Facebook predstavio novi alat - Slideshow!

Zuckerberg ne oprašta Snapchatu: Facebook predstavio novi alat – Slideshow!

Da snimanje videa ali i pravljenje običnih fotografija ponekad može da bude dosadno, svesni su i iz velikih tehnoloških kompanija koje polako počinju da se utrkuju koja bi mogla da napravi bolje rešenje u vidu automatskih 'moviemaker' aplikacija za kreiranje kratkih, zanimljivih klipova. I dok Apple sprema svoju Moments funkciju za iOS 10, a Google Photos već nudi sličnu opciju, iz Facebooka su naravno morali da isprate ove gigante, predstavivši 'Slideshow' alat koji je već dostupan za sve iOS korisnike širom sveta.

slideshow-

Kao i kod drugih sličnih aplikacija i Slideshow se zasniva na kreiranju sadržaja zahvaljujući prethodno napravljenim fotkama ili video snimcima koji se nalaze u galeriji telefona korisnika. Podsećanja radi, Slideshow je lansiran još u avgustu prošle godine kao deo Facebookove aplikacije Moments, ali je bio dostupan samo za određeni broj korisnika koji su mogli da ga koriste u okviru odeljka za kreiranje statusa na aplikaciji ove društvene mreže.

Kako prenosi Tech Crunch, korisnici koji naprave više od 5 foto ili video snimaka u vremenskom periodu od 24 sata, Facebook će im tokom pisanja statusa ponuditi da kreiraju svoj kratak video klip pomoću Slideshow-a. Takođe, ukoliko vidite na News Feedu da je neko do vaših prijatelja već napravio svoju kreaciju, biće vam ponuđena opcija da i sami isprobate novi alat.

Akcenat je na ličnim sadržajima korisnika

Samo korišćenje alata je jednostavno, osim što se kratki video klip kreira automatski od strane Slideshowa sa temama i muzikom u pozadini, dok su korisnicima na raspolaganju i alati pomoću koji mogu da biraju i pomeraju fotografije, praveći njihov raspored i selekciju, ali i da dodaju nove teme od čak deset ponuđenih. Nova funkcija će svakako pomoći Facebooku da se još više približi Snapchatu i njihovoj Stories funkciji koja prikazuje objavljeni sadržaj korisnika u prethodnih 24 sata – po hronološkom redosledu.

Iz Facebooka takođe navode da su odlično svesni činjenice da korisnici vole da prave i dele foto i video sadržaj sa prijateljima, te veruju da će novi alat samo doprineti još većem poboljšanju korisničkog iskustva. Sa druge strane, jasno je da Facebook značajno stavlja akcenat na lični sadržaj korisnika u poslednjih nekoliko godina, formirajući postepeno jedinstvenu i nezamenjivu platformu za deljenje sadržaja u čemu će im Slideshow funkcija samo dodatno pomoći.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Šta novi IPS QR kodovi donose malim trgovcima i njihovim kupcima – i kako ih implementirati?

Usluga instant plaćanja na prodajnim mestima uz pomoć IPS QR kodova zvanično je puštena u protokol u Srbiji krajem februara. U nastavku analiziramo na šta trgovci treba da obrate pažnju ako isti uvode u svoje procese naplate.

Startapi i poslovanje

Uz ‘Fleksibilni petak’ Nordeus omogućio zaposlenima da sami organizuju poslednji radni dan u nedelji

Dok se zaposleni u Nordeusu nakon 'full remote' režima ne vrate u kancelariju, kompanija im omogućava da njihova radna nedelja traje 4 dana - ukoliko to žele. Fleksibilni petak startovao je 8. maja, a u nastavku otkrivamo kako to izgleda u praksi.

Kultura 2.0

Kako su domaći YouTube kanali o kuvanju ‘eksplodirali’ za vreme epidemije

Da li i vi spadate u grupu ljudi koja je u karantinu isključivo radila na razvoju i usavršavanju kulinarskih veština? Verujem da jeste, a verujem i da ste inspiraciju tražili ne u bakinim kuvarima, već na YouTube-u.

Propustili ste

Netokracija

Popunite anketu o stanju plata u srpskoj IT i digitalnoj industriji nakon COVID-19

Učestvovanje u anketi je anonimno, zahteva svega nekoliko minuta i biće moguće dok ne prikupimo relevantnu količinu materijala.

Karijere

Kada je pravo vreme da uvećate vaš tim – iz ugla kreativne agencije i IT kompanije

Skaliranje - naizgled strana reč koju ako prebacite u kontekst preduzetništva i poslovanja znači mnogo. Ovog puta govorimo o rastu timova u kreativnoj i IT industriji, o tome kako efikasno voditi ovaj proces i kako izbeći izazove na tom putu.

Kultura 2.0

Mojih 5: Nemanja Čedomirović

Nemanja Čedomirović vodi GrowIT i sa svojim timom pomaže kompanijama da usvoje agilni način rada, a ove nedelje u specijalu 'Mojih 5' deli svoje preporuke sadržaja koji mu je ovih dana okupirao pažnju.

E-commerce

Nikola i Sonja pokrenuli su Prodajadelova.rs jer žele da promene način na koji održavamo naše četvorotočkaše

Napustio je dobro plaćen posao i visoku poziciju u kompaniji Würth sa ciljem da započne svoj posao iz snova. Ovo je priča o Nikoli Đuroviću koji je sa suprugom Sonjom pokrenuo sajt Prodajadelova.rs sa namerom da promeni percepciju kupovine auto delova i servisiranja vašeg četvorotočkaša.

Ekskluzivno

U 2019. godini potrošili smo €47,05 miliona na digitalno oglašavanje

Rezultati o ukupnom utrošku na digitalno oglašavanje u prethodnoj godini konačno su tu. Gle čuda - i ovoga puta tržište digitalnog oglašavanja u Srbiji zadržalo je dvocifren rast, ostvarivši jedan od najboljih rezultata otkako se istraživanje vrši.

E-commerce

eCommerce Asocijacija otvara vrata svoje Akademije za sve koji žele da pokrenu svoj web shop

eCommerce Asocijacija Srbije pokrenula je eCommerce Akademiju - edukativni projekat u okviru kog će profesionalci iz svih segmenata digitalnog ekosistema sa polaznicima deliti svoja iskustva iz sektora elektronske trgovine.