Konferencija DIDS 2015. sredinom marta u Beogradu

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Konferencija DIDS 2015. sredinom marta u Beogradu

Peto izdanje konferencije ‘Dan Internet domena Srbije’ održaće se i ove godine u beogradskom hotelu Metropol u periodu od 10. do 11. marta. Organizator Fondacija RNIDS najavljuje zanimljiv i interesantan sadržaj, podeljen u dva tematska dana pri čemu će se govoriti o razvoju Interneta u svetu, kao i na .RS i .СРБ domenskim prostorima Srbije.

DIDS

Ono što DIDS 2015. ističe u odnosu na prethodne godine jeste podrška dobijena od ICANN-a, jedne od vodećih organizacija za upravljanje Internetom i rukovođenjem njegovom globalnom strukturom. Program će biti održan 10. i 11. marta, a prisutni će moći da učestvuju na velikom broju relevantnih predavanja i panel diskusija.

Prvi dan DIDS-a biće podeljen u tri tematska bloka. U prvom bloku pod nazivom “Gospodari Interneta” govoriće se o najavljenim promenama u globalnom upravljanju Internetom, a ovu temu publici će približiti strani gosti Jean-Jacques Sahel (podpredsednik ICANN za Evropu), Michael Silber (član upravnog odbora ICANNa), Martin Boyle (Britanski nacionalni registar) i Leonid Todorov (Ruski nacionalni registar).

DIDS 2014. ugostio je veliki broj učesnika (Foto: RNIDS)
DIDS 2014. ugostio je veliki broj učesnika (Foto: RNIDS)

Drugi blok predavanja nosi naziv “Pozovi E radi trgovine” i gotovo u celosti će biti posvećen trgovini na Internetu, te će obuhvatiti različite aspekte poput onih pravno-finansijskih, promotivnih, logističkih i softverskih. Moderator bloka biće Miloš Petrović, a u predviđenoj panel diskusiji učestvovaće i poznati ekspert i Internet strateg Dragan Varagić.

Treći i poslednji blok “Domen koji obećava” pružiće publici primere uspešnih sajtova i online projekata na nacionalnim Internet domenima .RS i .СРБ. Moderator ovog bloka biće Radomir Lale Marković, direktor TAG Media, koji će predstaviti desetak domaćih Internet lokacija uz pomoć njihovih autora i osnivača.

Besplatne prijave za učesnike

Završnog dana DIDS-a biće održan “Regionalni Internet forum” koji će ove godine okupiti predstavnike nacionalnih registara Srbije kao i zemalja u regionu (Grčka, Bugarska, Hrvatska, Rumunija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Slovenija i Crna Gora). U preostala tri bloka govoriće se o regionalnim aktivnostima u oblasti Interneta, ali i o primeni višeakterskog modela za upravljanje Internet organizacijama u regionu.

Iz organizacije poručuju da je prisustvo na DIDS-u besplatno za sve zainteresovane, ali ističu da je neophodna prethodna registracija zbog ograničenog broja mesta. Više informacija o samoj konferenciji dostupno je na zvaničnoj stranici DIDS-a.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Quiet Quitting: Kako je TikTok trend pokrenuo revoluciju na radnom mestu?

Ukoliko ste aktivni na TikTok-u, sigurno vam nije promakao trend o 'tihom otkazu' koji u proteklom periodu preplavljuje svačiji #fyp na ovoj društvenoj mreži.

Gaming

FDU pokrenuo Game Art katedru ― šta to znači za srpsku gejming industriju?

Fakultet dramskih umetnosti, koji je član superklastera Creative Tech Serbia, ove godine prvi put je upisao studente na novi studijski program: Vizuelni efekti, animacija i gejm art. Sve o novom studijskom programu i mogućnostima koje pruža, pročitajte u našem tekstu.

Sponzorisano

Veljko je više od deset godina Java programer u Mozzartu – otkriva nam izazove IT odeljenja u ‘gambling’ industriji

Ukoliko se baviš programiranjem i tragaš za novim profesionalnim izazovima, kako ti se čini mogućnost da razvijaš vlastiti proizvod i da možeš da vidiš svoj kod u produkciji u rekordno kratkom roku?

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Patrik Kolins: Ako govorimo o izgradnji startap ekosistema, Srbija je na sjajnom putu

Iskusni mentor u radu sa startapima analizirao je srpski ekosistem i dao korisne savete domaćim osnivačima čiji su tehnološki startapi spremni za osvajanje svetskog tržišta.

Kultura 2.0

Može li veštačka inteligencija ubiti kreativnost?

Kada je Jason Allen, inače dizajner video igara, pobedio na Takmičenju likovne umetnosti Državnog sajma Kolorado u kategoriji Digital Arts/Digitally-Manipulated Photography sa delom 'Théâtre D’opéra Spatial', koje je nastalo uz pomoć najpopularnijeg programa veštačke inteligencije Midjourney, povela se polemika o tome šta je umetnost danas, kakva je njena budućnost i da li to ona zapravo 'umire pred našim očima'?

Tehnologija

Brnabić: Izvoz srpske IT industrije preko €2,5 milijardi u 2022. godini

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da će izvoz IT industrije ove godine premašiti 2,5 milijarde evra, od čega će suficit biti preko 1,5 milijarde evra, a da je u proteklih godinu dana svako drugo novo radno mesto bilo u IT sektoru.

Startapi i poslovanje

500 Emerging Europe: Novih €70 miliona za lokalne startape sa globalnim ambicijama

Istanbulski ogranak poznatog VC fonda 500 startups saopštio je da se sa novim fondom još više fokusira na države Centralne i Istočne Evrope, među kojima je i Srbija.

Intervju

Stvaranje i edukacija novih talenata moraju biti u fokusu domaćih ‘game dev’ kompanija

Ulazak u 'game dev' svet često može da krene od različitih interesovanja. Svoju priču o tome kako više od jedne decenije radi u IT industriji i sada u gaming sektoru iako se za to nije stručno edukovao, otkriva nam Dušan Jovanović, Studio Production Manager kompanije Ubisoft u Beogradu.

Tehnologija

Search On 22: SEO relevantniji nego ikada pre

U nameri da privuče generaciju Z, Google je na 'Search On 22' događaju predstavio novitete u pretrazi, koji su rezultat dugogodišnjeg razvijanja AI tehnologija.