Devtech obezbedio €12,25 miliona za dalje širenje poslovanja u Srbiji i regionu

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Devtech obezbedio €12,25 miliona za dalje širenje poslovanja u Srbiji i regionu

Globalna kompanija za digitalne inovacije iz Srbije Devtech, objavila je partnerstvo sa Claret Capital Partners, investicionim fondom iz Londona koji finansira razvoj brzorastućih tehnoloških kompanija.

Ova kompanija će iskorisiti dobijena sredstva da dodatno ubrza rast na ključnim svetskim tržištima i proširi svoj holistički pristup digitalnim inovacijama, navodi se u saopštenju. Povodom ove vesti oglasio se i Milovan Milić, osnivač i CEO kompanije Devtech koji je tom prilikom istakao:

Claret Capital Partners je jedan od najuglednijih investicionih fondova u Evropi koji je do sada podržao preko 150 kompanija u Evropi. Ovih 12,25 miliona evra su još jedan pokazatelj da naša poslovna strategija, kao i holistički pristup digitalnim inovacijama, pozitivno rezonuju, kako kod naših globalnih klijenata, tako i na tržištima na koja smo fokusirani.

Sa druge strane, Entoni Bejker, direktor Claret Capital Partners fonda, rekao je da je svima u ovom fondu veoma drago da podrže celokupan Devtech tim u njihovom daljem širenju ekspertize u digitalnim inovacijama:

Verujemo da su usluge koje pruža Devtech pozicionirane na jedinstven način, tako da iskoriste rast potražnje na tržištu, kao i daljih prilika za akvizicije. Radujemo se našem partnerstvu sa Devtech-om.

Podsetimo, Devtech je nedavno objavio vest o akviziciji digitalne kreativne agencije Saturized, kojom je proširila svoje usluge digitalnih inovacija. Kompanija je takođe najavila planirano dalje širenje u Srbiji i regionu, ali i u Americi i Engleskoj.

Trenutni multidisciplinarni tim broji preko 230 ljudi, a tokom ove godine biće proširen za još 100 pozicija – od sofverskog inženjeringa, dizajna, projektnih i product menadžera preko različitih funkcija u HR-u, operativnim, prodajnim i marketing timovima.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Gaming

Gejming u 2022. godini: PC, konzole ili mobilni telefoni – pitanje je sad?

Gejming je iz godine u godinu sve popularniji deo pop kulture širom sveta. Izrada video igara novijih generacija dostigla je jedan sasvim novi nivo, pa se danas više nego ikada pre postavlja pitanja da li su primat u ovom svetu uzeli PC mašine ili gejming konzole.

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Propustili ste

Gaming

Playstudios sa fondom od $10 miliona i osnivanjem novog blockchain tima ulazi u web3

Kompanija Playstudios, kreator revolucionarne platforme lojalnosti 'playAWARDS' i brojnih nagrađivanih mobilnih igara, juče je najavila pokretanje novog blokchain departmana pod nazivom 'playBLOCKS'.

Karijere

HelloWorld i ove godine ispituje ‘Puls srpske IT zajednice’: IT-jevci, popunite anketu i podržite istraživanje

Sajt za zapošljavanje IT kadrova HelloWorld.rs i međunarodna istraživačka agencija MASMI trenutno sprovode istraživanje o iskustvima na poslu u IT sektoru.

Web 3.0

Solana blockchain je najnovija žrtva hakerskog napada – šta ovo znači za budućnost crypto tržišta?

Čelnici kompanije navode da su nepoznati napadači do sada opljačkali oko 8.000 crypto novčanika, a da korisnici broje štetu od 8 miliona dolara.

Office Talks Podcast

$60 miliona investicije za razvoj web3 alata

Gosti 104. epizode Netokracijinog Office Talks podcasta bili su Miljan Tekić (COO) i Nebojša Urošević (suosnivač) iz kompanije Tenderly. Sa njima smo imali priliku da razgovaramo o trenutnom razvoju kompanije, širenju tima i investiciji, uz osvrt na sadašnju situaciju u globalnoj web3 industriji.

Internet marketing

Google odlaže ukidanje ‘third party’ kolačića do 2024. godine – šta to znači za oglašivače?

Kako se domaće kompanije i marketinške agencije prilagođavaju najavljenim promenama i da li će biti spremne kada do njih dođe?

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.