Folkk prikupio 20.000 dolara i uspešno okončao svoju prvu Kickstarter kampanju

Društveno preduzeće Folkk koje spaja mlade srpske dizajnere i zanatlije, a koje je nastalo kao prvi projekat dizajnerskog huba Nova Iskra, uspešno je privelo kraju svoju prvu Kickstarter kampanju prikupivši 20.000 dolara potrebnih za dalju realizaciju projekta i proširenje mreže zanatlija.

Sa novim srpskim brendom imali smo prilike da se upoznamo na samom početku Kickstarter kampanje, te se Folkk sa ponosom može pohvaliti da se pridružuje ekskluzivnom klubu domaćih projekata koji su uspešno finansirani na najpoznatijoj crowdfunding platformi.

Podsećamo, Folkk je društveno preduzeće iz Beograda koje povezuje majstore zanata sa mladim dizajnerskim snagama na Balkanu. Kulminacija kampanje koja je trajala četiri nedelje desila se poslednjih dana kada je tim prešao potraživanu cifru i osigurao ukupno 20.983 dolara uz pomoć 177 backer-a. U izjavi za medije, osnivači Folkka izjavili su:

Veoma smo zahvalni za ovoliko ukazano poverenje u Folkkovu misiju od strane svih divnih ljudi koju su nas podržali! To je dokaz da naša vizija zaista rezonuje sa ljudima i da postoji budućnost za socijalno preduzetništvo na Balkanu.

Spoj tradicionalnih zanata i modernog dizajna pokazao je da postoji velika potražnja za proizvodima koji oživljavaju davno zaboravljene zanate.

Kako se naglašava, Folkk je privržen održivim procesima proizvodnje, korišćenju 100% lokalnih materijala, kao i obezbeđivanju fer nadoknade svima koji su uključeni u kreaciju proizvoda. Iz Nove Iskre ističu da je raspodela prikupljenih sredstava definisana još pre početka same kampanje, te će čak dve trećine prihoda otići sadašnjim Folkk zanatlijama, dok će preostali novac biti uložen u razvoj novih proizvoda i uključivanje većeg broja zanatlija u program ove kompanije.

U narednom periodu Folkk će ući u proizvodnju prve serije već razvijenih proizvoda koji će do oktobra meseca biti isporučeni svim ljudima koji su ih podržali i nabavili svoje Folkk proizvode preko Kickstarter kampanje.

Novi srpski brend će potom usmeriti fokus na pronalaženje i uključivanje još većeg broja zanatlija širom Balkana i razvoj novih proizvoda. Iz kompanije ističu kako i dalje aktivno traže partnera i mogućeg investitora koji bi im pomogao u osvajanju svetskog tržišta.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

5 automobila renomiranih auto kuća koji su gorivo zamenili strujom

Najpoznatiji i najveći auto brendovi sve više se okreću elektro pogonu. Mercedes i Audi predstavili su na salonu u Parizu svoje prve potpuno električne automobile, dok svoj odgovor tržištu i spremaju i BMW, Jaguar i Porsche.

E-commerce

Dijaspora.shop startovao sa 40.000 artikala – cilja na vašu rodbinu u inostranstvu da kupuje za vas u Srbiji

Ostavivši sigurne poslove iza sebe, Marko, Srđan i Emil pokrenuli su dijaspora.shop - prvu Internet prodavnicu za naše ljude u inostranstvu koji kupuju robu za porodicu i prijatelje u Srbiji.

Startapi i poslovanje

Izmene Zakona o prevozu putnika ušle u Skupštinu – ako se usvoje CAR:GO bi mogao postati taxi

Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju ušao je u Narodnu skupštinu. Šta to znači za CAR:GO i slične servise koji bi potencijalno došli na srpsko tržište?

Propustili ste

Tehnologija

SBB predstavio EON Smart Box – pametne funkcije i 4K rezolucija sastavni deo ponude

SBB i United Grupa predstavili su danas u hotelu Metropol u Beogradu prvi 'smart box' u regionu koji spaja televizijske sadržaje sa Android TV digitalnim servisima. Novi uređaj nosi naziv EON i biće dostupan već od sutra.

Novost

Google uvodi naplatu za YouTube, Google Play i druge servise – cenu snose proizvođači u EU?

Pvi put u svojoj istoriji Gugl će naplaćivati licence proizvođačima telefona u Evropi za instalaciju njegovih servisa kao što su Google Play, YouTube ili Gmail.

Analiza

Opel uhvaćen u softverskoj prevari prilikom testiranja štetnih gasova – novi dizelgejt na pomolu?

Očigledno da pojedini proizvođači automobila teškom mukom razvijaju sisteme koji će umanjiti emitovanje štetnih gasova. Nakon ogromnog skandala koji i dalje potresa VW grupaciju, varanju se priključio još jedan veliki igrač - Opel.

Kultura 2.0

Uključite se u raspravu o Centralnom registru stanovništva – bazi podataka građana Srbije

Okrugli sto o Nacrtu zakona o Centralnom registru građana održava se danas, a predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i druge zainteresovane strane raspravljaće o tome da li je sveobuhvatna evidencija o građanima na jednom mestu dobro rešenje.

Nesortirano

5 lekcija koje svaki softverski tim lider mora da savlada

Sama uloga tim lidera u različitim kompanijama ima različito značenje. Neke kompanije posmatraju ovu poziciju kao unapređenje u vidu titule, dok druge vide ovu poziciju kao novu, neizostavnu ulogu u timu. U mnogim kompanijama se ovo razlikuje čak i od projekta do projekta.

Tehnologija

Planirate da posetite Dubai? Tamo vas može voziti novi taksi bez vozača

Pitanje je vremena kada bismo samovozeće automobile mogli da vidimo na ulicama širom sveta. Prvi veliki korak ka tome, pored kompanija iz SAD-a, napravila je uprava za saobraćaj i transport u Dubaiju.