Prvi Digital-born Media Carnival u Kotoru o odgovornostima na Internetu

Prvi Digital-born Media Carnival u Kotoru o medijskim odgovornostima na Internetu

Četvorodnevni Digital-born Media Carnival koji organizuju SHARE Fondacija, misija OEBSA u Srbiji i Ministarstvo inostranih poslova Holandije, održaće se od 14. do 18. jula u Kotoru. Cilj događaja jeste da obezbedi regionalnu platformu na kojoj će najnoviji trendovi u pogledu intersekcije tehnologije i društva biti predstavljeni, ali i razmotreni uz stručnjake koji će govoriti o svojim viđanjima o budućim izazovima po slobodu izražavanja u online medijima.

Tako će glavne teme Digital-born Media Carnivala biti lažne vesti, etika, održivost, biznis modeli, kreativnost, inovativno izveštavanje, manipulacije, tržište online medija, nadzor komunikacija, privatnost, post-istina i drugo, navodi se u saopštenju.

Ovaj događaj okupiće više od 100 predstavnika online medija, info-istraživača i entuzijasta za digitalna prava. Kroz miks interaktivnih panela, razgovora, radionica i praktičnih treninga, vodeći stručnjaci će svim prisutnima pružiti svoje viđenje o budućim izazovima po slobodu izražavanja i profesionalizam u online medijima.

Štaviše, predavači na predstojećem Digital-born događaju govoriće više i o širim problemima slobode govora kao i o profesionalnim online medijima, sa posebnim osvrtom na oblasti koje bi morale da budu unapređene ako govorimo o kreatorima sadržaja, kao što su biznis modeli, održivost, upravljanje, privatnost, digitalna bezbednost, kvalitet informacija i drugo.

Poziv otvoren, prijave se zatvaraju 1. juna

Cilj organizovanja ovog događaja jeste da se proširi znanje o navedenim temama, kao i da se podeli iskustvo širom regiona kada je sloboda medija u pitanju. Digital-born konferencija nastojaće da osnaži regionalnu mrežu individualaca i organizacija posvećenih promociji slobode na Internetu – kao i njihovih kolega kako bi se nastavila zajednička akcija, inovativnost i stalna edukacija na ovim poljima.

Iz organizacije napominju da SHARE Fondacija, Misija OEBS-a u Srbiji i Ministarstvo inostranih poslova Holandije pozivaju predstavnike medija, novinare, zaštitnike ljudskih prava, medijske startape i druge entuzijaste da se prijave za učešće i stipendije. Prijave su otvorene do 1. juna tekuće godine, a više informacija je dostupno na zvaničnom sajtu konferencije.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Kako dobiti posao u Guglu na poziciji programera – otkriva nam Darinka Zečević

Profesionalni put i potraga za poslom može nas odvesti na različite krajeve sveta. Međutim, kako izgleda razvijati karijeru i život u Irskoj, zemlji koja važi za drugu državu na svetu po izvozu softverskih usluga?

Tehnologija

Muzički streaming servisi dostupni u Srbiji nude i probni period – ovo su njihove prednosti

Većina korisnika u Srbiji danas svoju omiljenu muziku pušta preko YouTube-a, pametnog telefona ili eksternih memorija. Međutim, muzički 'streaming' servisi nude znatno bolje korisničko iskustvo. Mi vam donosimo spisak onih najpopularnijih ali i njihove prednosti.

Kultura 2.0

Da li su IT firme u Srbiji dovoljno društveno odgovorne?

Kompanija Devtech donirala je 50 računara i propratne opreme neprofitnim organizacijama, što nam je povod da se zapitamo da li na nivou industrije radimo dovoljno da vratimo društvu iz kog potičemo.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Pokrenut startap program za dalji razvoj ‘pametnog’ ugostiteljstva – Metro Xcel čeka vaše prijave

Ovaj program ima za cilj da već formiranim startapima u ugostiteljstvu pomogne da brže napreduju, a prijave traju tokom cele godine.

Društvene mreže

Kupovina pregleda na opciji Instagram Story – nova taktika influensera za rast profila

Rasprave o unosnom biznisu trgovine pratiocima i lajkovima na Instagramu ne jenjavaju, a čim se na horizontu pojavio nagoveštaj rešenja, nastao je novi problem – kupovina pregleda na opciji Story. Znači li to da se ova mreža (a i mi sa njom) bori sa vetrenjačama?

Netokracija

Milena Rašić nova je urednica Netokracije u Srbiji

Došlo je vreme za interne promene, vreme da budemo još bolji u onome što radimo. Kao deo tih promena zadovoljstvo mi je što mogu da vam saopštim da je nova urednica Netokracije u Srbiji upravo naša koleginica Milena Rašić.

Startapi i poslovanje

Startapi, Demo Day u Solunu čeka vaše prijave – otvorene su do 25. avgusta

Peti po redu Thessaloniki Demo Day u organizaciji grčkog stratap haba OK!Thess održaće se 12. septembra u Solunu, a njegov cilj je povezivanje startapa sa investitorima iz Grčke i jogoistočne Evrope.

Startapi i poslovanje

Želite nekog ko će se brinuti o vašem domu? Podržite ‘crowdfunding’ kampanju domaćeg startapa Uradi-zaradi

Tim iza startapa Uradi-zaradi pokrenuo je 'crowdfunding' kampanju na sajtu Indiegogo u okviru koje potražuju sredstva za unapređenje projekta Home Managera - kako bi do kraja godine zaposlili 20 mladih samohranih majki u Beogradu. 

Gaming

Sport Klub Esports novi je TV kanal koji će popularizovati regionalni gejming – kod ‘offline’ publike

Pitali smo osnivača Fortune Esports zašto su pokrenuli televizijski kanal i kako će on pomoći u razvoju regionalne esport scene.