Prolazite kroz nekoliko gradova? Bez brige, Google misli na vas

Prolazite kroz nekoliko gradova? Bez brige – Google Maps misli na vas

Ukoliko ste ranije intenzivno koristili Google Maps za navigaciju, sigurno vas je poprilično mučio nedostatak opcije za planiranje nekoliko različitih destinacija. Ipak, iz tehnološke kompanije odlučili su se da vaš put učine još jednostavnijim, dodajući pomenutu funkciju na aplikaciji koja stiže sa najnovijim ažuriranjem za Android operativni sistem.

g1-mape

Da su Gugl Mape od sada bogatije za dugo očekivanu mogućnost već su potvrdili pojedini korisnici koju su već u mogućnosti da upotrebljavaju istu u okviru najnovije verzije pomenute aplikacije koja nosi oznaku 9.3.1. Korisnici će od sada biti u mogućnosti da na jednostavan način dodaju nekoliko destinacija koje planiraju da prođu ili se zaustave pre nego što dođu do željenog cilja, što ranije nije bio slučaj – već ste mogli samo da odredite distancu između dve lokacije, zatim izaberete i započnete navigaciju.

Kako prenosi Digital Trends, nova funkcija će samo pomoći korisnicima da proces planiranja rute putovanja izvrše na znatno lakši, ali i jednostavniji način. Destinacije su na aplikaciji označene slovima, te se po potrebi mogu raspoređivati pre nego što se započne putovanje, kako bi korisnik bio siguran da je do krajnjeg cilja izabrana najbolja moguća ruta.

Nove funkcije uskoro za sve

Pored toga, tu su još i druge promene koje karakterišu nove Gugl Mape, među kojima je i novi dizajn timelinea putem koga su prikazane sve potrebne statistike putovanja, kao što su brzina, pređeni put, vreme i drugo, baš kao što je slučaj i kod običnih GPS navigacija. Naime, novi interfejs je zapravo najpribližniji novom Google Photos servisu, stvarajući tako kod korisnika jedinstven osećaj koji je prisutan u ekosistemu kompanije iz Kalifornije.

google-maps-fb
Nova funkcija za sada je dostupna samo za Android operativni sistem. (Izvor: androidpolice.com)

Ozbiljnost i napori Gugla da još više i bolje unaprede i razviju Mape, najbolje se ogleda u komunikaciji sa korisnicima čiji detalji o određenim desitnacijama, saveti i preporuke samo još više doprinose razvijanju i povećanju preciznosti aplikacije, kako bi iz ove kompanije bili sigurni da su na pravom putu. Ukoliko do sada niste dobili ažuriranje na najnoviju verziju Gugl Mapa za Android, potrebno je da još malo budete strpljivi kako bi nove funkcije došle i do vas, kada ih konačno možete isprobati na prvom sledećem putovanju.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako paušalci mogu pristupiti svom eSandučetu i poreskom rešenju za 2020. godinu?

Januar 2020. za preduzetnike paušalce doneo je još jednu novost – rešenje o porezu direktno u njihovo eSanduče. Međutim, sudeći po reakcijama preduzetnika, taj proces nije jednostavan kao što izgleda. O tome šta vam je sve potrebno kako biste pristupili rešenju o prispelim obavezama analiziramo u nastavku teksta.

Kultura 2.0

Predstavljamo rezultate istraživanja: Koliko srpske IT-jevce košta sedenje za računarom?

Rezultati naše online ankete u kojoj je učestvovalo ravno 700 profesionalaca koji rade u srpskom IT sektoru potvrđuju da dugo sedenje za računarom i savremen stil života ostavljaju posledice po zdravlje. Fokus ankete bio je na ispitivanju uticaja na koštano-mišićni sistem i prikupljanju informacija o najzastupljenijim načinima lečenja, prosečnim troškovima koje lečenje iziskuje, kao i o prevenciji u vidu fizičke aktivnosti.

Kultura 2.0

Da li je vaša AliExpress porudžbina bezbedna od korona virusa?

Sve oči svetske javnosti okrenute su ka Kini koja se, u ovom trenutku, bori sa širenjem smrtonosnog korona virusa. I dok čekamo da saznamo da li postoji rešenje za ovaj ozbiljan globalni zdravstveni problem, zapitali smo se - da li virus koji je par hiljada kilometara daleko može da se prenese i robom sa AliExpress-a?

Propustili ste

Mobilno

Da li ste i dalje spremni da za telefon platite 1.000 evra – kada sličan možete naći za duplo manje novca?

Pre nekoliko meseci, svoj telefon star pet godina, zamenio sam novim, prošlogodišnjim modelom. I dok sam tražio adekvatnu zamenu, prvi put sam se zapitao ima li uopšte razlike između današnjih 'flagship' uređaja i da li nas velike kompanije danas više privlače primamljivim reklamama nego inovacijama koje su nam zaista potrebne.

Kultura 2.0

4 poslovne lekcije koje sam naučio iz druge sezone Narcos Mexico

Oni su trgovci narkoticima, nemaju visoko obrazovanje i fensi MBA programe u svojim CV-jevima. Prodaju 'bijelo' za život, odrasli su na ulicama, nemaju stvarni dodir sa poslovnim svijetom i njegovim trendovim. Ili to samo tako izgleda?

Startapi i poslovanje

Nakon 10 godina u advertajzingu odlučili su da pokrenu restoran u Beogradu – zašto?

Tehnologija i hrana danas su nerazdvojni - kao meso i kiseli kupus. U priči koja sledi, otkrivamo kako je jedna beogradska agencija završila u food-tech vodama i upoznajemo vas sa novim konceptom restorana koji preti da u potpunosti promeni ovu industriju.

Kultura 2.0

Predstavljamo rezultate istraživanja: Koliko srpske IT-jevce košta sedenje za računarom?

Rezultati naše online ankete u kojoj je učestvovalo ravno 700 profesionalaca koji rade u srpskom IT sektoru potvrđuju da dugo sedenje za računarom i savremen stil života ostavljaju posledice po zdravlje. Fokus ankete bio je na ispitivanju uticaja na koštano-mišićni sistem i prikupljanju informacija o najzastupljenijim načinima lečenja, prosečnim troškovima koje lečenje iziskuje, kao i o prevenciji u vidu fizičke aktivnosti.

Tehnologija

Zašto je AI za nas i dalje kao tinejdžerski seks?

U misiji da demistifikujemo AI i konačno isteramo na čistac realne probleme i obesmislimo sav taj AI 'hype' organizujemo prvi internacionalni Brain Summit. Do tada, koje predrasude u vezi veštačke inteligencije vi imate?

Startapi i poslovanje

Beogradski Workpuls analizira efikasnost zaposlenih za preko 1.000 klijenata širom sveta

U trenutku kada se u mnogim kompanijama javlja dodatna potreba za optimizacijom radnih procesa i povećanjem efikasnosti, nameće se i potreba za savremenim alatima koji im u tome mogu pomoći. Jedan od njih je i Workpuls.