Značaj 'Data Science' u građenju proizvoda

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Značaj ‘Data Science’ u građenju proizvoda

Često smo na Netokraciji imali priliku da pričamo o značaju termina Data Science. Sada u okviru 103. epizode Office Talks podcasta sa našim gošćama iz kompanije Things Solver koja je članica ASEE grupacije opširnije govorimo o primeni nauke o podacima u realnom okruženju, kao i o tome na čemu sve ova kompanija radi.

Naš tim imao je priliku da ugosti Valentinu Đorđević (Insights Delivery Manager) i Anđelu Ćulibrk (Product Manager) iz kompanije Things Solver koje su nam otkrile više detalja o tome čime se one bave u kompaniji i na koji načinu su iz uslužnog ušle u product oriented biznis. Tom prilikom, sa njima smo imali priliku da porazgovaramo o tome na čemu sve konkretno radi kompanija Things Solver kada je reč o Data Science oblasti.

Zahvaljujući Valentini i Anđeli koje su se vremenom zainteresovale i edukovale za pomenutu oblast, saznali smo više detalja o proizvodu koji razvoja Things Solver, a koji nosi naziv Solver AI Suite, kao i koji su njegovi konkretni benefiti. Osim priče o tome na koji način je nastao ovaj alat, njih dve su nam otkrile i za koja svrhe je namenjen proizvod koji za sada svoju primarnu ulogu ima u retail industriji, a uskoro i u e-commerce-u.

Naše gošće su nam takođe govorile o ideji da pomenuta kompanija vremenom postane orijentisana ka SaaS modelu, pa je ideja da njihove alate i rešenja, pored velikih, koriste i manje kompanije koje bi na taj način značajno unapredile poslovanje. Otuda smo imali priliku da saznamo više o razlikama u procesu razvoja data proizvoda i klasičnog softvera.

Ostanite sa nama do kraja epizode i saznajte kako danas izgleda Data Science oblast u Srbiji, kao i koje izazove sve može doneti tranzicija jedne kompanije koja između ostalog ulaže i u internu kulturu. Naše sagovornice su takođe govorile i o narednim planovima Things Solvera, uz poseban osvrt na zapošljavanje novih ljudi.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Najava

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Propustili ste

Najava

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Startapi i poslovanje

Samo i Iza prodali su ‘Talking Tom’ i u Srbiji započeli poljoprivrednu revoluciju – održiva proizvodnja hrane njihov je životni cilj

U ekskluzivnom intervjuu za Netokraciju, Samo Login otkriva kako je od prodaje slovenačke kompanije Outfit7 došao do fondacije koja se u Srbiji bavi čistim vazduhom, čistom vodom, očuvanjem resursa i održivom poljoprivredom.

Office Talks Podcast

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Tehnologija

IT Srbija od ‘outsourcinga’ do vodeće zemlje za razvoj digitalnih proizvoda i usluga

O razvoju i rastu domaće IT industrije govorimo već nekoliko godina unazad. Prethodne dve, bile su najintenzivnije kada je reč o ovoj grani koja ima značajan udeo u domaćem BDP-u. Kako godine prolaze, informaciona i tehnološka industrija u Srbiji započela je put napretka od 'outsourcinga' do kompanija koje razvijaju zahtevne proizvode.

Gaming

Epic Games kreće sa izgradnjom kampusa u Novom Sadu

Kompanije Epic Games i 3Lateral najavljuju početak izgradnje svog kampusa nadomak Univerzitetskog centra, u Radničkoj ulici u Novom Sadu. Reč je o savremenom R&D centru koji podržava razvoj hardverskih i softverskih rešenja koja omogućavaju kreiranje fotorealističnih digitalnih ljudi.

Intervju

Kako je platforma Native Teams stvorila uslove za uspešno i jednostavno ‘freelance’ poslovanje

Zahvaljujući Native Teams platformi, 'freelance' radnici imaju mogućnost da ostvare sve benefite onih koji su zaposleni 'za stalno', online ili putem mobilne aplikacije.