GameBiz Consulting pokreće novi blog na temu monetizacije reklama u mobilnim igrama

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

GameBiz Consulting pokreće novi blog na temu monetizacije reklama u mobilnim igrama

Kompanija bazirana u Beogradu deli dragocene uvide iz višedecenijskog rada sa velikim kompanijama za razvoj igara u svom novom, redizajniranom blogu.

GameBiz Consulting, konsultantska kompanija za video igre sa sedištem u Beogradu, ozvaničila je pokretanje svog novog bloga na temu monetizacije reklama (ad monetization), namenjenog da pomogne programerima i izdavačima da nauče kako da kroz efikasne strategije monetizacije zarade više od svojih mobilnih igara.

Sa višedecenijskim kolektivnim iskustvom u industriji video igara, tim GameBiz Consulting-a je u prilici da ponudi uvide i savete o tome kako efikasno monetizovati igre. GameBiz tim je sarađivao sa nekim od najvećih imena u industriji video igara, i upravo neke od najvažnijih lekcija naučenih kroz ta iskustva će podeliti u budućim člancima.

Cilj je prevazići izazove koje donosi game dev industrija

Štaviše, prvi u nizu članaka donosi uvod u monetizaciju reklama, prednosti koje ovaj vid monetizacije donosi studijima, kao i različite formate reklama koji se javljaju u mobilnim igrama i kako kombinovati ovaj vid monetizacije sa drugim izvorima zarade u mobilnim video igrama.

U budućim člancima, GameBiz Consulting će temeljnije pokriti konkretne strategije monetizacije reklama i ponuditi savete o tome kako da optimizujete kampanje za maksimalni prihod, uključujući kako da izaberete najbolju oglasnu mrežu, kako da postavite medijaciju, koje su najbolje prakse po formatima i još mnogo toga.

Povodom ove vesti, oglasio se i Božo Janković, prvi čovek tima za monetizaciju u pomenutoj kompaniji koji je tom prilikom izjavio sledeće:

Veoma smo uzbuđeni i nadamo se da će ovaj sadržaj pomoći razvojnim studijima i izdavačima da unaprede svoje strategije monetizacije. Taj proces može biti složen i zastrašujuć, ali verujemo da uz proverene metode može biti veoma efikasan način za ostvarivanje prihoda od video igara.

Sa druge strane, Nikola Čavić, vlasnik kompanije GameBiz Consulting dodaje da je ovo samo jedan primer posvećenosti klijentima i njihovom uspehu. Upravo zato, dodaje Čavić, ova kompanija želi da podeli svoje znanje i stručnost sa čitavom zajednicom i tako pomogne da se prevaziđu izazovi koje pomenuta industrija donosi.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kultura 2.0

Da li ćemo zbog anglicizama u IT industriji zaboraviti maternji jezik? Razgovarali smo sa profesorkom engleskog jezika

Bojana Stanojević, profesorka engleskog jezika i književnosti u intervjuu za Netokraciju govori o upotrebi anglicizama u savremenom poslovanju, o tome koje su reči i izrazi neprevodivi, a za koje postoje adekvatni prevodi na srpski jezik.

Novost

Prevara, laži i romansa na radnom mestu: Šta znamo o SBF i propasti FTX-a?

Kripto kriza se neumoljivo nastavlja, a mi vam donosimo najnovije vesti o FTX kolapsu i potencijalnim posledicama koje on može ostaviti na svetsku ekonomiju.

Analiza

Da li je krah FTX-a ‘smrtni udarac’ za kripto ekosistem?

Dok se Web2 bavi akvizicijom Twittera, sa druge stranice svedoci smo jedne od najvećih kriza koje su pogodile Web3. U velikoj analizi otkrivamo kako će se propast druge najveće kripto menjačnice odraziti na čitavu industriju.

Propustili ste

Tehnologija

Srbija postala članica Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju

Na sastanku Ministarskog saveta Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju u Tokiju, Srbija je konsenzusom 26 država izabrana za članicu ove organizacije.

Startapi i poslovanje

Investiciona prognoza: Evropski fond menadžeri predviđaju ‘zahlađenje’ u VC industriji

Venture kapitalisti (VC) obično su optimisti po prirodi. Veruju u preduzetnike, veruju da postoje rešenja koja menjaju svet i žele da - u šansama gde 10% portfolio kompanija uspeva - ostvare određen uspeh.

Startapi i poslovanje

TS Ventures investirao u domaće startape Anari AI, Bitebell i Brush Galaxy

TS Ventures Fond je nakon temeljnog procesa i detaljne analize idejnih rešenja, novu rundu sredstava dodelio za čak tri nova startapa i time nastavio da pomaže razvoj startap industrije u našoj zemlji.

Tehnologija

Unapredite svoje DevTools veštine na ‘masterclass’ radionici svetski poznatog developera

Sajt HelloWorld.rs 9. decembra u 17h organizuje veliku 'masterclass' radionicu u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu, gde će govoriti jedan od najboljih svetskih front-end developera Heri Roberts.

Startapi i poslovanje

Raising Stars: Do 20.000 švajcarskih franaka bespovratno za startape u ranim fazama razvoja

NTP Beograd raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak treći poziv za Raising Starts, prvi pre-seed akceleratorski program u Srbiji koji startap timovima obezbeđuje stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.

Internet marketing

GOstudy — platforma koja uvodi ljude u svet digitalnog marketinga

Za ostvarivanje poslovnog uspeha na internetu ne treba da posedujete formalno obrazovanje, ali je važno da ste željni znanja i naoružani disciplinom, savetuje Vladimir Mladenov, osnivač GOstudy platforme. U okviru 20 emisija na nacionalnom servisu gledaoci će imati priliku se upoznaju s radom platforme.