GameBiz Consulting pokreće novi blog na temu monetizacije reklama u mobilnim igrama

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

GameBiz Consulting pokreće novi blog na temu monetizacije reklama u mobilnim igrama

Kompanija bazirana u Beogradu deli dragocene uvide iz višedecenijskog rada sa velikim kompanijama za razvoj igara u svom novom, redizajniranom blogu.

GameBiz Consulting, konsultantska kompanija za video igre sa sedištem u Beogradu, ozvaničila je pokretanje svog novog bloga na temu monetizacije reklama (ad monetization), namenjenog da pomogne programerima i izdavačima da nauče kako da kroz efikasne strategije monetizacije zarade više od svojih mobilnih igara.

Sa višedecenijskim kolektivnim iskustvom u industriji video igara, tim GameBiz Consulting-a je u prilici da ponudi uvide i savete o tome kako efikasno monetizovati igre. GameBiz tim je sarađivao sa nekim od najvećih imena u industriji video igara, i upravo neke od najvažnijih lekcija naučenih kroz ta iskustva će podeliti u budućim člancima.

Cilj je prevazići izazove koje donosi game dev industrija

Štaviše, prvi u nizu članaka donosi uvod u monetizaciju reklama, prednosti koje ovaj vid monetizacije donosi studijima, kao i različite formate reklama koji se javljaju u mobilnim igrama i kako kombinovati ovaj vid monetizacije sa drugim izvorima zarade u mobilnim video igrama.

U budućim člancima, GameBiz Consulting će temeljnije pokriti konkretne strategije monetizacije reklama i ponuditi savete o tome kako da optimizujete kampanje za maksimalni prihod, uključujući kako da izaberete najbolju oglasnu mrežu, kako da postavite medijaciju, koje su najbolje prakse po formatima i još mnogo toga.

Povodom ove vesti, oglasio se i Božo Janković, prvi čovek tima za monetizaciju u pomenutoj kompaniji koji je tom prilikom izjavio sledeće:

Veoma smo uzbuđeni i nadamo se da će ovaj sadržaj pomoći razvojnim studijima i izdavačima da unaprede svoje strategije monetizacije. Taj proces može biti složen i zastrašujuć, ali verujemo da uz proverene metode može biti veoma efikasan način za ostvarivanje prihoda od video igara.

Sa druge strane, Nikola Čavić, vlasnik kompanije GameBiz Consulting dodaje da je ovo samo jedan primer posvećenosti klijentima i njihovom uspehu. Upravo zato, dodaje Čavić, ova kompanija želi da podeli svoje znanje i stručnost sa čitavom zajednicom i tako pomogne da se prevaziđu izazovi koje pomenuta industrija donosi.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Najava

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Propustili ste

Najava

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Startapi i poslovanje

Samo i Iza prodali su ‘Talking Tom’ i u Srbiji započeli poljoprivrednu revoluciju – održiva proizvodnja hrane njihov je životni cilj

U ekskluzivnom intervjuu za Netokraciju, Samo Login otkriva kako je od prodaje slovenačke kompanije Outfit7 došao do fondacije koja se u Srbiji bavi čistim vazduhom, čistom vodom, očuvanjem resursa i održivom poljoprivredom.

Office Talks Podcast

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Tehnologija

IT Srbija od ‘outsourcinga’ do vodeće zemlje za razvoj digitalnih proizvoda i usluga

O razvoju i rastu domaće IT industrije govorimo već nekoliko godina unazad. Prethodne dve, bile su najintenzivnije kada je reč o ovoj grani koja ima značajan udeo u domaćem BDP-u. Kako godine prolaze, informaciona i tehnološka industrija u Srbiji započela je put napretka od 'outsourcinga' do kompanija koje razvijaju zahtevne proizvode.

Gaming

Epic Games kreće sa izgradnjom kampusa u Novom Sadu

Kompanije Epic Games i 3Lateral najavljuju početak izgradnje svog kampusa nadomak Univerzitetskog centra, u Radničkoj ulici u Novom Sadu. Reč je o savremenom R&D centru koji podržava razvoj hardverskih i softverskih rešenja koja omogućavaju kreiranje fotorealističnih digitalnih ljudi.

Intervju

Kako je platforma Native Teams stvorila uslove za uspešno i jednostavno ‘freelance’ poslovanje

Zahvaljujući Native Teams platformi, 'freelance' radnici imaju mogućnost da ostvare sve benefite onih koji su zaposleni 'za stalno', online ili putem mobilne aplikacije.