Devtech obezbedio €12,25 miliona za dalje širenje poslovanja u Srbiji i regionu

Devtech obezbedio €12,25 miliona za dalje širenje poslovanja u Srbiji i regionu

Globalna kompanija za digitalne inovacije iz Srbije Devtech, objavila je partnerstvo sa Claret Capital Partners, investicionim fondom iz Londona koji finansira razvoj brzorastućih tehnoloških kompanija.

Ova kompanija će iskorisiti dobijena sredstva da dodatno ubrza rast na ključnim svetskim tržištima i proširi svoj holistički pristup digitalnim inovacijama, navodi se u saopštenju. Povodom ove vesti oglasio se i Milovan Milić, osnivač i CEO kompanije Devtech koji je tom prilikom istakao:

Claret Capital Partners je jedan od najuglednijih investicionih fondova u Evropi koji je do sada podržao preko 150 kompanija u Evropi. Ovih 12,25 miliona evra su još jedan pokazatelj da naša poslovna strategija, kao i holistički pristup digitalnim inovacijama, pozitivno rezonuju, kako kod naših globalnih klijenata, tako i na tržištima na koja smo fokusirani.

Sa druge strane, Entoni Bejker, direktor Claret Capital Partners fonda, rekao je da je svima u ovom fondu veoma drago da podrže celokupan Devtech tim u njihovom daljem širenju ekspertize u digitalnim inovacijama:

Verujemo da su usluge koje pruža Devtech pozicionirane na jedinstven način, tako da iskoriste rast potražnje na tržištu, kao i daljih prilika za akvizicije. Radujemo se našem partnerstvu sa Devtech-om.

Podsetimo, Devtech je nedavno objavio vest o akviziciji digitalne kreativne agencije Saturized, kojom je proširila svoje usluge digitalnih inovacija. Kompanija je takođe najavila planirano dalje širenje u Srbiji i regionu, ali i u Americi i Engleskoj.

Trenutni multidisciplinarni tim broji preko 230 ljudi, a tokom ove godine biće proširen za još 100 pozicija – od sofverskog inženjeringa, dizajna, projektnih i product menadžera preko različitih funkcija u HR-u, operativnim, prodajnim i marketing timovima.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Karijere

Miloš Čučulović iz Srbije direktor je u švajcarskom MDPI-u sa više od 6.500 zaposlenih širom sveta

U švajcarskoj kompaniji koja je jedan od lidera u naučnom izdavaštvu, razvija najsavremenije alate zasnovane na generativnoj veštačkoj inteligenciji. A kako je izgledao njegov karijerni put? Pročitajte u intervjuu koji je pred vama!

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Propustili ste

Intervju

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Sponzorisano

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.

Sponzorisano

Može li veštačka inteligencija pomoći u izgradnji održivih energetskih sistema i poslovanja?

Koliko bi i na koji način integracija AI tehnologije mogla da utiče na unapređenje rešenja u energetskom sektoru, ali i na poslovanje jedne kompanije? Odgovor na ovo pitanje dobili smo u razgovoru sa Jelenom Pejković iz kompanije Schneider Electric.