Zašto video platformu Brid.tv najviše koriste u SAD, ali ne i u matičnoj Srbiji? - Netokracija.rs

Zašto video platformu Brid.tv najviše koriste u SAD, ali ne i u matičnoj Srbiji?

Kada u oblasti IT-ja rešite da pređete na razvoj sopstvenog proizvoda imate brojne prepreke na putu, uprkos kvalitetnom proizvodu. Kako se izboriti sa nasleđem 'outsource'-a?

Oni koji se bave advertajzingom znaju da online video zauzima sve veći udeo u digitalnom oglašavanju. Štaviše, u industriji često možete da čujete kako je video ujedno i najbrže rastući format – kako po ukupnom utrošku, tako i po investicijama u nove tehnologije.

Iako iz kvartala u kvartal raste potreba za novim rešenjima, prag za ulazak u online video i dalje je visok, posebno u smislu ekseprtize potrebne da bi se razvijala tehnologija za potrebe korisnika. Upravo ta činjenica privukla je Uroša Jojića koji je nekoliko godina radio u outsource industriji, a koji danas predvodi tim iza servisa Brid.tv i pratećeg CMS-a za izdavače.

Kako je od rada za klijente došao do sopstvenog proizvoda? Jojić za Netokraciju kaže:

Problem u outsource-u je mentalitet vlasnika i mentalitet zaposlenih – sve se tretira kao tržišna pijaca za dinar, dolar, evro više. Boljitak kreće iz osnove, a to je proizvodnja. Država bi ovo trebalo bolje da prepozna i da shvati da outsourcing na nivou kamiona, automobila ili IT-a, je samo to – način da veliki eksploatišu i zarade više novca, a da se mali vrte u krug iz koga ne mogu pobeći.

Ipak, priznaje Uroš, bez takvog iskustva prilično je teško razviti sopstveni proizvod jer je suština da se pre toga nauči što više o procesima rada i novim tehnologijama u kojima su strani stručnjaci još uvek u prednosti u odnosu na Srbiju. Tek tada, sa stečenim iskustvom, pojedinci dobijaju solidnu osnovu za razvoj sopstvenog proizvoda, objašnjava naš sagovornik.

‘Želimo da korisnicima omogućimo jednostavnu i isplativu monetizaciju’

„Brid.tv je nastao kao HTML5 online video platforma sa ciljem da omogućimo publisher-ima jednostavno postavljanje i upravljanje video sadržajem na web stranicama„, ističe Jojić, dodajući da korisnici ovog servisa imaju mogućnost da monetizuju sadržaj putem oglasa, ali i da biraju između tri paketa: besplatnog, uvoda u platformu i premium paketa. Uroš objašnjava:

Demo verzija pruža ljudima mogućnost da testiraju priličan broj postavki servisa. Međutim, u okviru ovog paketa postavljanje sadržaja nije moguće zbog visokih troškova koje bismo snosili. Naredna vrsta paketa košta $25 i dozvoljava oko 70% funkcionalnosti kompletne platforme – korisnici mogu da postavljaju video sadržaj, koriste CRM, ali i hosting i druge pogodnosti.

Sve opcije koje ova platforma nudi, a ne potpadaju pod prethodne dve stavke, omogućene su premium paketom i njegova cena zavisi od potreba korisnika. „Svaki plan se pravi posebno za svakog publisher-a, kompletno iskustvo je tailor made i u zavisnosti od njihovih potreba mi otvaramo više ili manje funkcionalnosti“, objašnjava Uroš.

Samo u prethodnih nekoliko godina, Ad Blocking postao je ozbiljna pretnja za mnoge izdavače kojima je ovo bio jedini ili velik deo oglašivačkog kolača. Jojić naglašava za Netokraciju da Brid.tv i ovaj izazov uspešno prevazilazi – nudeći klijentima zaobilaznicu provere koju popularni Ad Blocker-i koriste. Drugim rečima, čak i da krajnji korisnik blokira display oglase kod sebe na pregledaču, reklame koje se mogu videti za vreme emitovanja videa nastavljaju da se prikazuju – generišući prihod za izdavače.

Klijenti sa razvijenih tržišta, na Balkanu situacija i dalje u razvoju

Kada radite na sopstvenom proizvodu koji najviše odgovara tržištu Sjedinjenih Američkih Država, kaže Uroš, součavate se i sa problemom geografije – „raditi biznis iz Srbije sa idejom proboja na američko tržište stvara određenu dozu predrasude kod Amerikanaca kada shvate da treba da posluju sa Srbima, sa ekipom koja sedi na drugom kraju planete i koja nije iz jedne od 50 država“. Uz sve to, dodatnu prepreku predstavlja i izuzetno jaka konkurencija.

„Rekli bismo da je naš glavni konkurent JW player, ali u odnosu na njih imamo neke ključne prednosti, objašnjava Uroš:

JW potpisuje ugovore sa publisher-ima na godinu dana i njihov klijent to unapred mora da plati, a to je uglavnom veliki finansijski izdatak. Mi naplatu vršimo na mesečnom nivou pri čemu naši klijenti saradnju mogu da prekinu u svakom trenutku. Transparentnost cena igra veliku ulogu u našem poslovanju, a klijenti vole da sarađuju sa kompanijama koje nemaju skrivene troškove.

Dodatna prednost Brid.tv-a jeste i to što je tim custom razvio softver za postavljanje i distribuciju oglasa. Kao takav, timu omogućava naprednije praćenje učinka oglasa, a samim oglašivačima – daleko bolju korisničku podršku. Uroš naglašava da je ovo ujedno i ključna opcija koja privlači klijente iz Amerike, Evrope i sa Bliskog Istoka:

Kako se video uglavnom naplaćuje preko CPM-a, u ovim oblastima su najveće brojke, pa je i logično da na tim tržištima nastojimo da se širimo. Ali, apsolutno nemamo ništa protiv balkanskog tržišta, naše usluge nudimo i ovde i imamo klijente u Hrvatskoj. Problem je u tome što to kod nas nije toliko isplativo – advertajzeri još nisu uvideli tu priliku i ne znaju kako to da monetizuju. Američko tržište je za sad definitvno broj jedan.

Naredni koraci širenje tima i investicija

Iako podaci pokazuju da online video u Srbiji raste, značajnijih skokova na ovom polju verovatno neće biti. Međutim, iz ove kompanije dodaju da to ne znači da je tim okrenuo leđa Srbiji i lokalnom tržištu. Štaviše, Brid.tv je u potrazi za novim članovima tima koji imaju ekspertizu na ovom polju, a koji upravo na lokalnom tržištu žele da razvijaju produkt za čitav svet.

Uroš za Netokraciju otkriva i da polako priprema teren za investiciju koja će im omogućiti dalje skaliranje biznisa:

Želimo da pratimo put ostalih uspešnih startapa u ovom domenu iz Amerike i da dalje da razvijamo strateška partnerstva sa firmama kao sto je YellowHammer Group (SpringServe), Google, itd. Videćemo gde će nas to dovesti i na osnovu toga ćemo praviti dalje planove.

“Na kraju, zaključuje Uroš, ma koliko posao brzo napredovao, kada radiš za sebe niko drugi ne ubira plodove tvog rada i uvek dobiješ direktan i konkretan feedback – a to je u ovom poslu najbolja polazna osnova.”

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

E-commerce

Mesec dana kasnije i dalje ne znamo gde su naši Aliexpress paketi – ali barem imamo neke odgovore

Enigma zvana AliExpress poštarina za Srbiju, podelila je mišljenja mnogih kupaca, organizacija i svih ostalih koji se za ovu temu zanimaju. Iako je razloga za astronomsko poskupljenje poštarine mnogo, neki odgovornost prebacuju na Poštu, drugi na avio prevoz i kineske trgovce, ali se ipak čini da je istina 'negde tamo'. Mi smo na osnovu svih dosadašnjih podataka pokušali da rešimo misteriju.

Startapi i poslovanje

Najavljene nove mere za pomoć privredi – država plaća 60% minimalca i odlaže plaćanje poreza i doprinosa

Preduzetnici i zaposleni u mikro, malim i srednjim preduzećima u julu i avgustu dobiće dodatnu ekonomsku pomoć države usled krize izazvane epidemijom korona virusa - plaćanje 60% od minimalca u julu i avgustu, odlaganje plaćanja poreza i doprinosa za mesec dana, a najavljen je i novi projekat 'Moja prva plata'.

Office Talks Podcast

Gde su naši AliExpress paketi?

Šestu epizodu Netokracijinog Office Talks podcasta obeležio je razgovor o trenutnim dešavanjima sa astronomskim poskupljenjem poštarine sa sajta AliExpress. Mi smo pokušali da analiziramo šta je tačno dovelo do ovog problema koji je u velikoj meri pogodio sve one koji kupuju sa ove poznate online prodavnice.

Propustili ste

Karijere

Programiranje možete naučiti bez skupih kurseva, ali samo ako se jako, jako potrudite

Iako je samostalno učenje pre dopuna i usavršavanje nekog postojećeg znanja, postoje ljudi koji na taj način promene čitavu karijeru. Takva situacija poslednjih godina dešava se i u domaćem IT-ju, iako je prati i mnogo zabluda i nerealnih očekivanja. U nastavku teksta, demistifikujemo proces samostalnog učenja programiranja,

Office Talks Podcast

YouTube kao karijera (gosti Miloš Milaković i Daniel Đukić)

Oni su doktori za viral, tvorci i glavni akteri Dnevnjaka, prodavci polovnih automobila i ostvareni kladioničari. Oni su Majkl Džordan i Denis Rodman domaće YouTube scene.

Startapi i poslovanje

Niški ServerBytes omogućava brži i jeftiniji ‘game development’ studijima širom sveta

Filip i Dejan još kao studenti radili su na razvoju mobilnih igara. Nakon mnogo potrošenih sati na korišćenje raznih alata i servisa koji su im pomagali u tom procesu, shvatili su da ne postoji rešenje koje nudi multiplejer, 'chat', 'cloud storage' i druge funkcionalnosti. Tako je nastao njihov proizvod - ServerBytes.

Kultura 2.0

I klijenti su ljudi, što lako zaboraviš kad te od njihovih zahteva zaboli glava

Tekst pred vama predstavlja ilustraciju dinamike tima agencije Flexis, koja se zasniva na jednostavnoj istini: mi odgovore nalazimo u miksu ideja, stavova i različitih perspektiva 'account' i dizajn tima, svesni da jedni bez drugih ne možemo. A i ne želimo.

Karijere

Do 30% domaćih frilensera traži sigurnost stalnog posla jer frilensing na globalu pokazuje znake recesije

Šta čeka srpske frilensere u narednom periodu i kako će izgledati budućnost frilensinga na domaćem tržištu?

Kultura 2.0

Serbia Business Run nastavlja sa aktivnim tim bildingom u kojem zbližava kolege – ovaj put kroz ‘online’ trku

Peto izdanje Serbia Business Run, serije poslovnih trka i najveći sportsko-kompanijski događaj u Srbiji, održaće se u septembru 2020. godine - ovoga puta 'online'. Kako izgleda trka u ovom potpuno drugačijem formatu, otkriva nam direktor ove organizacije.