Konferencija DIDS 2015. sredinom marta u Beogradu

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Konferencija DIDS 2015. sredinom marta u Beogradu

Peto izdanje konferencije ‘Dan Internet domena Srbije’ održaće se i ove godine u beogradskom hotelu Metropol u periodu od 10. do 11. marta. Organizator Fondacija RNIDS najavljuje zanimljiv i interesantan sadržaj, podeljen u dva tematska dana pri čemu će se govoriti o razvoju Interneta u svetu, kao i na .RS i .СРБ domenskim prostorima Srbije.

DIDS

Ono što DIDS 2015. ističe u odnosu na prethodne godine jeste podrška dobijena od ICANN-a, jedne od vodećih organizacija za upravljanje Internetom i rukovođenjem njegovom globalnom strukturom. Program će biti održan 10. i 11. marta, a prisutni će moći da učestvuju na velikom broju relevantnih predavanja i panel diskusija.

Prvi dan DIDS-a biće podeljen u tri tematska bloka. U prvom bloku pod nazivom “Gospodari Interneta” govoriće se o najavljenim promenama u globalnom upravljanju Internetom, a ovu temu publici će približiti strani gosti Jean-Jacques Sahel (podpredsednik ICANN za Evropu), Michael Silber (član upravnog odbora ICANNa), Martin Boyle (Britanski nacionalni registar) i Leonid Todorov (Ruski nacionalni registar).

DIDS 2014. ugostio je veliki broj učesnika (Foto: RNIDS)
DIDS 2014. ugostio je veliki broj učesnika (Foto: RNIDS)

Drugi blok predavanja nosi naziv “Pozovi E radi trgovine” i gotovo u celosti će biti posvećen trgovini na Internetu, te će obuhvatiti različite aspekte poput onih pravno-finansijskih, promotivnih, logističkih i softverskih. Moderator bloka biće Miloš Petrović, a u predviđenoj panel diskusiji učestvovaće i poznati ekspert i Internet strateg Dragan Varagić.

Treći i poslednji blok “Domen koji obećava” pružiće publici primere uspešnih sajtova i online projekata na nacionalnim Internet domenima .RS i .СРБ. Moderator ovog bloka biće Radomir Lale Marković, direktor TAG Media, koji će predstaviti desetak domaćih Internet lokacija uz pomoć njihovih autora i osnivača.

Besplatne prijave za učesnike

Završnog dana DIDS-a biće održan “Regionalni Internet forum” koji će ove godine okupiti predstavnike nacionalnih registara Srbije kao i zemalja u regionu (Grčka, Bugarska, Hrvatska, Rumunija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Slovenija i Crna Gora). U preostala tri bloka govoriće se o regionalnim aktivnostima u oblasti Interneta, ali i o primeni višeakterskog modela za upravljanje Internet organizacijama u regionu.

Iz organizacije poručuju da je prisustvo na DIDS-u besplatno za sve zainteresovane, ali ističu da je neophodna prethodna registracija zbog ograničenog broja mesta. Više informacija o samoj konferenciji dostupno je na zvaničnoj stranici DIDS-a.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Vodič

Prve AA video igre i najava Epic Games kampusa: Šta je sve obeležilo srpsku gaming industriju u 2022.

Kao jedna od stabilnijih grana IT ekosistema u Srbiji, gaming je nastavio da beleži svoj rast i razvoj. Predikcije vezane za lokalni 'game dev' su dobre i za 2023. godinu, a mi vam donosimo pregled najznačajnijih momenata iz ove oblasti koji su obeležili prošlu godinu.

Digitalni mediji

Trendovi.co: Šta nam donosi 2023. godina iz oblasti Employer brandinga i društvenih mreža?

Sada već tradicionalno, agencija Pioniri Communications su kroz projekat Trendovi.co objavili predviđanja za ovu godinu kada su u pitanju digitalni marketing, 'event' industrija, tehnologija, PR, 'entertainment' industrija i druge srodne oblasti. Pročitajte šta smo izdvojili za vas.

Startapi i poslovanje

Institut BioSens otvorio novi poziv za akcelerator namenjen IT i poljoprivrednim startapima

Institut BioSens pozvao je inovativne startape iz IT i poljoprivrednog sektora da učestvuju u trećem izdanju akceleratora i na taj način nastavlja dobru praksu pružanja podrške inovativnim preduzetnicima u razvoju ideja koje će doprineti digitalnoj transformaciji poljoprivrede.

Propustili ste

Intervju

Kako je Dalibor pored pozicije Lead Data konsultanta pronašao vreme za porodični hobi i biznis

Još kada smo bili deca, mnogi su nas pitali - "Da li imaš hobi"? Čak i kada odrastemo, postanemo profesionalci, ljubav prema hobiju, ako ga zaista volimo, ostaje zauvek tu sa nama. Ovo je priča o Daliboru Lazareviću koji iako radi kao Lead Data Consultant, pronalazi vreme da proizvodi manje predmete od drveta i plastike.

Tehnologija

Google uskladio poslovanje sa pravilima Evropske unije — šta to znači za korisnike?

Prilagođavanjem pravilima Evropske unije, kompanija Google uvodi telo za zaštitu potrošača, transparentniju prodaju i plaćanje različitim valutama.

Office Talks Podcast

DevRel – Kako se grade dobri odnosi sa programerima?

Gosti 126. epizode Office Talks podkasta bili su Nenad Vitorović (Tenderly) i Lav Leon Hudak (MVP Workshop) koji su nam govorili o značaju dobrih odnosa sa programerima, ali i o kvalitetnoj zajednici i sadržaju usmerenim ka programerima, a koji sve više dolaze do izražaja.

Novost

Shift Miami: Infobipova konferencija posvećena developerima stiže u Ameriku

Ovo je prvi korak ka internacionalizaciji jedne od najvećih evropskih konferencija posvećenih developerima koja se već 10 godina održava u Hrvatskoj.

Startapi i poslovanje

Degordian akvizirao Shopycode – srpsku agenciju za e-commerce razvoj

Internacionalna digital-first agencija Degordian akvizirala je Shopycode, srpsku programersku kompaniju specijalizovanu za e-commerce.

Istraživanje

Predstavljamo rezultate ankete o platama dizajnera digitalnih proizvoda i usluga u Srbiji

Prva anketa ovog tipa sprovedena je na uzorku od oko 700 učesnika. Podaci pokazuju da je 71% dizajnera ušlo na tržište u poslednjih 8 godina, dok je 57% ušlo u poslednjih 6 godina.