Konferencija DIDS 2015. sredinom marta u Beogradu

Konferencija DIDS 2015. sredinom marta u Beogradu

Peto izdanje konferencije ‘Dan Internet domena Srbije’ održaće se i ove godine u beogradskom hotelu Metropol u periodu od 10. do 11. marta. Organizator Fondacija RNIDS najavljuje zanimljiv i interesantan sadržaj, podeljen u dva tematska dana pri čemu će se govoriti o razvoju Interneta u svetu, kao i na .RS i .СРБ domenskim prostorima Srbije.

DIDS

Ono što DIDS 2015. ističe u odnosu na prethodne godine jeste podrška dobijena od ICANN-a, jedne od vodećih organizacija za upravljanje Internetom i rukovođenjem njegovom globalnom strukturom. Program će biti održan 10. i 11. marta, a prisutni će moći da učestvuju na velikom broju relevantnih predavanja i panel diskusija.

Prvi dan DIDS-a biće podeljen u tri tematska bloka. U prvom bloku pod nazivom „Gospodari Interneta“ govoriće se o najavljenim promenama u globalnom upravljanju Internetom, a ovu temu publici će približiti strani gosti Jean-Jacques Sahel (podpredsednik ICANN za Evropu), Michael Silber (član upravnog odbora ICANNa), Martin Boyle (Britanski nacionalni registar) i Leonid Todorov (Ruski nacionalni registar).

DIDS 2014. ugostio je veliki broj učesnika (Foto: RNIDS)
DIDS 2014. ugostio je veliki broj učesnika (Foto: RNIDS)

Drugi blok predavanja nosi naziv „Pozovi E radi trgovine“ i gotovo u celosti će biti posvećen trgovini na Internetu, te će obuhvatiti različite aspekte poput onih pravno-finansijskih, promotivnih, logističkih i softverskih. Moderator bloka biće Miloš Petrović, a u predviđenoj panel diskusiji učestvovaće i poznati ekspert i Internet strateg Dragan Varagić.

Treći i poslednji blok „Domen koji obećava“ pružiće publici primere uspešnih sajtova i online projekata na nacionalnim Internet domenima .RS i .СРБ. Moderator ovog bloka biće Radomir Lale Marković, direktor TAG Media, koji će predstaviti desetak domaćih Internet lokacija uz pomoć njihovih autora i osnivača.

Besplatne prijave za učesnike

Završnog dana DIDS-a biće održan „Regionalni Internet forum“ koji će ove godine okupiti predstavnike nacionalnih registara Srbije kao i zemalja u regionu (Grčka, Bugarska, Hrvatska, Rumunija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Slovenija i Crna Gora). U preostala tri bloka govoriće se o regionalnim aktivnostima u oblasti Interneta, ali i o primeni višeakterskog modela za upravljanje Internet organizacijama u regionu.

Iz organizacije poručuju da je prisustvo na DIDS-u besplatno za sve zainteresovane, ali ističu da je neophodna prethodna registracija zbog ograničenog broja mesta. Više informacija o samoj konferenciji dostupno je na zvaničnoj stranici DIDS-a.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Car:go testira električne trotinete: 999 dinara za poslovne korisnike, uskoro i za ostale članove Udruženja

Električni trotineti najpre će biti na raspolaganju samo kompanijskim Car:Go klijentima i test faza ovog projekta trajaće mesec dana. Nakon toga sledi ekspanzija ove usluge.

Karijere

Kako dobiti posao u Guglu na poziciji programera – otkriva nam Darinka Zečević

Profesionalni put i potraga za poslom može nas odvesti na različite krajeve sveta. Međutim, kako izgleda razvijati karijeru i život u Irskoj, zemlji koja važi za drugu državu na svetu po izvozu softverskih usluga?

Tehnologija

Muzički streaming servisi dostupni u Srbiji nude i probni period – ovo su njihove prednosti

Većina korisnika u Srbiji danas svoju omiljenu muziku pušta preko YouTube-a, pametnog telefona ili eksternih memorija. Međutim, muzički 'streaming' servisi nude znatno bolje korisničko iskustvo. Mi vam donosimo spisak onih najpopularnijih ali i njihove prednosti.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Želite nekog ko će se brinuti o vašem domu? Podržite ‘crowdfunding’ kampanju domaćeg startapa Uradi-zaradi

Tim iza startapa Uradi-zaradi pokrenuo je 'crowdfunding' kampanju na sajtu Indiegogo u okviru koje potražuju sredstva za unapređenje projekta Home Managera - kako bi do kraja godine zaposlili 20 mladih samohranih majki u Beogradu. 

Gaming

Sport Klub Esports novi je TV kanal koji će popularizovati regionalni gejming – kod ‘offline’ publike

Pitali smo osnivača Fortune Esports zašto su pokrenuli televizijski kanal i kako će on pomoći u razvoju regionalne esport scene.

Startapi i poslovanje

Život posle hakatona

Hakatoni se u domaćoj IT zajednici percipiraju kao prilika za mlade i talentovane timove da pokažu svoje tehničko i biznis znanje prilikom kreiranja novih proizvoda. Međutim, da li je život posle hakatona jednostavan ili pravi izazovi slede tek nakon što tim primi 'veliki ček'?

Digitalni mediji

Instagram dominira – sa njim i želja domaćih izdavača da se približe publici i Generaciji Z

Na koji način domaći mediji koriste Instagram i druge kanale kako bi informisali, zabavili i edukovali mlađu publiku?

Kultura 2.0

Jedan klik u Photoshopu i već smo spremni za Evropu!

Zašto je sve oko nas postalo jednolično, unificirano, predvidljivo i nimalo autentično?

E-commerce

Boban ranac osvojio je Srbiju zahvaljujući Oskaru koji je u e-commerce ušao – slučajno

Jedan Novosađanin, potraga za praktičnim rancem i slučajni susret sa Kickstarter kampanjom neke holandske firme bili su dovoljni da Srbija dobije Bobana.