Instant Articles stigli na Facebook Messenger

Instant Articles stigli na Facebook Messenger (za sada samo na Android)

Novi format za prikazivanje članaka na Facebooku koji postepeno postaje dostupan za neke izdavače ali i korisnike, nakon limitiranog prikaza u okviru aplikacije ove društvene mreže, stigao je i na platformu Messenger. Tako su korisnici Android uređaja već u mogućnosti da upotrebljavaju Instant Articles za čtanje tekstova, dok će ista opcija za iOS operativni sistem doći uskoro.

fb_instant_articles

Podsećanja radi, osim preglednosti i potpuno drugačijeg vizuelnog iskustva koje pruža korisniku, Instant Articles na Facebook aplikaciji kao i na Messengeru učitava članke istog trenutka, otvarajući poseban format prikaza bez usmeravanja na sajt određenog izdavača u okviru ove društvene mreže, što je ranije bio slučaj. Inače, kompanija je testiranje pomenute funkcije započela još prošle godine, zajedno sa određenim brojem medijskih partnera, te se kasnije sama funkcija postepeno proširila i za ostale korisnike i izdavače.

Kako prenosi Mashable, ovo je prvi put da su se iz kompanije odlučili da se Instant Articles pojavi izvan Facebook aplikacije, u ovom slučaju na Messenger servisu. Baš kao što je slučaj na pomenutoj društvenoj mreži, korisnici će već u preview verziji članka biti obavešteni putem malog znaka svetleće munje da će se tekst na Messengeru učitati u navedenom formatu.

Verzija za iOS stiže za nekoliko nedelja

Naime, pomenutu odluku Facebooka najbolje opisuje i prvi čovek Messengera, David Marcus, koji je na svom profilu izneo podatak da preko 900 miliona korisnika deli i čita članke u okviru Messengera, te je cilj bio unaprediti i ubrzati učitavanje sadržaja, čineći ga znatno interaktivnijim i fluidnijim. Dokaz da je korisničko iskustvo podignuto za lestvicu više, jeste činjenica da se tekstovi učitavaju čak 10 puta brže u okviru Instant Articlesa nego što je to slučaj na običnim mobile web linkovima.

Sa druge strane, odluka Facebooka da jednu od najznačajnijih funkcija prebaci na Messenger svakako ne čudi, s obzirom na to da kompanija već neko vreme znatno ulaže u razvoj i usavršavanje popularne platforme, koja se sve više kreće u smeru zasebne društvene mreže. Nova funkcija trenutno je dostupna samo za Android korisnike, dok iz Facebooka ističu da bi verzija za iOS operativni sistem trebalo da stigne za nekoliko nedelja.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

5 razloga zašto paušalci ne veruju izmenama zakona i zašto se javno bune protiv njihovog usvajanja

Svako ko je prisustvovao otvorenim razgovorima povodom donošenja novih zakona o poslovanju i oporezivanju paušalaca ima samo jedan pridev - zapaljivo. Suprostavljene strane diskutovale su o zakonskim predlozima, a šta je to što paušalci ističu kao najveće probleme, pročitajte u nastavku ovog teksta.

Kultura 2.0

Horor priče iz industrije: Plata koja nikada nije stigla

Želite da promenite firmu jer više nema šta da vam ponudi? Ja bih, na vašem mestu, ponovo razmislio - ko zna šta vas čeka u sledećoj.

Startapi i poslovanje

Da li je zbog ‘paušala’ na pomolu novi egzodus programera i digitalnih stručnjaka?

Od svih dilema koje poslednjih mesec dana potresaju domaću IT zajednicu, jedna od najizraženijih i najstrastvenijih glasi - otići ili ostati?

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Tesla Nation: Platforma za networking, poslove i konsultacije bila je logičan korak za Startit

Sinoć su u beogradskom Domu omladine premijerno objavljeni prvi rezultati novog projekta iza kojeg stoji SEE ICT - Tesla Nation. Vukašin Stojkov podelio je sa publikom kako će ova platforma pomoći Srbiji da se rebrendira kao 'go-to' destinacija za tehnološko znanje.

Startapi i poslovanje

Dobra ‘Employer Branding’ strategija je HR sadržaj na marketinški način

Već neko vreme polemiše se o tome kako i na koji način bi odgovornosti i zadaci HR sektora i marketinga trebalo da se preklapaju kada je Employer Branding u pitanju. Čarobne formule nema, ali ima određenih 'caka' kako da obe strane budu zadovoljne.

Kultura 2.0

Stuberi: YouTube uspeh nisu pregledi već odnos prema publici

Ako niste tinejdžer ili svoje slobodno vreme ne provodite istražujući YouTube, verovatno ne znate da domaću scenu na svakih mesec, dva zahvata prava ‘drama’. Sa druge strane, pak, stoji kanal 'Stuberi' koji prati skoro milion ljudi, a koji se ne služe tim trikovima. Oni su za Netokraciju podelili svoju priču.

Startapi i poslovanje

Domaći Teodesk omogućava interno praćenje poslovnih aktivnosti za 1.000 korisnika u Srbiji – od komunikacije do organizacije

I kompanije i mali timovi u digitalnoj industriji gotovo da ne mogu da funkcionišu bez kolaboracionih i menadžerskih aplikacija. U gomili tih softverskih rešenja, beogradski Teodesk u jednoj platformi nudi čitav niz alata koje zadovoljavaju različite poslovne potrebe jedne firme.

Karijere

Devojke, želite praksu u agenciji Namics? Prijavite se za programerski hakaton!

Takmičenje namenjeno svim ženama zainteresovanim za programiranje u organizaciji agencije Namics zakazano je za 14. decembar, a na njega se mogu prijaviti i učesnice koje nemaju profesionalno programersko iskustvo.

Kultura 2.0

Tekst koji treba da pročitate pre odlaska u Kinu

Sve je više ljudi koji me u poslednje vreme pitaju kako da se pripreme za (kratki) put u Kinu. Kapiram da me niko to ne bi pitao da pre dva meseca nisam pomislio da je baš sjajna ideja da odem kao novinar na Svetsko prvenstvo u košarci i provedem tri nedelje u nekoliko kineskih gradova.