Facebook predstavlja napredniji i uvezaniji Messenger

Facebook sprema napredniji i uvezaniji Messenger za vaše desktop uređaje

Kompanija sa sedištem u Menlo Parku nastoji da sa sve češćim promenama podiže korisničko iskustvo na veći nivo, a još jedna u nizu novina tiče se web verzije Facebooka. Naime, iz ove društvene mreže redizajnirali su ikonicu inboxa nalik na onu sa Messengera, diskretno najavivši da bi korisnici svoje konverzacije u nekom narednom periodu mogli da nastave na 'messaging' servisu ove mreže.

untitled-2

Naime, skoro svi korisnici Facebooka se sećaju kada je Messenger postao samostalan, odvojivši se od matične aplikacije, čineći tako zaseban chat servis. Iako dočekana sa pompeznom reakcijom korisnika, ova promena je sada već postala navika, a pomenuta chat platforma od tada je pretrpela niz unapređenja, koja su uticala da ista krene u smeru društvenih mreža.

Ipak, kada je reč o dopisivanju, web verzija Facebooka se i dalje zasniva na dobrim starim chat prozorima i inboxu, ali kako prenosi Wersm, pojedini korisnici ove mreže u Sjedinjenim Američkim Državama primetili su novu i redizajniranu ikonicu inboxa, istu onu kao i na Messengeru. Ipak, bitno je napomenuti da je za sada sve u domenu estetskih promena, te da nema većih izmena poput usmeravanja korisnika ka poznatoj chat platformi na webu ili zasebnoj aplikaciji na računaru, baš kao što je to bio slučaj na mobilnim platformama.

Sa druge strane, ne bi bilo iznenađujuće da se Facebook u narednom periodu sve više okrene ka ulaganju u Messenger na webu, kako bi korisnicima obezbedio jedno novo iskustvo i kvalitetno mesto za dopisivanje putem desktop ili laptop računara. Za sada je još rano bilo šta prognozirati, posebno kada je reč o odvajanju inboxa sa glavne web stranice Facebooka, što bi verovatno izazvalo veliko nezadovoljstvo korisnika u ovom trenutku.

Messenger kao osnovni chat servis

Pomenuta kompanija, ako se ikada bude odlučila za ovaj potez, kompletan plan biće sprovođen postepeno, upravo sa sitnicama poput redizajna ikonice, ili možda novih notifikacija za web browsere koje se pojavljuju u gornjem desnom uglu ukoliko vam neko pošalje poruku na ovoj mreži, a koje sami možete podesiti u okviru pretraživača – u slučaju da se prethodno nisu automatski pojavile.

Razlog sve češćeg forsiranja Messengera od strane Facebooka, leži u činjenici da ovaj serivs koristi preko jedne milijarde korisnika, što samo pokazuje da su ljudi dali svoje poverenje ovoj messaging platformi, posebno na mobilnim platformama, a koja sa neprestanim unapređenjima, postaje sve više atraktivna. Upravo su ovi podaci realan pokazatelj da iz ove društvene mreže sa pomenutim redizajnom ikonice zapravo započinju novi plan koji se zasniva na sve dubljoj i učestalijoj integraciji Messengera kao osnovnog chat alata za korisnike kako na Facebooku, tako i šire.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Novost

Google Street View automobili ponovo na putevima Srbije

Njihova misija je ažuriranje Google Street View fotografija srpskih gradova, arhitektonskih i prirodnih dobara na Google mapama.

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti.