Devtech akvizirao kreativnu agenciju Saturized iz Novog Sada

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Devtech akvizirao kreativnu agenciju Saturized iz Novog Sada

Kreativna digitalna agencija Saturized akvizirana je od strane srpskog Devtech-a koji se kupovinom ove kompanije još više okreće ka transformaciji ideja u digitalna iskustva.

Devtech, globalna kompanija za digitalne inovacije iz Srbije, objavila je akviziciju kreativne agencije fokusirane na transformaciju ideja u digitalna iskustva Saturized. Ova akvizicija dodatno ubrzava Devtech-ov organski rast na godišnjem nivou (60% year on year) i proširuje poziciju kompanije u osnaživanju tehnoloških preduzeća koje su u procesu implementacije digitalnih inovacija. Milovan Milić, osnivač i CEO kompanije Devtech, izjavio je za Netokraciju:

Kako svaka kompanija postaje tehnološka kompanija – pobednici će biti oni koji imaju sveobuhvatan pristup digitalnim inovacijama uz sagledavanje svih detalja iz ugla krajnjeg korisnika, a ujedno i usredsređeni na kreiranje vrednosti za biznis.

Izuzetno smo uzbuđeni što je Saturized postao deo Devtech-a, jer njihove ekspertize u kreiranju modernih user experience (UX) rešenja i vrhunskog kreativnog dizajna upotpunjuju naše usluge u oblasti digitalnih inovacija.

Kompanija ukupno ima otvoreno 100 novih pozicija

Kako se navodi u saopštenju, Saturized pomaže vodećim brendovima da dođu do novih izvora prihoda i povećaju brend lojalnost kroz digital user experience, kreiranje strategije brenda, vizuelni i motion dizajn, kao i kroz virtuelnu i mixed realnost.

Tokom proteklih 15 godina, kao jedna od najstarijih kreativnih agencija u regionu, Saturized je sarađivao sa nekim od najpoznatijih svetskih brendova uključujući Google, HBO, Coca-Cola, Toshiba, 20th Century Fox, i drugim. Goran Bajazetov i Zoran Usančević, osnivači Saturized-a, osvrnuli su se na akviziciju:

Kreiranje najboljih digitalnih iskustava koja pomažu kompanijama da budu najbolji u svojim industrijama je misija Saturized-a još od osnivanja pre 15 godina. Srećni smo što postajemo deo kompanije Devtech. Imamo istu strast i težnju ka vrhunskom kvalitetu, a ujedno su nam i osnovne vrednosti usklađene.

Naša ekspertiza u pružanju izuzetnog UX i dizajna nekima od najpoznatijih brendova, u kombinaciji sa ekspertizom koju ima Devtech u digitalnim inovacijama, omogućiće nam da pomognemo našim zajedničkim klijentima da se digitalno transformišu uz user experience u samoj srži usluga.

Pored značajnog rasta prihoda na godišnjem nivou, Devtech aktivno zapošljava talente različitih profila, kako u Srbiji i regionu, tako i u Americi i Engleskoj. Trenutni multidisciplinarni tim od 230 ljudi će tokom ove godine biti proširen za još 100 pozicija – od softverskog inženjeringa, dizajna, projektnih i product menadžera preko različitih funkcija u HR, operativnim, prodajnim i marketing timovima.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Šta posle godine u kojoj se mehur izduvao?

Tema za ovaj, poslednji članak u godini, došla je prirodno. Svakodnevno me prati u razgovorima s kolegama, startapima, investitorima, u sadržajima koje svakodnevno čitam ili slušam.

Novost

NBS: Dodeljene prve dozvole za kripto-menjačnice u Srbiji

Narodna banka Srbije (NBS) je 16. decembra izdala dozvole dvema domaćim kripto-menjačnicama. Šta to sve podrazumeva pitali smo Aleksandra Matanovića, osnivača kompanije (menjačnice) ECD, jedne od dobitnica dozvole.

Office Talks Podcast

Događaji koji su obeležili domaći IT u 2022.

Još jedna intenzivna i turbulentna godina u lokalnoj i globalnoj IT industriji polako ostaje iza nas. U 124. epizodi Office Talks podkasta tradicionalno prelazimo najznačajnije momente iz IT ekosistema u prethodnih 365 dana.

Propustili ste

Office Talks Podcast

DevRel – Kako se grade dobri odnosi sa programerima?

Gosti 126. epizode Office Talks podkasta bili su Nenad Vitorović (Tenderly) i Lav Leon Hudak (MVP Workshop) koji su nam govorili o značaju dobrih odnosa sa programerima, ali i o kvalitetnoj zajednici i sadržaju usmerenim ka programerima, a koji sve više dolaze do izražaja.

Developer Experience

Shift Miami: Infobipova konferencija posvećena developerima stiže u Ameriku

Ovo je prvi korak ka internacionalizaciji jedne od najvećih evropskih konferencija posvećenih developerima koja se već 10 godina održava u Hrvatskoj.

Startapi i poslovanje

Degordian akvizirao Shopycode – srpsku agenciju za e-commerce razvoj

Internacionalna digital-first agencija Degordian akvizirala je Shopycode, srpsku programersku kompaniju specijalizovanu za e-commerce.

Istraživanje

Predstavljamo rezultate ankete o platama dizajnera digitalnih proizvoda i usluga u Srbiji

Prva anketa ovog tipa sprovedena je na uzorku od oko 700 učesnika. Podaci pokazuju da je 71% dizajnera ušlo na tržište u poslednjih 8 godina, dok je 57% ušlo u poslednjih 6 godina.

Društvene mreže

OnlyFans: Kako su poznate ličnosti normalizovale ‘online’ prostituciju?

U ovoj kolumni, otkrivam vam zašto 'girl power' na internetu nije izraz feminističke borbe i zašto se 'online' prodaja vlastite intime ne razlikuje od prostitucije.

Kultura 2.0

Beckoning je animirani film Save Živkovića – Epic Games i 3Lateral bili deo projekta

Kreiranje dugometražnih animiranih filmova je oduvek bilo nedostižno malim timovima kreativaca pre svega zbog produkcijskih ograničenja, ali zahvaljujući novim tehnologijama situacija se znatno promenila.