Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Naši gosti bili su Miloš Milojević (co-founder i producent) i Igor Simić (CEO i creative director) koji su nam govorili o hronološkom sledu događaja za nastanak Demagog studija, uz osvrt na to kako su i oni sami nakon studiranja u Srbiji i inostranstvu, zakoračili u izazovnu industriju razvoja video igara.

Nakon što smo na Netokraciji do sada više puta pisali o Demagog studiju, kroz ovaj razgovor smo konačno imali priliku da otkrijemo sve detalje o tome ko sve čini pomenuti studio i na koji način se vremenom formirao tim koji je radio na popularnoj video igri studija, Golf Club Wasteland i koji nastavlja da radi na novim zanimljivim indie naslovima.

Ovo je ujedno bila idealna prilika da nam Miloš i Igor otkriju više detalja o ideji za kreiranje igre Golf Club Wasteland uz poseban osvrt na njen dizajn (sa motivima beogradske arhitekture), muziku i proces objavljivanja ovog naslova na AppStore i Google Play prodavnicama. Štaviše, ono što smo uspeli da saznamo zahvaljujući našim sagovornicima jeste i proces kreiranja verzije pomenute igre za PC i konzole koja je takođe dostupna gejmerima.

Ostanite sa nama do kraja i saznajte o čemu se radi u najnovijim video igrama koje je Demagog predstavio ove godine, a koje nose naziv The CUB i Highwater. Takođe, pred kraj ovog razgovora, sa Igorom i Milošem smo imali priliku da porazgovaramo detaljnije o značaju saradnje sa izdavačima video igara uz osvrt na buduće poslovne i kreativne planove Demagog studija.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Quiet Quitting: Kako je TikTok trend pokrenuo revoluciju na radnom mestu?

Ukoliko ste aktivni na TikTok-u, sigurno vam nije promakao trend o 'tihom otkazu' koji u proteklom periodu preplavljuje svačiji #fyp na ovoj društvenoj mreži.

Gaming

FDU pokrenuo Game Art katedru ― šta to znači za srpsku gejming industriju?

Fakultet dramskih umetnosti, koji je član superklastera Creative Tech Serbia, ove godine prvi put je upisao studente na novi studijski program: Vizuelni efekti, animacija i gejm art. Sve o novom studijskom programu i mogućnostima koje pruža, pročitajte u našem tekstu.

Karijere

Veljko je više od deset godina Java programer u Mozzartu – otkriva nam izazove IT odeljenja u ‘gambling’ industriji

Ukoliko se baviš programiranjem i tragaš za novim profesionalnim izazovima, kako ti se čini mogućnost da razvijaš vlastiti proizvod i da možeš da vidiš svoj kod u produkciji u rekordno kratkom roku?

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Patrik Kolins: Ako govorimo o izgradnji startap ekosistema, Srbija je na sjajnom putu

Iskusni mentor u radu sa startapima analizirao je srpski ekosistem i dao korisne savete domaćim osnivačima čiji su tehnološki startapi spremni za osvajanje svetskog tržišta.

Kultura 2.0

Može li veštačka inteligencija ubiti kreativnost?

Kada je Jason Allen, inače dizajner video igara, pobedio na Takmičenju likovne umetnosti Državnog sajma Kolorado u kategoriji Digital Arts/Digitally-Manipulated Photography sa delom 'Théâtre D’opéra Spatial', koje je nastalo uz pomoć najpopularnijeg programa veštačke inteligencije Midjourney, povela se polemika o tome šta je umetnost danas, kakva je njena budućnost i da li to ona zapravo 'umire pred našim očima'?

Tehnologija

Brnabić: Izvoz srpske IT industrije preko €2,5 milijardi u 2022. godini

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da će izvoz IT industrije ove godine premašiti 2,5 milijarde evra, od čega će suficit biti preko 1,5 milijarde evra, a da je u proteklih godinu dana svako drugo novo radno mesto bilo u IT sektoru.

Startapi i poslovanje

500 Emerging Europe: Novih €70 miliona za lokalne startape sa globalnim ambicijama

Istanbulski ogranak poznatog VC fonda 500 startups saopštio je da se sa novim fondom još više fokusira na države Centralne i Istočne Evrope, među kojima je i Srbija.

Intervju

Stvaranje i edukacija novih talenata moraju biti u fokusu domaćih ‘game dev’ kompanija

Ulazak u 'game dev' svet često može da krene od različitih interesovanja. Svoju priču o tome kako više od jedne decenije radi u IT industriji i sada u gaming sektoru iako se za to nije stručno edukovao, otkriva nam Dušan Jovanović, Studio Production Manager kompanije Ubisoft u Beogradu.

Tehnologija

Search On 22: SEO relevantniji nego ikada pre

U nameri da privuče generaciju Z, Google je na 'Search On 22' događaju predstavio novitete u pretrazi, koji su rezultat dugogodišnjeg razvijanja AI tehnologija.