Facebook Talk: Stiže nova aplikacija za tinejdžere

Facebook Talk: Nova aplikacija za tinejdžere – jer većina i dalje ‘visi’ na Snapchatu?

Iako je Snapchat i dalje prvi izbor kada su u pitanju društvene mreže kod mlađe populacije, Facebook već iz godine u godinu nastoji to da promeni lansirajući nove funkcije kako na izvornoj platformi, tako i na Instagramu. Poslednja u nizu promena koja bi mogla da dođe iz 'kuhinje' ovog giganta tiče se zasebne messaging aplikacije za tinejdžere - što će dodatno poslužiti za približavanje ovoj veoma važnoj grupi korisnika.

Iako se na početku stvaranje Facebooka zasnivalo sa ciljem da se okupi mlađa populacija, ova društvena mreža vremenom je izrasla u ogromnu platformu različitih mogućnosti, kako za poslovne i privatne korisnike, tako i za velike organizacije i kompanije – koje svakodnevno stupaju u kontakt sa svojim klijentima i drugim korisnicima, koristeći istu za oglašavanje svojih proizvoda.

Mlađa populacija se vremenom više okrenula ka Instagramu i Snapchatu, pronalazeći u ovim mrežama idealan prostor i šansu da podele svoju kreativnost sa prijateljima – putem 24-časovnih priča i obrađenih fotografija uz pomoć filtera i motiva. Ukoliko je verovati glasinama, stvari se ipak mogu znatno promeniti zahvaljujući novim planovima Facebooka koji se zasnivaju na kreiranju nove aplikacije namenjene isključivo tinejdžerima. O čemu je zapravo reč?

Kontrola roditelja kao prioritet

Budući da za sada nema previše informacija o novom projektu koji će neko vreme i dalje stajati “iza zavese”, pojedine glasine koje prenosi i Wersm, pokazuju da bi nova aplikacija mogla da nosi naziv Talk, a bila bi namenjena za razmenu poruka među mlađom populacijom – dok sa druge strane sam servis ne bi zahtevao profil korisnika na Facebooku kako bi se prijavio za korišćenje aplikacije.

Glasine su takođe pokazale da se u kodu ove aplikacije krije i posebna funkcija koja će biti namenjena roditeljskoj kontroli dece, što će ovu aplikaciju posebno izdvojit za razliku od najpoznatijeg chat servisa Facebooka – Messengera. Kada već govorimo o alatima i opcijama, Talk bi trebalo da stigne sa kompletom kreativnih i korisnih funkcija, igara i opcija za deljenje sadržaja.

Sa druge strane, vreme će pokazati koliko ovaj projekat Facebooka, ukoliko bude bio ostvaren, može ugroziti suverenog vladara Snapchat, bar kada je u pitanju mlađa publika na društvenim mrežama. Ipak, jedno je sigurno, trka ove dve mreže u narednom periodu mogla bi da dobije svoje novo poglavlje.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Karijere

Miloš Čučulović iz Srbije direktor je u švajcarskom MDPI-u sa više od 6.500 zaposlenih širom sveta

U švajcarskoj kompaniji koja je jedan od lidera u naučnom izdavaštvu, razvija najsavremenije alate zasnovane na generativnoj veštačkoj inteligenciji. A kako je izgledao njegov karijerni put? Pročitajte u intervjuu koji je pred vama!

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Propustili ste

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Karijere

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.

Sponzorisano

Može li veštačka inteligencija pomoći u izgradnji održivih energetskih sistema i poslovanja?

Koliko bi i na koji način integracija AI tehnologije mogla da utiče na unapređenje rešenja u energetskom sektoru, ali i na poslovanje jedne kompanije? Odgovor na ovo pitanje dobili smo u razgovoru sa Jelenom Pejković iz kompanije Schneider Electric.