Facebook predstavlja napredniji i uvezaniji Messenger

Facebook sprema napredniji i uvezaniji Messenger za vaše desktop uređaje

Kompanija sa sedištem u Menlo Parku nastoji da sa sve češćim promenama podiže korisničko iskustvo na veći nivo, a još jedna u nizu novina tiče se web verzije Facebooka. Naime, iz ove društvene mreže redizajnirali su ikonicu inboxa nalik na onu sa Messengera, diskretno najavivši da bi korisnici svoje konverzacije u nekom narednom periodu mogli da nastave na 'messaging' servisu ove mreže.

untitled-2

Naime, skoro svi korisnici Facebooka se sećaju kada je Messenger postao samostalan, odvojivši se od matične aplikacije, čineći tako zaseban chat servis. Iako dočekana sa pompeznom reakcijom korisnika, ova promena je sada već postala navika, a pomenuta chat platforma od tada je pretrpela niz unapređenja, koja su uticala da ista krene u smeru društvenih mreža.

Ipak, kada je reč o dopisivanju, web verzija Facebooka se i dalje zasniva na dobrim starim chat prozorima i inboxu, ali kako prenosi Wersm, pojedini korisnici ove mreže u Sjedinjenim Američkim Državama primetili su novu i redizajniranu ikonicu inboxa, istu onu kao i na Messengeru. Ipak, bitno je napomenuti da je za sada sve u domenu estetskih promena, te da nema većih izmena poput usmeravanja korisnika ka poznatoj chat platformi na webu ili zasebnoj aplikaciji na računaru, baš kao što je to bio slučaj na mobilnim platformama.

Sa druge strane, ne bi bilo iznenađujuće da se Facebook u narednom periodu sve više okrene ka ulaganju u Messenger na webu, kako bi korisnicima obezbedio jedno novo iskustvo i kvalitetno mesto za dopisivanje putem desktop ili laptop računara. Za sada je još rano bilo šta prognozirati, posebno kada je reč o odvajanju inboxa sa glavne web stranice Facebooka, što bi verovatno izazvalo veliko nezadovoljstvo korisnika u ovom trenutku.

Messenger kao osnovni chat servis

Pomenuta kompanija, ako se ikada bude odlučila za ovaj potez, kompletan plan biće sprovođen postepeno, upravo sa sitnicama poput redizajna ikonice, ili možda novih notifikacija za web browsere koje se pojavljuju u gornjem desnom uglu ukoliko vam neko pošalje poruku na ovoj mreži, a koje sami možete podesiti u okviru pretraživača – u slučaju da se prethodno nisu automatski pojavile.

Razlog sve češćeg forsiranja Messengera od strane Facebooka, leži u činjenici da ovaj serivs koristi preko jedne milijarde korisnika, što samo pokazuje da su ljudi dali svoje poverenje ovoj messaging platformi, posebno na mobilnim platformama, a koja sa neprestanim unapređenjima, postaje sve više atraktivna. Upravo su ovi podaci realan pokazatelj da iz ove društvene mreže sa pomenutim redizajnom ikonice zapravo započinju novi plan koji se zasniva na sve dubljoj i učestalijoj integraciji Messengera kao osnovnog chat alata za korisnike kako na Facebooku, tako i šire.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Da se bijem sa policijom ne umem, al’ da gutam suzavac – to mogu

Utorak veče. Poput 9/11 i kula bliznakinja, prilepljen sam za TV i pratim dešavanja o kojima izveštavaju reporteri N1. Uživo, pod suzavcem. Za svojih 30 godina nagledao sam se protesta, stoga ne bih da romantizujem kako su ovi drugačiji i kako je diktaturi konačno došao kraj. Jedini kraj koji se nazire jeste apsolutna propast demokratije u Republici Srbiji... ako je ikada i bilo.

E-commerce

Gde je nestala besplatna poštarina i da li će AliExpress ikada vratiti ‘Free Shipping’ za Srbiju?

Pisanja medija s početka meseca o tome da AliExpress izbacuje 'free shipping' određenih proizvoda unelo je paniku među mnogima koji kupuju u ovoj online prodavnici. Mi smo analizirali šta je uzrok ovoj promeni i da li uskoro možemo očekivati da se stvari vrate u normalu.

Kultura 2.0

Kako ste danas?

Pre nekoliko godina jedan lanac privatnih zdravstvenih ustanova preplavio je Beograd bilbordima sa ovim pitanjem. I nikome ko je video nije bilo svejedno. 'Struka' se obrušila na kampanju, a suštinski ni tada ni danas nije bilo jasno koji je tačno problem sa tim što je komunicirano.

Propustili ste

Gaming

Kako predstaviti vašu igru publici kada su svi događaji otkazani – je li spas u pitchevima na daljinu?

Svetska zdravstvena kriza sa jedne strane doprinela je popularizaciji video igara, ali je druge strane uskratila šansu mnogim gejming studijima da izlažu svoje projekte pred publikom na konferencijama i događajima koji su u potpunosti otkazani.

Društvene mreže

Da se bijem sa policijom ne umem, al’ da gutam suzavac – to mogu

Utorak veče. Poput 9/11 i kula bliznakinja, prilepljen sam za TV i pratim dešavanja o kojima izveštavaju reporteri N1. Uživo, pod suzavcem. Za svojih 30 godina nagledao sam se protesta, stoga ne bih da romantizujem kako su ovi drugačiji i kako je diktaturi konačno došao kraj. Jedini kraj koji se nazire jeste apsolutna propast demokratije u Republici Srbiji... ako je ikada i bilo.

Tehnologija

Šta nam donose srpski AppStore i Apple Pay? (gost Ivan Jelić)

Moglo bi se reći da je ova godina za korisnike Apple uređaja u Srbiji konačno donela lepe stvari poput srpskog App Store-a, ali i drugih servisa ove kompanije. U novoj epizodi Netokracijinog podcasta govorili smo upravo o tome, ali i šta ova 'tech' kompanija sprema od novina za čitav svet.

Kultura 2.0

Serbian Bookers: Turizam je i dalje u lošem stanju, ali izdavači računaju na domaće turiste

Kako su se domaći digitalni iznajmljivači snašli tokom pandemije i kakva su im očekivanja za naredni period? Istraživanje platforme Serbian-Bookers ima odgovor.

Intervju

Kako je pandemija uticala na globalno tržište digitalnih usluga i koje pouke se mogu izvući

Ceo svet se preko noći promenio izbijanjem COVID-19 pandemije, a ovaj virus uticao je na sve segmente poslovanja, posebno na globalno tržište IT usluga. Ono je moralo da se prilagodi novonastaloj situaciji i zaposlenima u ovom sektoru nametne potpuno novi izazov - izgradnju internih resursa u cilju što boljeg odgovora na krizu.

Kultura 2.0

Da li i dalje čitamo stripove ili će ovaj kulturološki fenomen ostati u senci digitalizacije?

Ako želiš pobediti, ne smeš izgubiti! Da li i vi često citirate omiljene junake iz stripova, poput čuvenog Alana Forda i jesu li stripovi i dalje deo pop-kulture koji rado konzumirate? Oni su, zapravo, kult koji se ne da tako lako izgubiti u zaboravu, a mi smo analizirali da li će ove male, crtane knjižice i dalje nalaziti put do korisnika - čak i u vreme digitalizacije pisanog i crtanog sadržaja.