Devtech akvizirao kreativnu agenciju Saturized iz Novog Sada

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Devtech akvizirao kreativnu agenciju Saturized iz Novog Sada

Kreativna digitalna agencija Saturized akvizirana je od strane srpskog Devtech-a koji se kupovinom ove kompanije još više okreće ka transformaciji ideja u digitalna iskustva.

Devtech, globalna kompanija za digitalne inovacije iz Srbije, objavila je akviziciju kreativne agencije fokusirane na transformaciju ideja u digitalna iskustva Saturized. Ova akvizicija dodatno ubrzava Devtech-ov organski rast na godišnjem nivou (60% year on year) i proširuje poziciju kompanije u osnaživanju tehnoloških preduzeća koje su u procesu implementacije digitalnih inovacija. Milovan Milić, osnivač i CEO kompanije Devtech, izjavio je za Netokraciju:

Kako svaka kompanija postaje tehnološka kompanija – pobednici će biti oni koji imaju sveobuhvatan pristup digitalnim inovacijama uz sagledavanje svih detalja iz ugla krajnjeg korisnika, a ujedno i usredsređeni na kreiranje vrednosti za biznis.

Izuzetno smo uzbuđeni što je Saturized postao deo Devtech-a, jer njihove ekspertize u kreiranju modernih user experience (UX) rešenja i vrhunskog kreativnog dizajna upotpunjuju naše usluge u oblasti digitalnih inovacija.

Kompanija ukupno ima otvoreno 100 novih pozicija

Kako se navodi u saopštenju, Saturized pomaže vodećim brendovima da dođu do novih izvora prihoda i povećaju brend lojalnost kroz digital user experience, kreiranje strategije brenda, vizuelni i motion dizajn, kao i kroz virtuelnu i mixed realnost.

Tokom proteklih 15 godina, kao jedna od najstarijih kreativnih agencija u regionu, Saturized je sarađivao sa nekim od najpoznatijih svetskih brendova uključujući Google, HBO, Coca-Cola, Toshiba, 20th Century Fox, i drugim. Goran Bajazetov i Zoran Usančević, osnivači Saturized-a, osvrnuli su se na akviziciju:

Kreiranje najboljih digitalnih iskustava koja pomažu kompanijama da budu najbolji u svojim industrijama je misija Saturized-a još od osnivanja pre 15 godina. Srećni smo što postajemo deo kompanije Devtech. Imamo istu strast i težnju ka vrhunskom kvalitetu, a ujedno su nam i osnovne vrednosti usklađene.

Naša ekspertiza u pružanju izuzetnog UX i dizajna nekima od najpoznatijih brendova, u kombinaciji sa ekspertizom koju ima Devtech u digitalnim inovacijama, omogućiće nam da pomognemo našim zajedničkim klijentima da se digitalno transformišu uz user experience u samoj srži usluga.

Pored značajnog rasta prihoda na godišnjem nivou, Devtech aktivno zapošljava talente različitih profila, kako u Srbiji i regionu, tako i u Americi i Engleskoj. Trenutni multidisciplinarni tim od 230 ljudi će tokom ove godine biti proširen za još 100 pozicija – od softverskog inženjeringa, dizajna, projektnih i product menadžera preko različitih funkcija u HR, operativnim, prodajnim i marketing timovima.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Quiet Quitting: Kako je TikTok trend pokrenuo revoluciju na radnom mestu?

Ukoliko ste aktivni na TikTok-u, sigurno vam nije promakao trend o 'tihom otkazu' koji u proteklom periodu preplavljuje svačiji #fyp na ovoj društvenoj mreži.

Gaming

FDU pokrenuo Game Art katedru ― šta to znači za srpsku gejming industriju?

Fakultet dramskih umetnosti, koji je član superklastera Creative Tech Serbia, ove godine prvi put je upisao studente na novi studijski program: Vizuelni efekti, animacija i gejm art. Sve o novom studijskom programu i mogućnostima koje pruža, pročitajte u našem tekstu.

Karijere

Veljko je više od deset godina Java programer u Mozzartu – otkriva nam izazove IT odeljenja u ‘gambling’ industriji

Ukoliko se baviš programiranjem i tragaš za novim profesionalnim izazovima, kako ti se čini mogućnost da razvijaš vlastiti proizvod i da možeš da vidiš svoj kod u produkciji u rekordno kratkom roku?

Propustili ste

Tehnologija

Brnabić: Izvoz srpske IT industrije preko €2,5 milijardi u 2022. godini

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je će izvoz IT industrije ove godine premašiti 2,5 milijarde evra, od čega će suficit biti preko 1,5 milijarde evra, a da je u proteklih godinu dana svako drugo novo radno mesto bilo u IT sektoru.

Startapi i poslovanje

500 Emerging Europe: Novih €70 miliona za lokalne startape sa globalnim ambicijama

Istanbulski ogranak poznatog VC fonda 500 startups saopštio je da se sa novim fondom još više fokusira na države Centralne i Istočne Evrope, među kojima je i Srbija.

Intervju

Stvaranje i edukacija novih talenata moraju biti u fokusu domaćih ‘game dev’ kompanija

Ulazak u 'game dev' svet često može da krene od različitih interesovanja. Svoju priču o tome kako više od jedne decenije radi u IT industriji i sada u gaming sektoru iako se za to nije stručno edukovao, otkriva nam Dušan Jovanović, Studio Production Manager kompanije Ubisoft u Beogradu.

Tehnologija

Search On 22: SEO relevantniji nego ikada pre

U nameri da privuče generaciju Z, Google je na 'Search On 22' događaju predstavio novitete u pretrazi, koji su rezultat dugogodišnjeg razvijanja AI tehnologija.

Društvene mreže

TikTok će pokoriti najveće igrače u industriji zabave

U okviru 15. izdanja Weekend Media Festivala, održan je panel 'TikTok – the platform that will bring the biggest players on the market to its knees'.

Karijere

Nakon 3 godine pauze, DaFED okupljanja ponovo u Novom Sadu!

Novosadska zajednica ima razloga za slavlje - DaFED ekipa ponovo je na okupu. Oslobodite kalendare jer prvi meetup je već zakazan, a mi otkrivamo planove za konferenciju i druge edukacije koje DaFED već uveliko planira.