Devtech akvizirao kreativnu agenciju Saturized iz Novog Sada

Devtech akvizirao kreativnu agenciju Saturized iz Novog Sada

Kreativna digitalna agencija Saturized akvizirana je od strane srpskog Devtech-a koji se kupovinom ove kompanije još više okreće ka transformaciji ideja u digitalna iskustva.

Devtech, globalna kompanija za digitalne inovacije iz Srbije, objavila je akviziciju kreativne agencije fokusirane na transformaciju ideja u digitalna iskustva Saturized. Ova akvizicija dodatno ubrzava Devtech-ov organski rast na godišnjem nivou (60% year on year) i proširuje poziciju kompanije u osnaživanju tehnoloških preduzeća koje su u procesu implementacije digitalnih inovacija. Milovan Milić, osnivač i CEO kompanije Devtech, izjavio je za Netokraciju:

Kako svaka kompanija postaje tehnološka kompanija – pobednici će biti oni koji imaju sveobuhvatan pristup digitalnim inovacijama uz sagledavanje svih detalja iz ugla krajnjeg korisnika, a ujedno i usredsređeni na kreiranje vrednosti za biznis.

Izuzetno smo uzbuđeni što je Saturized postao deo Devtech-a, jer njihove ekspertize u kreiranju modernih user experience (UX) rešenja i vrhunskog kreativnog dizajna upotpunjuju naše usluge u oblasti digitalnih inovacija.

Kompanija ukupno ima otvoreno 100 novih pozicija

Kako se navodi u saopštenju, Saturized pomaže vodećim brendovima da dođu do novih izvora prihoda i povećaju brend lojalnost kroz digital user experience, kreiranje strategije brenda, vizuelni i motion dizajn, kao i kroz virtuelnu i mixed realnost.

Tokom proteklih 15 godina, kao jedna od najstarijih kreativnih agencija u regionu, Saturized je sarađivao sa nekim od najpoznatijih svetskih brendova uključujući Google, HBO, Coca-Cola, Toshiba, 20th Century Fox, i drugim. Goran Bajazetov i Zoran Usančević, osnivači Saturized-a, osvrnuli su se na akviziciju:

Kreiranje najboljih digitalnih iskustava koja pomažu kompanijama da budu najbolji u svojim industrijama je misija Saturized-a još od osnivanja pre 15 godina. Srećni smo što postajemo deo kompanije Devtech. Imamo istu strast i težnju ka vrhunskom kvalitetu, a ujedno su nam i osnovne vrednosti usklađene.

Naša ekspertiza u pružanju izuzetnog UX i dizajna nekima od najpoznatijih brendova, u kombinaciji sa ekspertizom koju ima Devtech u digitalnim inovacijama, omogućiće nam da pomognemo našim zajedničkim klijentima da se digitalno transformišu uz user experience u samoj srži usluga.

Pored značajnog rasta prihoda na godišnjem nivou, Devtech aktivno zapošljava talente različitih profila, kako u Srbiji i regionu, tako i u Americi i Engleskoj. Trenutni multidisciplinarni tim od 230 ljudi će tokom ove godine biti proširen za još 100 pozicija – od softverskog inženjeringa, dizajna, projektnih i product menadžera preko različitih funkcija u HR, operativnim, prodajnim i marketing timovima.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Intervju

Nakon 15 godina u medijima Ivan Jelić karijeru nastavlja u kompaniji Sourcefabric

Posle 15 godina rada na domaćem medijskom tržištu kao deo web tima B92, Ivan Jelić nastaviće svoju karijeru u kompaniji Sourcefabric. U intervjuu sa njim otkrivamo kako se odlučio da svoje nove profesionalne korake gradi u firmi koja razvija softver za medije.

Propustili ste

Web 3.0

Uvod u blokčejn: Novi vodič odgovara na pitanja o osnovama ove tehnologije

Ovaj vodič nam donosi osnove blockchain tehnologije, uvod u blockchain ekonomiju, kao i odgovore na pitanja kako ova tehnologija utiče na vaš online identitet i koja je njena budućnost.

Startapi i poslovanje

Florence Healthcare sa velikom kancelarijom u Beogradu obezbedio novih $27 miliona investicije

Cilj ove investicije je da podrži misiju kompanije da u narednoj deceniji udvostruči rezultate kliničkih istraživanja tako što će omogućiti remote pristup njihovoj dokumentaciji.

Internet marketing

Kreativna agencija Redvertex otvara kancelarije u Beogradu – zapošljavaju 3D artiste i arhitekte

Jedna od vodećih svetskih kreativnih agencija iz oblasti arhitektonske vizualizacije i marketinga posvećene svetskoj industriji nekretnina, otvara svoju kancelariju u prestonici Srbije.

Novost

Ximedes sa kancelarijama u Novom Sadu akvizirao holandski Ginger Payments – širenje tima prva stvar na spisku

Ximedes, evropska softverska firma aktivna u fintech oblasti sa kancelarijama u holandskom Harlemu, Hamburgu, Stokholmu i Novom Sadu, akvizirala je kompaniju Ginger Payments koja je vodeći provajder platforme za onlajn plaćanje sa sedištem u Amsterdamu.

Najava

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Gaming

Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Nakon uspeha video igre 'Golf Club: Wasteland' i najave igre 'The Cub', srpski game dev studio Demagog najavio je svoj novi naslov 'Highwater' koji bi uskoro trebalo da bude dostupan za gejmere širom sveta.