Messenger opcija: Pokažite svojim prijateljima gde ste - na mapi

Od sada i na Messengeru: Pokažite svojim prijateljima gde ste – na mapi

Nakon niza promena koje su se u poslednjem periodu desile na popularnom servisu za dopisivanje, stiže i jedna nova. Naime, Facebook Messenger će od sada omogućiti korisnicima da unutar konverzacije, prijateljima pošalju mapu njihove trenutne lokacije.

Untitled-1

Messenger trenuto omogućava deljenje lokacija sa prijateljima, te se umesto natpisa vaše adrese sada pojavljuju male mape ispod teksta konverzacije ukoliko prethodno prstom odaberete određenu poruku. Ipak, iz Facebook-a su sada rešeni da omoguće korisnicima lakše slanje lokacija koje će podeliti sa prijateljima, kolegama ili porodicom.

Prema pisanju The Verge-a, Messenger će omogućiti ovu opciju direktno u konverzaciji što će znatno olakšati proces. Sa druge strane, to ne mora biti striktno vaša trenutna pozicija, već možete podeliti mesto sastanka bilo da su u pitanju restorani, muzički festivali ili drugo. Sve što treba da uradite jeste da prstom obeležite strelicu za lokaciju i odaberete opciju da je pošaljete kao posebnu poruku.

Privatnost i dalje na prvom mestu

Podsećanja radi, WhatsApp je još ranije uveo opciju deljenja mapa unutar konverzacija. Ona je i sada dostupna, te je potrebno da dopustite aplikaciji u podešavanjima da preuzima podatke o vašoj poziciji.

Iz Facebooka navode da se ništa neće promeniti kada je reč o dozvolama koje treba prihvatiti pre slanja bilo kakvih ličnih podataka. U blogu kompanije se ističe da Messenger dobija podatke o poziciji vašeg uređaja iz pozadine, svaki put kada koristite pomenuti servis i birate lokaciju za slanje. Naravno, tu je i mogućnost da u svakom trenutku možete u potpunosti isključiti podatke o lokaciji ukoliko vam to ne odgovara.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Šta novi IPS QR kodovi donose malim trgovcima i njihovim kupcima – i kako ih implementirati?

Usluga instant plaćanja na prodajnim mestima uz pomoć IPS QR kodova zvanično je puštena u protokol u Srbiji krajem februara. U nastavku analiziramo na šta trgovci treba da obrate pažnju ako isti uvode u svoje procese naplate.

Startapi i poslovanje

Uz ‘Fleksibilni petak’ Nordeus omogućio zaposlenima da sami organizuju poslednji radni dan u nedelji

Dok se zaposleni u Nordeusu nakon 'full remote' režima ne vrate u kancelariju, kompanija im omogućava da njihova radna nedelja traje 4 dana - ukoliko to žele. Fleksibilni petak startovao je 8. maja, a u nastavku otkrivamo kako to izgleda u praksi.

Kultura 2.0

Kako su domaći YouTube kanali o kuvanju ‘eksplodirali’ za vreme epidemije

Da li i vi spadate u grupu ljudi koja je u karantinu isključivo radila na razvoju i usavršavanju kulinarskih veština? Verujem da jeste, a verujem i da ste inspiraciju tražili ne u bakinim kuvarima, već na YouTube-u.

Propustili ste

Kultura 2.0

Mojih 5: Nemanja Čedomirović

Nemanja Čedomirović vodi GrowIT i sa svojim timom pomaže kompanijama da usvoje agilni način rada, a ove nedelje u specijalu 'Mojih 5' deli svoje preporuke sadržaja koji mu je ovih dana okupirao pažnju.

E-commerce

Nikola i Sonja pokrenuli su Prodajadelova.rs jer žele da promene način na koji održavamo naše četvorotočkaše

Napustio je dobro plaćen posao i visoku poziciju u kompaniji Würth sa ciljem da započne svoj posao iz snova. Ovo je priča o Nikoli Đuroviću koji je sa suprugom Sonjom pokrenuo sajt Prodajadelova.rs sa namerom da promeni percepciju kupovine auto delova i servisiranja vašeg četvorotočkaša.

Ekskluzivno

U 2019. godini potrošili smo €47,05 miliona na digitalno oglašavanje

Rezultati o ukupnom utrošku na digitalno oglašavanje u prethodnoj godini konačno su tu. Gle čuda - i ovoga puta tržište digitalnog oglašavanja u Srbiji zadržalo je dvocifren rast, ostvarivši jedan od najboljih rezultata otkako se istraživanje vrši.

E-commerce

eCommerce Asocijacija otvara vrata svoje Akademije za sve koji žele da pokrenu svoj web shop

eCommerce Asocijacija Srbije pokrenula je eCommerce Akademiju - edukativni projekat u okviru kog će profesionalci iz svih segmenata digitalnog ekosistema sa polaznicima deliti svoja iskustva iz sektora elektronske trgovine.

Intervju

McCann otkriva (skoro) sve što ste želeli da znate o tehnologiji – tokom i posle korone

'WeCann Point of View' je e-book kreiran od strane agencije McCann u okviru kog dele svoja razmišljanja o praćenju i privatnosti, kupovini, dokumentima i parama, ekonomiji deljenja i ekonomiji razdvojenosti, proširenoj realnosti, i drugim trendovima koji su se promenili u toku pandemije. U nastavku za Netokraciju izdvajaju najzanimljivije delove.

Startapi i poslovanje

Kako srpski IT-jevci treba da se brendiraju u inostranstvu – kao jeftina ili kvalitetna radna snaga?

Aktuelna pandemijska kriza (i njene ekonomske posledice), naveli su nas na sledeće pitanje: da li će domaće IT kompanije, agencije, frilenseri i regruteri morati da promene način na koji predstavljaju svoje proizvode, usluge i kadar na međunarodnom tržištu? Dakle, hoćemo li u prvi plat isticati da smo povoljni, da imamo kvalitetan kadar - ili oba?