Facebook Messenger uvodi igre, pa šta?

Facebook Messenger uvodi igre, ali kome to može biti zanimljivo?

Nakon niza noviteta koji su u prethodnom periodu promenili identitet Messenger-a, u javnosti se spekuliše da bi poznati servis za dopisivanje uskoro mogao da predstavi mogućnost igranja različitih igara, što bi nakon dolaska video poziva predstavljalo najveću novinu u proteklom periodu.

clash

Izvori bliski The Verge-u pišu da je Facebook u pregovorima sa pojedinim developerima kada je reč o razvoju igara koje bi radile u okviru Messenger-a a svoje mesto bi pronašle u prodavnici ove aplikacije. Ipak, čini se da su ovi planovi tek u ranoj fazi te je i dalje potrebno doneti finalne odluke i izvršiti testiranja pre nego se projekat u potpunosti realizuje.

Sa druge strane, ideja može biti zanimljiva jer su korisnici već navikli na ovu ustaljenu društvenu mrežu, što bi pružilo jedan interesantan i jednostavan način pri igranju običnih (casual) igara sa prijateljima ili nekim drugim saigračima. Pojedini izvori tvrde da bi pojava igara u okviru Messenger-a znatno uticala na veći angažman korisnika, kao i na povećanje prihoda – a koliko je sve to ostvarivo, možemo saznati jedino ukoliko projekat zaista zaživi.

Povezivanje gejmera?

Podsećanja radi, pre nešto više od dve nedelje Messenger je dobio i dugo čekanu mogućnosti video poziva što je ovu platformu učvrstilo na poziciji vodećih aplikacija kada je reč o komunikaciji. Detalji o pojavi igara na pomenutom servisu trenuto su još “u magli” i o njima je rano govoriti, a na Facebook-u je da odluči hoće li igre zaživeti unutar Messenger-a ili će se on koristiti samo kao alat za komunikaciju.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Domaći OTA sync obezbedio €1,3 miliona seed investicije

Srpski OTA Sync podigao je dodatna sredstva u svojoj €1,3m seed rundi investicija predvođenih češkim investitorima Presto Ventures.

Novost

Intelisale kroz reorganizaciju timova nastavlja da unapređuje svoje proizvode i usluge

Šta se dešava kada kompanija dobije veći broj klijenata i prepozna nove potrebe tržišta kao priliku za razvoj? O ovim temama razgovaramo sa Novakom Cvjetanom, novim Head of Engineering u kompaniji Intelisale.

Startapi i poslovanje

OTP banka pokreće OTP Connect – program za saradnju, razvoj i podsticaj inovacija kod startapa

Ovaj program pokrenut je sa ciljem da podstakne dalje unapređenje inovacionog ambijenta i formira jednostavan okvir za rast i umrežavanje startap i tehnološke zajednice, i finansijskog sektora.

Propustili ste

Novost

Startup Shower: Prijavi svoju ideju i osvoji 1.000.000 RSD

U cilju podrške razvoju preduzetničke kulture i inovacija u poslovanju, Business Intelligence Institute raspisuje konkurs za projekat "Start up Shower" pružajući finansijsku podršku od 1.000.000 dinara bespovratnih sredstava.

Gaming

Da li je globalna kriza pogodila i domaću ‘game dev’ industriju ili je to samo prolazni period?

Prethodnih meseci bili smo svedoci velikih otpuštanja u IT industriji usled globalne krize koja i dalje traje. Ovom talasu otkaza nije ostala imuna ni game dev scena, a mi smo analizirali šta su glavni razlozi za smanjenje broja kadrova u industriji razvoja video igara i da li je ovo samo prolazni krizni period.

Kultura 2.0

Ko su najzadovoljniji radnici u Srbiji? Istraživanje pokazuje da su to programeri

Kakvo je opšte stanje zadovoljstva i angažovanja zaposlenih na tržištu rada u Srbiji? Luppa i HR fabrika napravile su veliku analizu koja daje odgovore.

Startapi i poslovanje

Srpske kompanije Factory World Wide i EM Analytic među najbrže rastućim u Centralnoj Evropi

Na ovogodišnjem Deloitte Technology Fast 50 Central Europe 2023 konkursu tehnološke kompanije Factory World Wide i EM Analytic Solutions iz Srbije uvrštene su među 50 najbrže rastućih kompanija u Evropi.

Tehnologija

Izabrali smo top 10 gedžeta koje možete kupiti na popustu za ‘Crni petak’

Black Friday je zvanično stigao, a sa njim i sniženja u mnogim prodavnicama širom sveta. Kao i uvek, odlučili smo da vam predstavimo najzanimljivije gedžete koje možete kupiti u toku ovog 'praznika' sniženja.

Karijere

IT-jevcima je danas teže da promene posao, a kada to čine najbitnija stavka im je – stabilnost

Magdalina Čivović, Tech Lead u kompaniji Doodle, deli svoje utiske o aktuelnim pitanjima na domaćoj tehnološkoj sceni.