Novosadski Eipix pokrenuo Akademiju za pravljenje video igara

Novosadski Eipix pokrenuo Akademiju za pravljenje video igara – u startu tri kursa

Kompanija Eipix Entertainment iz Novog Sada najavila je početak realizacije obrazovnih kurseva vezanih za razvoj video igara i digitalne umetnosti. Projekat pod nazivom 'Eipix Academy' kreće već 21. novembra, dok će prvi polaznici moći da biraju između tri kursa - učeći sa iskusnim i nagrađivanim mentorima ove novosadske kompanije.

eipixweb

Nakon više od decenije aktivnog razvoja video igara i preko 60 realizovanih naslova iza kojih stoji tim od čak 150 digitalnih umetnika, novosadska gejming kompanija Eipix Entertainment najavila je početak rada Eipix Academy – obrazovnog programa koji ima za cilj da stečeno znanje, veštine i iskustvo podeli sa onima koji vide karijeru u industriji razvoja video igara.

“Eipix Akademija podstiče razvoj potencijala kroz raznovrsne i inovativne kurseve, specijalno kreirane sa namerom da polaznike pripreme za ulazak u industriju digitalne umetnosti i razvoja video igara” – napominju iz ove kompanije, dodavši kako su kurseve osmislili i realizovali profesionalci sa višegodišnjim iskustvom stečenim tokom rada na nagrađivanim projektima.

Prvi polaznici Eipix Akademije imaće tako priliku da zavire u svet pravljenja video igara i stripova, dok će stečeno znanje moći veoma brzo da upotrebe i na konkretnim projektima. Nastavni program u ovom trenutku sastoji se od tri kursa, dok iz Eipixa najavljuju kreiranje novih kurseva u najbližoj budućnosti.

Kursevi za koje se već sada možete prijaviti

  • Unity: Osnove razvoja video igara (€240) – kurs u trajanju od pet nedelja, kreiran tako da polaznike upozna sa osnovnim principima razvoja video igara u jednoj od najpoznatijih i najrasprostranjenijih tehnologija – Unity Game Engine;
  • Dizajn karaktera za video igru i strip (€230) – serija od pet mesečnih kurseva čiji je cilj da polaznike osposobe za kompletnu produkciju karaktera – od ideje, preko skice i razrade, sve do finalnog karaktera spremnog da uđe u produkciju;
  • Unity: Osnove programiranja za video igre (€250) – kurs u trajanju od pet nedelja, kreiran tako da polaznike upozna sa osnovnim principima programiranja video igara u jednoj od najpoznatijih i najrasprostranjenijih tehnologija – Unity Game Engine.

Specijalni popusti, plaćanje u ratama

Prijave za prvu generaciju Eipix Academy programa već uveliko su otvorene i nalaze se na zvaničnom sajtu akademije, dok iz kompanije otkrivaju za Netokraciju kako se nastava održava u prostorijama Eipixa, prilagođenim potrebama savremenih studija za razvoj video igara, opremljenim najnovijim alatima digitalne umetnosti.

Informacije o cenama kurseva, ponudama i posebnim pogodnostima – nalaze se na zvaničnom sajtu Eipix Academy kursa.

Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Decentralizovane autonomne organizacije (DAO) – izazovi i perspektive

Džon Lenon je u pesmi 'Power to the people' sumirao koncept slobode i omogućavanja građanima da odlučuju o političkim i društvenim prilikama. Ove ideje stare su koliko i prve teorije o uređenju društva.

Startapi i poslovanje

B-Fresh: Nakon pobede na Generator ZERO konkursu, krećemo sa aktivnom prodajom!

Domaći startap ekosistem možda ne obiluje sa previše uspešnih agrotech rešenja. Ipak, Generator Zero konkurs OTP banke predstavio nam je talentovane timove iz oblasti ekologije i poljoprivrede. Pobedu na ovom takmičenju odneo je tim B-Fresh sa proizvodom za produženje roka trajanja voća i povrća.

Gaming

Novo poglavlje Tetrisa piše se u Beogradu i Tel Avivu – razvijaće ga Playstudios

Kompanija Playstudios kupila je krajem prošle godine prava za razvoj Tetris franšize na mobilnim platformama. Dalji razvoj ovog legendarnog naslova poveren je timu Playstudios Europe iz Beograda na kome će zajedno raditi sa kolegama iz Playstudios Israel u Tel Avivu.

Office Talks Podcast

Zašto Elon Musk kupuje Twitter?

Twitter - hoće li ostati kakvog ga znamo ili sa akvizicijom Elona Muska dolazi neka nova era? O kupovini ove društvene mreže razgovaramo u 95. epizodi Office Talks podcasta.

Startapi i poslovanje

Londonski Qudo sa osnivačem iz Srbije uzeo investiciju od $3,5 miliona – razmišlja se o razvojnom centru u Beogradu

Questionardo, firma koja razvija platformu Qudo za agilno ispitivanje potrošača i preciznu digitalnu aktivaciju vođenu podacima, nedavno je dobila i investiciju od 3,5 miliona dolara. Jedan od osnivača ovog startapa dolazi iz Srbije i sa njim razgovaramo o daljem poslovanju i razvoju proizvoda.

Karijere

Relax Gaming otvorio studio u Novom Sadu uz aktivno širenje tima

Rast iGaming industrije primetan je i na domaćem tržištu. Nakon četiri godine poslovanja u Srbiji, kompanija Relax Gaming otvorila je novi studio i najavila aktivno širenje tima.