Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Nakon uspeha video igre 'Golf Club: Wasteland' i najave igre 'The Cub', srpski game dev studio Demagog najavio je svoj novi naslov 'Highwater' koji bi uskoro trebalo da bude dostupan za gejmere širom sveta.

Priču koja stoji iza Demagog studija pratimo već neko vreme, tačnije od lansiranja pomenutog Golf Club: Wasteland-a, pa sve do danas kada studio sprema svoj treći naslov. Osim toga što su postigli uspehe i zapažen broj igrača kako na mobile platformama, tako i na PC-ju i konzolama, pomenuti studio nastaviće da i dalje razvija naslove video igara u sličnom smeru, tačnije žanru.

Ovde je reč o igri pod nazivom Highwater koja bi do kraja tekuće godine trebalo da bude dostupna za sve igrače širom sveta i to na svim konzolama kao i za PC. O novom naslovu, radnji u samoj video igri i inicijalnoj ideji za njeno kreiranje, više detalja nam je otkrio Igor Simić, osnivač Demagog studija.

Igor nam je rekao da su on i njegov tim imali dve ideje vodilje za razvoj nove video igra. Prema njegovim rečima, jedna ideja je bila odlazak na Mars ultra bogatih, poput Džefa Bezosa i Ilona Maska, tačnije ideja da je lakše otići na drugu planetu bez kiseonika nego rešiti makar jedan politički problem na Zemlji. Upravo ovo ih je navelo na dalje razmišljanje:

I to je onda dobar početak za priču: ako je raketa samo za odabrane milijardere, šta ako ti i ja želimo da se ukrcamo i koja je naša imigrantska priča u tom slučaju. Druga ideja vodilja su bile poplave u Obrenovcu. Slika čamdžije koji skuplja ljude je prva vizuelna ideja za Highwater. Takođe, znali smo da se od Nju Orleansa do skorašnjih poplava u Nemačkoj, radi o globalno relevantnom fenomenu.

Do 2023. planirano da Demagog ima tri zvanično objavljene video igre

Ono što smo takođe uspeli da saznamo jeste da na novom naslovu pomenutog studija radi deset ljudi stalno, ali sveukupno gotovo dvadeset, dok je tim još prošle godine proširen zbog simultanog rada na dva naslova – The Cub i Highwater. Govoreći nam o čemu se tačno radi u igri Highwater kao i na čemu je bazirana priča, Simić dodaje sledeće:

Nakon velike ekološke katastrofe, Nikos i ekipa prijatelja su se odlučili da se iz svog poplavljenog regiona uputi ka razvijenom i bogatom gradu Alphaville-u u nadi da će se ukrcati u raketu koja evakuiše ultra-bogate na Mars. Gejmplej igre je mešavina istraživanja kroz vožnju čamca i hodanje po suvim ostrvima koji su najčešće urbane celine i turn-based borbi sa neprijateljima koje sretnete na putu.

Važno je i napomenuti da je Highwater treća video igra u istom svetu sa Golf Club Wasteland i The Cub. “Po priči, muzici i atmosferi vidi se da dele isti univerzum i nastavljamo sa našom tradicijom radijskog programa u igri. Međutim, sve tri igre su različitog gejmpleja”, dodao je Igor.

Naš sagovornik na kraju dodaje da je tim za sada fokusiran na to da se ne optereti previše u procesu završavanja dva velika naslova kako bi u 2023. godini studio imao tri igre sa sijaset priča, virtuelnih lokacija, gotovo deset sati radijskog programa i preko stotinu likova u jednom fiktivno-dokumentarnom, komičnom svetu pre i posle ekološke katastrofe.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Najava

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Propustili ste

Najava

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Startapi i poslovanje

Samo i Iza prodali su ‘Talking Tom’ i u Srbiji započeli poljoprivrednu revoluciju – održiva proizvodnja hrane njihov je životni cilj

U ekskluzivnom intervjuu za Netokraciju, Samo Login otkriva kako je od prodaje slovenačke kompanije Outfit7 došao do fondacije koja se u Srbiji bavi čistim vazduhom, čistom vodom, očuvanjem resursa i održivom poljoprivredom.

Office Talks Podcast

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Tehnologija

IT Srbija od ‘outsourcinga’ do vodeće zemlje za razvoj digitalnih proizvoda i usluga

O razvoju i rastu domaće IT industrije govorimo već nekoliko godina unazad. Prethodne dve, bile su najintenzivnije kada je reč o ovoj grani koja ima značajan udeo u domaćem BDP-u. Kako godine prolaze, informaciona i tehnološka industrija u Srbiji započela je put napretka od 'outsourcinga' do kompanija koje razvijaju zahtevne proizvode.

Gaming

Epic Games kreće sa izgradnjom kampusa u Novom Sadu

Kompanije Epic Games i 3Lateral najavljuju početak izgradnje svog kampusa nadomak Univerzitetskog centra, u Radničkoj ulici u Novom Sadu. Reč je o savremenom R&D centru koji podržava razvoj hardverskih i softverskih rešenja koja omogućavaju kreiranje fotorealističnih digitalnih ljudi.

Intervju

Kako je platforma Native Teams stvorila uslove za uspešno i jednostavno ‘freelance’ poslovanje

Zahvaljujući Native Teams platformi, 'freelance' radnici imaju mogućnost da ostvare sve benefite onih koji su zaposleni 'za stalno', online ili putem mobilne aplikacije.