Facebook predstavlja napredniji i uvezaniji Messenger

Facebook sprema napredniji i uvezaniji Messenger za vaše desktop uređaje

Kompanija sa sedištem u Menlo Parku nastoji da sa sve češćim promenama podiže korisničko iskustvo na veći nivo, a još jedna u nizu novina tiče se web verzije Facebooka. Naime, iz ove društvene mreže redizajnirali su ikonicu inboxa nalik na onu sa Messengera, diskretno najavivši da bi korisnici svoje konverzacije u nekom narednom periodu mogli da nastave na 'messaging' servisu ove mreže.

untitled-2

Naime, skoro svi korisnici Facebooka se sećaju kada je Messenger postao samostalan, odvojivši se od matične aplikacije, čineći tako zaseban chat servis. Iako dočekana sa pompeznom reakcijom korisnika, ova promena je sada već postala navika, a pomenuta chat platforma od tada je pretrpela niz unapređenja, koja su uticala da ista krene u smeru društvenih mreža.

Ipak, kada je reč o dopisivanju, web verzija Facebooka se i dalje zasniva na dobrim starim chat prozorima i inboxu, ali kako prenosi Wersm, pojedini korisnici ove mreže u Sjedinjenim Američkim Državama primetili su novu i redizajniranu ikonicu inboxa, istu onu kao i na Messengeru. Ipak, bitno je napomenuti da je za sada sve u domenu estetskih promena, te da nema većih izmena poput usmeravanja korisnika ka poznatoj chat platformi na webu ili zasebnoj aplikaciji na računaru, baš kao što je to bio slučaj na mobilnim platformama.

Sa druge strane, ne bi bilo iznenađujuće da se Facebook u narednom periodu sve više okrene ka ulaganju u Messenger na webu, kako bi korisnicima obezbedio jedno novo iskustvo i kvalitetno mesto za dopisivanje putem desktop ili laptop računara. Za sada je još rano bilo šta prognozirati, posebno kada je reč o odvajanju inboxa sa glavne web stranice Facebooka, što bi verovatno izazvalo veliko nezadovoljstvo korisnika u ovom trenutku.

Messenger kao osnovni chat servis

Pomenuta kompanija, ako se ikada bude odlučila za ovaj potez, kompletan plan biće sprovođen postepeno, upravo sa sitnicama poput redizajna ikonice, ili možda novih notifikacija za web browsere koje se pojavljuju u gornjem desnom uglu ukoliko vam neko pošalje poruku na ovoj mreži, a koje sami možete podesiti u okviru pretraživača – u slučaju da se prethodno nisu automatski pojavile.

Razlog sve češćeg forsiranja Messengera od strane Facebooka, leži u činjenici da ovaj serivs koristi preko jedne milijarde korisnika, što samo pokazuje da su ljudi dali svoje poverenje ovoj messaging platformi, posebno na mobilnim platformama, a koja sa neprestanim unapređenjima, postaje sve više atraktivna. Upravo su ovi podaci realan pokazatelj da iz ove društvene mreže sa pomenutim redizajnom ikonice zapravo započinju novi plan koji se zasniva na sve dubljoj i učestalijoj integraciji Messengera kao osnovnog chat alata za korisnike kako na Facebooku, tako i šire.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Kako Digitalna zajednica vidi efekte zakonskih izmena paušala – i šta predlaže kao rešenje?

Sa Aleksandrom Lugonjom, predsednikom Upravnog odbora Digitalne zajednice, razgovaramo o potencijalnim negativnim efektima koje će izmene paušalnog preduzetništva ostaviti na domaću IT industriju, njihovim saniranjem i budućim planovima ove organizacije.

Mobilno

Potvrđeno: App Store stiže u Srbiju početkom aprila!

Momenat koji smo toliko dugo čekali konačno je tu. Obrativši se iOS developerima, Apple je potvrdio dolazak App Store prodavnice za 20 novih zemalja među kojima je (konačno) i Srbija.

Startapi i poslovanje

Tumačenje Testa samostalnosti: Ko ga primenjuje, kada i nad kim?

U srpskoj IT zajednici se intenzivno vodi diskusija u vezi načina primene Testa samostalnosti, a u okviru koje su se javile brojne nedoumice. Ovaj tekst razrešava neke od njih.

Propustili ste

Novost

ICT Hub pokrenuo novu online eHUB platformu za deljenje poslovnih znanja i iskustva

U cilju prilagođavanja novonastalim okolnostima, ICT Hub je lansirao online platformu za razmenu znanja o inovacijama, dizajnu poslovnih modela i transformaciji poslovanja - pod nazivom eHUB.

Startapi i poslovanje

5 milijardi evra vredan ekonomski paket upravo je predstavljen

Vlada Srbije upravo je predstavila niz ekonomskih mera u cilju očuvanja privrede zbog pandemije korona virusa.

Tehnologija

Kako naručiti hranu putem Interneta – vodič za vaše roditelje, bake i deke

Naručivanje hrane putem Interneta nikada nije bilo lakše, ali se naši roditelji i stariji ukućani verovatno do sada nisu susreli sa tim procesom. Ne brinite, imamo rešenje.

Mobilno

Da li biste kupili telefon brenda za koji nikad ranije niste čuli?

Ako me pitate koji je telefon trenutno najbolji na tržištu, ne bih mogao da vam dam pravi odgovor. Zapravo, najbolji telefon je onaj koji najviše odgovara zahtevima pojedinačnog korisnika.

Kultura 2.0

Do kraja aprila đaci će programiranje učiti u virtuelnim učionicama

Inicijativa "Digitalna Srbija" i Fondacija Petlja do kraja aprila omogućiće prve funkcionalnosti virtuelne učionice za nastavnike i učenike na časovima informatike i računarstva, dok će tokom naredne školske godine postepeno biti uvođeni i drugi predmeti.

Internet marketing

$340 miliona pomoći u Google reklamama za mala i srednja preduzeća širom sveta

Kompanija Google (Alphabet) u zvaničnom blog postu najavila je niz mera koje će ovaj gigant preduzeti ne bi li doprineo borbi protiv korona virusa i ekonomskih posledica koje će pandemija ostaviti za sobom.