Kraj jedne ere: Reklame postaju sastavni deo Messengera

Kraj jedne ere: Reklame postaju sastavni deo Messengera

Messenger bez reklama? Za Australiju i Tajland već daleka prošlost, a isti scenario očekuje i ostatak korisnika ove aplikacije širom sveta. Facebook je najavio da će do kraja meseca određeni procenat korisnika na početnoj strani ove aplikacije moći da vidi oglase, a tokom narednih meseci taj broj će postepeno povećavati.


Kompanije širom sveta od sada će moći svoj biznis da promovišu među 1,2 milijarde korisnika Messengera. Njihovi oglasi biće postavljeni između razgovora na početnoj strani, a korisnicima će biti dostupna opcija Click To Messenger putem koje će moći da započnu razgovor sa željenom kompanijom koja se promoviše.

Način upotrebe ovog novog vida promocije iz ugla kompanija je vrlo jednostavan: svaki put kada zainteresovani korisnik klikne na oglas kompanije za koju je zainteresovan, njemu ili njoj otvara se novi razgovor, na koji se korisnik može vratiti bilo kada. Ovaj direktan način komunikacije sa korisnicima omogućava kompaniji da lakše zakazuje sastanke, odgovara na pitanja i informiše klijente o svojim proizvodima i uslugama.

Facebook Newsroom
News Feed je odavno preplavnjen, stoga je Facebook odlučio da otpočne sa oglašavanjem na Messenger aplikaciji koju koristi više od 1,2 milijarde korisnika.

Iz Facebooka savetuju da je poželjno da korisnike čeka pozdravna poruka od kompanije kada otvore novi razgovor, kao i da im se predoči kada mogu očekivati odgovor. Još jedan savet oglašivačima je da svojim mušterijama mogu ponuditi popust ukoliko se na ovaj način interesuju za proizvod ili usluge.

Iz Facebooka su u junu stigla još dva noviteta: Discover Tab koji je dostupan u SAD, a putem kojeg se korisnici Messengera povezuju sa željenim kompanijama (a kompanije tim korisnicima mogu slati promo materijal) i razni filteri i emotikoni za Messenger video razgovore.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Kako dobiti posao u Guglu na poziciji programera – otkriva nam Darinka Zečević

Profesionalni put i potraga za poslom može nas odvesti na različite krajeve sveta. Međutim, kako izgleda razvijati karijeru i život u Irskoj, zemlji koja važi za drugu državu na svetu po izvozu softverskih usluga?

Tehnologija

Muzički streaming servisi dostupni u Srbiji nude i probni period – ovo su njihove prednosti

Većina korisnika u Srbiji danas svoju omiljenu muziku pušta preko YouTube-a, pametnog telefona ili eksternih memorija. Međutim, muzički 'streaming' servisi nude znatno bolje korisničko iskustvo. Mi vam donosimo spisak onih najpopularnijih ali i njihove prednosti.

Kultura 2.0

Da li su IT firme u Srbiji dovoljno društveno odgovorne?

Kompanija Devtech donirala je 50 računara i propratne opreme neprofitnim organizacijama, što nam je povod da se zapitamo da li na nivou industrije radimo dovoljno da vratimo društvu iz kog potičemo.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Pokrenut startap program za dalji razvoj ‘pametnog’ ugostiteljstva – Metro Xcel čeka vaše prijave

Ovaj program ima za cilj da već formiranim startapima u ugostiteljstvu pomogne da brže napreduju, a prijave traju tokom cele godine.

Društvene mreže

Kupovina pregleda na opciji Instagram Story – nova taktika influensera za rast profila

Rasprave o unosnom biznisu trgovine pratiocima i lajkovima na Instagramu ne jenjavaju, a čim se na horizontu pojavio nagoveštaj rešenja, nastao je novi problem – kupovina pregleda na opciji Story. Znači li to da se ova mreža (a i mi sa njom) bori sa vetrenjačama?

Netokracija

Milena Rašić nova je urednica Netokracije u Srbiji

Došlo je vreme za interne promene, vreme da budemo još bolji u onome što radimo. Kao deo tih promena zadovoljstvo mi je što mogu da vam saopštim da je nova urednica Netokracije u Srbiji upravo naša koleginica Milena Rašić.

Startapi i poslovanje

Startapi, Demo Day u Solunu čeka vaše prijave – otvorene su do 25. avgusta

Peti po redu Thessaloniki Demo Day u organizaciji grčkog stratap haba OK!Thess održaće se 12. septembra u Solunu, a njegov cilj je povezivanje startapa sa investitorima iz Grčke i jogoistočne Evrope.

Startapi i poslovanje

Želite nekog ko će se brinuti o vašem domu? Podržite ‘crowdfunding’ kampanju domaćeg startapa Uradi-zaradi

Tim iza startapa Uradi-zaradi pokrenuo je 'crowdfunding' kampanju na sajtu Indiegogo u okviru koje potražuju sredstva za unapređenje projekta Home Managera - kako bi do kraja godine zaposlili 20 mladih samohranih majki u Beogradu. 

Gaming

Sport Klub Esports novi je TV kanal koji će popularizovati regionalni gejming – kod ‘offline’ publike

Pitali smo osnivača Fortune Esports zašto su pokrenuli televizijski kanal i kako će on pomoći u razvoju regionalne esport scene.