Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi Data Engineer?

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi Data Engineer?

Filip Novović iz kompanije Bosch otkriva za Netokraciju kako je tekao njegov razvojni put, kako danas izgleda raditi sa podacima i pripremati ih za algoritamsko čitanje tj. mašinsko učenje, ali i kakve to prilike za rad i razvoj nudi domaća IT industrija.

Šta žele senior softverski inženjeri u Srbiji? Bolju platu, zanimljivije projekte ili nešto sasvim treće? Odgovore na ova pitanja tražimo u seriji razgovora sa uspešnim programerima koji nam otkrivaju kako iz njihovog ugla izgleda IT scena u Srbiji i kakve kompanije traže.


Filip Novović započeo je svoju profesionalnu karijeru 2015. godine i to na trećoj godini Matematičkog fakulteta, kada je, kako kaže, kolega “povukao” njih troje sa sobom u jednu domaću IT kompaniju. Međutim, njegova priča počela je znatno ranije kada se u sednom razredu osnovne škole upoznao sa informatikom koja ga je odmah privukla. Na početku razgovora, on ističe:

Imao sam sjajnu profesorku, ekipu koja je ostajala posle časova da bi se igrala na računarima, otišao sam u osmom i na takmičenje i već tada se nesvesno opredelio za programiranje kao buduće zanimanje.

Tokom svoje karijere Filip je radio i na mnogobrojnim freelance projektima uključujući i jedan koji je bio predstavljen u sklopu programa za istraživanje i inovacije Horizon, a poslednje dve i po godine Novović je zaposlen u kompaniji Bosch u kojoj radi na razvoju i implementaciji više zanimljivih rešenja iz domena mašinskog učenja. U nastavku razgovora, prenosimo intervju u celosti.

Kada si došao u Bosch i šta te je privuklo?

Filip: Rekao bih da sam u Bosch došao u pravom trenutku (pre dve i po godine), baš kada je došlo vreme za veće karijerne izazove, drugačije tehnologije u odnosu na one koje sam do tada koristio i svega što ide uz to – promenu ambijenta, kompanijske politike i projekata. Između ostalog, kompaniji Bosch me je privuklo to što proizvodi ogroman broj uređaja i softver koji koristi njihove izlazne podatke. Budući da me godinama interesuje IoT – prosto rečeno pametno povezivanje najrazličitijih uređaja – kompanija koja se time bavi bila je pravi izbor za mene.

Na kojim to projektima i tehnologijama danas radiš? Gde se nalazi njihova primena?

Filip: Bio sam na više projekata, pošto sam se uvek trudio da se bavim zadacima koji su interesantni, a na kojima mogu najviše da doprinesem. Samim tim, radio sam na dosta različitih komponenti i slojeva projekata. Svaki do sada bio je zanimljiv i zahtevan na svoj način.

Na primer, projekat na kom sam najduže bio angažovan predstavlja softver koji omogućava stručnjacima iz građevinske industrije lakše planiranje objekata za gradnju – od faze arhitektonskih nacrta, pa sve do planiranja količine materijala koji ce se koristiti. U okviru tog projekta, najviše sam radio na komponenti u kojoj crtate sobu, ubacujete vrata, prozore… igrate se “Simsa” takoreći.

Za realizaciju te komponente korišćeni su Typescript, React, fabric.js i nekoliko manjih biblioteka koje su optimizovano rešavale potrebna matematička izračunavanja. Nakon tog projekta, u potpunosti sam prešao na rad sa infrastrukturom u Azure-u, dok IaC pišemo u Pulumiju koji smo odlučili da probamo nakon višegodišnjeg rada sa Terraformom.

Inače, Infrastructure as Code predstavlja pristup definisanja potrebne infrastrukture kroz regularan kod na osnovu kog bi moglo lako da se manipuliše potrebnim resursima i njihovim zavisnostima, a Terraform i Pulumi su među poznatijim alatima koji ovo omogućavaju.

Sve to radim na projektu koji je idejno usko povezan sa prvim i uključuje 2D skeniranje sobe Bosch-ovim skenerom i prepoznavanje njenih zidova korišćenjem veštačke inteligencije. Lično, rad na ovim projektima bio mi je izuzetno interesantan jer su praktični, a mene su usmeravali vrlo jasno ka pozicijama zbog kojih sam i došao u Bosch, a tiču se rada sa podacima i veštačkom inteligencijom. Od maja ću biti na Data Engineer poziciji.

Reč je o projektu iz grupe visoko inovativnih, naučno-inženjerskih projekata, imenovanom TOP98 što označava redni broj unutar kategorije. Ovakvih projekata u jednom trenutku ima oko tri, a ukupan broj uključenih istraživača i inženjera je oko 80 širom sveta. Trenutno nas četvoro iz Srbije radi na ovim projektima, a budući da postoji jako veliko interesovanje za našim kadrom, očekujemo da će taj broj biti znatno veći u budućnosti. Ovo je samo jedan od projekata koji su aktuelni, svakako u Bosch-u postoji mnogo drugih, koji uključuju najmodernije tehnologije razvoja i nose sa sobom velike inženjerske poduhvate i značaj sa biznis aspekta. Držite mi palčeve.

Sa kojim tehnologijama najviše radiš? Koja znanja i veštine mora da poseduje Data Engineer u kompaniji Bosch?

Filip: Ukratko, bavim se obrađivanjem podataka pre nego sto oni dostignu željenu strukturu nad kojom se mogu primenjivati modeli mašinskog učenja.

Dosad sam tu obradu implementirao na Azure okruženju, korišćenjem servisa kao sto su ML studio, Azure Functions, relacione i nerelacione baze. Dosta se koristi Azure Data Factory, iako u Bosch-u nisam imao susreta s njim, a naredno okruženje uključuje AWS ekosistem i rad sa Airflow-om.

U svim tim nabrojanim alatima moj posao uključuje razumevanje i implementaciju toka podataka od njihovog izvora preko svih potrebnih transformacija i validiranja do skladištenja u baze koje su upotrebljive od strane analitičara. Sami alati jako često uključuju koncizan i jasan grafički prikaz toga kuda se sve kreću podaci i šta sa njima radi na njihovom putu.

Kako izgleda jedan tvoj radni dan i kako je organizovan tim sa kojim radiš?

Filip: Dan mi se uglavnom sastoji jednim delom od rada na projektima na kojima sam angažovan, gde su svi u međusobnoj komunikaciji nezavisno od tehnologije, pošto sami zadaci često zahtevaju saradnju razlicitih profila. Drugim delom Bosch dosta podržava grupe na lokalnom i globalnom nivou u kom se dele mišljenja, diskutuje, održavaju prezentacije i mentorship programi, gde postoji određena doza tehnološkog usmerenja. Kada pričamo o implementaciji, najviše radim sa kolegama koje se bave infrastrukturom kao i ja.

Kako bi opisao kulturu organizacije u kojoj radiš i šta za tebe predstavlja zdrava kompanijska kultura?

Filip: Po mom mišljenju, osnova zdrave kulture kompanije svodi se pre svega na direktnu, iskrenu i objektivnu komunikaciju tokom ličnog razvoja, kao i tokom rada na projektima između različitih pozicija zaposlenih. U tom smislu, uspešna kompanija je ona koja uspe da okupi ljude i učini da se oni osećaju kao članovi neke sportske ekipe sa zajedničkim ciljem, a ne kao skup zatvorenih pojedinaca.

Lično, meni je to preko potrebno kako bih mogao da pružim maksimum na poslu, jer u svakodnevnom radu dosta zavisimo od drugih kolega. Bosch kao velika, globalna kompanija postoji i pre naglog razvoja IT-ja pa se oseća već uveliko izgrađena, “zrela” sistematičnost u odnosu sa ljudima i organizaciji projekata.

Seniorska pozicija sa sobom nosi mnoštvo benefita. Šta je za tebe važnije novac ili prilika za rad na zanimljivim projektima? Da li danas uopšte može jedno bez drugog?

Filip: Što se mene tiče, različita vremena nose različite motive. Na početku karijere neki princip mi je bio uglavnom to da mi je osnovni posao u firmi u kojoj mogu bolje da se razvijam, a ukoliko je bilo potrebno, budžet sam popunjavao part-time projektima.

Ako planirate da rešite stambeno pitanje u kraćem roku ili želite da priđete korak bliže pokretanju svog biznisa, sva je prilika da će novac imati najviši prioritet nezavisno od zanimljivosti projekta.

Međutim, mislim da je na pozicijama višeg senioriteta verovatnije da su oba uslova itekako ispunjena.

Svedoci smo da sve više kompanija vraća svoje zaposlene u kancelarije nakon skoro dve godine rada od kuće. Kakva je situacija u kompaniji Bosch?

Filip: Imamo potpunu slobodu odabira da li ćemo raditi od kuće ili iz kancelarije. Međutim, ja sve više i više biram opciju odlaska u firmu jer mi više prija da posao ne bude deo privatnog zivota, što u slučaju rada od kuće on donekle postane. Svakako mi i sada s vremena na vreme prija to što mogu da ostanem kod kuće i izbegnem saobraćajnu gužvu koju odlazak na posao sa sobom nosi.

Kako gledaš na problem sa manjkom kadrova sa kojim se čitava IT industrija susreće?

Filip: Mogu da primetim da su pozicije dosta raznovrsnije sada u poređenju sa periodom od pre nekih pet godina, to je svakako i razumljivo jer mnogi tokovi unutar IT-ja (uključujući i IoT i AI) uživaju jako veliku pažnju i ulaganja u ovom trenutku. Verujem da to ukazuje da mi, kao društvo, opravdavamo ulaganja velikih korporacija i njihovu želju za našim kadrovima i to je sjajno. Uzimajući to u vidu vidim izazov u tome da se od jake outsourcing mete popnemo na nivo izvora projekata – bilo u obliku startapa ili u formi inicijatora inovacija unutar stranih kompanija.

Koji su tvoji dalji planovi za razvoj karijere? Kako se Bosch uklapa u tu viziju?

Filip: Nova pozicija, novi alati, novi ljudi i zadaci, to je trenutno ispred mene i mogu reći da sam jako motivisan da se otisnem u sve to. U kratkoročnom budućem periodu, planiram da polažem AWS sertifikate koji se tiču mašinskog učenja kako bih formalizovao znanje koje svakodnevni posao zahteva.

Bosch se svakako širi, dobijamo nove projekte i imamo konstantno veliki broj otvorenih pozicija. Oči su i ovde uprte na svetske trendove vezane za veštačku inteligenciju jer konstruišemo jako veliki broj proizvoda koji čekaju u redu da postanu “smart” i deo IoT familije. Predlažem svakome ko je zainteresovan da vidi šta je trenutno u poslovnoj ponudi ili nas kontaktira kako bismo mogli zajedno da razmotrimo saradnju.


Ovaj tekst urađen je u saradnji sa kompanijom Bosch.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Quiet Quitting: Kako je TikTok trend pokrenuo revoluciju na radnom mestu?

Ukoliko ste aktivni na TikTok-u, sigurno vam nije promakao trend o 'tihom otkazu' koji u proteklom periodu preplavljuje svačiji #fyp na ovoj društvenoj mreži.

Gaming

FDU pokrenuo Game Art katedru ― šta to znači za srpsku gejming industriju?

Fakultet dramskih umetnosti, koji je član superklastera Creative Tech Serbia, ove godine prvi put je upisao studente na novi studijski program: Vizuelni efekti, animacija i gejm art. Sve o novom studijskom programu i mogućnostima koje pruža, pročitajte u našem tekstu.

Karijere

Veljko je više od deset godina Java programer u Mozzartu – otkriva nam izazove IT odeljenja u ‘gambling’ industriji

Ukoliko se baviš programiranjem i tragaš za novim profesionalnim izazovima, kako ti se čini mogućnost da razvijaš vlastiti proizvod i da možeš da vidiš svoj kod u produkciji u rekordno kratkom roku?

Propustili ste

Tehnologija

Brnabić: Izvoz srpske IT industrije preko €2,5 milijardi u 2022. godini

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je će izvoz IT industrije ove godine premašiti 2,5 milijarde evra, od čega će suficit biti preko 1,5 milijarde evra, a da je u proteklih godinu dana svako drugo novo radno mesto bilo u IT sektoru.

Startapi i poslovanje

500 Emerging Europe: Novih €70 miliona za lokalne startape sa globalnim ambicijama

Istanbulski ogranak poznatog VC fonda 500 startups saopštio je da se sa novim fondom još više fokusira na države Centralne i Istočne Evrope, među kojima je i Srbija.

Intervju

Stvaranje i edukacija novih talenata moraju biti u fokusu domaćih ‘game dev’ kompanija

Ulazak u 'game dev' svet često može da krene od različitih interesovanja. Svoju priču o tome kako više od jedne decenije radi u IT industriji i sada u gaming sektoru iako se za to nije stručno edukovao, otkriva nam Dušan Jovanović, Studio Production Manager kompanije Ubisoft u Beogradu.

Kolumna

Search On 22: SEO relevantniji nego ikada pre

U nameri da privuče generaciju Z, Google je na 'Search On 22' događaju predstavio novitete u pretrazi, koji su rezultat dugogodišnjeg razvijanja AI tehnologija.

Društvene mreže

TikTok će pokoriti najveće igrače u industriji zabave

U okviru 15. izdanja Weekend Media Festivala, održan je panel 'TikTok – the platform that will bring the biggest players on the market to its knees'.

Karijere

Nakon 3 godine pauze, DaFED okupljanja ponovo u Novom Sadu!

Novosadska zajednica ima razloga za slavlje - DaFED ekipa ponovo je na okupu. Oslobodite kalendare jer prvi meetup je već zakazan, a mi otkrivamo planove za konferenciju i druge edukacije koje DaFED već uveliko planira.