Facebook objedinio Inbox za Messenger, Instagram i Pages

Facebook objedinio Inbox za Messenger, Instagram i Pages

Poslednja u nizu promena koja stiže iz kalifornijske kompanije jeste nova funkcija u okviru Facebook Page Manager aplikacije - čiji je zadatak da ujedini interakciju sa Instagrama, Messengera i Facebooka. Time će biti znatno olakšan posao običnim ali i biznis korisnicima, koji će sve konverzacije imati na jednom mestu.

facebook-inbox-1

Učestali zahtevi da se objedine poruke i komentari sa servisa u vlasništvu Facebooka, samo su bili okidač da iz ove društvene mreže zavrnu rukave i stvore kvalitetan alat u okviru Facebook Page Managers aplikacije za Android i iOS operativni sistem – što je potvrdio i Bendži Šomari, prvi čovek Page sekcije pri ovoj kompaniji.

Ono što može biti od velikog značaja poslovnim korisnicima jeste mogućnost upravljanja sa komentarima koji pristižu sa pomenutih servisa, uključujući one na Facebook postovima, kao i na Instagramu. Tu su između ostalog i posebni tabovi koji doprinose jednostavnom orijentisanju između željenih kanala, prenosi TechCrunch.

Zvanično lansiranje narednih nedelja

Štaviše, dobro je poznato da su oglašivači do sada morali da otvaraju svaku aplikaciju (Instagram, Messenger i Facebook) posebno kako bi odgovorili na pristigle poruke od klijenata i potrošača, što dodatno otežavalo posao koji oduzima preko potrebno vreme. Da su društvene mreže primarni kanal komunikacije kompanija i oglašivača, najbolje pokazuje podatak – da samo Facebook stranice oglašivača generišu blizu 5 milijardi komentara, poruka i postova svakog meseca.

Inače, iz Facebooka su već započeli sa testiranjem nove funkcije ali za sada samo sa određenim i izabranim brendovima, dok se zvanično lansiranje očekuje u nedeljama koje su pred nama. Ova novina će, pored običnih korisnika, biti posebno interesantna malim i srednjim biznisima pružajući im tako još bolji način da kontrolišu i unaprede svoje prisustvo na društvenim mrežama.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Intervju

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Karijere

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.

Intervju

Može li veštačka inteligencija pomoći u izgradnji održivih energetskih sistema i poslovanja?

Koliko bi i na koji način integracija AI tehnologije mogla da utiče na unapređenje rešenja u energetskom sektoru, ali i na poslovanje jedne kompanije? Odgovor na ovo pitanje dobili smo u razgovoru sa Jelenom Pejković iz kompanije Schneider Electric.