Microsoft lansirao beta verziju Cortane za Android

Konkurencija za Google Now je stigla: Microsoft lansirao beta verziju Cortane za Android

Tehnološka kompanija iz Redmonda predstavila je beta verziju svog glasovnog asistenta Cortana koja je trenutno dostupna za Android uređaje. Tako je servis Google Now koji je sastavni deo pomenutog operativnog sistema dobio ozbiljnu konkurenciju kada je reč o ovom načinu informisanja.

Cortana-Android
Cortana za Android stiže sa svim funkcijama kao na Windows Phone operativnom sistemu. (Izvor: theverge.com)

Kako prenosi The Verge, nakon niza najava i testiranja Cortana je i zvanično predstavljena za Android i to u beta verziji. Tim pri Microsoftu koji je zadužen za razvoj ovog glasovnog asistenta iskoristio je iskustva malog broja korisnika koju su testirali ovaj servis još prošlog meseca, kako bi na najbolji mogući način programeri unapredili aplikaciju i otklonili potencijalne greške.

Kao što smo i ranije pisali, pomenuti servis neće podržavati opciju “Hey Cortana”, zbog određenih hardverkih ograničenja koje mogu prouzorkovati različite konfiguracije slušalica i mikrofona na mobilnim telefonima, što može sprečiti ovog glasovnog asistenta da odreaguje na zadatu komandu.

Korisnici odlučuju: Cortana ili Google Now

Kao i kod Windows Phone operativnog sistema, Cortana vam omogućava da kontrolišete podatke, zakazujete događaje u kalendaru, pretražujete obližnje restorane, kafiće, čitate vesti i drugo. Takođe, korisnik može putem glavnog dugmeta na telefonu da podesi primarnog asistenta, te na taj način Cortana može u potpunosti zameniti Google Now.

Beta verzija Cortane za Android je već dostupna za preuzimanje putem Google Play prodavnice.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Gaming

Dušan i David prave društvene igre, a njihov studio Kerber Games napada tržište vredno skoro 20$ milijardi

Iako kultura igranja društvenih igara u Srbiji nije toliko velika, to bi vremenom moglo da se promeni zahvaljujući talentovanim timovima poput onog koji čini Kerber - 'board games' dizajn studio.

Startapi i poslovanje

Uvođenjem udela u vlasništvu kompanije povećavaju svoju konkurentnost – a motivacija zaposlenih se drastično uvećava

Prema podacima do kojih je došao Joberty, manje od 3% kompanija koje posluju na domaćem tržištu ima opciju da svojim zaposlenima omogući udeo u vlasništvu firme a ta opcija, kako kažu naši sagovornici, može napraviti veliku razliku.

Intervju

Milan Starčević je prvi inženjer iz Srbije koji je postao partner u kompaniji Zühlke

Nakon skoro osam godina provedenih u kompaniji Zühlke, Milan Starčević postao je partner. U nastavku teksta razgovaramo o njegovom karijernom putu koji je doveo do nove pozicije.

Propustili ste

Kultura 2.0

AliExpress paketi u Srbiju stižu sa većim zakašnjenjem – uticaj pandemije i dalje traje

Enigma zvana AliExpress i dalje traje, a mi proveravamo šta se trenutno dešava sa paketima i cenom shipping-a za Srbiju.

Startapi i poslovanje

Kredium.rs klijentima pomaže da lakše dobiju stambeni kredit uz pomoć personalizovanih bankarskih ponuda

Potraga za stanovima i kreditima često ume da bude težak, naporan i dug proces. Ipak, digitalizacijom i novim alatima koji su nam dostupni online, sve ovo može da izgleda znatno jednostavnije. Rešenje ima i startap iz Srbije - Kredium.rs.

Startapi i poslovanje

Srpski Tenderly osigurao investiciju od $15.3M u okviru A runde, sledi izgradnja Ethereum platforme za developere

Glavni cilj Tenderly startapa je da poboljša način rada Ethereum programera i ubrza prihvatanje blockchain tehnologije.

Office Talks Podcast

Internet zajednica za 70.000 ljubitelja fudbala

Tema 57. epizode Office Talks podcasta bila je online klađenje ali i izgradnja internet zajednice ljubitelja fudbala i sporta kroz zanimljiv i kvalitetan sadržaj. O svemu tome smo razgovarali sa našim gostom Vladimirom Kečkešom, osnivačem popularnih Instagram stranica Burazzers.net i Engleski fudbal.

Karijere

HelloWorld ponovo organizuje istraživanje domaće tehnološke scene: IT-jevci, popunite anketu!

Sajt za IT zapošljavanje HelloWorld.rs trenutno sprovodi još jedno veliko istraživanje domaće IT scene.