Konferencija DIDS 2015. sredinom marta u Beogradu

Konferencija DIDS 2015. sredinom marta u Beogradu

Peto izdanje konferencije ‘Dan Internet domena Srbije’ održaće se i ove godine u beogradskom hotelu Metropol u periodu od 10. do 11. marta. Organizator Fondacija RNIDS najavljuje zanimljiv i interesantan sadržaj, podeljen u dva tematska dana pri čemu će se govoriti o razvoju Interneta u svetu, kao i na .RS i .СРБ domenskim prostorima Srbije.

DIDS

Ono što DIDS 2015. ističe u odnosu na prethodne godine jeste podrška dobijena od ICANN-a, jedne od vodećih organizacija za upravljanje Internetom i rukovođenjem njegovom globalnom strukturom. Program će biti održan 10. i 11. marta, a prisutni će moći da učestvuju na velikom broju relevantnih predavanja i panel diskusija.

Prvi dan DIDS-a biće podeljen u tri tematska bloka. U prvom bloku pod nazivom „Gospodari Interneta“ govoriće se o najavljenim promenama u globalnom upravljanju Internetom, a ovu temu publici će približiti strani gosti Jean-Jacques Sahel (podpredsednik ICANN za Evropu), Michael Silber (član upravnog odbora ICANNa), Martin Boyle (Britanski nacionalni registar) i Leonid Todorov (Ruski nacionalni registar).

DIDS 2014. ugostio je veliki broj učesnika (Foto: RNIDS)
DIDS 2014. ugostio je veliki broj učesnika (Foto: RNIDS)

Drugi blok predavanja nosi naziv „Pozovi E radi trgovine“ i gotovo u celosti će biti posvećen trgovini na Internetu, te će obuhvatiti različite aspekte poput onih pravno-finansijskih, promotivnih, logističkih i softverskih. Moderator bloka biće Miloš Petrović, a u predviđenoj panel diskusiji učestvovaće i poznati ekspert i Internet strateg Dragan Varagić.

Treći i poslednji blok „Domen koji obećava“ pružiće publici primere uspešnih sajtova i online projekata na nacionalnim Internet domenima .RS i .СРБ. Moderator ovog bloka biće Radomir Lale Marković, direktor TAG Media, koji će predstaviti desetak domaćih Internet lokacija uz pomoć njihovih autora i osnivača.

Besplatne prijave za učesnike

Završnog dana DIDS-a biće održan „Regionalni Internet forum“ koji će ove godine okupiti predstavnike nacionalnih registara Srbije kao i zemalja u regionu (Grčka, Bugarska, Hrvatska, Rumunija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Slovenija i Crna Gora). U preostala tri bloka govoriće se o regionalnim aktivnostima u oblasti Interneta, ali i o primeni višeakterskog modela za upravljanje Internet organizacijama u regionu.

Iz organizacije poručuju da je prisustvo na DIDS-u besplatno za sve zainteresovane, ali ističu da je neophodna prethodna registracija zbog ograničenog broja mesta. Više informacija o samoj konferenciji dostupno je na zvaničnoj stranici DIDS-a.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Upoznajte poslodavce

Microsoft je najpoželjniji IT poslodavac u Srbiji – slede Nordeus i Ubisoft

Ko su najatraktivniji IT poslodavci u Srbiji? Sajt Poslovi Infostud predstavio je rezultate svog prvog velikog istraživanja poslodavaca te vrste, a kompanija koja je osvojila najviše glasova ispitanika je Microsoft.

Ekskluzivno

Skupština usvojila ‘zakon o paušalcima’

Izmene i dopune Zakona o porezu na dohodak građana koji se, između ostalog, odnose na paušalne preduzetnike i knjigaše, usvojen je u Skupštini Srbije. Mere podsticaja važiće od 1. januara 2020. godine.

Startapi i poslovanje

Dobra ‘Employer Branding’ strategija je HR sadržaj na marketinški način

Već neko vreme polemiše se o tome kako i na koji način bi odgovornosti i zadaci HR sektora i marketinga trebalo da se preklapaju kada je Employer Branding u pitanju. Čarobne formule nema, ali ima određenih 'caka' kako da obe strane budu zadovoljne.

Propustili ste

Ekskluzivno

Skupština usvojila ‘zakon o paušalcima’

Izmene i dopune Zakona o porezu na dohodak građana koji se, između ostalog, odnose na paušalne preduzetnike i knjigaše, usvojen je u Skupštini Srbije. Mere podsticaja važiće od 1. januara 2020. godine.

Kultura 2.0

Retrospektiva 2019: Trendovi i događaji koji su obeležili prethodnu godinu

Još jedna zanimljiva godina polako nam se bliži kraju. Kako bismo sumirali proteklu 2019. godinu, predstavljamo vam retrospektivu ključnih događaja u prethodnih 11 meseci.

Gaming

Oni su Two Desperados, ima ih preko 30 i napravili su igru koju igra 30 miliona igrača širom sveta

Kada razvijete igru za 30 miliona ljudi predstavljate veoma respektabilno ime u rastućoj 'gaming' industriji. U ovom slučaju govorimo o beogradskoj kompaniji Two Desperados, sa čijim smo osnivačem imali priliku da razgovaramo.

Internet marketing

Kako kreirati kampanje sada kada Google Ads za Srbiju omogućava biranje mikro lokacija

Google je od nedavno omogućio oglašivačima da preko Google Ads platforme ciljaju pojedinačne gradove i regione u Srbiji. U nastavku teksta pročitajte kako to i da uradite.

Kultura 2.0

Istražujemo: Da li bi IT kompanije trebalo da odgovaraju na negativne komentare o sebi?

Radite u kompaniji i deo vašeg posla je komuniciranje sa (potencijalnim) zaposlenima? Znamo da vaš zadatak nije nimalo lak, pogotovo kada treba da odreagujete na krizu koju je izazvao nečiji negativan komentar. U tekstu koji sledi, razgovaramo kako da se postavite prema takvim komentarima i šta sa njima da radite.

Gaming

Domaća gejming scena vredna 50 do 100 miliona evra – sledi rast broja zaposlenih i dalji razvoj sektora

Organizacija 'Serbian Game Association' upoznala je domaću javnost i IT zajednicu sa stanjem u srpskoj gejming industriji za proteklu godinu.