Demagog studio predstavio ‘The Cub’ - novu video igru koja uskoro stiže na Steam!

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Demagog studio predstavio ‘The Cub’ – novu video igru koja uskoro stiže na Steam!

Domaći studio za razvoj video igara Demagog je nakon uspešne igre Golf Club: Wasteland predstavio svoj novi naslov pod nazivom 'The Cub'. Reč je o još jednoj indie video igri čija se zvanična objava na platformi Steam očekuje u narednom periodu.

Ova video igra biće dostupna za Windows operativne sisteme, a pripada istom žanru kao i prethodni naslov pomenutog studija o čemu smo i pisali još 2018. godine kada je Golf Club: Wasteland lansiran. Upravo o objavljivanju nove igre imali smo priliku da ponovo ukratko porazgovaramo sa Igorom Simićem, koji je CEO Demagog studija.

On je tom prilikom za Netokraciju istakao kako je video igra The Cub zapravo 2D platformer o siročetu koje živi u svetu nakon Velike klimatske katastrofe. Opisujući novi naslov, Igor kaže da jednog dana ultra-bogati koji sada žive u Tesla Sitiju na Marsu se vraćaju na Zemlju, zapaze siroče i počinju da ga love, iznenađeni da je preživelo stvorenje nalik ljudskom:

Možda u njemu leži odgovor kako ponovo da nasele Zemlju. Međutim, dete im stalno izmiče mešavinom parkura, dosetljivosti, ali i iznenađenja koja čekaju igrače u gejmpleju i u priči.

Studio priprema još jedan ambiciozan naslov

Naš sagovornik nam je otkrio da se ova video igra u celosti radi u studiju koji sada ima dvadeset članova. Igor kaže da su spoljni saradnici mahom muzičari i glumci i da je naslovna pesma iz trejlera Son of No One nastala in-house u vidu dema. Nakon toga, angažovan je i Goran Grubišić iz benda Wooden Ambulance da je vokalno izvede.

Govoreći nam više o tome o čemu se tačno radi u video igri The Cub i po čemu je ona prepoznatljiva u gaming svetu sličnih žanrova, Igor nam je otkrio sledeće:

Igra se referiše na platformere iz devedesetih, naročito Jungle Book, ali i Another World i Heart of Darkness. Cilj je bio da, poput naše prethodne igre Golf Club: Wasteland u istom svetu, da iskoristimo jednostavnu retro mehaniku kao motiv za napredovanje kroz naš fiktivni svet.

Emotivno igra je suprotnost GCW-u: nije melanholični lament nad prošlošću iz ugla sredovečnog čoveka punog griže savesti, već energičan, aktivan odnos prema post-apokaliptičnoj realnosti. Takođe, nastavljamo originalni radijski program Radio Nostalgia From Mars i u ovoj igri.

Štaviše, saznali smo da će novi gaming naslov studija Demagog biti objavljen u saradnji sa poljskim izdavačem Untold Tales, dok datum objave same igre još nije poznat. Simić je istakao da će tim na ovom naslovu raditi verovatno do kraja leta, radeći takođe paralelno na još jednom ambicioznom naslovu o čemu će biti reči u narednim mesecima.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kultura 2.0

Da li ćemo zbog anglicizama u IT industriji zaboraviti maternji jezik? Razgovarali smo sa profesorkom engleskog jezika

Bojana Stanojević, profesorka engleskog jezika i književnosti u intervjuu za Netokraciju govori o upotrebi anglicizama u savremenom poslovanju, o tome koje su reči i izrazi neprevodivi, a za koje postoje adekvatni prevodi na srpski jezik.

Novost

Prevara, laži i romansa na radnom mestu: Šta znamo o SBF i propasti FTX-a?

Kripto kriza se neumoljivo nastavlja, a mi vam donosimo najnovije vesti o FTX kolapsu i potencijalnim posledicama koje on može ostaviti na svetsku ekonomiju.

Web 3.0

Da li je krah FTX-a ‘smrtni udarac’ za kripto ekosistem?

Dok se Web2 bavi akvizicijom Twittera, sa druge stranice svedoci smo jedne od najvećih kriza koje su pogodile Web3. U velikoj analizi otkrivamo kako će se propast druge najveće kripto menjačnice odraziti na čitavu industriju.

Propustili ste

Tehnologija

Srbija postala članica Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju

Na sastanku Ministarskog saveta Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju u Tokiju, Srbija je konsenzusom 26 država izabrana za članicu ove organizacije.

Startapi i poslovanje

Investiciona prognoza: Evropski fond menadžeri predviđaju ‘zahlađenje’ u VC industriji

Venture kapitalisti (VC) obično su optimisti po prirodi. Veruju u preduzetnike, veruju da postoje rešenja koja menjaju svet i žele da - u šansama gde 10% portfolio kompanija uspeva - ostvare određen uspeh.

Startapi i poslovanje

TS Ventures investirao u domaće startape Anari AI, Bitebell i Brush Galaxy

TS Ventures Fond je nakon temeljnog procesa i detaljne analize idejnih rešenja, novu rundu sredstava dodelio za čak tri nova startapa i time nastavio da pomaže razvoj startap industrije u našoj zemlji.

Tehnologija

Unapredite svoje DevTools veštine na ‘masterclass’ radionici svetski poznatog developera

Sajt HelloWorld.rs 9. decembra u 17h organizuje veliku 'masterclass' radionicu u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu, gde će govoriti jedan od najboljih svetskih front-end developera Heri Roberts.

Novost

Raising Stars: Do 20.000 švajcarskih franaka bespovratno za startape u ranim fazama razvoja

NTP Beograd raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak treći poziv za Raising Starts, prvi pre-seed akceleratorski program u Srbiji koji startap timovima obezbeđuje stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.

Internet marketing

GOstudy — platforma koja uvodi ljude u svet digitalnog marketinga

Za ostvarivanje poslovnog uspeha na internetu ne treba da posedujete formalno obrazovanje, ali je važno da ste željni znanja i naoružani disciplinom, savetuje Vladimir Mladenov, osnivač GOstudy platforme. U okviru 20 emisija na nacionalnom servisu gledaoci će imati priliku se upoznaju s radom platforme.