Uskoro možete videti da li neko piše komentar na Facebooku

Uskoro možete videti da li neko piše komentar na Facebooku – uživo

Iako smo već naviknuti na novosti koje se prethodnih nedelja nižu iz Facebooka, iz ove društvene mreže imaju još iznenađenja za nas, a jedno od njih se već polako priprema za sve korisnike, te se očekuje da će svi uskoro dobiti mogućnost da u real-timeu pregledaju ko i kada piše komentar na određeni post - baš kao što je slučaj na chat servisima prilikom konverzacije.

facebook-komentari

Već odavno je jasno koliko iz Facebooka pridaju značaj kvalitetnom korisničkom iskustvu, kroz različita poboljšanja i alate, te da su na tom polju u poslednje vreme dosta aktivni, što korisnici znaju da cene. Kako se uspešan niz ne bi prekidao, iz ove društvene mreže postepeno su počeli da pripremaju novu funkciju, koja bi svima uskoro omogućila da uživo pregledaju ko im piše komentar u datom trenutku, preuzimajući tako prepoznatljivu opciju koja krasi poznate chat servise.

Kako prenosi Wersm, pomenuti proces je za sada još u fazi testiranja, te je omogućen samo određenom broju korisnika. Ono što je bitno napomenuti, jeste da će nova opcija, kada bude bila dostupna, uticati na nivo angažovanosti korisnika na pomenutoj mreži, što je veoma bitno za poslovanje Facebooka, koji se sve više okreće ka tom segmentu i aktivnosti korisnika tokom kreiranja sadržaja ili započinjanja što većeg broja novih konverzacija u okviru komentara.

Iz društvene mreže ka multimedijalnoj platformi

Podsetimo, iz kompanije su još ranije omogućili korisnicima da odgovore na komentar video sadržajem, ali i da odmah dođu do zabavnog dela prethodnog završenog Live Video snimka – što nam samo dokazuje koliko su iz ove kompanije okrenuti ka što većem generisanju sadržaja od strane korisnika – koji može doneti dosta benefita kompaniji bilo da je reč o monetizaciji ili proširenju baze korisnika.

Sa druge strane, još nema tačnih podataka kada bi nova funkcija mogla biti dostupna za korisnike širom sveta, ali poučeni nekim pređašnjim iskustvima, realno je očekivati da će ova opcija biti lansirana tiho, kao i neke prethodne novine na Facebooku koje smo sami vremenom otkrivali. Ono što je sigurno jeste da će kompanija iz Menlo Parka ponuditi još jednu korisnu i zanimljivu promenu, krećući se uspešno ka svom cilju – izgradnji veoma snažne platforme za sve korisnike, koja polako iz društvene mreže prelazi u pravi multimedijalni servis, ostavljajući još prostora za napredak i usavršavanje.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Karijere

Nakon 15 godina u medijima Ivan Jelić karijeru nastavlja u kompaniji Sourcefabric

Posle 15 godina rada na domaćem medijskom tržištu kao deo web tima B92, Ivan Jelić nastaviće svoju karijeru u kompaniji Sourcefabric. U intervjuu sa njim otkrivamo kako se odlučio da svoje nove profesionalne korake gradi u firmi koja razvija softver za medije.

Propustili ste

Najava

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Gaming

Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Nakon uspeha video igre 'Golf Club: Wasteland' i najave igre 'The Cub', srpski game dev studio Demagog najavio je svoj novi naslov 'Highwater' koji bi uskoro trebalo da bude dostupan za gejmere širom sveta.

Web 3.0

Kako započeti karijeru u web3 – saveti programera

Web3 je najbrže rastući ekosistem u Srbiji. Zanimalo nas je kako izgleda karijerni put u ovoj industriji, a to smo otkrili kroz razgovor sa dvojicom web3 programera.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Tehnologija

Nadomak Barselone zavirili smo u 3 nova električna modela brenda Cupra kojeg vole i auto i tech entuzijasti

U auto industriji Španija nije izgradila ime kakvo je realno mogla da ima. Međutim, nova era traži nove heroje, a ova zemlja na Pirinejima ima važnog igrača koji bi mogao da promeni percepciju države u specifičnom automobilskom svetu.

Analiza

Više od $135 miliona investicija za srpske startape u 2021. godini

Prema godišnjem izveštaju Startup Genome, prošla godina bila je najuspešnija ikada za domaći startap ekosistem, a procentualno gledano u njega je uloženo čak 600% više investicija u odnosu na 2020.