Demagog studio predstavio ‘The Cub’ - novu video igru koja uskoro stiže na Steam!

Demagog studio predstavio ‘The Cub’ – novu video igru koja uskoro stiže na Steam!

Domaći studio za razvoj video igara Demagog je nakon uspešne igre Golf Club: Wasteland predstavio svoj novi naslov pod nazivom 'The Cub'. Reč je o još jednoj indie video igri čija se zvanična objava na platformi Steam očekuje u narednom periodu.

Ova video igra biće dostupna za Windows operativne sisteme, a pripada istom žanru kao i prethodni naslov pomenutog studija o čemu smo i pisali još 2018. godine kada je Golf Club: Wasteland lansiran. Upravo o objavljivanju nove igre imali smo priliku da ponovo ukratko porazgovaramo sa Igorom Simićem, koji je CEO Demagog studija.

On je tom prilikom za Netokraciju istakao kako je video igra The Cub zapravo 2D platformer o siročetu koje živi u svetu nakon Velike klimatske katastrofe. Opisujući novi naslov, Igor kaže da jednog dana ultra-bogati koji sada žive u Tesla Sitiju na Marsu se vraćaju na Zemlju, zapaze siroče i počinju da ga love, iznenađeni da je preživelo stvorenje nalik ljudskom:

Možda u njemu leži odgovor kako ponovo da nasele Zemlju. Međutim, dete im stalno izmiče mešavinom parkura, dosetljivosti, ali i iznenađenja koja čekaju igrače u gejmpleju i u priči.

Studio priprema još jedan ambiciozan naslov

Naš sagovornik nam je otkrio da se ova video igra u celosti radi u studiju koji sada ima dvadeset članova. Igor kaže da su spoljni saradnici mahom muzičari i glumci i da je naslovna pesma iz trejlera Son of No One nastala in-house u vidu dema. Nakon toga, angažovan je i Goran Grubišić iz benda Wooden Ambulance da je vokalno izvede.

Govoreći nam više o tome o čemu se tačno radi u video igri The Cub i po čemu je ona prepoznatljiva u gaming svetu sličnih žanrova, Igor nam je otkrio sledeće:

Igra se referiše na platformere iz devedesetih, naročito Jungle Book, ali i Another World i Heart of Darkness. Cilj je bio da, poput naše prethodne igre Golf Club: Wasteland u istom svetu, da iskoristimo jednostavnu retro mehaniku kao motiv za napredovanje kroz naš fiktivni svet.

Emotivno igra je suprotnost GCW-u: nije melanholični lament nad prošlošću iz ugla sredovečnog čoveka punog griže savesti, već energičan, aktivan odnos prema post-apokaliptičnoj realnosti. Takođe, nastavljamo originalni radijski program Radio Nostalgia From Mars i u ovoj igri.

Štaviše, saznali smo da će novi gaming naslov studija Demagog biti objavljen u saradnji sa poljskim izdavačem Untold Tales, dok datum objave same igre još nije poznat. Simić je istakao da će tim na ovom naslovu raditi verovatno do kraja leta, radeći takođe paralelno na još jednom ambicioznom naslovu o čemu će biti reči u narednim mesecima.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

B-Fresh: Nakon pobede na Generator ZERO konkursu, krećemo sa aktivnom prodajom!

Domaći startap ekosistem možda ne obiluje sa previše uspešnih agrotech rešenja. Ipak, Generator Zero konkurs OTP banke predstavio nam je talentovane timove iz oblasti ekologije i poljoprivrede. Pobedu na ovom takmičenju odneo je tim B-Fresh sa proizvodom za produženje roka trajanja voća i povrća.

Gaming

Novo poglavlje Tetrisa piše se u Beogradu i Tel Avivu – razvijaće ga Playstudios

Kompanija Playstudios kupila je krajem prošle godine prava za razvoj Tetris franšize na mobilnim platformama. Dalji razvoj ovog legendarnog naslova poveren je timu Playstudios Europe iz Beograda na kome će zajedno raditi sa kolegama iz Playstudios Israel u Tel Avivu.

Office Talks Podcast

Zašto Elon Musk kupuje Twitter?

Twitter - hoće li ostati kakvog ga znamo ili sa akvizicijom Elona Muska dolazi neka nova era? O kupovini ove društvene mreže razgovaramo u 95. epizodi Office Talks podcasta.

Startapi i poslovanje

Londonski Qudo sa osnivačem iz Srbije uzeo investiciju od $3,5 miliona – razmišlja se o razvojnom centru u Beogradu

Questionardo, firma koja razvija platformu Qudo za agilno ispitivanje potrošača i preciznu digitalnu aktivaciju vođenu podacima, nedavno je dobila i investiciju od 3,5 miliona dolara. Jedan od osnivača ovog startapa dolazi iz Srbije i sa njim razgovaramo o daljem poslovanju i razvoju proizvoda.

Karijere

Relax Gaming otvorio studio u Novom Sadu uz aktivno širenje tima

Rast iGaming industrije primetan je i na domaćem tržištu. Nakon četiri godine poslovanja u Srbiji, kompanija Relax Gaming otvorila je novi studio i najavila aktivno širenje tima.

Intervju

Vladimir Lelićanin: Pokrenuli smo 3327 kao mesto gde će domaći developeri slobodno raditi na web 3.0 projektima

Direktor razvojnog centra pri kompaniji MVP Workshop otkriva u razgovoru za Netokraciju kako je nastao 3327, kako se razvijaju inovativni web 3.0 projekti u Srbiji, ali i šta je potrebno kako bi se izgradila još jača web 3.0 zajednica na ovim prostorima.