Novosadski Eipix pokrenuo Akademiju za pravljenje video igara

Novosadski Eipix pokrenuo Akademiju za pravljenje video igara – u startu tri kursa

Kompanija Eipix Entertainment iz Novog Sada najavila je početak realizacije obrazovnih kurseva vezanih za razvoj video igara i digitalne umetnosti. Projekat pod nazivom 'Eipix Academy' kreće već 21. novembra, dok će prvi polaznici moći da biraju između tri kursa - učeći sa iskusnim i nagrađivanim mentorima ove novosadske kompanije.

eipixweb

Nakon više od decenije aktivnog razvoja video igara i preko 60 realizovanih naslova iza kojih stoji tim od čak 150 digitalnih umetnika, novosadska gejming kompanija Eipix Entertainment najavila je početak rada Eipix Academy – obrazovnog programa koji ima za cilj da stečeno znanje, veštine i iskustvo podeli sa onima koji vide karijeru u industriji razvoja video igara.

“Eipix Akademija podstiče razvoj potencijala kroz raznovrsne i inovativne kurseve, specijalno kreirane sa namerom da polaznike pripreme za ulazak u industriju digitalne umetnosti i razvoja video igara” – napominju iz ove kompanije, dodavši kako su kurseve osmislili i realizovali profesionalci sa višegodišnjim iskustvom stečenim tokom rada na nagrađivanim projektima.

Prvi polaznici Eipix Akademije imaće tako priliku da zavire u svet pravljenja video igara i stripova, dok će stečeno znanje moći veoma brzo da upotrebe i na konkretnim projektima. Nastavni program u ovom trenutku sastoji se od tri kursa, dok iz Eipixa najavljuju kreiranje novih kurseva u najbližoj budućnosti.

Kursevi za koje se već sada možete prijaviti

  • Unity: Osnove razvoja video igara (€240) – kurs u trajanju od pet nedelja, kreiran tako da polaznike upozna sa osnovnim principima razvoja video igara u jednoj od najpoznatijih i najrasprostranjenijih tehnologija – Unity Game Engine;
  • Dizajn karaktera za video igru i strip (€230) – serija od pet mesečnih kurseva čiji je cilj da polaznike osposobe za kompletnu produkciju karaktera – od ideje, preko skice i razrade, sve do finalnog karaktera spremnog da uđe u produkciju;
  • Unity: Osnove programiranja za video igre (€250) – kurs u trajanju od pet nedelja, kreiran tako da polaznike upozna sa osnovnim principima programiranja video igara u jednoj od najpoznatijih i najrasprostranjenijih tehnologija – Unity Game Engine.

Specijalni popusti, plaćanje u ratama

Prijave za prvu generaciju Eipix Academy programa već uveliko su otvorene i nalaze se na zvaničnom sajtu akademije, dok iz kompanije otkrivaju za Netokraciju kako se nastava održava u prostorijama Eipixa, prilagođenim potrebama savremenih studija za razvoj video igara, opremljenim najnovijim alatima digitalne umetnosti.

Informacije o cenama kurseva, ponudama i posebnim pogodnostima – nalaze se na zvaničnom sajtu Eipix Academy kursa.

Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Programeri dugih jezika – ima li mesta ličnim stavovima na LinkedInu?

Jedna od tema na nedavno završenoj Netokracijinoj Employer Branding konferenciji bila je o upitnim nastupima zaposlenih na LinkedIn-u, koje rizike po kompaniju i pojedinca bi to moglo da donese i kako bi ovi problemi mogli da se izbegnu.

Startapi i poslovanje

Novosadski Continental najavio novo razvojno odeljenje koje će do 2024. godine zaposliti još 200 inženjera

'Human Machine Interface' ime je nove visokotehnološke poslovne jedinice koja postaje deo R&D centra u Novom Sadu. Novo odeljenje baviće se razvojem 'head-up display' tehnologije za potrebe automobilske industrije.

Startapi i poslovanje

Američki LotusFlare najbrojniji tim ima u Beogradu i radi na proizvodima koji menjaju ‘telco’ industriju

Beogradska kancelarija kompanije LotusFlare trenutno okuplja oko 60 IT stručnjaka i aktivno širi tim. O proizvodima na kojima rade i planovima za budućnost sa njihovim predstavnicima razgovaramo u tekstu koji sledi.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Nakon $100 miliona Series C investicije, američki Embroker nastavlja da razvija nove proizvode i širi svoj tim u Beogradu

Generalni menadžer kancelarije u Beogradu i globalni VP Engineering-a za Netokraciju govori o proizvodima koje Embroker razvija, o sektoru digitalnog osiguranja malih biznisa, ali i o daljim planovima za proširenje tima u srpskoj prestonici.

Startapi i poslovanje

Celsius, jedna od vodećih kripto platformi, kupio deo srpskog MVP Workshopa

Dva blockchain jednoroga od sada razvijaju svoje proizvode upravo iz Beograda.

Office Talks Podcast

Porezi, paušalci, test samostalnosti

Gost 52. epizode Office Talks podcasta bio je Svetislav Kostić, profesor na Pravnom fakultetu u Beogradu i stručnjak za fiskalizaciju i poreze. Sa njim smo razgovarali o novom predlogu poreskih mera za brži rast IKT sektora.

Startapi i poslovanje

Peti rođendan u Beogradu Symphony slavi uz tim koji broji 90 zaposlenih – najavljeno dalje širenje poslovanja

Povodom pete godišnjice kompanije Symphony u Beogradu sa njenim predstavnicima pravimo retrospektivu poslovanja: koliko je firma porasla, koliko trenutno ima zaposlenih i na kojim tipovima projekata danas rade njihovi timovi?

Gaming

Hendrik Lesser razvijao je igre GTA i Angry Birds, a nama otkriva kako game dev industrija u Srbiji može brže da napreduje

Na edukativnom programu Playing Narratives koji organizuju Francuski i Goethe instituti u Srbiji u saradnji sa SGA, publika je imala priliku da čuje Hendrika Lessera, čoveka koji ima značajno ime u evropskoj i svetskoj industriji razvoja video igara. Upravo sa njim smo imali priliku da detaljno razgovaramo o video igrama kao novoj i važnoj kulturi.

Startapi i poslovanje

DSI i Digitalna Zajednica objavile predlog poreskih mera za brži rast srpskog IT-ja

Predlog od 11 mera tiče se podrške ekonomiji inovacija i razvoja, a posebno se ističe produžetak roka poreskih subvencija za sve paušalce koji su zaposleni od uvođenja Testa samostalnosti.