Devtech obezbedio €12,25 miliona za dalje širenje poslovanja u Srbiji i regionu

Devtech obezbedio €12,25 miliona za dalje širenje poslovanja u Srbiji i regionu

Globalna kompanija za digitalne inovacije iz Srbije Devtech, objavila je partnerstvo sa Claret Capital Partners, investicionim fondom iz Londona koji finansira razvoj brzorastućih tehnoloških kompanija.

Ova kompanija će iskorisiti dobijena sredstva da dodatno ubrza rast na ključnim svetskim tržištima i proširi svoj holistički pristup digitalnim inovacijama, navodi se u saopštenju. Povodom ove vesti oglasio se i Milovan Milić, osnivač i CEO kompanije Devtech koji je tom prilikom istakao:

Claret Capital Partners je jedan od najuglednijih investicionih fondova u Evropi koji je do sada podržao preko 150 kompanija u Evropi. Ovih 12,25 miliona evra su još jedan pokazatelj da naša poslovna strategija, kao i holistički pristup digitalnim inovacijama, pozitivno rezonuju, kako kod naših globalnih klijenata, tako i na tržištima na koja smo fokusirani.

Sa druge strane, Entoni Bejker, direktor Claret Capital Partners fonda, rekao je da je svima u ovom fondu veoma drago da podrže celokupan Devtech tim u njihovom daljem širenju ekspertize u digitalnim inovacijama:

Verujemo da su usluge koje pruža Devtech pozicionirane na jedinstven način, tako da iskoriste rast potražnje na tržištu, kao i daljih prilika za akvizicije. Radujemo se našem partnerstvu sa Devtech-om.

Podsetimo, Devtech je nedavno objavio vest o akviziciji digitalne kreativne agencije Saturized, kojom je proširila svoje usluge digitalnih inovacija. Kompanija je takođe najavila planirano dalje širenje u Srbiji i regionu, ali i u Americi i Engleskoj.

Trenutni multidisciplinarni tim broji preko 230 ljudi, a tokom ove godine biće proširen za još 100 pozicija – od sofverskog inženjeringa, dizajna, projektnih i product menadžera preko različitih funkcija u HR-u, operativnim, prodajnim i marketing timovima.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Karijere

Katarina Anđelković: Veći broj žena na čelnim pozicijama u IT kompanijama – to bih volela da vidim

Povodom međunarodnog dana žena, donosimo vam specijal inspirativnih priča dama koje svojim radom svakodnevno doprinose razvoju domaće IT industrije.

Startapi i poslovanje

ICT Hub otvorio nove prostorije u Beogradu – 520m2 za 90 ljudi

Redakcija Netokracije imala je ekskluzivnu priliku da poseti novootvorene kancelarije ICT Hub-a u Beogradu koje se nalaze na Trgu Nikole Pašića. Ovo je drugi veliki coworking prostor ICT Hub-a pored kancelarija u ulici kralja Milana, koja nastavlja da radi normalnim tokom.

Startapi i poslovanje

Srpski Hyperfacade pomoću veštačke inteligencije projektuje fasade širom Evrope

Startap iz Pančeva nudi digitalizovana rešenja koja olakšavaju proces fasadnog inženjeringa, spajajući građevinsku i tehnološku industriju. O Hyperfacade startapu i misiji kojom je vođen, razgovarali smo sa osnivačem Nenadom Simićem.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Kako je Jovan Simić pokrenuo FK Miljakovac?

Gost 135. epizode Office Talks podkasta bio je Jovan Simić, čovek koji živi za sport, konkretno fudbal. Ta strast ga je vodila od humanitarnih sportskih akcija, preko PR pozicije u FK Voždovcu i Olimpijskom komitetu, pa sve do pokretanja svog fudbalskog kluba Miljakovac.

Analiza

Kako obračunati ‘ekstra porez’ za 2022. godinu i na koga se on primenjuje?

U tekstu koji sledi, donosimo vam odgovore na sva pitanja koja imate u vezi sa godišnjim porezom na dohodak građana, te vašim obavezama prilikom oporezivanja.

Novost

Pet razloga zbog kojih ćete želeti da koristite mobilnu aplikaciju UniCredit Banke

Mobilna aplikacija UniCredit Banke Srbija ocenjena je od strane svojih korisnika najvišim ocenama na tržištu, u onlajn prodavnicama App Store i Google Play, u kategoriji mobilne bankarske aplikacije.

Intervju

Koja su prava radnika u slučaju otkaza i gde kompanije najčešće greše?

Poslednjih nekoliko nedelja u IT zajednici sve češće slušamo o otkazima i zamrzavanju zapošljavanja. To nas je nateralo da se zapitamo kako su u Srbiji regulisani otkazi usled smanjenja obima posla, te koja prava radnici mogu da ostvare ukoliko ostanu bez posla?

Internet marketing

DigiTalk u Zrenjaninu i ovog aprila o razvoju digitalne ekonomije u Srbiji

Digitalk, organizacija koju čine Vladimir Kovač, Ivan Minić i Vitomir Ognjanović, najavljuje dva vezana događaja u aprilu posvećena digitalnoj ekonomiji u Srbiji: Digitalk e-Commerce Days i Digitalk Konferenciju 2023. 

Upoznajte poslodavce

ABBYY razvojni centar u Srbiji zapošljava domaće inženjere, ali i netehničke kadrove

Multinacionalna kompanija ABBYY, koja razvija inteligentna rešenja za obradu dokumentacije, planira da do 2023. godine udvostruči broj domaćih stručnjaka s ciljem širenja poslovanja i stvaranja snažne tehnološke zajednice u Srbiji.