šta očekivati, pitanje je sada?

Ipak, za sada se cela priča svodi samo na pretpostavke, jer se pojedine glasine i dalje ne mogu shvatiti za ozbiljno ukoliko govorimo o navedenim planovima Googlea. Trenutne informacije u vezi novog modela telefona iz Mountain Viewa se za sada zasnivaju na ideji da bi pomenuta kompanija ovim potezom mogla sebi da obezbedi veću i bolju kontrolu nad Androidom, kao i garanciju da je Google Play prodavnica instalirana na svakom uređaju koji pokreće ovaj operativni sistem.

Takođe, bitno je napomenuti da svaki Nexus telefon pokreće precizno izabran softver koji Google želi, dok se mogućnost lansiranja novog modela ove kompanije za sada zasniva samo na potencijalnoj želji Pichaia da se uloži više napora u novi dizajn – koji bi opet mogao da bude ispraćen hardverom razvijenim od strane neke druge kompanije. Iako se za sada sve zasniva samo na nagađanjima, ostaje da se sačeka određeni vremenski period kada ćemo se i sami uveriti u kom smeru se kreću planovi poznate kompanije, te da li uopšte treba pokretati pitanje još jedne serije rivalstva sa Appleom i njihovom perjanicom među proizvodima – iPhone uređajima.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako paušalci mogu pristupiti svom eSandučetu i poreskom rešenju za 2020. godinu?

Januar 2020. za preduzetnike paušalce doneo je još jednu novost – rešenje o porezu direktno u njihovo eSanduče. Međutim, sudeći po reakcijama preduzetnika, taj proces nije jednostavan kao što izgleda. O tome šta vam je sve potrebno kako biste pristupili rešenju o prispelim obavezama analiziramo u nastavku teksta.

Kultura 2.0

Da li je vaša AliExpress porudžbina bezbedna od korona virusa?

Sve oči svetske javnosti okrenute su ka Kini koja se, u ovom trenutku, bori sa širenjem smrtonosnog korona virusa. I dok čekamo da saznamo da li postoji rešenje za ovaj ozbiljan globalni zdravstveni problem, zapitali smo se - da li virus koji je par hiljada kilometara daleko može da se prenese i robom sa AliExpress-a?

Kultura 2.0

Da li je moguće sprečiti izgaranje na poslu – pitali smo HR-a, psihologa i direktora

Uhvatite li sebe da se osećate umorno, iscrpljeno, nemotivisano, ne spavate dovoljno, opada vam imunitet i sve to samo kada pomislite na posao koji vas čeka? U tekstu koji sledi pokušavamo da odgovorimo na pitanje kako da u 2020. godini ne dozvolite da do toga dođe.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Beogradski Workpuls analizira efikasnost zaposlenih za preko 1.000 klijenata širom sveta

U trenutku kada se u mnogim kompanijama javlja dodatna potreba za optimizacijom radnih procesa i povećanjem efikasnosti, nameće se i potreba za savremenim alatima koji im u tome mogu pomoći. Jedan od njih je i Workpuls.

Startapi i poslovanje

Oh Monday poslaće vam svakog ponedeljka spisak ‘remote’ poslova u inostranim kompanijama

Usvajanje novih zakonskih odluka o paušalnom oporezivanju podiglo je ogromnu prašinu u IT zajednici. I dok jedni polako počinju da se prilagođavaju, drugi razmišljaju da li postoji način da ostanu u Srbiji a da rade za inostranu kompaniju - u čemu im može pomoći domaći projekat Oh Monday - nedeljni pregled poslova 'na daljinu' direktno u inbox.

Mobilno

Bus Plus aplikacija konačno dostupna i za iOS uređaje

Posle dugo čekanja i najavljivanja, za korisnike mobilnih uređaja kompanije Apple konačno je dostupna Bus Plus aplikacija - koja će im omogućiti bolje i jednostavnije praćenje gradskog prevoza u Beogradu.

E-commerce

U borbi za domaće trgovce srpski Shopen izaziva WooCommerce i Shopify

Niste programer, ne umete da dizajnirate, a želite da kreirate web prodavnicu? Platforma Shopen.com bi vam mogla pomoći.

Tehnologija

Može li jedan digitalac spakovati sve svoje obaveze i hobije u novi T-Cross?

Mladi vozači od svog automobila očekuju da je praktičan, da oslikava njihovu ličnost, ali i da je opremljen najnovijom tehnologijom. Kako se u tu formulu uklapa najmanji 'crossover' iz Volkswagen porodice?

Internet marketing

Kako da kreirate kvalitetan sadržaj za svoj brend? Otkrijte na Netokracijinoj Content Marketing radionici!

Započinjemo novu sezonu stručnih radionica! Prva u nizu biće posvećena content marketingu i održaće se 18. marta u Beogradu, a namenjena je svim profesionalcima koji shvataju značaj i doseg oglašavanja kroz sadržaj, te koji žele da unaprede svoje shvatanje toga šta je dobar 'content' koji prodaje.