Instant Articles stigli na Facebook Messenger

Instant Articles stigli na Facebook Messenger (za sada samo na Android)

Novi format za prikazivanje članaka na Facebooku koji postepeno postaje dostupan za neke izdavače ali i korisnike, nakon limitiranog prikaza u okviru aplikacije ove društvene mreže, stigao je i na platformu Messenger. Tako su korisnici Android uređaja već u mogućnosti da upotrebljavaju Instant Articles za čtanje tekstova, dok će ista opcija za iOS operativni sistem doći uskoro.

fb_instant_articles

Podsećanja radi, osim preglednosti i potpuno drugačijeg vizuelnog iskustva koje pruža korisniku, Instant Articles na Facebook aplikaciji kao i na Messengeru učitava članke istog trenutka, otvarajući poseban format prikaza bez usmeravanja na sajt određenog izdavača u okviru ove društvene mreže, što je ranije bio slučaj. Inače, kompanija je testiranje pomenute funkcije započela još prošle godine, zajedno sa određenim brojem medijskih partnera, te se kasnije sama funkcija postepeno proširila i za ostale korisnike i izdavače.

Kako prenosi Mashable, ovo je prvi put da su se iz kompanije odlučili da se Instant Articles pojavi izvan Facebook aplikacije, u ovom slučaju na Messenger servisu. Baš kao što je slučaj na pomenutoj društvenoj mreži, korisnici će već u preview verziji članka biti obavešteni putem malog znaka svetleće munje da će se tekst na Messengeru učitati u navedenom formatu.

Verzija za iOS stiže za nekoliko nedelja

Naime, pomenutu odluku Facebooka najbolje opisuje i prvi čovek Messengera, David Marcus, koji je na svom profilu izneo podatak da preko 900 miliona korisnika deli i čita članke u okviru Messengera, te je cilj bio unaprediti i ubrzati učitavanje sadržaja, čineći ga znatno interaktivnijim i fluidnijim. Dokaz da je korisničko iskustvo podignuto za lestvicu više, jeste činjenica da se tekstovi učitavaju čak 10 puta brže u okviru Instant Articlesa nego što je to slučaj na običnim mobile web linkovima.

Sa druge strane, odluka Facebooka da jednu od najznačajnijih funkcija prebaci na Messenger svakako ne čudi, s obzirom na to da kompanija već neko vreme znatno ulaže u razvoj i usavršavanje popularne platforme, koja se sve više kreće u smeru zasebne društvene mreže. Nova funkcija trenutno je dostupna samo za Android korisnike, dok iz Facebooka ističu da bi verzija za iOS operativni sistem trebalo da stigne za nekoliko nedelja.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Internet marketing

Zašto je Jala Brat bolji u marketingu od 97% balkanskih kompanija?

Šta znači kad neko na Balkanu u samo 24 sata nakon objavljivanja albuma uspije skupiti preko 1.000.000 pregleda na svih 6 pjesama? Znači da je razvalio - ili da se Justin Bieber preselio nama?

Gaming

Kako objaviti video igru ili aplikaciju na Google Play i AppStore – korak po korak

Imate ideju za video igru na pametnim telefonima, razradili ste biznis plan, krenuli u razvoj, došli do finalne verzije i sledeći korak je plasiranje proizvoda na AppStore i Google Play. U nastavku vam objašnjavamo kako da prevaziđete poslednji izazov i uspešno lansirate svoju igru ili aplikaciju u 'svet'.

SEO i pretraga

Stiže Netokracijina edukacija o SEO trikovima – promo cene karata do 22. septembra!

Netokracija Srbija nastavlja sa organizacijom edukacija, a na red je došla ona o SEO trikovima. Želite da naučite tehnike koje garantuju uspeh na rezultatima pretraga? Čekamo vas 30. septembra u Beogradu!

Propustili ste

Internet marketing

Zašto je Jala Brat bolji u marketingu od 97% balkanskih kompanija?

Šta znači kad neko na Balkanu u samo 24 sata nakon objavljivanja albuma uspije skupiti preko 1.000.000 pregleda na svih 6 pjesama? Znači da je razvalio - ili da se Justin Bieber preselio nama?

Startapi i poslovanje

Google bi mogao da akvizira Nutanix – šta to znači za Srbiju?

Poslednjih dana u svetskim medijima kruže glasine kako bi kompanija Alphabet koja stoji iza Google-a mogla akvizirati Nutanix kao deo strategije za dalje unapređenje svoje 'cloud' platforme. Da li će se to odraziti na srpski ogranak ove kompanije?

Mobilno

Da li je Apple i dalje inovativan ili mi to samo ne vidimo?

Teatar nazvan po jednom od najvećih tehnoloških genija pre dva dana bio je svedok još jednog Apple događaja - verovatno i najdosadnijeg do sada.

Tehnologija

Gežeti sa platforme Aliexpress koji vam mogu olakšati život, a pristupačni su svima

Škola je počela, od povratka u amfiteatre fakulteta ima još tri nedelje, te je ovo prava prilika da vam predstavimo vodič sa nekoliko pristupačnih Aliexpress gedžeta sa koji vam mogu olakšati svakodnevicu.

Gaming

Nordeus Hub: Počinje sa radom besplatan ‘co-working’ za potrebe gejming zajednice i studente

Danas počinje sa radom Nordeus Hub, besplatan 'co-working' prostor na Novom Beogradu koji je specijalno kreiran za potrebe gejming industrije, a namenjen razvoju indie gejm timova, startapova i osnaživanju talenata sa ciljem unapređenja ekosistema igara u Srbiji.

Internet marketing

Webiz edukacija konačno stiže u Niš i to na temu DIGITALNE EKONOMIJE

Vladimir Kovač za Netokraciju govori o Webiz edukaciji u Nišu i programu koji će se tokom dvodnevnog događaja baviti različitim aspektima digitalne ekonomije.