Noć je veštica, a Facebook ima (strašno) iznenađenje za vas

Noć je veštica, a Facebook ima (strašno) iznenađenje za vas

Poslednji dan oktobra sa sobom donosi i planetarno popularni praznik Noć veštica koji se obeležava u večernjim satima, pa je i bilo za očekivati da iz Facebooka takođe dođe lepo iznenađenje. Kompanija je povodom obeležavanja ovog praznika za svoje korisnike odlučila da 'presvuče' emodžije za reakcije, a tu su i virtuelne maske različitih stvorenja u okviru live video prenosa.

mia1

Podsećanja radi, Facebook je ranije ove godine predstavio slične funkcije povodom 50 godina od kultne franšize Star Trek. Međutim, kako prenosi Digital Trends, emodžiji namenjeni za ovu priliku nisu bili dostupni baš svim korisnicima ove platforme, dok se za poslednje kreacije namenjene za Noć veštica, očekuje da budu lansirane za sve korisnike širom planete, posebno u onim državama gde je pomenuti praznik veoma važna stvar te se obeležava u skoro svim segmentima društva.

Naime, iz društvene mreže navode da se takozvane Halloween reakcije mogu upotrebiti držanjem Like dugmeta u okviru mobilne aplikacije ili web verzije Facebooka, nakon čega će se, umesto standardnih emodžija, pojaviti oni nešto “strašniji” u obliku različitih stvorenja i prikaza, pa ako hoćete da malo zastrašite prijatelje ovo je pravi trenutak. 🙂 Takođe, iz Facebooka su pripremili možda i najzanimljivije iznenađenje, a tiče se posebnih, virtuelnih maski za Noć veštica u okviru Facebook Live opcije.

Da li su Live Masks samo test za nešto više?

Nažalost, funkcija koja nosi naziv Live Masks, za sada će biti dostupna samo na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva i Novog Zelanda. Ipak, iz kompanije ističu da bi pomenuta funkcija mogla da bude dostupna i u nekim drugim zemljama, ali za sada nema zvaničnih potvrda – te da će maske biti dostupne i za neke poznate ličnosti koje koriste aplikaciju Facebook Mentions na iOS operativnom sistemu.

live-masks
Live Masks na Live videu. Da li vas na nešto podseća? (Izvor: digitaltrends.com)

Ono što je svakako zanimljivo ukoliko govorimo o novoj funkciji na Facebook Live odeljku, jeste pretpostavka da poznata društvena mreža na ovaj način još više pokušava da priđe Snapchatu – ukoliko uzmemo u obzir da korišćenje maski i drugih grafičkih prikaza do sada nije bilo moguće tokom prenosa videa uživo.

Iako je svog čuvenog rivala Facebook prethodno napao sa Instagram Stories-om, Noć veštica bi mogla da bude samo testiranje koliko bi upotreba virtuelnih maskiranja mogla da bude popularna na Facebooku, kako bi ista funkcija i zvanično postala dostupna za sve korisnike širom sveta, posebno privlačeći mlađe generacije, a direktno ugrožavajući Snapchat. Spremite se za još uzbudljiviju trku.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Office Talks Podcast

Matorci vs. Milenijalci – problem generacijskog jaza

Glavna tema 44. epizode Office Talks podcasta bila je diskusija o problemu koji sve vidljiviji generacijski jaz nosi sa sobom. Može li se životno iskustvo naših roditelja primeniti u eri digitalizacije i pandemije?

Karijere

Mihailo Ponjavić imenovan za direktora prodaje Euronews mreže u Srbiji

Nakon skoro tri godine u e-commerce sektoru, Mihailo Ponjavić vraća se u medijski biznis i staje na čelo prodajnog sektora televizijske mreže Euronews u Srbiji koja uskoro kreće sa radom.

Karijere

Jovan Jovanović otkriva šta čeka domaće IT-jevce koji žele posao u norveškoj tehnološkoj industriji

Jovan Jovanović, QA inženjer u kompaniji Tidal, u Oslu živi već tri godine i kao aktivan učesnik u tom sektoru veoma je dobro upoznao norvešku tehnološku industriju. O njoj razgovaramo u nastavku teksta.

Propustili ste

Tehnologija

Bitcoin gubi vrednost – da li je sada pravo vreme za ulaganje?

U prethodnim nedeljama kriptovaluta Bitcoin beleži veliki pad. Zašto je to tako?

Gaming

Niški Webelinx razvija casual video igre za iOS i Android koje igra 15 miliona igrača širom sveta

Kako razvoj industrije video igara u Srbiji sve više raste, tako na površinu izlaze uspešne poslovne priče kreativnih mladih ljudi i startapa koji oblikuju IT scenu naše zemlje. Ovo je još jedna takva priča koja nam dolazi i Niša, preciznije iz Webelinx Games studija.

Startapi i poslovanje

Ima nešto u dvodecenijskom iskustvu Smarta, ali i u ženskom liderstvu

Ivana Ružičić i Ivanka Rankusović nalaze se na čelu kompanije Smart New Frontier Group. U nastavku teksta sa njima detaljnije govorimo o poslovanju te kompanije, ali i položaju žena u IT industriji.

Mobilno

Ukida se naplata rominga između Srbije i Grčke – potpisivanje sporazuma sledeće nedelje

Od ovog leta svi naši građani imaće dodatni razloga za uživanje na putu za Grčku, s obzirom na to da će od sledeće nedelje biti ukinute naknade za roming između ove dve zemlje.

Startapi i poslovanje

City Expert lansirao ‘Kreditni Savetnik’ za buduće vlasnike nekretnina

Kupovina stana ili kuće ume da bude prava noćna mora ukoliko kroz čitav proces prolazite sami i nemate iskustva. Kompanija City Expert lansirala je novi sajt po imenu 'Kreditni Savetnik' koji bi trebalo da edukuje i informiše kupce o različitim mogućnostima za kreditiranje nekretnine.

Office Talks Podcast

Mudrinić hejtuje streaming servise

U 46. epizodi Office Talks podcasta razgovaramo o tome šta pratimo od sadržaja i zašto moramo biti pretplaćeni na nekoliko video servisa kako bismo mogli da gledamo sve što nam je duši milo.