Facebook Messenger uvodi igre, pa šta?

Facebook Messenger uvodi igre, ali kome to može biti zanimljivo?

Nakon niza noviteta koji su u prethodnom periodu promenili identitet Messenger-a, u javnosti se spekuliše da bi poznati servis za dopisivanje uskoro mogao da predstavi mogućnost igranja različitih igara, što bi nakon dolaska video poziva predstavljalo najveću novinu u proteklom periodu.

clash

Izvori bliski The Verge-u pišu da je Facebook u pregovorima sa pojedinim developerima kada je reč o razvoju igara koje bi radile u okviru Messenger-a a svoje mesto bi pronašle u prodavnici ove aplikacije. Ipak, čini se da su ovi planovi tek u ranoj fazi te je i dalje potrebno doneti finalne odluke i izvršiti testiranja pre nego se projekat u potpunosti realizuje.

Sa druge strane, ideja može biti zanimljiva jer su korisnici već navikli na ovu ustaljenu društvenu mrežu, što bi pružilo jedan interesantan i jednostavan način pri igranju običnih (casual) igara sa prijateljima ili nekim drugim saigračima. Pojedini izvori tvrde da bi pojava igara u okviru Messenger-a znatno uticala na veći angažman korisnika, kao i na povećanje prihoda – a koliko je sve to ostvarivo, možemo saznati jedino ukoliko projekat zaista zaživi.

Povezivanje gejmera?

Podsećanja radi, pre nešto više od dve nedelje Messenger je dobio i dugo čekanu mogućnosti video poziva što je ovu platformu učvrstilo na poziciji vodećih aplikacija kada je reč o komunikaciji. Detalji o pojavi igara na pomenutom servisu trenuto su još “u magli” i o njima je rano govoriti, a na Facebook-u je da odluči hoće li igre zaživeti unutar Messenger-a ili će se on koristiti samo kao alat za komunikaciju.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Intervju

Neubase olakšava online otvaranje firme u SAD-u za nerezidente uz prilagođene cene

Kompanija Neubase bavi se osnivanjem LLC preduzeća u SAD-u za nerezidente, sa posebnim fokusom na preduzetnike sa Balkana. Mi smo imali priliku da u velikom intervjuu razgovaramo sa osnivačima ove kompanije.

Office Talks Podcast

Da li je novi Hladni rat u toku?

Šta se dešava u odnosu SAD-a i Kine i da li se Rusija meša u izbore u Americi? Samo su neka od pitanja na koja smo dali odgovor u 187. epizodi Office Talks podkasta!

Gaming

Legende gejming industrije na ovogodišnjoj For the Win! konferenciji

SGA će 29. i 30. maja u Beogradu domaćoj i evropskoj gejming zajednici ponuditi uzbudljiv program sa više od 40 govornika, istaknutih predstavnika vodećih globalnih kompanija.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Trickest: Etičko hakovanje i ofanzivni cybersecurity

U 190. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo sa Nenadom Zarićem i Mihailom Tomićem, osnivačima startapa Trickest, koji su nam govorili o njegovom nastanku, cybersecurity industriji i etičkom hakovanju.

Startapi i poslovanje

Američki Autodesk akvizirao je novosadski Wonder Dynamics!

Wonder Dynamics akviziran je od strane američkog giganta za 3D animaciju, koji je ovaj potez objavio u jučerašnjem saopštenju na svom zvaničnom sajtu.

Internet marketing

AdEx 2023: Na digitalno oglašavanje u Srbiji potrošeno je €106,6 miliona

U sklopu Digital Day konferencije koju organizuje IABSerbia tradicionalno su predstavljeni rezultati AdEx istraživanja za 2023. godinu.

Sponzorisano

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Web 3.0

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.

Ekskluzivno

TS Ventures uložio u Reputeo i Mindsmiths — vodeće regionalne AI startape

Srpski investicioni fond Telekom Ventures podržao je domaći Reputeo i hrvatski Mindsmiths, prepoznavši njihov potencijal za globalni rast na polju veštačke inteligencije.