Koji Android da uzmem? Google ima odgovor!

Koji Android da uzmem? Google ima odgovor!

Broj Android telefona svakim danom sve je veći, a Google je u tajnosti pustio u rad novi servis po imenu ‘Which Phone’ koji korisnicima omogućava da putem različitih kategorija pronađu uređaj koji najbolje odgovara njihovim potrebama.

android_which_phone

Ukoliko ste u potrazi za novim telefonom a vaše preferencije vuku ka Androidu, šanse su velike da ste u nedoumici i da ne znate koji telefon može najbolje da odgovori na vaše mnogobrojne zahteve. Imajući to na umu, Google je lansirao novi sajt “Which Phone” koji korisnicima širom sveta omogućava personalizovan pristup odabiru uređaja.

Kada pokrenete servis, na samom početku susrešćete se sa dvanaest kategorija koje Google nudi: fotografisanje, slušanje muzike, produktivnost, social media, gejming, gledanje videa, putovanje, fitness, slanje poruka, razgovori, krstarenje webom i lični stil. Kako biste došli do uređaja koji najviše odgovara vašim potrebama, neophodno je da selektujete minimum tri kategorije od kojih svaka od njih pita za intenzitet korišćenja – ukoliko selektujete fotografisanje, dobićete upit koliko vam je važna kamera i koliko puta u toku nedelje pravite fotografije uz pomoć vašeg telefona.

telefoni1
Odabrao sam fotografisanje, produktivnost i fitness. Nije čudno što je Google predložio tri flagship uređaja.

Iako servis u ovom trenutku predlaže mobilne operatere na području Sjedinjenih Američkih Država, opcijom “Choose later” dolazite do telefona koji prema Google-u najbolje odgovara vašim potrebama. I dok se u većini slučajeva prikazuju flagship modeli koji i odgovaraju na sve kriterijume, ponekad vas može začuditi predlog koji dobijete.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Plaćali ste CarGo putem PayPala? NBS će vam poslati sporazum o priznanju krivice

Zatekla vas je koverta i u prvi mah ne verujete šta čitate. Bez panike, uz sporazumno priznanje krivice ne plaćate nikakvu kaznu.

Karijere

Platforme za zapošljavanje otkrivaju trendove u IT-ju: Ko su najtraženiji kadrovi i tehnologije?

Otkrivamo kako u ovom trenutku u Srbiji izgleda presek stanja na IT tržištu po pitanju zapošljavanja.

Gaming

Kako je gejming promenio svet: Od arkadnih mašina do veštačke inteligencije i online igranja

Na nedavno završenom Weekend Media Festivalu održan je panel o globalno sve zanimljivijoj temi 'Kako je gejming promenio svet'. Panelisti su u najvećoj meri govorili o istorijatu i budućnosti ove industrije u regionu ali i šire.

Propustili ste

Gaming

Kako je gejming promenio svet: Od arkadnih mašina do veštačke inteligencije i online igranja

Na nedavno završenom Weekend Media Festivalu održan je panel o globalno sve zanimljivijoj temi 'Kako je gejming promenio svet'. Panelisti su u najvećoj meri govorili o istorijatu i budućnosti ove industrije u regionu ali i šire.

Karijere

Huawei poziva studente iz Srbije da upoznaju 5G i AI iz prve ruke kroz edukativni program

Studenti tehničkih fakulteta i informacionih tehnologija u Srbiji do 7. oktobra mogu da se prijave za učešće u programu za mlade talente kompanije Huawei. U sklopu programa studenti će imati priliku iz prve ruke da uče o novim tehnologijama koje aktivno menjaju svet oko nas.

Karijere

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi Delivery direktor?

Nikola Đorđević iz kompanije Levi9 deli svoja razmišljanja.

Startapi i poslovanje

Za domaći Alt Labs stiže milionska investicija u tokenima za dalju decentralizaciju data centara

Ovaj tim dobio je prvi finansijski doprinos prikupljanjem vrednosti od preko milion dolara od Protocol Labs-a za razvoj svog ekosistema Filmine čiji je krajnji cilj decentralizacija data centara.

Office Talks Podcast

U čemu je tajna najboljih IT poslodavaca?

O brendiranju poslodavaca sve se više priča u korporativnom i IT svetu u Srbiji. Čini se da je ovo jedna od retkih oblasti gde naša zemlja ne kaska mnogo za razvijenim državama. Upravo o ovoj oblasti i dobrim praksama razgovaramo sa Katarinom Šonjić - Employer Branding konsultantom.

Startapi i poslovanje

Domaći Tapni osigurao €200.000 investicije od investitora okupljenih oko Inicijative Digitalna Srbija

Poslovni anđeli koja okuplja DSI investirali su 200.000 evra u domaći startap Tapni koji nudi rešenje za digitalizovanje vizit karti tj. razmenu poslovnih kontakata.