'Share Shakespeare' takmičenje okuplja kreativce

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

‘Share Shakespeare’ takmičenje okuplja sve (digitalne) kreativce

Povodom obeležavanja 400 godina od smrti svetski poznatog pisca Vilijama Šekspira, British Council raspisao je konkurs pod nazivom ‘Share Shakespeare’ koji ima za cilj pronalaženje novih i kreativnih načina kako bi se publika još bolje upoznala sa delom ovog velikog dramaturga. Najbolji projekti učesnika iz različitih žanrova imaće priliku da postanu deo globalnog ‘Shakespeare Lives’ programa koji Britanski savet organizuje u preko 110 zemalja sveta.

shekspir1

Predstojeće takmičenje otvoreno je za sve kreativne stvaraoce iz Srbije koji se bave pozorištem, filmom, vizuelnom umetnostošću, književnošću, dizajnom, umetnošću u javnom prostoru ili digitalnim medijima (uključujući animaciju, dizajn igara, dizajn korisničkog iskustva, aktivaciju putem društvenih mreža i slično):

Predlozi i ideje sa kojima se može konkurisati kreću se u širokom spektru aktivnosti – od pozorišne predstave, pa sve do razvoja softvera.

Pravila konkursa određuju da predlozi (pored društvenog i digitalnog angažmana), treba da opisuju projekte i aktivnosti koje omogućavaju publici da se na inovativan i uzbudljiv način upozna sa Šekspirom i njegovim delima, te ukažu na relevantnost njegove umetnosti u savremenom društvu i tako animiraju raznovrsnu publiku u Srbiji, ali i šire.

Pobedniku £8.000 za realizovanje ideje

O najboljim idejama ovog puta odlučivaće žiri koji čine direktorka British Council-a za zapadni Balkan Kler Sirs, britanski ambasador u Srbiji Denis Kif, teatrolog i umetnički direktor BITEF festivala dr Ivan Medenica, nezavisni kustos dr Maja Ćirić, kao i naš urednik Marko Mudrinić.

s1
Hamlet u vidu digitalne instalacije? Zašto da ne – prijavite vašu ideju već danas na zvaničnom sajtu British Councila.

Njihov zadatak biće da izaberu 16 predloga koji će zvanično postati deo programa “Shakespeare Lives” u Srbiji, dok će pobednik konkursa “Share Shakespeare” na raspolaganju imati budžet od 8.000 funti – kako bi uspešno realizovao svoju ideju i podelio je sa publikom. Iz organizacije navode da se pomenuti konkurs organizuje u partnerstu sa Britanskom ambasadom u Beogradu, dok se više detalja o ovom događaju zajedno sa pravilima učestvovanja može pronaći na zvaničnom sajtu British Councila.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Gaming

FDU pokrenuo Game Art katedru ― šta to znači za srpsku gejming industriju?

Fakultet dramskih umetnosti, koji je član superklastera Creative Tech Serbia, ove godine prvi put je upisao studente na novi studijski program: Vizuelni efekti, animacija i gejm art. Sve o novom studijskom programu i mogućnostima koje pruža, pročitajte u našem tekstu.

Društvene mreže

Quiet Quitting: Kako je TikTok trend pokrenuo revoluciju na radnom mestu?

Ukoliko ste aktivni na TikTok-u, sigurno vam nije promakao trend o 'tihom otkazu' koji u proteklom periodu preplavljuje svačiji #fyp na ovoj društvenoj mreži.

Mobilno

Mastercard omogućio korišćenje Google Pay servisa u Srbiji – za Android i WearOS korisnike

Trend beskontaktnog plaćanja pametnim telefonima odavno je postao zastupljen u razvijenijim državama Evrope ali i sveta. Sada je zahvaljujući zvaničnom dolasku Google Pay servisa u Srbiju korisnicima Mastercard platnih kartica omogućeno da plaćaju svojim pametnim telefonima ili satovima.

Propustili ste

Kolumna

Search On 22: SEO relevantniji nego ikada pre

U nameri da privuče generaciju Z, Google je na 'Search On 22' događaju predstavio novitete u pretrazi, koji su rezultat dugogodišnjeg razvijanja AI tehnologija.

Društvene mreže

TikTok će pokoriti najveće igrače u industriji zabave

U okviru 15. izdanja Weekend Media Festivala, održan je panel 'TikTok – the platform that will bring the biggest players on the market to its knees'.

Karijere

Nakon 3 godine pauze, DaFED okupljanja ponovo u Novom Sadu!

Novosadska zajednica ima razloga za slavlje - DaFED ekipa ponovo je na okupu. Oslobodite kalendare jer prvi meetup je već zakazan, a mi otkrivamo planove za konferenciju i druge edukacije koje DaFED već uveliko planira.

Novost

LotusFlare otvorio novu kancelariju u Beogradu sa ciljem da proširi programerski tim

Softverska kompanija LotusFlare sa sedištem u Silicijumskoj dolini otvorila je novu kancelariju u Beogradu, dok nastavlja da širi svoj tim u Srbiji i drugim lokacijama širom sveta.

Office Talks Podcast

Marketing za web 3.0 zajednicu

U 111. epizodi Office Talks podkasta ugostili smo Nikolu Jankovića i Nikolu Milinkovića iz kompanije Decenter. Sa njima smo razgovarali o kreiranju efikasnog marketinga u web 3.0 industriji, uz osvrt na važnost izgradnje jake web 3.0 zajednice.

Izveštaj

Kripto vodič: Kako da skalirate Ethereum uz ‘Zero knowledge’ metodologiju?

Na ovogodišnjoj Infobip Shift konferenciji, u okviru predavanja 'Scaling Ethereum with Zero-Knowledge magic' na Web3 stejdžu predstavljena su rešenja koja mogu da pojednostave i ubrzaju skaliranje na Ethereumu.