Instant Articles stigli na Facebook Messenger

Instant Articles stigli na Facebook Messenger (za sada samo na Android)

Novi format za prikazivanje članaka na Facebooku koji postepeno postaje dostupan za neke izdavače ali i korisnike, nakon limitiranog prikaza u okviru aplikacije ove društvene mreže, stigao je i na platformu Messenger. Tako su korisnici Android uređaja već u mogućnosti da upotrebljavaju Instant Articles za čtanje tekstova, dok će ista opcija za iOS operativni sistem doći uskoro.

fb_instant_articles

Podsećanja radi, osim preglednosti i potpuno drugačijeg vizuelnog iskustva koje pruža korisniku, Instant Articles na Facebook aplikaciji kao i na Messengeru učitava članke istog trenutka, otvarajući poseban format prikaza bez usmeravanja na sajt određenog izdavača u okviru ove društvene mreže, što je ranije bio slučaj. Inače, kompanija je testiranje pomenute funkcije započela još prošle godine, zajedno sa određenim brojem medijskih partnera, te se kasnije sama funkcija postepeno proširila i za ostale korisnike i izdavače.

Kako prenosi Mashable, ovo je prvi put da su se iz kompanije odlučili da se Instant Articles pojavi izvan Facebook aplikacije, u ovom slučaju na Messenger servisu. Baš kao što je slučaj na pomenutoj društvenoj mreži, korisnici će već u preview verziji članka biti obavešteni putem malog znaka svetleće munje da će se tekst na Messengeru učitati u navedenom formatu.

Verzija za iOS stiže za nekoliko nedelja

Naime, pomenutu odluku Facebooka najbolje opisuje i prvi čovek Messengera, David Marcus, koji je na svom profilu izneo podatak da preko 900 miliona korisnika deli i čita članke u okviru Messengera, te je cilj bio unaprediti i ubrzati učitavanje sadržaja, čineći ga znatno interaktivnijim i fluidnijim. Dokaz da je korisničko iskustvo podignuto za lestvicu više, jeste činjenica da se tekstovi učitavaju čak 10 puta brže u okviru Instant Articlesa nego što je to slučaj na običnim mobile web linkovima.

Sa druge strane, odluka Facebooka da jednu od najznačajnijih funkcija prebaci na Messenger svakako ne čudi, s obzirom na to da kompanija već neko vreme znatno ulaže u razvoj i usavršavanje popularne platforme, koja se sve više kreće u smeru zasebne društvene mreže. Nova funkcija trenutno je dostupna samo za Android korisnike, dok iz Facebooka ističu da bi verzija za iOS operativni sistem trebalo da stigne za nekoliko nedelja.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Programeri dugih jezika – ima li mesta ličnim stavovima na LinkedInu?

Jedna od tema na nedavno završenoj Netokracijinoj Employer Branding konferenciji bila je o upitnim nastupima zaposlenih na LinkedIn-u, koje rizike po kompaniju i pojedinca bi to moglo da donese i kako bi ovi problemi mogli da se izbegnu.

Startapi i poslovanje

Novosadski Continental najavio novo razvojno odeljenje koje će do 2024. godine zaposliti još 200 inženjera

'Human Machine Interface' ime je nove visokotehnološke poslovne jedinice koja postaje deo R&D centra u Novom Sadu. Novo odeljenje baviće se razvojem 'head-up display' tehnologije za potrebe automobilske industrije.

E-commerce

Šta natera čoveka da stane u red – muka ili strah od promena?

U društvu koje je sasvim solidno prihvatilo digitalizovanje svega i svačega za vreme pandemije i dalje vidimo redove tamo gde ih ne mora biti. Možemo li se izboriti protiv njih?

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Celsius, jedna od vodećih kripto platformi, kupio deo srpskog MVP Workshopa

Dva blockchain jednoroga od sada razvijaju svoje proizvode upravo iz Beograda.

Office Talks Podcast

Porezi, paušalci, test samostalnosti

Gost 52. epizode Office Talks podcasta bio je Svetislav Kostić, profesor na Pravnom fakultetu u Beogradu i stručnjak za fiskalizaciju i poreze. Sa njim smo razgovarali o novom predlogu poreskih mera za brži rast IKT sektora.

Startapi i poslovanje

Peti rođendan u Beogradu Symphony slavi uz tim koji broji 90 zaposlenih – najavljeno dalje širenje poslovanja

Povodom pete godišnjice kompanije Symphony u Beogradu sa njenim predstavnicima pravimo retrospektivu poslovanja: koliko je firma porasla, koliko trenutno ima zaposlenih i na kojim tipovima projekata danas rade njihovi timovi?

Gaming

Hendrik Lesser razvijao je igre GTA i Angry Birds, a nama otkriva kako game dev industrija u Srbiji može brže da napreduje

Na edukativnom programu Playing Narratives koji organizuju Francuski i Goethe instituti u Srbiji u saradnji sa SGA, publika je imala priliku da čuje Hendrika Lessera, čoveka koji ima značajno ime u evropskoj i svetskoj industriji razvoja video igara. Upravo sa njim smo imali priliku da detaljno razgovaramo o video igrama kao novoj i važnoj kulturi.

Startapi i poslovanje

DSI i Digitalna Zajednica objavile predlog poreskih mera za brži rast srpskog IT-ja

Predlog od 11 mera tiče se podrške ekonomiji inovacija i razvoja, a posebno se ističe produžetak roka poreskih subvencija za sve paušalce koji su zaposleni od uvođenja Testa samostalnosti.

Kultura 2.0

Da li sistem ‘bez menadžmenta’ može da radi – i do kada?

San preduzetnika je da zaposli ljude na koje može da se osloni i kojima može da pruži slobodu za kojom je i sam žudeo/la kada je osnivao/la biznis.