Novosadski Eipix pokrenuo Akademiju za pravljenje video igara

Novosadski Eipix pokrenuo Akademiju za pravljenje video igara – u startu tri kursa

Kompanija Eipix Entertainment iz Novog Sada najavila je početak realizacije obrazovnih kurseva vezanih za razvoj video igara i digitalne umetnosti. Projekat pod nazivom 'Eipix Academy' kreće već 21. novembra, dok će prvi polaznici moći da biraju između tri kursa - učeći sa iskusnim i nagrađivanim mentorima ove novosadske kompanije.

eipixweb

Nakon više od decenije aktivnog razvoja video igara i preko 60 realizovanih naslova iza kojih stoji tim od čak 150 digitalnih umetnika, novosadska gejming kompanija Eipix Entertainment najavila je početak rada Eipix Academy – obrazovnog programa koji ima za cilj da stečeno znanje, veštine i iskustvo podeli sa onima koji vide karijeru u industriji razvoja video igara.

„Eipix Akademija podstiče razvoj potencijala kroz raznovrsne i inovativne kurseve, specijalno kreirane sa namerom da polaznike pripreme za ulazak u industriju digitalne umetnosti i razvoja video igara“ – napominju iz ove kompanije, dodavši kako su kurseve osmislili i realizovali profesionalci sa višegodišnjim iskustvom stečenim tokom rada na nagrađivanim projektima.

Prvi polaznici Eipix Akademije imaće tako priliku da zavire u svet pravljenja video igara i stripova, dok će stečeno znanje moći veoma brzo da upotrebe i na konkretnim projektima. Nastavni program u ovom trenutku sastoji se od tri kursa, dok iz Eipixa najavljuju kreiranje novih kurseva u najbližoj budućnosti.

Kursevi za koje se već sada možete prijaviti

  • Unity: Osnove razvoja video igara (€240) – kurs u trajanju od pet nedelja, kreiran tako da polaznike upozna sa osnovnim principima razvoja video igara u jednoj od najpoznatijih i najrasprostranjenijih tehnologija – Unity Game Engine;
  • Dizajn karaktera za video igru i strip (€230) – serija od pet mesečnih kurseva čiji je cilj da polaznike osposobe za kompletnu produkciju karaktera – od ideje, preko skice i razrade, sve do finalnog karaktera spremnog da uđe u produkciju;
  • Unity: Osnove programiranja za video igre (€250) – kurs u trajanju od pet nedelja, kreiran tako da polaznike upozna sa osnovnim principima programiranja video igara u jednoj od najpoznatijih i najrasprostranjenijih tehnologija – Unity Game Engine.

Specijalni popusti, plaćanje u ratama

Prijave za prvu generaciju Eipix Academy programa već uveliko su otvorene i nalaze se na zvaničnom sajtu akademije, dok iz kompanije otkrivaju za Netokraciju kako se nastava održava u prostorijama Eipixa, prilagođenim potrebama savremenih studija za razvoj video igara, opremljenim najnovijim alatima digitalne umetnosti.

Informacije o cenama kurseva, ponudama i posebnim pogodnostima – nalaze se na zvaničnom sajtu Eipix Academy kursa.

Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Da se bijem sa policijom ne umem, al’ da gutam suzavac – to mogu

Utorak veče. Poput 9/11 i kula bliznakinja, prilepljen sam za TV i pratim dešavanja o kojima izveštavaju reporteri N1. Uživo, pod suzavcem. Za svojih 30 godina nagledao sam se protesta, stoga ne bih da romantizujem kako su ovi drugačiji i kako je diktaturi konačno došao kraj. Jedini kraj koji se nazire jeste apsolutna propast demokratije u Republici Srbiji... ako je ikada i bilo.

E-commerce

Mesec dana kasnije i dalje ne znamo gde su naši Aliexpress paketi – ali barem imamo neke odgovore

Enigma zvana AliExpress poštarina za Srbiju, podelila je mišljenja mnogih kupaca, organizacija i svih ostalih koji se za ovu temu zanimaju. Iako je razloga za astronomsko poskupljenje poštarine mnogo, neki odgovornost prebacuju na Poštu, drugi na avio prevoz i kineske trgovce, ali se ipak čini da je istina 'negde tamo'. Mi smo na osnovu svih dosadašnjih podataka pokušali da rešimo misteriju.

Startapi i poslovanje

Najavljene nove mere za pomoć privredi – država plaća 60% minimalca i odlaže plaćanje poreza i doprinosa

Preduzetnici i zaposleni u mikro, malim i srednjim preduzećima u julu i avgustu dobiće dodatnu ekonomsku pomoć države usled krize izazvane epidemijom korona virusa - plaćanje 60% od minimalca u julu i avgustu, odlaganje plaćanja poreza i doprinosa za mesec dana, a najavljen je i novi projekat 'Moja prva plata'.

Propustili ste

Kultura 2.0

Serbia Business Run nastavlja sa aktivnim tim bildingom u kojem zbližava kolege – ovaj put kroz ‘online’ trku

Peto izdanje Serbia Business Run, serije poslovnih trka i najveći sportsko-kompanijski događaj u Srbiji, održaće se u septembru 2020. godine - ovoga puta 'online'. Kako izgleda trka u ovom potpuno drugačijem formatu, otkriva nam direktor ove organizacije.

Društvene mreže

Ima li oglašavanja van Facebook platformi?

Možda ste primetili kako pojedini brendovi nisu bili prisutni na vašem Instagram i Facebook feedu tokom jula. To me je navelo na razmišljanje, a šta da se sutra probudimo i da Facebook i Instagram ne postoje, šta onda?

Office Talks Podcast

Kako je KK Crvena Zvezda osvojila Evropu najboljom marketing strategijom

Košarkaška Evroliga nije se zasnivala samo na utakmicama u sportskim halama, već i na jednom sasvim drugačijem terenu - u pitanju je digitalni marketing u sportu.

Gaming

Šest godina od Astroids igre i srpski studio Superverse osvaja Steam sa novim naslovom!

Pre šest godina studio Superverse Industries, tada još pod nazivom Industry Entertainment, predstavio je svoju novu igru - Astroids, koja je kasnije postala Superverse, a sa kojom je ovaj game development studio iz Srbije zabeležio uspeh. Mi smo sa osnivačima razgovarali kako je izgledao put od prvog naslova 2002. godine pa sve do jedne uspešne igre na platformi Steam.

E-commerce

Novi vodiči za sigurnu Internet trgovinu pomažu početnicima da kupuju ‘online’

Za potrošače koji još uvek nisu upoznati sa Internet trgovinom, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i USAID obezbedili su digitalne vodiče koji nastoje da korisnicima objasne sve prednosti 'online' kupovine i edukuju ih o toj aktivnosti.

Startapi i poslovanje

City Expert uvodi beskontaktno gledanje nekretnina – direktno sa vlasnikom putem video poziva

Kako bi dodatno osigurali bezbednost svojih korisnika i klijenata usled COVID-19 pandemije, agencija City Expert uvela je mogućnost beskontaktnog pregleda nekretnina putem video poziva između zainteresovanih korisnika i vlasnika.