Demagog studio predstavio ‘The Cub’ - novu video igru koja uskoro stiže na Steam!

Demagog studio predstavio ‘The Cub’ – novu video igru koja uskoro stiže na Steam!

Domaći studio za razvoj video igara Demagog je nakon uspešne igre Golf Club: Wasteland predstavio svoj novi naslov pod nazivom 'The Cub'. Reč je o još jednoj indie video igri čija se zvanična objava na platformi Steam očekuje u narednom periodu.

Ova video igra biće dostupna za Windows operativne sisteme, a pripada istom žanru kao i prethodni naslov pomenutog studija o čemu smo i pisali još 2018. godine kada je Golf Club: Wasteland lansiran. Upravo o objavljivanju nove igre imali smo priliku da ponovo ukratko porazgovaramo sa Igorom Simićem, koji je CEO Demagog studija.

On je tom prilikom za Netokraciju istakao kako je video igra The Cub zapravo 2D platformer o siročetu koje živi u svetu nakon Velike klimatske katastrofe. Opisujući novi naslov, Igor kaže da jednog dana ultra-bogati koji sada žive u Tesla Sitiju na Marsu se vraćaju na Zemlju, zapaze siroče i počinju da ga love, iznenađeni da je preživelo stvorenje nalik ljudskom:

Možda u njemu leži odgovor kako ponovo da nasele Zemlju. Međutim, dete im stalno izmiče mešavinom parkura, dosetljivosti, ali i iznenađenja koja čekaju igrače u gejmpleju i u priči.

Studio priprema još jedan ambiciozan naslov

Naš sagovornik nam je otkrio da se ova video igra u celosti radi u studiju koji sada ima dvadeset članova. Igor kaže da su spoljni saradnici mahom muzičari i glumci i da je naslovna pesma iz trejlera Son of No One nastala in-house u vidu dema. Nakon toga, angažovan je i Goran Grubišić iz benda Wooden Ambulance da je vokalno izvede.

Govoreći nam više o tome o čemu se tačno radi u video igri The Cub i po čemu je ona prepoznatljiva u gaming svetu sličnih žanrova, Igor nam je otkrio sledeće:

Igra se referiše na platformere iz devedesetih, naročito Jungle Book, ali i Another World i Heart of Darkness. Cilj je bio da, poput naše prethodne igre Golf Club: Wasteland u istom svetu, da iskoristimo jednostavnu retro mehaniku kao motiv za napredovanje kroz naš fiktivni svet.

Emotivno igra je suprotnost GCW-u: nije melanholični lament nad prošlošću iz ugla sredovečnog čoveka punog griže savesti, već energičan, aktivan odnos prema post-apokaliptičnoj realnosti. Takođe, nastavljamo originalni radijski program Radio Nostalgia From Mars i u ovoj igri.

Štaviše, saznali smo da će novi gaming naslov studija Demagog biti objavljen u saradnji sa poljskim izdavačem Untold Tales, dok datum objave same igre još nije poznat. Simić je istakao da će tim na ovom naslovu raditi verovatno do kraja leta, radeći takođe paralelno na još jednom ambicioznom naslovu o čemu će biti reči u narednim mesecima.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Karijere

Katarina Anđelković: Veći broj žena na čelnim pozicijama u IT kompanijama – to bih volela da vidim

Povodom međunarodnog dana žena, donosimo vam specijal inspirativnih priča dama koje svojim radom svakodnevno doprinose razvoju domaće IT industrije.

Startapi i poslovanje

ICT Hub otvorio nove prostorije u Beogradu – 520m2 za 90 ljudi

Redakcija Netokracije imala je ekskluzivnu priliku da poseti novootvorene kancelarije ICT Hub-a u Beogradu koje se nalaze na Trgu Nikole Pašića. Ovo je drugi veliki coworking prostor ICT Hub-a pored kancelarija u ulici kralja Milana, koja nastavlja da radi normalnim tokom.

Startapi i poslovanje

Srpski Hyperfacade pomoću veštačke inteligencije projektuje fasade širom Evrope

Startap iz Pančeva nudi digitalizovana rešenja koja olakšavaju proces fasadnog inženjeringa, spajajući građevinsku i tehnološku industriju. O Hyperfacade startapu i misiji kojom je vođen, razgovarali smo sa osnivačem Nenadom Simićem.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Kako je Jovan Simić pokrenuo FK Miljakovac?

Gost 135. epizode Office Talks podkasta bio je Jovan Simić, čovek koji živi za sport, konkretno fudbal. Ta strast ga je vodila od humanitarnih sportskih akcija, preko PR pozicije u FK Voždovcu i Olimpijskom komitetu, pa sve do pokretanja svog fudbalskog kluba Miljakovac.

Analiza

Kako obračunati ‘ekstra porez’ za 2022. godinu i na koga se on primenjuje?

U tekstu koji sledi, donosimo vam odgovore na sva pitanja koja imate u vezi sa godišnjim porezom na dohodak građana, te vašim obavezama prilikom oporezivanja.

Novost

Pet razloga zbog kojih ćete želeti da koristite mobilnu aplikaciju UniCredit Banke

Mobilna aplikacija UniCredit Banke Srbija ocenjena je od strane svojih korisnika najvišim ocenama na tržištu, u onlajn prodavnicama App Store i Google Play, u kategoriji mobilne bankarske aplikacije.

Karijere

Koja su prava radnika u slučaju otkaza i gde kompanije najčešće greše?

Poslednjih nekoliko nedelja u IT zajednici sve češće slušamo o otkazima i zamrzavanju zapošljavanja. To nas je nateralo da se zapitamo kako su u Srbiji regulisani otkazi usled smanjenja obima posla, te koja prava radnici mogu da ostvare ukoliko ostanu bez posla?

Internet marketing

DigiTalk u Zrenjaninu i ovog aprila o razvoju digitalne ekonomije u Srbiji

Digitalk, organizacija koju čine Vladimir Kovač, Ivan Minić i Vitomir Ognjanović, najavljuje dva vezana događaja u aprilu posvećena digitalnoj ekonomiji u Srbiji: Digitalk e-Commerce Days i Digitalk Konferenciju 2023. 

Upoznajte poslodavce

ABBYY razvojni centar u Srbiji zapošljava domaće inženjere, ali i netehničke kadrove

Multinacionalna kompanija ABBYY, koja razvija inteligentna rešenja za obradu dokumentacije, planira da do 2023. godine udvostruči broj domaćih stručnjaka s ciljem širenja poslovanja i stvaranja snažne tehnološke zajednice u Srbiji.