Devtech obezbedio €12,25 miliona za dalje širenje poslovanja u Srbiji i regionu

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Devtech obezbedio €12,25 miliona za dalje širenje poslovanja u Srbiji i regionu

Globalna kompanija za digitalne inovacije iz Srbije Devtech, objavila je partnerstvo sa Claret Capital Partners, investicionim fondom iz Londona koji finansira razvoj brzorastućih tehnoloških kompanija.

Ova kompanija će iskorisiti dobijena sredstva da dodatno ubrza rast na ključnim svetskim tržištima i proširi svoj holistički pristup digitalnim inovacijama, navodi se u saopštenju. Povodom ove vesti oglasio se i Milovan Milić, osnivač i CEO kompanije Devtech koji je tom prilikom istakao:

Claret Capital Partners je jedan od najuglednijih investicionih fondova u Evropi koji je do sada podržao preko 150 kompanija u Evropi. Ovih 12,25 miliona evra su još jedan pokazatelj da naša poslovna strategija, kao i holistički pristup digitalnim inovacijama, pozitivno rezonuju, kako kod naših globalnih klijenata, tako i na tržištima na koja smo fokusirani.

Sa druge strane, Entoni Bejker, direktor Claret Capital Partners fonda, rekao je da je svima u ovom fondu veoma drago da podrže celokupan Devtech tim u njihovom daljem širenju ekspertize u digitalnim inovacijama:

Verujemo da su usluge koje pruža Devtech pozicionirane na jedinstven način, tako da iskoriste rast potražnje na tržištu, kao i daljih prilika za akvizicije. Radujemo se našem partnerstvu sa Devtech-om.

Podsetimo, Devtech je nedavno objavio vest o akviziciji digitalne kreativne agencije Saturized, kojom je proširila svoje usluge digitalnih inovacija. Kompanija je takođe najavila planirano dalje širenje u Srbiji i regionu, ali i u Americi i Engleskoj.

Trenutni multidisciplinarni tim broji preko 230 ljudi, a tokom ove godine biće proširen za još 100 pozicija – od sofverskog inženjeringa, dizajna, projektnih i product menadžera preko različitih funkcija u HR-u, operativnim, prodajnim i marketing timovima.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kultura 2.0

Da li ćemo zbog anglicizama u IT industriji zaboraviti maternji jezik? Razgovarali smo sa profesorkom engleskog jezika

Bojana Stanojević, profesorka engleskog jezika i književnosti u intervjuu za Netokraciju govori o upotrebi anglicizama u savremenom poslovanju, o tome koje su reči i izrazi neprevodivi, a za koje postoje adekvatni prevodi na srpski jezik.

Novost

Prevara, laži i romansa na radnom mestu: Šta znamo o SBF i propasti FTX-a?

Kripto kriza se neumoljivo nastavlja, a mi vam donosimo najnovije vesti o FTX kolapsu i potencijalnim posledicama koje on može ostaviti na svetsku ekonomiju.

Analiza

Da li je krah FTX-a ‘smrtni udarac’ za kripto ekosistem?

Dok se Web2 bavi akvizicijom Twittera, sa druge stranice svedoci smo jedne od najvećih kriza koje su pogodile Web3. U velikoj analizi otkrivamo kako će se propast druge najveće kripto menjačnice odraziti na čitavu industriju.

Propustili ste

Novost

Srbija postala članica Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju

Na sastanku Ministarskog saveta Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju u Tokiju, Srbija je konsenzusom 26 država izabrana za članicu ove organizacije.

Startapi i poslovanje

Investiciona prognoza: Evropski fond menadžeri predviđaju ‘zahlađenje’ u VC industriji

Venture kapitalisti (VC) obično su optimisti po prirodi. Veruju u preduzetnike, veruju da postoje rešenja koja menjaju svet i žele da - u šansama gde 10% portfolio kompanija uspeva - ostvare određen uspeh.

Startapi i poslovanje

TS Ventures investirao u domaće startape Anari AI, Bitebell i Brush Galaxy

TS Ventures Fond je nakon temeljnog procesa i detaljne analize idejnih rešenja, novu rundu sredstava dodelio za čak tri nova startapa i time nastavio da pomaže razvoj startap industrije u našoj zemlji.

Tehnologija

Unapredite svoje DevTools veštine na ‘masterclass’ radionici svetski poznatog developera

Sajt HelloWorld.rs 9. decembra u 17h organizuje veliku 'masterclass' radionicu u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu, gde će govoriti jedan od najboljih svetskih front-end developera Heri Roberts.

Startapi i poslovanje

Raising Stars: Do 20.000 švajcarskih franaka bespovratno za startape u ranim fazama razvoja

NTP Beograd raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak treći poziv za Raising Starts, prvi pre-seed akceleratorski program u Srbiji koji startap timovima obezbeđuje stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.

Internet marketing

GOstudy — platforma koja uvodi ljude u svet digitalnog marketinga

Za ostvarivanje poslovnog uspeha na internetu ne treba da posedujete formalno obrazovanje, ali je važno da ste željni znanja i naoružani disciplinom, savetuje Vladimir Mladenov, osnivač GOstudy platforme. U okviru 20 emisija na nacionalnom servisu gledaoci će imati priliku se upoznaju s radom platforme.