Prolazite kroz nekoliko gradova? Bez brige, Google misli na vas

Prolazite kroz nekoliko gradova? Bez brige – Google Maps misli na vas

Ukoliko ste ranije intenzivno koristili Google Maps za navigaciju, sigurno vas je poprilično mučio nedostatak opcije za planiranje nekoliko različitih destinacija. Ipak, iz tehnološke kompanije odlučili su se da vaš put učine još jednostavnijim, dodajući pomenutu funkciju na aplikaciji koja stiže sa najnovijim ažuriranjem za Android operativni sistem.

g1-mape

Da su Gugl Mape od sada bogatije za dugo očekivanu mogućnost već su potvrdili pojedini korisnici koju su već u mogućnosti da upotrebljavaju istu u okviru najnovije verzije pomenute aplikacije koja nosi oznaku 9.3.1. Korisnici će od sada biti u mogućnosti da na jednostavan način dodaju nekoliko destinacija koje planiraju da prođu ili se zaustave pre nego što dođu do željenog cilja, što ranije nije bio slučaj – već ste mogli samo da odredite distancu između dve lokacije, zatim izaberete i započnete navigaciju.

Kako prenosi Digital Trends, nova funkcija će samo pomoći korisnicima da proces planiranja rute putovanja izvrše na znatno lakši, ali i jednostavniji način. Destinacije su na aplikaciji označene slovima, te se po potrebi mogu raspoređivati pre nego što se započne putovanje, kako bi korisnik bio siguran da je do krajnjeg cilja izabrana najbolja moguća ruta.

Nove funkcije uskoro za sve

Pored toga, tu su još i druge promene koje karakterišu nove Gugl Mape, među kojima je i novi dizajn timelinea putem koga su prikazane sve potrebne statistike putovanja, kao što su brzina, pređeni put, vreme i drugo, baš kao što je slučaj i kod običnih GPS navigacija. Naime, novi interfejs je zapravo najpribližniji novom Google Photos servisu, stvarajući tako kod korisnika jedinstven osećaj koji je prisutan u ekosistemu kompanije iz Kalifornije.

google-maps-fb
Nova funkcija za sada je dostupna samo za Android operativni sistem. (Izvor: androidpolice.com)

Ozbiljnost i napori Gugla da još više i bolje unaprede i razviju Mape, najbolje se ogleda u komunikaciji sa korisnicima čiji detalji o određenim desitnacijama, saveti i preporuke samo još više doprinose razvijanju i povećanju preciznosti aplikacije, kako bi iz ove kompanije bili sigurni da su na pravom putu. Ukoliko do sada niste dobili ažuriranje na najnoviju verziju Gugl Mapa za Android, potrebno je da još malo budete strpljivi kako bi nove funkcije došle i do vas, kada ih konačno možete isprobati na prvom sledećem putovanju.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Internet marketing

Zašto je Jala Brat bolji u marketingu od 97% balkanskih kompanija?

Šta znači kad neko na Balkanu u samo 24 sata nakon objavljivanja albuma uspije skupiti preko 1.000.000 pregleda na svih 6 pjesama? Znači da je razvalio - ili da se Justin Bieber preselio nama?

Karijere

Pripadnici Generacije Z u Srbiji otkrivaju šta je za njih posao iz snova i koliko rizikuju da dođu do njega

Šta je za mlade karijera? Da li maštaju o poslu u korporaciji i velikoj plati ili pre biraju projekte na kojima mogu da uče i da budu nezavisni? Koliko su zaista spremni da izađu iz zone komfora kada je posao u pitanju i šta je to što poslodavci moraju da znaju o Generaciji Z?

SEO i pretraga

Stiže Netokracijina edukacija o SEO trikovima – promo cene karata do 22. septembra!

Netokracija Srbija nastavlja sa organizacijom edukacija, a na red je došla ona o SEO trikovima. Želite da naučite tehnike koje garantuju uspeh na rezultatima pretraga? Čekamo vas 30. septembra u Beogradu!

Propustili ste

Kultura 2.0

Kuda ide muzički biznis u regionu i Srbiji – otkrivaju nam Rasta, Severina i Relja (Bassivity)

Muzika je odavno postala unosan biznis, a rastu ove industrije doprinose novi trendovi poput tehnologije produkcije pesama i spotova, streaming servisi ali i YouTube. Da li i naš region polako ulazi u moderni svet muzičkog biznisa?

Internet marketing

Zašto Dejv Birs kaže da kreativnost nije bogom dan talenat već stvar koju svako može da nauči?

Ovogodišnji Webiz Networking Night ugostiće nagrađivanog britanskog autora i govornika Dejva Birsa. Sa Dejvom razgovaram o tome kako nekonvencionalne stvari prodati šefu.

Netokracija

Kako do uspešnog Employer Branding ekosistema?

Marketari i HR menadžeri, spremite se – početkom oktobra vraća se Netokracijina Employer Branding konferencija! Kada 3. oktobra završite sa poslom pridružite nam se u ICT Hub-u gde ćemo govoriti o razvoju Employer Branding ekosistema u kompanijama. Čekamo vas!

Internet marketing

Kako su brendovi odigrali marketinšku utakmicu tokom Svetskog prvenstva u Kini?

Sa sportske strane svetsko prvenstvo u košarci želimo da zaboravimo što pre, ali sa marketinške strane priča je drugačija jer su brendovi ovaj put bili veoma aktivni. Ipak, da li su u potpunosti iskoristili 'hype' takmičenja u Kini?

Karijere

Pripadnici Generacije Z u Srbiji otkrivaju šta je za njih posao iz snova i koliko rizikuju da dođu do njega

Šta je za mlade karijera? Da li maštaju o poslu u korporaciji i velikoj plati ili pre biraju projekte na kojima mogu da uče i da budu nezavisni? Koliko su zaista spremni da izađu iz zone komfora kada je posao u pitanju i šta je to što poslodavci moraju da znaju o Generaciji Z?

Karijere

Kako se zaposliti u kompaniji Facebook? Nenad Božidarević deli svoja iskustva

Nakon četiri godine na poziciji front-end inženjera, najpre sa Facebook, a potom i sa Instagram strane, Nenad Božidarević prelazi u Oculus, gde nakon godinu dana postaje menadžer, a za Netokraciju otkriva da li je Menlo Park zaista raj za domaće programere.