Noć je veštica, a Facebook ima (strašno) iznenađenje za vas

Noć je veštica, a Facebook ima (strašno) iznenađenje za vas

Poslednji dan oktobra sa sobom donosi i planetarno popularni praznik Noć veštica koji se obeležava u večernjim satima, pa je i bilo za očekivati da iz Facebooka takođe dođe lepo iznenađenje. Kompanija je povodom obeležavanja ovog praznika za svoje korisnike odlučila da 'presvuče' emodžije za reakcije, a tu su i virtuelne maske različitih stvorenja u okviru live video prenosa.

mia1

Podsećanja radi, Facebook je ranije ove godine predstavio slične funkcije povodom 50 godina od kultne franšize Star Trek. Međutim, kako prenosi Digital Trends, emodžiji namenjeni za ovu priliku nisu bili dostupni baš svim korisnicima ove platforme, dok se za poslednje kreacije namenjene za Noć veštica, očekuje da budu lansirane za sve korisnike širom planete, posebno u onim državama gde je pomenuti praznik veoma važna stvar te se obeležava u skoro svim segmentima društva.

Naime, iz društvene mreže navode da se takozvane Halloween reakcije mogu upotrebiti držanjem Like dugmeta u okviru mobilne aplikacije ili web verzije Facebooka, nakon čega će se, umesto standardnih emodžija, pojaviti oni nešto „strašniji“ u obliku različitih stvorenja i prikaza, pa ako hoćete da malo zastrašite prijatelje ovo je pravi trenutak. 🙂 Takođe, iz Facebooka su pripremili možda i najzanimljivije iznenađenje, a tiče se posebnih, virtuelnih maski za Noć veštica u okviru Facebook Live opcije.

Da li su Live Masks samo test za nešto više?

Nažalost, funkcija koja nosi naziv Live Masks, za sada će biti dostupna samo na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva i Novog Zelanda. Ipak, iz kompanije ističu da bi pomenuta funkcija mogla da bude dostupna i u nekim drugim zemljama, ali za sada nema zvaničnih potvrda – te da će maske biti dostupne i za neke poznate ličnosti koje koriste aplikaciju Facebook Mentions na iOS operativnom sistemu.

live-masks
Live Masks na Live videu. Da li vas na nešto podseća? (Izvor: digitaltrends.com)

Ono što je svakako zanimljivo ukoliko govorimo o novoj funkciji na Facebook Live odeljku, jeste pretpostavka da poznata društvena mreža na ovaj način još više pokušava da priđe Snapchatu – ukoliko uzmemo u obzir da korišćenje maski i drugih grafičkih prikaza do sada nije bilo moguće tokom prenosa videa uživo.

Iako je svog čuvenog rivala Facebook prethodno napao sa Instagram Stories-om, Noć veštica bi mogla da bude samo testiranje koliko bi upotreba virtuelnih maskiranja mogla da bude popularna na Facebooku, kako bi ista funkcija i zvanično postala dostupna za sve korisnike širom sveta, posebno privlačeći mlađe generacije, a direktno ugrožavajući Snapchat. Spremite se za još uzbudljiviju trku.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Šta novi IPS QR kodovi donose malim trgovcima i njihovim kupcima – i kako ih implementirati?

Usluga instant plaćanja na prodajnim mestima uz pomoć IPS QR kodova zvanično je puštena u protokol u Srbiji krajem februara. U nastavku analiziramo na šta trgovci treba da obrate pažnju ako isti uvode u svoje procese naplate.

Startapi i poslovanje

Uz ‘Fleksibilni petak’ Nordeus omogućio zaposlenima da sami organizuju poslednji radni dan u nedelji

Dok se zaposleni u Nordeusu nakon 'full remote' režima ne vrate u kancelariju, kompanija im omogućava da njihova radna nedelja traje 4 dana - ukoliko to žele. Fleksibilni petak startovao je 8. maja, a u nastavku otkrivamo kako to izgleda u praksi.

Kultura 2.0

Kako su domaći YouTube kanali o kuvanju ‘eksplodirali’ za vreme epidemije

Da li i vi spadate u grupu ljudi koja je u karantinu isključivo radila na razvoju i usavršavanju kulinarskih veština? Verujem da jeste, a verujem i da ste inspiraciju tražili ne u bakinim kuvarima, već na YouTube-u.

Propustili ste

Netokracija

Popunite anketu o stanju plata u srpskoj IT i digitalnoj industriji nakon COVID-19

Učestvovanje u anketi je anonimno, zahteva svega nekoliko minuta i biće moguće dok ne prikupimo relevantnu količinu materijala.

Karijere

Kada je pravo vreme da uvećate vaš tim – iz ugla kreativne agencije i IT kompanije

Skaliranje - naizgled strana reč koju ako prebacite u kontekst preduzetništva i poslovanja znači mnogo. Ovog puta govorimo o rastu timova u kreativnoj i IT industriji, o tome kako efikasno voditi ovaj proces i kako izbeći izazove na tom putu.

Kultura 2.0

Mojih 5: Nemanja Čedomirović

Nemanja Čedomirović vodi GrowIT i sa svojim timom pomaže kompanijama da usvoje agilni način rada, a ove nedelje u specijalu 'Mojih 5' deli svoje preporuke sadržaja koji mu je ovih dana okupirao pažnju.

E-commerce

Nikola i Sonja pokrenuli su Prodajadelova.rs jer žele da promene način na koji održavamo naše četvorotočkaše

Napustio je dobro plaćen posao i visoku poziciju u kompaniji Würth sa ciljem da započne svoj posao iz snova. Ovo je priča o Nikoli Đuroviću koji je sa suprugom Sonjom pokrenuo sajt Prodajadelova.rs sa namerom da promeni percepciju kupovine auto delova i servisiranja vašeg četvorotočkaša.

Ekskluzivno

U 2019. godini potrošili smo €47,05 miliona na digitalno oglašavanje

Rezultati o ukupnom utrošku na digitalno oglašavanje u prethodnoj godini konačno su tu. Gle čuda - i ovoga puta tržište digitalnog oglašavanja u Srbiji zadržalo je dvocifren rast, ostvarivši jedan od najboljih rezultata otkako se istraživanje vrši.

E-commerce

eCommerce Asocijacija otvara vrata svoje Akademije za sve koji žele da pokrenu svoj web shop

eCommerce Asocijacija Srbije pokrenula je eCommerce Akademiju - edukativni projekat u okviru kog će profesionalci iz svih segmenata digitalnog ekosistema sa polaznicima deliti svoja iskustva iz sektora elektronske trgovine.