M.Me je Facebookov novi službeni chat kanal vašeg brenda!

M.Me je Facebookov novi službeni chat kanal vašeg brenda!

Messenger ne prestaje da raste - servis danas beleži 900 miliona mesečno aktivnih korisnika (MAU), dok se u okviru jednog meseca razmeni više od milijardu poruka putem same aplikacije, ali i putem biznisa i stranica. U toku jučerašnjeg dana servis je predstavio i nove funkcije koje dolaze u vidu Messenger kodova za lakše povezivanje, ali i m.me/username linkova za lakšu pretragu korisnika koji su realizovani upravo u saradnji sa crnogorskim Domain.Me.

domen12

Poput Snapchat kodova za pronalaženje prijatelja i novih pratilaca koji ovih dana okupiraju grupu Društveni mediji, i Facebook je lansirao sličnu funkciju za sve popularniji Messenger, pod imenom Messenger Codes. U pitanju su jedinstveni kodovi koji se skeniraju uz pomoć same aplikacije, a koji se dodeljuju svim korisnicima – kako biste se još lakše povezali sa novim poznanicima, bez potrebe da ih prethodno dodajete na Facebooku ili kucate njihov broj mobilnog telefona.

Domain.Me kao strateški partner Facebooka

Facebook je takođe predstavio i personalizovane .Me linkove koji koriste skraćenicu m.me/username, čineći proces pretrage i dodavanja novih korisnika još lakšim. Interesantno je da se servis odlučio upravo za .Me domen koji nam dolazi iz susedne Crne Gore, pri čemu je Domain.Me kompanija do sada registrovala više od 1 milion domena!

Nataša Đukanović, direktorka prodaje i marketinga pri Domain.Me prokomentarisala je za Netokraciju saradnju sa Facebookom:

Facebook je još 2009. počeo da koristi fb.me kao url shortener i još tada smo znali da je to jedan od najznačajnijih ugovora koje smo ikad mogli da imamo. Od tada smo sa njima u kontaktu.

Nakon fb.me se desio rooms.me i Facebookova akvizicija nekoliko .me servisa kao što su karma.me i MSQRD.me, ali suštinski ovaj ugovor za m.me je konačna potvrda da nas vide kao pouzdanog i dugoročnog partnera. Najbolji deo naše saradnje je što kada dogovaramo posao sve ide lagano i brzo, bez mnogo opterećenja, birokratije i pregovaranja. Oni znaju šta žele, mi znamo šta želimo i lako je rukovati se 😉

Pored kodova koji se lako mogu skeniratu, tu su sad ai skraćeni linkovi koji vode do Messenger profila korisnika (Izvor: Facebook)
Pored kodova koji se lako mogu skenirati, tu su sada i skraćeni linkovi koji vode do Messenger profila korisnika (Izvor: Facebook)

Đukanović napominje kako je značaj m.me domena, osim potvrde partnerstva, daleko veći jer Facebook ovom promenom unosi značajne novine u svet direktne komunikacije i tzv. dark social kanale koji imaju sve veći uticaj na naše digitalne navike:

Imati .Me domen u centru tih promena svakako je fenomalan osećaj, ne samo za nas, nego i za sve naše partnere.

Messenger sve značajniji za biznise

Takođe, kako Messenger igra sve veću ulogu u social media nastupu velikih brendova i povezivanju sa kupcima, Facebook je odlučio da kodove i linkove omogući i za biznise i stranice, što je posebno interesantno budući da će stranice moći da oglašavaju svoj nastup reklamiranjem personalizovanog koda. Ista je stvar i sa m.me linkovima koji će brendovima omogućiti jednostavnije povezivanje sa ciljnom publikom, a korisnicima pružiti još jednostavniji način da stupe u kontakt sa biznisima i stranicama.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Novost

Google Street View automobili ponovo na putevima Srbije

Njihova misija je ažuriranje Google Street View fotografija srpskih gradova, arhitektonskih i prirodnih dobara na Google mapama.

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Intervju

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti.