Messenger opcija: Pokažite svojim prijateljima gde ste - na mapi

Od sada i na Messengeru: Pokažite svojim prijateljima gde ste – na mapi

Nakon niza promena koje su se u poslednjem periodu desile na popularnom servisu za dopisivanje, stiže i jedna nova. Naime, Facebook Messenger će od sada omogućiti korisnicima da unutar konverzacije, prijateljima pošalju mapu njihove trenutne lokacije.

Untitled-1

Messenger trenuto omogućava deljenje lokacija sa prijateljima, te se umesto natpisa vaše adrese sada pojavljuju male mape ispod teksta konverzacije ukoliko prethodno prstom odaberete određenu poruku. Ipak, iz Facebook-a su sada rešeni da omoguće korisnicima lakše slanje lokacija koje će podeliti sa prijateljima, kolegama ili porodicom.

Prema pisanju The Verge-a, Messenger će omogućiti ovu opciju direktno u konverzaciji što će znatno olakšati proces. Sa druge strane, to ne mora biti striktno vaša trenutna pozicija, već možete podeliti mesto sastanka bilo da su u pitanju restorani, muzički festivali ili drugo. Sve što treba da uradite jeste da prstom obeležite strelicu za lokaciju i odaberete opciju da je pošaljete kao posebnu poruku.

Privatnost i dalje na prvom mestu

Podsećanja radi, WhatsApp je još ranije uveo opciju deljenja mapa unutar konverzacija. Ona je i sada dostupna, te je potrebno da dopustite aplikaciji u podešavanjima da preuzima podatke o vašoj poziciji.

Iz Facebooka navode da se ništa neće promeniti kada je reč o dozvolama koje treba prihvatiti pre slanja bilo kakvih ličnih podataka. U blogu kompanije se ističe da Messenger dobija podatke o poziciji vašeg uređaja iz pozadine, svaki put kada koristite pomenuti servis i birate lokaciju za slanje. Naravno, tu je i mogućnost da u svakom trenutku možete u potpunosti isključiti podatke o lokaciji ukoliko vam to ne odgovara.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Karijere

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.