Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Naši gosti bili su Miloš Milojević (co-founder i producent) i Igor Simić (CEO i creative director) koji su nam govorili o hronološkom sledu događaja za nastanak Demagog studija, uz osvrt na to kako su i oni sami nakon studiranja u Srbiji i inostranstvu, zakoračili u izazovnu industriju razvoja video igara.

Nakon što smo na Netokraciji do sada više puta pisali o Demagog studiju, kroz ovaj razgovor smo konačno imali priliku da otkrijemo sve detalje o tome ko sve čini pomenuti studio i na koji način se vremenom formirao tim koji je radio na popularnoj video igri studija, Golf Club Wasteland i koji nastavlja da radi na novim zanimljivim indie naslovima.

Ovo je ujedno bila idealna prilika da nam Miloš i Igor otkriju više detalja o ideji za kreiranje igre Golf Club Wasteland uz poseban osvrt na njen dizajn (sa motivima beogradske arhitekture), muziku i proces objavljivanja ovog naslova na AppStore i Google Play prodavnicama. Štaviše, ono što smo uspeli da saznamo zahvaljujući našim sagovornicima jeste i proces kreiranja verzije pomenute igre za PC i konzole koja je takođe dostupna gejmerima.

Ostanite sa nama do kraja i saznajte o čemu se radi u najnovijim video igrama koje je Demagog predstavio ove godine, a koje nose naziv The CUB i Highwater. Takođe, pred kraj ovog razgovora, sa Igorom i Milošem smo imali priliku da porazgovaramo detaljnije o značaju saradnje sa izdavačima video igara uz osvrt na buduće poslovne i kreativne planove Demagog studija.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Tehnologija

AI menja programiranje iz korena – kako da to okrenete u svoju korist?

Kompanija Tenderly, zajedno sa kompanijom Infobip u Beogradu organizuje meetup posvećen startapima koji žele da implementiraju veštačku inteligenciju u svoje poslovanje. Mi smo razgovarali sa Marinom Šolčić koja će biti predavač na ovom događaju.

Najava

Regionalni ‘open data’ izazov: Napravi aplikaciju koristeći podatke javne uprave

Regionalna škola za javnu upravu (ReSPA) i Program Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP Srbija) raspisuju Regionalni izazov otvorenih podataka 2024.

Novost

Ingsoftware akvizirao Neopix, sledi ukrupnjavanje niške IT scene

Domaća kompanija Ingsoftware akvizirala je Neopix, tako da ove niške kompanije sa velikim iskustvom u razvijanju digitalnih proizvoda i međusobno veoma kompatibilnim ekspertizama od 25. marta posluju kao jedna.

Propustili ste

Gaming

SGA izveštaj: Video igre kreirane u Srbiji za 2023. godinu prihodovale €175 miliona

Uprkos izazovima koje je donela 2023. godina, gejming industrija Srbije uspela je ne samo da očuva stabilnost, već i da poveća prihode i broj zaposlenih, pokazuje istraživanje Asocijacije industrije video igara Srbije (SGA) koje je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije predstavljeno javnosti.

Startapi i poslovanje

Srpski Collabwriting podigao €1,1 milion za AI implementaciju u poslovanje!

Nakon osvojenih €880.000 na prošlogodišnjoj 'How To Web' konferenciji, startap Sandre Iđoški i Ivana Ralića nastavlja da pridobija povrenje investitora.

Web 3.0

Bitcoin Halving je počeo, zašto je on važan za ovu kriptovalutu i njene rudare?

Bitcoin Halving koji se dešava danas je redak događaj u mehanizmu Bitcoina, nakon kog obično uslede značajne promene kada je reč o ovoj kriptovaluti.

Tehnologija

Ko je zapravo lažna dr Emili Roberts o kojoj je izvestilo preko 50 domaćih medija?

Učesnica ovogodišnjeg Dana internet domena i njeno predavanje na temu 'Borba protiv uznemiravanja u deepfake eri' privukla je ogromnu medijsku pažnju i to s dobrim razlogom!

Office Talks Podcast

Biznis podcasti omladinu kvare?

U 186. epizodi podkasta govorili smo o sve većoj ekspanziji zapaljivog sadržaja o izgradnji biznisa, uspehu i brzom obogaćivanju. Sve to smo uporedili i analizirali sa realnim pričama o izgradnji preduzetništva u Srbiji i gde zapravo u ovom slučaju postoje kontradiktornosti.

Startapi i poslovanje

Otvoren konkurs za StarTech grantove do $50.000

Konkurs je deo šireg projekta kompanije Philip Morris, ukupno vrednog osam miliona evra, koji sprovodi NALED uz podršku Vlade Srbije.