British Council započinje regionalno povezivanje digitalne i kreativne industrije

British Council otvorio je poziv za habove, startape i mala i srednja preduzeća sa područja Zapadnog Balkana da se prijave za učešće u regionalnom programu 'Digitalni gradovi'. Ideja ovog projekta jeste da se poveže 12 britanskih sa 12 gradova sa područja Zapadnog Balkana kroz digitalne industrije, sa fokusom na inovacije u kreativnim industrijama i primenu tehnologije u domenu obrazovanja.

Cilj projekta jeste da poveže one koji razvijaju strateške dokumente i politike na nivou gradova, kao i startape, digitalne i kreativne habove i mala i srednja preduzeća koja rade na projektima digitalizacije gradskih administracija, kreativnih industrija i digitalnog obrazovanja.

Inače, projekat finansira vlada Velike Britanije, a implementira ga British Council u partnerstvu sa udruženjem Kulturni kod. Ovim programom, organizatori žele da doprinesu razvoju polja digitalnih tehnologija – kako na Zapadnom Balkanu tako i u Velikoj Britaniji, a kroz osnaživanje strategija i politika, facilitaciju habova i gradskih mreža, kao i kroz razvoj veština profesionalaca i lidera habova.

Rok za prijave do 30. decembra

Učesnici projekta imaće priliku da učestvuju u istraživanju potreba digitalnih industrija u regionu, te da se uključe se u dva događaja na Zapadnom Balkanu fokusirana na razvijanje kapaciteta organizacija i networking, uz učešće lokalnih eksperta ali i onih iz Velike Britanije. Učesnici će između ostalog dobiti mogućnost da se povežu sa sličnim britanskim organizacijama i posete ih u okviru razmene koja će biti realizovana u januaru i februaru mesecu 2018.

Projekat će takođe podržati učesnike da razviju zajedničke projekte sa partnerima iz Velike Britanije, a zatim i apliciraju za grantove British Council-a namenjene njihovom sprovođenju. Završni događaj koji će okupiti sve učesnike održaće se u Velikoj Britaniji u martu sledeće godine.

Iz organizacije napominju da svi zainteresovani za ovaj program mogu da pronađu detaljna uputstva za prijavljivanje putem zvaničnog sajta British Council-a, dok je rok za slanje prijava do subote, 30. decembra.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

5 automobila renomiranih auto kuća koji su gorivo zamenili strujom

Najpoznatiji i najveći auto brendovi sve više se okreću elektro pogonu. Mercedes i Audi predstavili su na salonu u Parizu svoje prve potpuno električne automobile, dok svoj odgovor tržištu i spremaju i BMW, Jaguar i Porsche.

E-commerce

Dijaspora.shop startovao sa 40.000 artikala – cilja na vašu rodbinu u inostranstvu da kupuje za vas u Srbiji

Ostavivši sigurne poslove iza sebe, Marko, Srđan i Emil pokrenuli su dijaspora.shop - prvu Internet prodavnicu za naše ljude u inostranstvu koji kupuju robu za porodicu i prijatelje u Srbiji.

Startapi i poslovanje

Izmene Zakona o prevozu putnika ušle u Skupštinu – ako se usvoje CAR:GO bi mogao postati taxi

Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju ušao je u Narodnu skupštinu. Šta to znači za CAR:GO i slične servise koji bi potencijalno došli na srpsko tržište?

Propustili ste

Tehnologija

SBB predstavio EON Smart Box – pametne funkcije i 4K rezolucija sastavni deo ponude

SBB i United Grupa predstavili su danas u hotelu Metropol u Beogradu prvi 'smart box' u regionu koji spaja televizijske sadržaje sa Android TV digitalnim servisima. Novi uređaj nosi naziv EON i biće dostupan već od sutra.

Novost

Google uvodi naplatu za YouTube, Google Play i druge servise – cenu snose proizvođači u EU?

Pvi put u svojoj istoriji Gugl će naplaćivati licence proizvođačima telefona u Evropi za instalaciju njegovih servisa kao što su Google Play, YouTube ili Gmail.

Analiza

Opel uhvaćen u softverskoj prevari prilikom testiranja štetnih gasova – novi dizelgejt na pomolu?

Očigledno da pojedini proizvođači automobila teškom mukom razvijaju sisteme koji će umanjiti emitovanje štetnih gasova. Nakon ogromnog skandala koji i dalje potresa VW grupaciju, varanju se priključio još jedan veliki igrač - Opel.

Kultura 2.0

Uključite se u raspravu o Centralnom registru stanovništva – bazi podataka građana Srbije

Okrugli sto o Nacrtu zakona o Centralnom registru građana održava se danas, a predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i druge zainteresovane strane raspravljaće o tome da li je sveobuhvatna evidencija o građanima na jednom mestu dobro rešenje.

Nesortirano

5 lekcija koje svaki softverski tim lider mora da savlada

Sama uloga tim lidera u različitim kompanijama ima različito značenje. Neke kompanije posmatraju ovu poziciju kao unapređenje u vidu titule, dok druge vide ovu poziciju kao novu, neizostavnu ulogu u timu. U mnogim kompanijama se ovo razlikuje čak i od projekta do projekta.

Tehnologija

Planirate da posetite Dubai? Tamo vas može voziti novi taksi bez vozača

Pitanje je vremena kada bismo samovozeće automobile mogli da vidimo na ulicama širom sveta. Prvi veliki korak ka tome, pored kompanija iz SAD-a, napravila je uprava za saobraćaj i transport u Dubaiju.