Messenger opcija: Pokažite svojim prijateljima gde ste - na mapi

Od sada i na Messengeru: Pokažite svojim prijateljima gde ste – na mapi

Nakon niza promena koje su se u poslednjem periodu desile na popularnom servisu za dopisivanje, stiže i jedna nova. Naime, Facebook Messenger će od sada omogućiti korisnicima da unutar konverzacije, prijateljima pošalju mapu njihove trenutne lokacije.

Untitled-1

Messenger trenuto omogućava deljenje lokacija sa prijateljima, te se umesto natpisa vaše adrese sada pojavljuju male mape ispod teksta konverzacije ukoliko prethodno prstom odaberete određenu poruku. Ipak, iz Facebook-a su sada rešeni da omoguće korisnicima lakše slanje lokacija koje će podeliti sa prijateljima, kolegama ili porodicom.

Prema pisanju The Verge-a, Messenger će omogućiti ovu opciju direktno u konverzaciji što će znatno olakšati proces. Sa druge strane, to ne mora biti striktno vaša trenutna pozicija, već možete podeliti mesto sastanka bilo da su u pitanju restorani, muzički festivali ili drugo. Sve što treba da uradite jeste da prstom obeležite strelicu za lokaciju i odaberete opciju da je pošaljete kao posebnu poruku.

Privatnost i dalje na prvom mestu

Podsećanja radi, WhatsApp je još ranije uveo opciju deljenja mapa unutar konverzacija. Ona je i sada dostupna, te je potrebno da dopustite aplikaciji u podešavanjima da preuzima podatke o vašoj poziciji.

Iz Facebooka navode da se ništa neće promeniti kada je reč o dozvolama koje treba prihvatiti pre slanja bilo kakvih ličnih podataka. U blogu kompanije se ističe da Messenger dobija podatke o poziciji vašeg uređaja iz pozadine, svaki put kada koristite pomenuti servis i birate lokaciju za slanje. Naravno, tu je i mogućnost da u svakom trenutku možete u potpunosti isključiti podatke o lokaciji ukoliko vam to ne odgovara.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Vlada najavila kraj angažovanju paušalaca na puno radno vreme – kompanijama koje ih zaposle slede olakšice od 70%

Angažovanje preduzetnika za poslove koji bi suštinski trebalo da spadaju u domen klasičnog radnog odnosa predmet je upravo predstavljenih izmena Zakona o porezu na dohodak građana i Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje. Izmene stupaju na snagu 1. januara 2020. godine.

Karijere

Pripadnici Generacije Z u Srbiji otkrivaju šta je za njih posao iz snova i koliko rizikuju da dođu do njega

Šta je za mlade karijera? Da li maštaju o poslu u korporaciji i velikoj plati ili pre biraju projekte na kojima mogu da uče i da budu nezavisni? Koliko su zaista spremni da izađu iz zone komfora kada je posao u pitanju i šta je to što poslodavci moraju da znaju o Generaciji Z?

Internet marketing

Za srpske agencije jedan SoMo Borac – McCann osvojio nagradu u kategoriji Digitalni Mix

Dobitnici nagrade SoMo Borac za najbolje marketinške kampanje proglašeni su tokom drugog dana Weekend Media Festivala. Predstavnici iz Srbije pobedili su samo u kategoriji Digital Mix, gde su pobedu odneli Drive i McCann Beograd, dok su finalisti u drugim kategorijama bili i Communis i Fullhouse Ogilvy.

Propustili ste

Gaming

Kako je tim beogradskog Ubisofta razvijao ‘Ghost Recon Breakpoint’ – za milione ljudi širom sveta

'Ghost Recon Breakpoint' je nova igra kompanije Ubisoft koja je u globalnoj 'gaming' zajednici već prikupila veliki broj pozitivnih reakcija igrača širom planete. U razgovoru sa jednim od članova tima koji je radio na razvoju ove igre otkrivamo kako je proces tekao 'iza kulisa'.

Startapi i poslovanje

Osnovano udruženje ‘Novi Taksi’ čiju će aplikaciju napraviti kompanija CarGo – nazire li se rešenje spora?

Kompanija CarGo Technologies i predsednik novoformiranog udruženja 'Novi taksi' potpisali su danas memorandum kojim se ova tehnološka kompanija obavezala da će napraviti aplikaciju za novu taksi firmu u Srbiji.

Tehnologija

Kosta Andrić: Vreme novih poslovnih modela za domaće kompanije nije nešto što se čeka – već je tu

Koji su to alternativni biznis modeli koji će kompanije koje posluju na domaćem tržištu učiniti relevantnim u budućnosti? Da li su one uopšte spremne na taj korak? Odgovore nam daje Kosta Andrić, Managing Partner organizacije ICT Hub, koja i ove godine 22. oktobra organizuje Corporate Innovation Conference.

E-commerce

Aplikacija 60seconds omogućava vam da kupujete u omiljenim prodavnicama – po cenama koje sami odredite

Ako bismo vam rekli da određeni proizvod možete kupiti 'online' po ceni koju sami dogovorite sa brendom mislili biste da vas lažemo, zar ne? Ipak, aplikacija 60seconds nudi upravo tu mogućnost, a o čemu se zapravo radi i kako ona funkcioniše, razgovarali smo sa suosnivačem ovog servisa.

Kolumna

Digitalna transformacija banaka nije samo kreiranje aplikacije – to je promena načina razmišljanja

Kada se u jednoj rečenici nađu reči digitalizacija i banka, prva asocijacija je, naravno, Internet bankarstvo. I Internet zaista jeste možda i najznačajniji deo infrastrukture digitalizacije. Da li u tim uslovima tradicionalno bankarstvo uopšte može da opstane?

Netokracija

OMGcommerce ponovo u Beogradu: 20. novembra odgovaramo na pitanja koja najviše muče domaće e-trgovce

Treću godinu zaredom Netokracija Srbija organizuje OMGcommerce Beograd. Ove godine bavimo se novom regulativom koja bi trebalo da unapredi poslovanje web trgovaca u Srbiji, ali i novim digitalnim proizvodima koji aktivno oblikuju našu digitalnu ekonomiju.