Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Nakon uspeha video igre 'Golf Club: Wasteland' i najave igre 'The Cub', srpski game dev studio Demagog najavio je svoj novi naslov 'Highwater' koji bi uskoro trebalo da bude dostupan za gejmere širom sveta.

Priču koja stoji iza Demagog studija pratimo već neko vreme, tačnije od lansiranja pomenutog Golf Club: Wasteland-a, pa sve do danas kada studio sprema svoj treći naslov. Osim toga što su postigli uspehe i zapažen broj igrača kako na mobile platformama, tako i na PC-ju i konzolama, pomenuti studio nastaviće da i dalje razvija naslove video igara u sličnom smeru, tačnije žanru.

Ovde je reč o igri pod nazivom Highwater koja bi do kraja tekuće godine trebalo da bude dostupna za sve igrače širom sveta i to na svim konzolama kao i za PC. O novom naslovu, radnji u samoj video igri i inicijalnoj ideji za njeno kreiranje, više detalja nam je otkrio Igor Simić, osnivač Demagog studija.

Igor nam je rekao da su on i njegov tim imali dve ideje vodilje za razvoj nove video igra. Prema njegovim rečima, jedna ideja je bila odlazak na Mars ultra bogatih, poput Džefa Bezosa i Ilona Maska, tačnije ideja da je lakše otići na drugu planetu bez kiseonika nego rešiti makar jedan politički problem na Zemlji. Upravo ovo ih je navelo na dalje razmišljanje:

I to je onda dobar početak za priču: ako je raketa samo za odabrane milijardere, šta ako ti i ja želimo da se ukrcamo i koja je naša imigrantska priča u tom slučaju. Druga ideja vodilja su bile poplave u Obrenovcu. Slika čamdžije koji skuplja ljude je prva vizuelna ideja za Highwater. Takođe, znali smo da se od Nju Orleansa do skorašnjih poplava u Nemačkoj, radi o globalno relevantnom fenomenu.

Do 2023. planirano da Demagog ima tri zvanično objavljene video igre

Ono što smo takođe uspeli da saznamo jeste da na novom naslovu pomenutog studija radi deset ljudi stalno, ali sveukupno gotovo dvadeset, dok je tim još prošle godine proširen zbog simultanog rada na dva naslova – The Cub i Highwater. Govoreći nam o čemu se tačno radi u igri Highwater kao i na čemu je bazirana priča, Simić dodaje sledeće:

Nakon velike ekološke katastrofe, Nikos i ekipa prijatelja su se odlučili da se iz svog poplavljenog regiona uputi ka razvijenom i bogatom gradu Alphaville-u u nadi da će se ukrcati u raketu koja evakuiše ultra-bogate na Mars. Gejmplej igre je mešavina istraživanja kroz vožnju čamca i hodanje po suvim ostrvima koji su najčešće urbane celine i turn-based borbi sa neprijateljima koje sretnete na putu.

Važno je i napomenuti da je Highwater treća video igra u istom svetu sa Golf Club Wasteland i The Cub. “Po priči, muzici i atmosferi vidi se da dele isti univerzum i nastavljamo sa našom tradicijom radijskog programa u igri. Međutim, sve tri igre su različitog gejmpleja”, dodao je Igor.

Naš sagovornik na kraju dodaje da je tim za sada fokusiran na to da se ne optereti previše u procesu završavanja dva velika naslova kako bi u 2023. godini studio imao tri igre sa sijaset priča, virtuelnih lokacija, gotovo deset sati radijskog programa i preko stotinu likova u jednom fiktivno-dokumentarnom, komičnom svetu pre i posle ekološke katastrofe.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kultura 2.0

Da li ćemo zbog anglicizama u IT industriji zaboraviti maternji jezik? Razgovarali smo sa profesorkom engleskog jezika

Bojana Stanojević, profesorka engleskog jezika i književnosti u intervjuu za Netokraciju govori o upotrebi anglicizama u savremenom poslovanju, o tome koje su reči i izrazi neprevodivi, a za koje postoje adekvatni prevodi na srpski jezik.

Novost

Prevara, laži i romansa na radnom mestu: Šta znamo o SBF i propasti FTX-a?

Kripto kriza se neumoljivo nastavlja, a mi vam donosimo najnovije vesti o FTX kolapsu i potencijalnim posledicama koje on može ostaviti na svetsku ekonomiju.

Analiza

Da li je krah FTX-a ‘smrtni udarac’ za kripto ekosistem?

Dok se Web2 bavi akvizicijom Twittera, sa druge stranice svedoci smo jedne od najvećih kriza koje su pogodile Web3. U velikoj analizi otkrivamo kako će se propast druge najveće kripto menjačnice odraziti na čitavu industriju.

Propustili ste

Tehnologija

Srbija postala članica Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju

Na sastanku Ministarskog saveta Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju u Tokiju, Srbija je konsenzusom 26 država izabrana za članicu ove organizacije.

Startapi i poslovanje

Investiciona prognoza: Evropski fond menadžeri predviđaju ‘zahlađenje’ u VC industriji

Venture kapitalisti (VC) obično su optimisti po prirodi. Veruju u preduzetnike, veruju da postoje rešenja koja menjaju svet i žele da - u šansama gde 10% portfolio kompanija uspeva - ostvare određen uspeh.

Startapi i poslovanje

TS Ventures investirao u domaće startape Anari AI, Bitebell i Brush Galaxy

TS Ventures Fond je nakon temeljnog procesa i detaljne analize idejnih rešenja, novu rundu sredstava dodelio za čak tri nova startapa i time nastavio da pomaže razvoj startap industrije u našoj zemlji.

Tehnologija

Unapredite svoje DevTools veštine na ‘masterclass’ radionici svetski poznatog developera

Sajt HelloWorld.rs 9. decembra u 17h organizuje veliku 'masterclass' radionicu u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu, gde će govoriti jedan od najboljih svetskih front-end developera Heri Roberts.

Startapi i poslovanje

Raising Stars: Do 20.000 švajcarskih franaka bespovratno za startape u ranim fazama razvoja

NTP Beograd raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak treći poziv za Raising Starts, prvi pre-seed akceleratorski program u Srbiji koji startap timovima obezbeđuje stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.

Internet marketing

GOstudy — platforma koja uvodi ljude u svet digitalnog marketinga

Za ostvarivanje poslovnog uspeha na internetu ne treba da posedujete formalno obrazovanje, ali je važno da ste željni znanja i naoružani disciplinom, savetuje Vladimir Mladenov, osnivač GOstudy platforme. U okviru 20 emisija na nacionalnom servisu gledaoci će imati priliku se upoznaju s radom platforme.