Facebook predstavlja napredniji i uvezaniji Messenger

Facebook sprema napredniji i uvezaniji Messenger za vaše desktop uređaje

Kompanija sa sedištem u Menlo Parku nastoji da sa sve češćim promenama podiže korisničko iskustvo na veći nivo, a još jedna u nizu novina tiče se web verzije Facebooka. Naime, iz ove društvene mreže redizajnirali su ikonicu inboxa nalik na onu sa Messengera, diskretno najavivši da bi korisnici svoje konverzacije u nekom narednom periodu mogli da nastave na 'messaging' servisu ove mreže.

untitled-2

Naime, skoro svi korisnici Facebooka se sećaju kada je Messenger postao samostalan, odvojivši se od matične aplikacije, čineći tako zaseban chat servis. Iako dočekana sa pompeznom reakcijom korisnika, ova promena je sada već postala navika, a pomenuta chat platforma od tada je pretrpela niz unapređenja, koja su uticala da ista krene u smeru društvenih mreža.

Ipak, kada je reč o dopisivanju, web verzija Facebooka se i dalje zasniva na dobrim starim chat prozorima i inboxu, ali kako prenosi Wersm, pojedini korisnici ove mreže u Sjedinjenim Američkim Državama primetili su novu i redizajniranu ikonicu inboxa, istu onu kao i na Messengeru. Ipak, bitno je napomenuti da je za sada sve u domenu estetskih promena, te da nema većih izmena poput usmeravanja korisnika ka poznatoj chat platformi na webu ili zasebnoj aplikaciji na računaru, baš kao što je to bio slučaj na mobilnim platformama.

Sa druge strane, ne bi bilo iznenađujuće da se Facebook u narednom periodu sve više okrene ka ulaganju u Messenger na webu, kako bi korisnicima obezbedio jedno novo iskustvo i kvalitetno mesto za dopisivanje putem desktop ili laptop računara. Za sada je još rano bilo šta prognozirati, posebno kada je reč o odvajanju inboxa sa glavne web stranice Facebooka, što bi verovatno izazvalo veliko nezadovoljstvo korisnika u ovom trenutku.

Messenger kao osnovni chat servis

Pomenuta kompanija, ako se ikada bude odlučila za ovaj potez, kompletan plan biće sprovođen postepeno, upravo sa sitnicama poput redizajna ikonice, ili možda novih notifikacija za web browsere koje se pojavljuju u gornjem desnom uglu ukoliko vam neko pošalje poruku na ovoj mreži, a koje sami možete podesiti u okviru pretraživača – u slučaju da se prethodno nisu automatski pojavile.

Razlog sve češćeg forsiranja Messengera od strane Facebooka, leži u činjenici da ovaj serivs koristi preko jedne milijarde korisnika, što samo pokazuje da su ljudi dali svoje poverenje ovoj messaging platformi, posebno na mobilnim platformama, a koja sa neprestanim unapređenjima, postaje sve više atraktivna. Upravo su ovi podaci realan pokazatelj da iz ove društvene mreže sa pomenutim redizajnom ikonice zapravo započinju novi plan koji se zasniva na sve dubljoj i učestalijoj integraciji Messengera kao osnovnog chat alata za korisnike kako na Facebooku, tako i šire.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Internet marketing

Zašto je Jala Brat bolji u marketingu od 97% balkanskih kompanija?

Šta znači kad neko na Balkanu u samo 24 sata nakon objavljivanja albuma uspije skupiti preko 1.000.000 pregleda na svih 6 pjesama? Znači da je razvalio - ili da se Justin Bieber preselio nama?

Gaming

Kako objaviti video igru ili aplikaciju na Google Play i AppStore – korak po korak

Imate ideju za video igru na pametnim telefonima, razradili ste biznis plan, krenuli u razvoj, došli do finalne verzije i sledeći korak je plasiranje proizvoda na AppStore i Google Play. U nastavku vam objašnjavamo kako da prevaziđete poslednji izazov i uspešno lansirate svoju igru ili aplikaciju u 'svet'.

SEO i pretraga

Stiže Netokracijina edukacija o SEO trikovima – promo cene karata do 22. septembra!

Netokracija Srbija nastavlja sa organizacijom edukacija, a na red je došla ona o SEO trikovima. Želite da naučite tehnike koje garantuju uspeh na rezultatima pretraga? Čekamo vas 30. septembra u Beogradu!

Propustili ste

Internet marketing

Zašto je Jala Brat bolji u marketingu od 97% balkanskih kompanija?

Šta znači kad neko na Balkanu u samo 24 sata nakon objavljivanja albuma uspije skupiti preko 1.000.000 pregleda na svih 6 pjesama? Znači da je razvalio - ili da se Justin Bieber preselio nama?

Startapi i poslovanje

Google bi mogao da akvizira Nutanix – šta to znači za Srbiju?

Poslednjih dana u svetskim medijima kruže glasine kako bi kompanija Alphabet koja stoji iza Google-a mogla akvizirati Nutanix kao deo strategije za dalje unapređenje svoje 'cloud' platforme. Da li će se to odraziti na srpski ogranak ove kompanije?

Mobilno

Da li je Apple i dalje inovativan ili mi to samo ne vidimo?

Teatar nazvan po jednom od najvećih tehnoloških genija pre dva dana bio je svedok još jednog Apple događaja - verovatno i najdosadnijeg do sada.

Tehnologija

Gežeti sa platforme Aliexpress koji vam mogu olakšati život, a pristupačni su svima

Škola je počela, od povratka u amfiteatre fakulteta ima još tri nedelje, te je ovo prava prilika da vam predstavimo vodič sa nekoliko pristupačnih Aliexpress gedžeta sa koji vam mogu olakšati svakodnevicu.

Gaming

Nordeus Hub: Počinje sa radom besplatan ‘co-working’ za potrebe gejming zajednice i studente

Danas počinje sa radom Nordeus Hub, besplatan 'co-working' prostor na Novom Beogradu koji je specijalno kreiran za potrebe gejming industrije, a namenjen razvoju indie gejm timova, startapova i osnaživanju talenata sa ciljem unapređenja ekosistema igara u Srbiji.

Internet marketing

Webiz edukacija konačno stiže u Niš i to na temu DIGITALNE EKONOMIJE

Vladimir Kovač za Netokraciju govori o Webiz edukaciji u Nišu i programu koji će se tokom dvodnevnog događaja baviti različitim aspektima digitalne ekonomije.