'Offline' GPS navigacija stigla na Google Maps za iOS

‘Offline’ GPS navigacija stigla na Google Maps za iOS

Tehnološka kompanija iz Kalifornije predstavila je sinoć ažurirani servis Maps za iOS uređaje, pa će tako ova aplikacija pored drugih noviteta od sada pružati i mogućnost 'offline navigacije' (kada je isključen Internet) - koja je već mesec dana prisutna na Android pametnim telefonima i tabletima.

maps

Kako piše The Verge, korisnici iPhone ili iPad uređaja moći će od sada da sačuvaju određene lokacije koje odaberu na mapama, na osnovu prethodno određenih oblasti koje ih zanimaju. Naime, sačuvane sekcije mapa će omogućiti da se na lakši način pretražuju određene destinacije, čak i kada uređaj nije spojena na Wi-Fi ili mobilni Internet.

Zahvaljujući podacima koji su sačuvani interno, Google Mape će omogućiti korisnicima lak pristup turn-by-turn navigaciji, ali i drugim podacima vezanima za lokacije od interesa (POI), kojima je od sada moguće pristupiti u offline režimu rada. Ipak, kako bi se podaci sačuvali na telefon ili tablet, neophodno je prethodno povezivanje na Internet.

Da li imam dovoljno slobodnog prostora na telefonu?

Sa druge strane, bitno je napomenuti da svako preuzimanje podataka za offline režim pomenute aplikacije zauzima određeni deo memorije vašeg telefona, pri čemu u nekim slučajevima taj broj može preći 300 MB (u zavisnosti od grada i države za koji je navigacija dostupna).

Pored toga, sačuvani podaci automatski ističu nakon mesec dana, pa treba obratiti dodatnu pažnju ukoliko krećete na put. Novo ažuriranje je već uveliko dostupno, a ukoliko aplikacija na vašem uređaju nije automatski pristupila novoj verziji, onda to možete sami da uradite putem iTunes prodavnice. 

Ostavi komentar

  1. BizNet

    BizNet

    25. 10. 2016. u 23:20 Odgovori

    Bez SD kartice ili dovoljno prostora na telefonu, bolje da i ne pokušavamo skidanje mapa offline. Iz iskustva, delovi Beograda mogu da zauzmz oko 500 MB.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

E-prime povećao proizvodnju električnih bicikala i proširio proizvodni pogon – sledi dalji izvoz u EU

Priču kompanije E-prime pratimo gotovo od samog početka njihovog poslovanja, od pre nešto više od dve godine kada smo prvu put uradili intervju o ovim e-biciklima. U međuvremenu, kompanija je znatno porasla, zaposlila nove ljude, proširila proizvodnju i počela da izvozi svoje proizvode, a to je bio dovoljan razlog da se sa osnivačima opet nađemo na kafi i popričamo o novitetima.

E-commerce

Šta to u carinskim propisima koči dostavu pošiljki i možemo li nešto da uradimo povodom toga?

Situacija sa nedostavljanjem pošiljki sa Aliexpressa nekoliko meseci unazad većinu korisnika navela je da preispitaju čitav sistem - od avio saobraćaja do Pošte. U ovom tekstu, pak, bavimo se carinskim propisima. Šta se zakonski može unaprediti kako bi nam paketi stizali brže?

Mobilno

Izabrali smo za vas 40 najboljih telefona u ovom trenutku – od €250 do preko €1.000

Da li se i vi često zbunite kada planirate da kupite novi mobilni telefon, posebno sada kada je tržište prezasićeno raznim modelima? Ponuda mobilnih telefona nije nikada bila bogatija za sve ciljne grupe korisnika. Mi smo se potrudili da vam te ponude detaljnije približimo kroz cenovne kategorije najinteresantnijih modela za kupovinu.

Propustili ste

Kultura 2.0

Pisanje kompanijskog bloga može da vam donese sve ili ništa – zavisno od toga kako ga i zašto pišete

Da li je sadržaj 'kralj', čak i ako radite u tehnološkoj kompaniji? Zavisi koga pitate, a svoja iskustva i savete ovaj put dele predstavnici kompanija i agencija kojima je pisanje bloga donelo nove ljude i veliku prepoznatljivost u industriji.

Startapi i poslovanje

OTP Grupa ponovo traži inovativne startape za svoj Startap Partnerski program

Ovaj program održava se po četvrti put i predstavlja priliku za sve inovativne kompanije koje žele da testiraju primenjivost svog proizvoda u bankarskom sektoru Centralne i Istočne Evrope.

Startapi i poslovanje

Beogradski tim kompanije Florence Healthcare obezbeđuje lakše čuvanje dokumentacije korporacija koje testiraju vakcinu za COVID-19

Rastko Jokić, Software Director ove kompanije iz SAD, otkriva nam kako izgleda obezbeđivati tehničku podršku za klijenta koji vrši kliničko istraživanje vakcine za korona virus.

Startapi i poslovanje

Otvorene prijave za novi BioSense akcelerator – cilj je dalja digitalizacija privrede

Nakon prvog BioSens akceleratora realizovanog 2019. u okviru projekta ANTARES, Institut BioSens kroz novi program nastavlja da podržava inovativne preduzetnike u razvoju ideja koje će doprineti digitalnoj transformaciji poljoprivrede.

Office Talks Podcast

Da li digitalci napuštaju gradove zbog korone?

Život u gradu ili na selu? Pitanje koje je posebno postalo aktuelno nakon izbijanja pandemije korona virusa.

Startapi i poslovanje

Kako ostati produktivan i nakon 7 meseci rada od kuće – otkrivaju nam članovi novosadskog COING-a

Rad od kuće, pogotovo kada to nije opcija već potreba, može imati i svoje negativne efekte. Za roditelje i mlade parove koji ne mogu da se distanciraju tokom radnog vremena rad od kuće čini se više kao kazna nego kao benefit - no to ne mora da bude tako, kao što su nam otkrili zaposleni u novosadskoj kompaniji COING.