Kad Google časti... on časti šakom i kapom

Kad Google časti… on časti šakom i kapom

Na jučerašnjoj konferenciji Google I/O, poznata kompanija predstavila je svetskoj javnosti mnogobrojne novitete, među kojima se nalazi i servis Photos koji korisnicima pruža mogućnost neograničeg skladištenja fotografija i video zapisa, ali i dugo očekivana podrška za Google Maps koja sada omogućava korišćenje navigacije u ‘offline’ režimu.

Google-

Kao što je i bilo za očekivati sudeći po ranijim najavama, iz poznate tehnološke kompanije juče su i zvanično najavili da će Google Mape uskoro dobiti mogućnost turn-byturn glasovne navigacije i pretrage u offline režimu. Iz Google-a navode da će ova funkcija svakako doprineti korisnicima u zemljama koje se postepeno razvijaju, a u kojima je pristup podacima skup te ponekat čak i nedostupan.

Nova opcija trebala bi da stigne kasnije ove godine, pridruživši se tako YouTube offline opciji (dostupno u pojedinim azijskim zemljama). Pored ovih novina, Google takođe radi i na optimizaciji korišćenih podataka u svom browseru Chrome, a kako je najavljeno potrošnja podataka mogla bi se smanjiti za čak 80 procenata!

GoPro 360 za virtualnu realnost

S obzirom da je i ranije bilo najavljivano, poznata tehnološka kompanija predstavila je sinoć svoju verziju servisa sa neograničenim skladištenjem video snimaka i fotografija. Velika prednost Google Photos aplikacije jeste mala kompresija podataka, te će objavljene fotografije biti smanjene na 16 megapiksela, a video zapisi moraju da budu u 1080p ili nižoj rezoluciji.

Google Photos servis nudi neograničeno skladištenje podataka, bilo da su u pitanju fotografije ili video zapisi. (Izvor: engadget.com)

Servis Google Photos će takođe automatski praviti kopije vašeg sadržaja, a uz to korisnicima su dostupni alati za uređivanje sadržaja, kao i mogućnost deljenja fotografija ili videa na društvenim mrežama kao što su Google Plus, Facebook, Twitter, Pinterest i druge.

Iako će biti sastavni deo Android operativnog sistema, pomenuti servis se može već danas koristiti putem weba, a novu aplikaciju su u prilici da isprobaju i korisnici iOS uređaja, tako što će je besplatno preuzeti putem App Store prodavnice.

Pored ovih noviteta, Google i GoPro su na I/O konferenciji predstavili kamere u krugu od 360 stepeni čija se prava funkcionalnost vidi na sledećem videu, a koja bi u budućnosti trebala da posluži za izradu različitog sadržaja za virtuelnu realnost. Iskoristite virtuelni džojstik u gornjem levom uglu i uživajte u zaista impresivnom driftu!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Da se bijem sa policijom ne umem, al’ da gutam suzavac – to mogu

Utorak veče. Poput 9/11 i kula bliznakinja, prilepljen sam za TV i pratim dešavanja o kojima izveštavaju reporteri N1. Uživo, pod suzavcem. Za svojih 30 godina nagledao sam se protesta, stoga ne bih da romantizujem kako su ovi drugačiji i kako je diktaturi konačno došao kraj. Jedini kraj koji se nazire jeste apsolutna propast demokratije u Republici Srbiji... ako je ikada i bilo.

E-commerce

Mesec dana kasnije i dalje ne znamo gde su naši Aliexpress paketi – ali barem imamo neke odgovore

Enigma zvana AliExpress poštarina za Srbiju, podelila je mišljenja mnogih kupaca, organizacija i svih ostalih koji se za ovu temu zanimaju. Iako je razloga za astronomsko poskupljenje poštarine mnogo, neki odgovornost prebacuju na Poštu, drugi na avio prevoz i kineske trgovce, ali se ipak čini da je istina 'negde tamo'. Mi smo na osnovu svih dosadašnjih podataka pokušali da rešimo misteriju.

Startapi i poslovanje

Najavljene nove mere za pomoć privredi – država plaća 60% minimalca i odlaže plaćanje poreza i doprinosa

Preduzetnici i zaposleni u mikro, malim i srednjim preduzećima u julu i avgustu dobiće dodatnu ekonomsku pomoć države usled krize izazvane epidemijom korona virusa - plaćanje 60% od minimalca u julu i avgustu, odlaganje plaćanja poreza i doprinosa za mesec dana, a najavljen je i novi projekat 'Moja prva plata'.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

City Expert uvodi beskontaktno gledanje nekretnina – direktno sa vlasnikom putem video poziva

Kako bi dodatno osigurali bezbednost svojih korisnika i klijenata usled COVID-19 pandemije, agencija City Expert uvela je mogućnost beskontaktnog pregleda nekretnina putem video poziva između zainteresovanih korisnika i vlasnika.

Startapi i poslovanje

OTP banka i niški NadjiTuru.rs udruženim snagama digitalizuju transportnu industriju u Srbiji

Šta dobijete kada spojite startap koji značajno pojednostavljuje logistiku transporta i banku koja je jedna od vodećih po pitanju inovacija? Sjajno partnerstvo koje omogućava svim učesnicima ekosistema transportne industrije da unaprede svoje poslovanje, te sarađuju efikasnije i lakše.

Kolumna

Iako je mobilno bankarstvo tu već duže vreme, još uvek je aktuelna tema – ali zašto?

Savremene tehnologije postale su sastavni deo naše svakodnevnice i menjanju način na koji radimo stvari u svom privatnom i profesionalnom životu velikom brzinom. Finansijski sektor je svakako među industrijama u kojima se njihove prednosti najviše osećaju i najbrže implementiraju novine - o čemu svedoče i novine u oblasti plaćanja 'pametnim' telefonom.

E-commerce

Mesec dana kasnije i dalje ne znamo gde su naši Aliexpress paketi – ali barem imamo neke odgovore

Enigma zvana AliExpress poštarina za Srbiju, podelila je mišljenja mnogih kupaca, organizacija i svih ostalih koji se za ovu temu zanimaju. Iako je razloga za astronomsko poskupljenje poštarine mnogo, neki odgovornost prebacuju na Poštu, drugi na avio prevoz i kineske trgovce, ali se ipak čini da je istina 'negde tamo'. Mi smo na osnovu svih dosadašnjih podataka pokušali da rešimo misteriju.

Društvene mreže

Facebook pokreće program za suzbijanje lažnih informacija u Srbiji – da li je ovo kraj lažnim vestima?

Sa ciljem da suzbije širenje netačnih i neproverenih informacija u okviru svog sistema, Facebook je pokrenuo nezavisni program u Srbiji za proveru istinitosti činjenica (uglavnom vesti) koje se objavljuju na ovoj društvenoj mreži.

Kultura 2.0

Dizajniranje rečima: Zašto je tekst važan za korisničko iskustvo?

Ako radite na aplikaciji koja sadrži reči, morate imate osobu koja je za te reči odgovorna.