Noć je veštica, a Facebook ima (strašno) iznenađenje za vas

Noć je veštica, a Facebook ima (strašno) iznenađenje za vas

Poslednji dan oktobra sa sobom donosi i planetarno popularni praznik Noć veštica koji se obeležava u večernjim satima, pa je i bilo za očekivati da iz Facebooka takođe dođe lepo iznenađenje. Kompanija je povodom obeležavanja ovog praznika za svoje korisnike odlučila da 'presvuče' emodžije za reakcije, a tu su i virtuelne maske različitih stvorenja u okviru live video prenosa.

mia1

Podsećanja radi, Facebook je ranije ove godine predstavio slične funkcije povodom 50 godina od kultne franšize Star Trek. Međutim, kako prenosi Digital Trends, emodžiji namenjeni za ovu priliku nisu bili dostupni baš svim korisnicima ove platforme, dok se za poslednje kreacije namenjene za Noć veštica, očekuje da budu lansirane za sve korisnike širom planete, posebno u onim državama gde je pomenuti praznik veoma važna stvar te se obeležava u skoro svim segmentima društva.

Naime, iz društvene mreže navode da se takozvane Halloween reakcije mogu upotrebiti držanjem Like dugmeta u okviru mobilne aplikacije ili web verzije Facebooka, nakon čega će se, umesto standardnih emodžija, pojaviti oni nešto „strašniji“ u obliku različitih stvorenja i prikaza, pa ako hoćete da malo zastrašite prijatelje ovo je pravi trenutak. 🙂 Takođe, iz Facebooka su pripremili možda i najzanimljivije iznenađenje, a tiče se posebnih, virtuelnih maski za Noć veštica u okviru Facebook Live opcije.

Da li su Live Masks samo test za nešto više?

Nažalost, funkcija koja nosi naziv Live Masks, za sada će biti dostupna samo na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva i Novog Zelanda. Ipak, iz kompanije ističu da bi pomenuta funkcija mogla da bude dostupna i u nekim drugim zemljama, ali za sada nema zvaničnih potvrda – te da će maske biti dostupne i za neke poznate ličnosti koje koriste aplikaciju Facebook Mentions na iOS operativnom sistemu.

live-masks
Live Masks na Live videu. Da li vas na nešto podseća? (Izvor: digitaltrends.com)

Ono što je svakako zanimljivo ukoliko govorimo o novoj funkciji na Facebook Live odeljku, jeste pretpostavka da poznata društvena mreža na ovaj način još više pokušava da priđe Snapchatu – ukoliko uzmemo u obzir da korišćenje maski i drugih grafičkih prikaza do sada nije bilo moguće tokom prenosa videa uživo.

Iako je svog čuvenog rivala Facebook prethodno napao sa Instagram Stories-om, Noć veštica bi mogla da bude samo testiranje koliko bi upotreba virtuelnih maskiranja mogla da bude popularna na Facebooku, kako bi ista funkcija i zvanično postala dostupna za sve korisnike širom sveta, posebno privlačeći mlađe generacije, a direktno ugrožavajući Snapchat. Spremite se za još uzbudljiviju trku.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

E-commerce

Mesec dana kasnije i dalje ne znamo gde su naši Aliexpress paketi – ali barem imamo neke odgovore

Enigma zvana AliExpress poštarina za Srbiju, podelila je mišljenja mnogih kupaca, organizacija i svih ostalih koji se za ovu temu zanimaju. Iako je razloga za astronomsko poskupljenje poštarine mnogo, neki odgovornost prebacuju na Poštu, drugi na avio prevoz i kineske trgovce, ali se ipak čini da je istina 'negde tamo'. Mi smo na osnovu svih dosadašnjih podataka pokušali da rešimo misteriju.

Startapi i poslovanje

Najavljene nove mere za pomoć privredi – država plaća 60% minimalca i odlaže plaćanje poreza i doprinosa

Preduzetnici i zaposleni u mikro, malim i srednjim preduzećima u julu i avgustu dobiće dodatnu ekonomsku pomoć države usled krize izazvane epidemijom korona virusa - plaćanje 60% od minimalca u julu i avgustu, odlaganje plaćanja poreza i doprinosa za mesec dana, a najavljen je i novi projekat 'Moja prva plata'.

Office Talks Podcast

Gde su naši AliExpress paketi?

Šestu epizodu Netokracijinog Office Talks podcasta obeležio je razgovor o trenutnim dešavanjima sa astronomskim poskupljenjem poštarine sa sajta AliExpress. Mi smo pokušali da analiziramo šta je tačno dovelo do ovog problema koji je u velikoj meri pogodio sve one koji kupuju sa ove poznate online prodavnice.

Propustili ste

Kultura 2.0

Serbia Business Run nastavlja sa aktivnim tim bildingom u kojem zbližava kolege – ovaj put kroz ‘online’ trku

Peto izdanje Serbia Business Run, serije poslovnih trka i najveći sportsko-kompanijski događaj u Srbiji, održaće se u septembru 2020. godine - ovoga puta 'online'. Kako izgleda trka u ovom potpuno drugačijem formatu, otkriva nam direktor ove organizacije.

Društvene mreže

Ima li oglašavanja van Facebook platformi?

Možda ste primetili kako pojedini brendovi nisu bili prisutni na vašem Instagram i Facebook feedu tokom jula. To me je navelo na razmišljanje, a šta da se sutra probudimo i da Facebook i Instagram ne postoje, šta onda?

Office Talks Podcast

Kako je KK Crvena Zvezda osvojila Evropu najboljom marketing strategijom

Košarkaška Evroliga nije se zasnivala samo na utakmicama u sportskim halama, već i na jednom sasvim drugačijem terenu - u pitanju je digitalni marketing u sportu.

Gaming

Šest godina od Astroids igre i srpski studio Superverse osvaja Steam sa novim naslovom!

Pre šest godina studio Superverse Industries, tada još pod nazivom Industry Entertainment, predstavio je svoju novu igru - Astroids, koja je kasnije postala Superverse, a sa kojom je ovaj game development studio iz Srbije zabeležio uspeh. Mi smo sa osnivačima razgovarali kako je izgledao put od prvog naslova 2002. godine pa sve do jedne uspešne igre na platformi Steam.

E-commerce

Novi vodiči za sigurnu Internet trgovinu pomažu početnicima da kupuju ‘online’

Za potrošače koji još uvek nisu upoznati sa Internet trgovinom, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i USAID obezbedili su digitalne vodiče koji nastoje da korisnicima objasne sve prednosti 'online' kupovine i edukuju ih o toj aktivnosti.

Startapi i poslovanje

City Expert uvodi beskontaktno gledanje nekretnina – direktno sa vlasnikom putem video poziva

Kako bi dodatno osigurali bezbednost svojih korisnika i klijenata usled COVID-19 pandemije, agencija City Expert uvela je mogućnost beskontaktnog pregleda nekretnina putem video poziva između zainteresovanih korisnika i vlasnika.