Zašto video platformu Brid.tv najviše koriste u SAD, ali ne i u matičnoj Srbiji? - Netokracija.rs

Zašto video platformu Brid.tv najviše koriste u SAD, ali ne i u matičnoj Srbiji?

Kada u oblasti IT-ja rešite da pređete na razvoj sopstvenog proizvoda imate brojne prepreke na putu, uprkos kvalitetnom proizvodu. Kako se izboriti sa nasleđem 'outsource'-a?

Oni koji se bave advertajzingom znaju da online video zauzima sve veći udeo u digitalnom oglašavanju. Štaviše, u industriji često možete da čujete kako je video ujedno i najbrže rastući format – kako po ukupnom utrošku, tako i po investicijama u nove tehnologije.

Iako iz kvartala u kvartal raste potreba za novim rešenjima, prag za ulazak u online video i dalje je visok, posebno u smislu ekseprtize potrebne da bi se razvijala tehnologija za potrebe korisnika. Upravo ta činjenica privukla je Uroša Jojića koji je nekoliko godina radio u outsource industriji, a koji danas predvodi tim iza servisa Brid.tv i pratećeg CMS-a za izdavače.

Kako je od rada za klijente došao do sopstvenog proizvoda? Jojić za Netokraciju kaže:

Problem u outsource-u je mentalitet vlasnika i mentalitet zaposlenih – sve se tretira kao tržišna pijaca za dinar, dolar, evro više. Boljitak kreće iz osnove, a to je proizvodnja. Država bi ovo trebalo bolje da prepozna i da shvati da outsourcing na nivou kamiona, automobila ili IT-a, je samo to – način da veliki eksploatišu i zarade više novca, a da se mali vrte u krug iz koga ne mogu pobeći.

Ipak, priznaje Uroš, bez takvog iskustva prilično je teško razviti sopstveni proizvod jer je suština da se pre toga nauči što više o procesima rada i novim tehnologijama u kojima su strani stručnjaci još uvek u prednosti u odnosu na Srbiju. Tek tada, sa stečenim iskustvom, pojedinci dobijaju solidnu osnovu za razvoj sopstvenog proizvoda, objašnjava naš sagovornik.

‘Želimo da korisnicima omogućimo jednostavnu i isplativu monetizaciju’

„Brid.tv je nastao kao HTML5 online video platforma sa ciljem da omogućimo publisher-ima jednostavno postavljanje i upravljanje video sadržajem na web stranicama„, ističe Jojić, dodajući da korisnici ovog servisa imaju mogućnost da monetizuju sadržaj putem oglasa, ali i da biraju između tri paketa: besplatnog, uvoda u platformu i premium paketa. Uroš objašnjava:

Demo verzija pruža ljudima mogućnost da testiraju priličan broj postavki servisa. Međutim, u okviru ovog paketa postavljanje sadržaja nije moguće zbog visokih troškova koje bismo snosili. Naredna vrsta paketa košta $25 i dozvoljava oko 70% funkcionalnosti kompletne platforme – korisnici mogu da postavljaju video sadržaj, koriste CRM, ali i hosting i druge pogodnosti.

Sve opcije koje ova platforma nudi, a ne potpadaju pod prethodne dve stavke, omogućene su premium paketom i njegova cena zavisi od potreba korisnika. „Svaki plan se pravi posebno za svakog publisher-a, kompletno iskustvo je tailor made i u zavisnosti od njihovih potreba mi otvaramo više ili manje funkcionalnosti“, objašnjava Uroš.

Samo u prethodnih nekoliko godina, Ad Blocking postao je ozbiljna pretnja za mnoge izdavače kojima je ovo bio jedini ili velik deo oglašivačkog kolača. Jojić naglašava za Netokraciju da Brid.tv i ovaj izazov uspešno prevazilazi – nudeći klijentima zaobilaznicu provere koju popularni Ad Blocker-i koriste. Drugim rečima, čak i da krajnji korisnik blokira display oglase kod sebe na pregledaču, reklame koje se mogu videti za vreme emitovanja videa nastavljaju da se prikazuju – generišući prihod za izdavače.

Klijenti sa razvijenih tržišta, na Balkanu situacija i dalje u razvoju

Kada radite na sopstvenom proizvodu koji najviše odgovara tržištu Sjedinjenih Američkih Država, kaže Uroš, součavate se i sa problemom geografije – „raditi biznis iz Srbije sa idejom proboja na američko tržište stvara određenu dozu predrasude kod Amerikanaca kada shvate da treba da posluju sa Srbima, sa ekipom koja sedi na drugom kraju planete i koja nije iz jedne od 50 država“. Uz sve to, dodatnu prepreku predstavlja i izuzetno jaka konkurencija.

„Rekli bismo da je naš glavni konkurent JW player, ali u odnosu na njih imamo neke ključne prednosti, objašnjava Uroš:

JW potpisuje ugovore sa publisher-ima na godinu dana i njihov klijent to unapred mora da plati, a to je uglavnom veliki finansijski izdatak. Mi naplatu vršimo na mesečnom nivou pri čemu naši klijenti saradnju mogu da prekinu u svakom trenutku. Transparentnost cena igra veliku ulogu u našem poslovanju, a klijenti vole da sarađuju sa kompanijama koje nemaju skrivene troškove.

Dodatna prednost Brid.tv-a jeste i to što je tim custom razvio softver za postavljanje i distribuciju oglasa. Kao takav, timu omogućava naprednije praćenje učinka oglasa, a samim oglašivačima – daleko bolju korisničku podršku. Uroš naglašava da je ovo ujedno i ključna opcija koja privlači klijente iz Amerike, Evrope i sa Bliskog Istoka:

Kako se video uglavnom naplaćuje preko CPM-a, u ovim oblastima su najveće brojke, pa je i logično da na tim tržištima nastojimo da se širimo. Ali, apsolutno nemamo ništa protiv balkanskog tržišta, naše usluge nudimo i ovde i imamo klijente u Hrvatskoj. Problem je u tome što to kod nas nije toliko isplativo – advertajzeri još nisu uvideli tu priliku i ne znaju kako to da monetizuju. Američko tržište je za sad definitvno broj jedan.

Naredni koraci širenje tima i investicija

Iako podaci pokazuju da online video u Srbiji raste, značajnijih skokova na ovom polju verovatno neće biti. Međutim, iz ove kompanije dodaju da to ne znači da je tim okrenuo leđa Srbiji i lokalnom tržištu. Štaviše, Brid.tv je u potrazi za novim članovima tima koji imaju ekspertizu na ovom polju, a koji upravo na lokalnom tržištu žele da razvijaju produkt za čitav svet.

Uroš za Netokraciju otkriva i da polako priprema teren za investiciju koja će im omogućiti dalje skaliranje biznisa:

Želimo da pratimo put ostalih uspešnih startapa u ovom domenu iz Amerike i da dalje da razvijamo strateška partnerstva sa firmama kao sto je YellowHammer Group (SpringServe), Google, itd. Videćemo gde će nas to dovesti i na osnovu toga ćemo praviti dalje planove.

“Na kraju, zaključuje Uroš, ma koliko posao brzo napredovao, kada radiš za sebe niko drugi ne ubira plodove tvog rada i uvek dobiješ direktan i konkretan feedback – a to je u ovom poslu najbolja polazna osnova.”

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Vlada najavila kraj angažovanju paušalaca na puno radno vreme – kompanijama koje ih zaposle slede olakšice od 70%

Angažovanje preduzetnika za poslove koji bi suštinski trebalo da spadaju u domen klasičnog radnog odnosa predmet je upravo predstavljenih izmena Zakona o porezu na dohodak građana i Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje. Izmene stupaju na snagu 1. januara 2020. godine.

Karijere

Pripadnici Generacije Z u Srbiji otkrivaju šta je za njih posao iz snova i koliko rizikuju da dođu do njega

Šta je za mlade karijera? Da li maštaju o poslu u korporaciji i velikoj plati ili pre biraju projekte na kojima mogu da uče i da budu nezavisni? Koliko su zaista spremni da izađu iz zone komfora kada je posao u pitanju i šta je to što poslodavci moraju da znaju o Generaciji Z?

Internet marketing

Za srpske agencije jedan SoMo Borac – McCann osvojio nagradu u kategoriji Digitalni Mix

Dobitnici nagrade SoMo Borac za najbolje marketinške kampanje proglašeni su tokom drugog dana Weekend Media Festivala. Predstavnici iz Srbije pobedili su samo u kategoriji Digital Mix, gde su pobedu odneli Drive i McCann Beograd, dok su finalisti u drugim kategorijama bili i Communis i Fullhouse Ogilvy.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Osnovano udruženje ‘Novi Taksi’ čiju će aplikaciju napraviti kompanija CarGo – nazire li se rešenje spora?

Kompanija CarGo Technologies i predsednik novoformiranog udruženja 'Novi taksi' potpisali su danas memorandum kojim se ova tehnološka kompanija obavezala da će napraviti aplikaciju za novu taksi firmu u Srbiji.

Tehnologija

Kosta Andrić: Vreme novih poslovnih modela za domaće kompanije nije nešto što se čeka – već je tu

Koji su to alternativni biznis modeli koji će kompanije koje posluju na domaćem tržištu učiniti relevantnim u budućnosti? Da li su one uopšte spremne na taj korak? Odgovore nam daje Kosta Andrić, Managing Partner organizacije ICT Hub, koja i ove godine 22. oktobra organizuje Corporate Innovation Conference.

E-commerce

Aplikacija 60seconds omogućava vam da kupujete u omiljenim prodavnicama – po cenama koje sami odredite

Ako bismo vam rekli da određeni proizvod možete kupiti 'online' po ceni koju sami dogovorite sa brendom mislili biste da vas lažemo, zar ne? Ipak, aplikacija 60seconds nudi upravo tu mogućnost, a o čemu se zapravo radi i kako ona funkcioniše, razgovarali smo sa suosnivačem ovog servisa.

Kolumna

Digitalna transformacija banaka nije samo kreiranje aplikacije – to je promena načina razmišljanja

Kada se u jednoj rečenici nađu reči digitalizacija i banka, prva asocijacija je, naravno, Internet bankarstvo. I Internet zaista jeste možda i najznačajniji deo infrastrukture digitalizacije. Da li u tim uslovima tradicionalno bankarstvo uopšte može da opstane?

Netokracija

OMGcommerce ponovo u Beogradu: 20. novembra odgovaramo na pitanja koja najviše muče domaće e-trgovce

Treću godinu zaredom Netokracija Srbija organizuje OMGcommerce Beograd. Ove godine bavimo se novom regulativom koja bi trebalo da unapredi poslovanje web trgovaca u Srbiji, ali i novim digitalnim proizvodima koji aktivno oblikuju našu digitalnu ekonomiju.

Startapi i poslovanje

Fond za inovacionu delatnost dodeljuje bespovratno €380.000 – prijavite svoje inovativne projekte

Fond za inovacionu delatnost raspisao je danas javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u ukupnom iznosu od 380.000 evra za razvoj inovativnih proizvoda, usluga i tehnologija kroz Program ranog razvoja i Program saradnje nauke i privrede.